- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
Pazı Kavurması Yatağında Çılbır
Malzemeler
Yapılışı
PAZI saplarını ve soğanı ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe soteleyin. Tuz ve karabiberi ilave ederek servis tabağına alın. Çılbır için, kaynayan suya yumurtaları kırın. Yumurtaların ak ve sarısı piştiğinde delikli kepçe yardımıyla dağıtmadan alın. Servis tabağındaki pazı yatağının üzerine yerleştirin. Sarmısakları kıyarak yoğurtla karıştırın. Biber salçasını tereyağıyla kavurun. Pazılı çılbırın üzerine sarmısaklı yoğurdu, daha sonra tereyağlı karışımı gezdirerek servis yapın.
Malzemeler
- Pazı kavurması için:
Yarım demet pazı
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Çılbır için: 2 su bardağı su
2 adet yumurta
Üzeri için: 2 diş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
PAZI saplarını ve soğanı ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe soteleyin. Tuz ve karabiberi ilave ederek servis tabağına alın. Çılbır için, kaynayan suya yumurtaları kırın. Yumurtaların ak ve sarısı piştiğinde delikli kepçe yardımıyla dağıtmadan alın. Servis tabağındaki pazı yatağının üzerine yerleştirin. Sarmısakları kıyarak yoğurtla karıştırın. Biber salçasını tereyağıyla kavurun. Pazılı çılbırın üzerine sarmısaklı yoğurdu, daha sonra tereyağlı karışımı gezdirerek servis yapın.