Pazı Sarması Tarifi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Pazı Sarması Tarifi

MALZEMELER

2 bağ pazı

ıç Harcı ıçin

500 gr. dolmalık kıyma (orta yağlı)
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIşI

Öncelikle, pazıları yıkayalım, saplarını keselim ama atmayıp, bir kenarda bekletelim. Pazı yapraklarını bol tuzlu suda bir dakika kadar haşlayıp, çıkaralım.

Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım.

Bunun için soğanı, yemeklik tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinci, ince kıyılmış dereotunu, ince kıyılmış maydanozu, kuru fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ilave edelim.

Tüm bu malzemeye kıymayı ilave ederek iyice karıştıralım, yoğuralım.


Pazı yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar konur rulo şeklinde, dolma gibi saralım.

Tenceremizin en altına kestiğimiz sapları dizelim, üzerine de dolma sarmalarını yerleştirelim ve 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, tencerenin kenarından ekleyelim.


Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalara bölerek dolmaların üzerine koyalım ve 30 dakika kadar, orta ısılı ateşte pişirelim.

Arzuya göre, yoğurtla servis yapabilirsini
z.
 
Üst Alt