Patates Kroket yapılışı.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Malzemeler
3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir

3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ


Yapılışı.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim.

Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim.

Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım.

Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım.

Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım.

Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.
 
Üst Alt