Selamun aleyküm Gönül Dostlarim hayırlı ramazanlar
Okyanusun ötesinde ;Vatanımdaki gibi olmasa da on iki ayin Sultanını Ramazani büyük bir sevinç ,heyecan,huzur ile Müslüman Kardeşlerimiz ile birlikte yaşıyoruz Hamd olsun..
Mesela dün akşam Cerrahiler'in Kanada'nın Toronto kentinde bulunan dergahına iftara ve teravih namazi için gittik..
bu huzuru zikirden Hamd olsun yüreğimde nasiplendi..
Neyse eve gelince yanimda bir ablamizi da getirdim..
sahur yemeğine ve namaza 3.20 de kalktık saat 4.00 kadar sonra sahur yemeği vakti dolar..
Neyse Ona dedim ki ;Siz Çayı demleyin ve karpuz kesersiniz..karpuzu almaya (cool room) soğuk odaya gittim.. burada evler genellikle 3 katli villa tipi olur basement dedikleri zemin kattinda Çocuklarin oyun, spor Odası olur ve cool room yani killer gibi oda betondan soğuk orda fazlalik yiyecekler tutulur...un, pirinc, karpuz, icecekler gibi..
neyse karpuzu getirdim ablamiz kesecek ben ona börek ısıtıyorum kendime de hafif bir kahvalti hazırlıyorum derken bir baktım bütün karpuz kesmiş!! hacı Sen ne yaptın dedim..?
Karpuza acıdığım için değil! burda koca karpuz $2.00 dolar bir kahve $ 2.00 bir paket sigara $10.00 bir parfum $100.00
hamd olsun ne kahvem, ne sigaram, ne makyajim var!!tek harcamam Çocuklarıma ,yetimlerime Yatırım Yapıyorum ..
insanlık için hayırlı bir ümmet,hayırlı evlât ,insan yetiştirmeye çalışıyorum..
Neyse Ablaya dedim ki:
Biliyormusun bu neye benzedi..
İhtiyaçlarımızı karşılayacak kadarından daha fazla dünyalık elde edip biriktiririz!!ama farkında olmayiz ki bunlari yiyecek kadar zamanımız, ömrümüz yoktur..
ve bir gün doğarız ezanımız okunur !!ölürüz,selamız okunur ve biz sadece ve sadece iki namaz vakti arasında,Yaşarız...
Bu akşam, evimin yanindaki camiye iftara ve teraviye gidiyoruz inşallah..
Kıssadan Hisse.