Rabbim keşke sana sığınmayaydım dememek için zor tutuyorum.

isyansıl

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Kendimi, Rabbim keşke sana sığınmayaydım dememek için zor tutuyorum.

Selamün aleyküm muhterem kardeşler.

Ben 30 lu yaşların başında bekar ve halen ailesiyle yaşayan bir mühendisim. Kendim maaşımla belli bir meblağ birikim yapıyorum.

Ailem ara ara soruyor ne kadar biriktirdiğimi söylüyorum.

Ben, Ocak 2013 civarı, ailemden habersiz yarım kilo altına yatırım yaptım.

Biliyorsunuzdur, 15 nisan civarı şok bir düşüş gerçekleşti. Zararım 10 bin lirayı buldu.

Ailemden habersiz bu zararın altına girmek beni üzdü. Ben de Allaha dua etmeye başladım, "Ya rabbim sen büyüksün sen beni bu zevalden kurtar" dedim. Buna karşılık yarım kilo daha altın aldım.

O tarihte fiyat bir miktar yükseldi, ancak yaza doğru tekrar düşmeye başladı. Bunun üzerine ben de yarım kiloyu sattım.
Ancak fiyatlar kararsızdı. Hatalı al/sat sonucu zararım 15 bin lirayı buldu.

Bu arada sürekli dua ediyorum. Bu zarardan kurtulmak için.
Rabbime dedim ki, “Yüce rabbim bu paranın benden çıkması gerekiyorsa bu yollu çıkartma daha makul bir yolla başka şekilde bu parayı benden al” dedim. Çünkü ailem bu işe çok kızacak ve çok büyük huzursuzluklar çıkacak.

Eylül gibi parayı 1 kg altın fiyatına dolarda tuttum.
Daha ilerleyen tarihlerde bir rüya gördüm. Dolar fiyatı 7,5 tl oldu.

Sonra 17 aralık 2013 ü müteakip dolar fırlamaya başladı.

27 Ocak 2014 günü 2,356 ları gördü. Dedim 2,4 ü görürse bu dertten kurtulacağım. Ne var ki, faiz kararı çıktı dolar 2,20 leri gördü. Sonra 30 Mart seçimleri derken tekrar düştü.

15 bin tl zarardan 4 bin e kadar olanını düşürdüm ancak aynı zarar geri geldi. Yaşadığım ferahlık kısa sürdü.

Dua etmeye devam ediyorum. Mart 2014 ayına geçince rüyamda altın fiyatlarının yükseldiğini gördüm.

1340 gibiydi, 1360 lara çıkacağını gördüm. Sonra aldım, 1320 lere düştü satmadım 1340 lara tekrar çıkınca sattım ama 1380 lere kadar çıktı.

Rabbim gösterdiğin yol iyi yoldu girmedim dedim, ben, affet dedim.

Arada sordular bankada ne kadar birikti. 15 bin tl fazlasını söyledim.

Nisan 2014 gibi, bir gün istihare namazı kıldım. Çok uzun saatler dua ettim.

Sonucunda o gece altının 1370 olacağını gördüm rüyamda.
1250 lerde idi. 1 kg aldım. Sonra 1240 lara düştü. iş. Ben kalpten huzursuzum. Ya sabır ya sabır!!!

Neyse sonra yükseliş.

Temmuz 2014 gibi ışid olayları gündeme geldi. 1340 lara kadar fırladı.

O zaman zarar 8 bin tl gibi idi.

Ya sabır, Allahın işaretine hakaret etme dedim içimden 1370 lere gelecek dedim. 1345 ten sonra düşüş...Ama nasıl düşüş 1250 lere....

Sonra sabır çekmeye başladım. Dualara devam. Ama nereye kadar. Kasım başı gibi 1135 lere kadar. 1135 leri görünce artık dayanamadım pes çektim. Ve 1240 tan aldığım 1 kg altını onsunu 1135 ten sattım.

Sattıktan sonra 1 ayda 1240 lere yükseliş.. Bu sefer de forex e bulaştım. 1240 düşüşü yakaladım. 1160 lara kadar. Sonra ani hareket ters köşe 5000 dolar da oradan kaybettim. İşin kötüsü. forex te teslim bayrağını çekince altın tekrar düşüşe geçti.

Yani yine sabrım sınır noktasında tükendi!

Doların şubat yükselişi zararı tekrar 30 bin tl ye düşürdü.

Bu macera 2 yıla yakın sürdü. Bunun 1 yılı duraklama devri gibiydi. Sürekli dua ettim. En sonunda 15 bin tl zararı 6 ayda 30 bin tl ye çıkardım.

30 bin tl benim 1 yılda biriktirebileceğim para. Ancak aileme söyleyemiyorum. Çok utanıyorum. Çünkü onlar çok para sıkıntısı çektiler. Birikimimi sorduklarında ise, ortalığın karışmaması gereken bazı hassas mevzulardan dolayı 30 bin tl fazlasını söylüyorum.

Yapmam gereken en doğru hareket, aldığım o yarım kilo altına hiç dokunmayacaktım. Onu artık biliyorum.

Artık Allaha dua etmeyi bıraktım. Ama farkettim ki, sürekli dua ediyorum zarardan kurtulmak için. Neredeyse alıp verdiğim her nefeste dua ediyorumuşum. Dua ettikçe yalana ve kumara daha çok sürünüyorum.

Ve farkettiyseniz yaptığım hareketler hep uç noktalarda oldu.

Rabbime şimdi isyan etmemek için kendimi zor tutuyorum.

2 yıl evvel rabbime şükür içinde, ne kumarla ne yalanla işi olan birisiydim. Şimdi dua ettikçe nasıl bir felakete sürüklendiğime inanamıyorum.

Artık rabbime çok az dua ediyorum. Dönüşümüz ona olacak ama kalbim ona artık daha zor yöneliyor.

Attığım her adımda ettiğim dua buraya mı gitmeliydi. Çok hatalarım oldu ama rabbim bunlardan beni döndürebilirdi.

Yaşadığım vaziyeti atlatmam yıllar sürer. Heralde evlenene kadar sanırım aileme hep yalan söyleyeceğim. Cesaret edemiyorum.

Bu yaşadığımın bir adı var mıdır? Lanet midir bu? Nerden geldi aklıma yarım kilo altını almak?

Rabbimden rahmet beklemek ve sığınmak eşliğinde felakete sürüklenmek.

Bu yaşadığımın İslami bir tanımı var mıdır?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam muhterem kardeşim,Hayatımızı yaptığımız seçimlerden akıl,idrak aldığımız ve alamadığımız dersler ve bu derslere ne kadar çalıştığımız belirliyor.
Every Action Has Consquences demek Her yaptığımız yanlış fiil ve harekettin bir bedeli, bir faturasi bir akibetti, vardir!!
O hareketti yaparken de sonrasinda da o bedelin sorumluluğunu almayi bileceksin!!Allaha kendi sorumsuzluğunuzun bedelini ,yüklemiyeceksin...
Siz nefsinizin ,Hırsınızın ve aceleciliğinizin ,sabırsızlığınızın, tecrübesizliğinizin kurbanı olmuşsunuz...

altın ve dövize yatırım yapmanın kumardan farkı yok. ... Yatırım bazında bu iş kumar gibi riske sokuyor.. hiç kimseye sormadan ,danişmadan gizlice yapmiyacaktiniz!!
Kendi isteğin ,kendi iradeniz ile yaptığın yanlişlardan dolayi Allah cc. sorumlu tutmayın suçlamayın..

Başımıza Gelenler Kendi Hatalarımız Sebebiyledir .
"Başınıza gelen her musibet, sizin ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. Bununla beraber Allah, kusurlarınızın pek çoğunu da affeder."
42/ŞÛRÂ-30
Elini vicdanına koy ve iyi düşün bundan sonra yapacaklarınıza konsantre olun..

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
O değilde altın biriktirip infak etmemek beni daha çok kahrediyor, düşündüğün şeye bak ya hu..Mehir ve düğün masrafı diye bahaneyle biriktir biriktir aynı dert işte....

Ailenizede yalan söyleyerek hem günaha girmeyin hem vicdanınızı da boş yere sıkıntı içine sokmayın, yaptığınız acemice yatırımı sabırsızlığınızı anlatın huzura kavuşun.
Hem vicdanın seni rahatsız etmesi kadar güzel bir duygu yok, bir yerde hata var diye seni rahat bırakmıyor...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Kardeşim, seni iki düşmanın oyununa gelmişsin!Biri şeytan, biri de nefis! İkisi de ne yapar eder, Allah'a isyana sürüklemek için çabalar...Sen de uyanık olacaksın onların oyununa gelmeyeceksin!
Her şer de bile bir hayır yaratır Mevlam..
Bu taraftan bak bir de yaşadıklarına...

Bundan sonra bir iş yapmadan önce istişare yaparsan ailenle çok daha rahat hareket edersin....İnsan beşer, elbet şaşar!Herkes hata yapar önemli olan ders almak...Ailene de anlatmanı tavsiye ederim, er ya da geç mutlaka öğrenecekler zaten, hiç değilse "zararın neresinden dönersen kardır" de yoluna devam et kardeşim..

Allah'a isyan etmek çok basit! ya ondan sonra ne olacak?
Elini vicdanına koy ve iyi düşün bundan sonra yapacaklarını...

Allah yar ve yardımcın olsun...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Kardeşim Ailen parayi kaybettigin için mi kızacak sana yoksa dinimize uymayan bir yatırım yaptığın için mi.
1. Seçenek ise hemen söyle vakit kaybetme.
2. Seçenek se sus paran yatırım Yaptığın kadar geri gelir.
Üzülme kardeşim hepimizin başka imtihanlari oluyor.
Sen hatalarını da bilirsin az çok .
ne yaparsak yapalım Allahın dediği oluyor.

Üst Alt