Peygamberimizin duasındaki püf noktası

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Peygamberimizin duasındaki püf noktası.
Selamün aleyküm;Dün akşam İstanbul'da çok sevdiğim bir ablam ile telefonda uzun uzun dertleştik.Bana aileden kalma bir miras ev olduğunu ona şuan çok ihtiyacı olduğunu ama mirasa ortak akrabaları yüzünden mirasa ulaşamadığını bunun için çok dua ettiğini söyledi.duaa..
_Ablacım duanı nasıl ediyorsun dedim
_ o evi Allah cc sonsuz nimetinden Rahmetinden istiyorum.
_Peki o evi benim için hayırlı eyle diyormusun dedim.
_ hayır, dedi.

Efendimiz sav bir şey isteyeceğinde dualarını şöyle yaparmış;''Allah'ım bana bunu nasip et ve benim için hayırlı eyle''
Bu ablam şimdiye kadar yaptığı dualarını bir kenara yazar bir zaman sonra geri döner bakar mış hangileri kabul oldu diye,''baktım çoğu kabul olmuş ama evle ilgili olan duamda ısrar ettiğim halde olmuyor dedi.''
_Ablacım duanın kabul olmaması istediğin şeyde senin için hayır olmamasındandır.Ayeti kerimede Allah cc ''sizin için hayırlı görünende şer ,şer görünende hayır vardır ben bilirim siz bilemezsiniz ''diyor,Ayrıca bazı duaların karşılığı ahirete bırakılıyor.Senin duanın kabul olmama sebeblerin den biri o ev senin için hayırlı değil dir ve sen duanı eksik yaptığından tamamlamadığından Allah cc merhameti ile onu sana vermiyor olabilir çünkü'' o evi bana nasip et ve benim için hayırlı eyle'' demiyorsun,duanın püf noktası bu sonsuz Rahmetten iste ama senin için hayırlı eylemesini de iste istediğin senin için hayır mı şer mi biz bilemeyiz.''
İstemek yetmiyor HAYIRLI EYLE Rabbim demeyi unutuyoruz.:tüüh:,
Duanın düzgün şeklini kısa mesaj ile ona ilettim şimdi dualarını efendimizin sünneti seniyesine uygun yapmaya başladı inşallah Rabbim sonucunu da tez vakitte nasip edecektir.
Dua edin ki icabet edeyim,diyen yüce mevlama el açıp doğru dualarla Rahmetine kavuşmak ümidi ile selametle Allah cc emanet olun dostlar.mrhbba..

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah sizden razı olsun çok güzel yorumlamışsınız. Evet ben de eskiden hayırlısını dile getirmeden dua ederdim. Ama şu an her şeyin başı benim için hayırlısı. İnşallah neticeyi buraya yazarsınız. Selam ve dua ile...

Üst Alt