Peynirli Puflar Nasıl Yapılır

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

peynirlipuf.jpg


Malzemeler:
150 ml (1,5 çay bardağı) su
25 g margarin
1 tutam tuz
85 g (1,5 çay bardağı) un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yumurta
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g (1 çay bardağı) beyaz peynir rendesi

Dolgu:

200 g (1 su bardağı) labne peyniri
4-5 dal ince doğranmış dereotu
Yarım çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Su, margarin ve tuzu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan suya ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamurun üzerine 3 yumurtayı teker teker ilave edip mikser ile toplam 3 dakika çırpın. Hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine bir çay bardağı beyaz peynir rendesini ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamurdan birer tatlı kaşığı alıp ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

Labne peynirini derin bir kaba alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine ince doğranmış dereotu ve pul biberi ekleyip kaşık ile karıştırın.

Soğuyan topları enlemesine ikiye kesin. Aralarına hazırladığınız labne peynirli malzemeden sürün ve servis yapın

Afiyet olsun .. brrvo
 
Üst Alt