Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Öyleyse sen sevdiğinle beraber olacaksın
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="süreyya58" data-source="post: 42227" data-attributes="member: 1065"><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue"><strong>“Öyleyse Sen Sevdiğinle Beraber Olacaksın.”</strong></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">(Ey Resûlüm!) De ki: “Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayan ve merhamet edendir.”.(3/31)</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (sas.) buyurdular ki:</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue"><strong>“Ümmetim içinde beni en çok sevenlerin bir kısmı benden sonra gelenler arasından çıkacaktır. Onlar beni görebilmek için mallarını ve âilelerini fedâ etmek isteyeceklerdir.”</strong> (Müslim, Cennet, 12)</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">Enes bin Malik (r.a) anlatıyor: Rasûlullâh (sas.) Efendimiz’e bir adam geldi ve:</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">“<strong>– Yâ Rasûlallâh! kıyâmet ne zamandır?”</strong> dedi.</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">Efendimiz (sas.):</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">“– <strong>Kıyamet için ne hazırladın?</strong>” diye sorunca o da:</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">“– <strong>Allâh ve Rasûlü’nün muhabbetini…</strong>” cevabını verdi.</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">Bunun üzerine Rasûl-i Ekrem (sas.) Efendimiz:</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">“– <strong>Öyleyse sen sevdiğinle beraber olacaksın</strong>.” buyurdular.</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">Enes (r.a) bu rivâyetin devâmında der ki:</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">“<strong>İslâm’a girmekten başka hiçbir şey bizi Allâh(C.C)’ın Nebîsi’nin “Muhakkak sen sevdiğinle berabersin.” sözü kadar sevindirmemiştir.</strong></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><span style="color: RoyalBlue">İşte ben de Allâh (C.C)’ı, O’nun Rasûlünü, Ebû Bekr’i ve Ömer’i seviyorum ve -her ne kadar onların yaptıkları amelleri yapamadıysam da- onlarla beraber olmayı umuyorum.”alıntı</span></em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="süreyya58, post: 42227, member: 1065"] [SIZE="4"][FONT="Comic Sans MS"][I][COLOR="RoyalBlue"][B]“Öyleyse Sen Sevdiğinle Beraber Olacaksın.”[/B] (Ey Resûlüm!) De ki: “Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayan ve merhamet edendir.”.(3/31) Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (sas.) buyurdular ki: [B]“Ümmetim içinde beni en çok sevenlerin bir kısmı benden sonra gelenler arasından çıkacaktır. Onlar beni görebilmek için mallarını ve âilelerini fedâ etmek isteyeceklerdir.”[/B] (Müslim, Cennet, 12) Enes bin Malik (r.a) anlatıyor: Rasûlullâh (sas.) Efendimiz’e bir adam geldi ve: “[B]– Yâ Rasûlallâh! kıyâmet ne zamandır?”[/B] dedi. Efendimiz (sas.): “– [B]Kıyamet için ne hazırladın?[/B]” diye sorunca o da: “– [B]Allâh ve Rasûlü’nün muhabbetini…[/B]” cevabını verdi. Bunun üzerine Rasûl-i Ekrem (sas.) Efendimiz: “– [B]Öyleyse sen sevdiğinle beraber olacaksın[/B].” buyurdular. Enes (r.a) bu rivâyetin devâmında der ki: “[B]İslâm’a girmekten başka hiçbir şey bizi Allâh(C.C)’ın Nebîsi’nin “Muhakkak sen sevdiğinle berabersin.” sözü kadar sevindirmemiştir.[/B] İşte ben de Allâh (C.C)’ı, O’nun Rasûlünü, Ebû Bekr’i ve Ömer’i seviyorum ve -her ne kadar onların yaptıkları amelleri yapamadıysam da- onlarla beraber olmayı umuyorum.”alıntı[/COLOR][/I][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Öyleyse sen sevdiğinle beraber olacaksın
Alt