Patates Dolması Tarifi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Patates Dolması Tarifi

MALZEMELER

100 gr Kuşbaşı Et
4 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Sivribiber
3 Adet Taze Soğan
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kırmızıbiber


HAZIRLANIşI

Patatesleri soyun. ıçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın.

2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin.

5-6 dakika pişirin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.


Patateslerin içlerine doldurun.Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
 
Üst Alt