Pazartesi sendromu

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
210_420x315.jpg

Allah cc. Yar ve Yardimcimiz olsun Pazartesi sendromu..imis bakalim daha ne sendromlar cikacak?sırıtık.:,
mutsuzluk sendromu,tenbelik sendromu,yok can SIKINTISI sendromu yahu bunlar nasil basit bahane ve insanin kendi nefsini savunma sendromlari..
dawn sendromu anladik ama bu sendrumlarda neyin nesi..gelsin beles bahane ve psikiyatrislere beles paralar..
inanin butun bunlar insanlarin kendi husnu kuruntularidir..bos insanlarin icindeki seytanin doldurdugu vesvese ve sek suphe-dir..
Rabbim sihhat, afiyet saglik versin, ruhuma huzur ,yuregime sevgi, ibadetlerimi zamaninda yerine getireyim benden mutlusu olmaz...alkis:;:
bu sabah musliman arkadasim aradi pazartesi sendromundan bahsetti ben de basim agrimasina, migrenim olmasina ragmen cok guldum..
Biz müslümanlar için Pazartesi sendrom olmaz dedim..
mf_turban.gif

Pazartesinin faziletleri ve getirdiği güzellikleri dusununce ben pazartesi ,persembe ve cumayi da cook severim..
Hz Peygamber'in (sas) irtihali pazartesi günüdür .
Pazartesi, yolculuk, ticaret ve rızık günüdür Zira Allah Resulü (sas), "Pazartesi yolculuk ve ticaret günüdür" "Ey Allah'ın Resulü, bu nasıl olur?" dediler Buna cevaben "Çünkü o gün Şuayb Aleyhisselam, ticaret yapmak ve rızık kazanmak için yolculuk yapmıştır" buyurdu (İbn Mace)
Böylece pazartesi, bizim için işe koyularak sünnete uymanın sevabını ve hayrını ummanın bir anı olamaz mı?
Pazartesi oruç günüdür Hz Âişe (ranha), şöyle demiştir: "Rasûlullah (sas), pazartesi ve perşembe oruçlarını dört gözle beklerdi" (Tirmizi, Savm) Efendimiz, başka bir sözlerinde, "İnsanların amelleri pazartesi ve perşembe günleri Allah'a arz olunur Bu yüzden ben amelimin oruçlu olarak Allah'a arz olunmasını severim" (Tirmizi, savm) buyurmuştur.
velhasıl
Kur'an-ı Kerim'de ve Hz Peygamber'in sözlerinde çalışma ve kazancı alın teriyle elde etme önemle vurgulanmıştır Pazartesiye, ailemize helal lokma götürmenin ve üreten bir insan olmanın ilk günü olarak bakabilme duasıyla..
Selamet ile Hayra kalin Haftanin ilk gunu ile ins. butun haftayi RIZK ve bereket helal kazanc ile gecirmeniz dilegi ile...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Mutsuzluk Sendromu...

nimet cook Şükur hic yok!Şükretmeden yaşıyoruz. Ya da gerçek şükürle tanışmadığımız için; nimetler artmıyor...nimetler artsa da huzursuzluk cogaliyor..
“Nimetler şükürle artar” Evet ama, nimetler sayısal olarak artarken, alınan haz duygusal olarak azalıyor.

-“Ye zıkkım olasıca. Neyin eksik? Niye yemiyorsun? Oğlum yesene. Beni deli etmesene. Allah cezanı vermesin. Yemeğini bitirsene...”
Aile farkında değil, çocukları onca nimet arasında, nimetlerin tadından mahrumken, yemeğin farkına nasıl varsın. Dolayısı ile ilk önce nimetlerin farkına varmak gerek.

Hepimizin yapamadığı, es geçtiği, ihmal etiği bir şey.
Çocuklarımız gözlerimizin önünde eriyip gidiyor.
Kişilik olarak eriyip gidiyorlar. Bedensel, zihinsel, fiziksel ve ruhsal olarak eriyip gidiyorlar.
İştahları kesilince; iştah şurubu,
Zayıflayınca; kuvvet mucunu,
Canları sıkılınca; anti depresanla çocuk büyütüyoruz.
Bir şükürsüzlük yolundayız ki Dostlar sormayın gitsin...
mutsuzluk sendrumundayiz...sırıtık.:,

Üst Alt