Peygamber Efendimizi sav rüyamda görmek istiyorum neden göremiyorum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
salavat.jpg

Bir hikaye var bilirmisiniz,zamanın birinde bir Adem "ben peygamber efendimizi rüyamda görmek istiyorum ama bir türlü göremiyorum ne yapmam gerekiyor."
"diyerek alimin birine danışmış: "
alim ona "bu akşam kaşık kaşık tuz ye, öyle uyu. o zaman görürsün" demiş.
adam alimin dediğini yapmış, o gece kaşık kaşık tuz yiyerek uyumuş.
ertesi gün tekrar alimin huzuruna çıkmış. alim sormuş adama: "ne gördün rüyanda dün akşam?"

adam: " efendim; siz bana tuz yiyin bol bol; efendimiz'i rüyanda görürsün demiştiniz. gel gör ki ben akşam rüyamda efendimiz'i değil, sürekli akarsuları, gölleri gördüm."
alim zamanın geldiğini görerek cevap vermiş: " sen akşam rüyanda su gördün. çünkü sen sen tuz yiyip uyuduğun için susamış oldun. öyle susamış oldun ki rüyana dahi girdi bu.
işte Efendimiz'i de rüyanda görmek istersen, ona susamalısın, özlemelisin onu, istemelisin."

cami çevrelerinde satılan, hemen hemen Maşallah her şey ile ilgili bir duanın bulunduğu dua kitaplarında,Peygamber efendimiz sav.rüyada görmek için edilmesi gereken dualar yazılır.
işe yarayıp yaramadığını bilemem. merak edenler deneyebilir,ben hiç denemedim..
ama şahsi görüşüm, bu işlerin öyle sipariş üzerine olmayıp, tamamen peygamber sevgisi ve hasreti ,Ahlakı ile alakalı olduğuna kalben ,ihlas ile inanmaktayim..
En sevgiliye duyulan sevginin, aşkın, muhabbetin sonucunda efendimiz'i rüyanda görmek, alınan en güzel hediyedir. anlatılmaz yaşanılır denilen durum bu olsa gerek.

Hz. muhammed Mustafa sav.in yüzü tam olarak bilinmese de, rüyanızda gördüğünüzde o olduğunu bilirsiniz.
bunu bir şekilde ruhunuzda ,bedeninizde ta kemik ve duyu doku ve hücrelerinizde bile hissedersiniz.
karşısında kendinizi kum tanesinden daha küçük hissedersiniz.sizi seçmesi çok güzel bir duygudur...
Allah'ın sevdiği kulu ,resulu tarafindan sevilmek, bilinmek..kalbini, kalbi ile birleştirmek..Hasret ile Onu O An hissetmek....

Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir...herkese nasip olmayacak, rüyaların en güzelidir, mükemmel bir olay,bir his, bir duygudur...
iki kez Allah cc.bu günahkar muhacir kuluna nasip etti de Efendimiz'i sav. rüyamda gördüm ne yazikki bunu haketmediğimi düsünerek ne çok utanmıştim..
Allah cc.her iman edene nasip etsin..
birinci kez bir yetimi himayeme alıp almama konusunda kararsız kaldığımda ikinci kez ise Eyvallah bu da bana Gönül sızım kalsın..

Dünya hayatında görülebilecek en güzel şeydir rüyada bile olsa. bu günahkar halimizle bizi kabul eder mi onu bilemem ama Allah o mübarek yüzü
O'nu layıkıyla seven herkese gösterir inşallah.
inşaAllahu Rahman 6 Temuz Pazar günü Mekke-i Mükerreme'ye doğru yola çıkıyoruz..herşeyin hayırlısı...
Allâhumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âl-i seyyidinâ Muhammed......

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamımızı götürür müsünüz o gül kokulu,nur tanesine,onun ayak bastığı yerlerde Rabbime dua edip secde edebilmeyi ve orda kalmayı ne çok isterdim,Rüyalarımda hiç nasip olmadı benimle onun arasında kalacak bir gönül sızımdan dolayı ve son yaşadıklarımdan sonra onun ne güzel bir eş olduğunu çok daha iyi anladım, inşallah rüyamda ahiretimde kendisini görmeyi çok isterdim.Ya nasip!selametle Allaha emanet olun.

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben sadece ayaklarını görebildim ama o bile cok güzel duyguydu.. sav

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Koca bir yıl geçmiş aradan bendeki hasret aynı,nasibin açılması ve efendimiz ile rüyamda ,ahiretim de daim beraber olmak için yapmam gerekenlerde gevşek davranıyorum bu halimden şikayetçiyim irademe kuvvet yetiremiyorum. Rabbime havale ettim artık bu konuyu kulluğum güzelleşir, Rabbimin rızasına erecek kıvama gelirse Efendim sav benimle olacaktır inşallah kendimdeki kirler temizlenene kadar gayret ve sabır ile hareket etmem gerekiyor. Bu hasret çoğalsın beni Rabbimin rızasına ve efendimiz sav cemaline kavuştursun inşallah beni ve canı gönülden isteyenleri...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Haketmedim etmeyeceğim benden adam olmaz bizzat geldi emretti ben yine yapmıyorum yine bıraktım içimden gelmiyor namaz kılmak her şeyden herkesten bıktım anlamıyorum ne yaptım bir türlü rast gitmiyor işlerim.

Üst Alt