ruh eşi ruh ikizi

safir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum kardeşlerim. Bugün bir seyleri karistirirken bir konu ilisti gozume sizlerle paylasmak istedim daha dogrusu bilgisi olan varsa bilgisinden faydalanmak istedim... Ruh eşi, ruh ikizi boyle birsey var mi? gercekten ruhlar birbirini hisseder tanir mi? Ben birkac yazida açılımlarini okudum ama asli olabilir mi ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam kardeşim İç dünyaları çok benzer olan insanlar için kullanılan bir tabirdir yani bu tamamen mecazi anlamda kullanılır.
yoksa gerçekte ruh ikizi ve ruh eşi diye bir şey yoktur.Allah c.c herkesi ayrı ayrı yaratıp herkese ayrı bir ruh vermiştir.

Herkesin kendine özgü bir karakteri ve özeliği ,farklılığı vardır...
evren dillinde bazı insanlar,Ruh ikizi, dava idealist arkadaşi ,Sevdiğim insan, benim benzerim diyorlar..

Ruh ikizi,uzuun yıllar acısıyla tatlısıyla bir hayatı paylaştığın halde,hala gözlerine baktıgında kalbin çarpıyorsa,ve dualarında beni eşimden bir saniye fazla yaşatma Allahım diyebiliyorsan,onun ayağına diken batsa sen onu kalbinin derinliklerinde hissedebiliyorsan,kalbinde bir sıkıntı hissettiğinde bilsenki o bir üzüntü bir sıkıntı yaşıyor şu anda...İşte o Rabbimizin rahmetinden bir lutuf,cennetinden bir hediye..İşte o ruh ikizin...Nasib eden Rabbime şükürler olsun...

Ruh ikizimi arıyorum. beni bütünleyecek bir eş istiyorum." iki yarım elma bir bütün elmayı gerçekten oluşturur mu?
herhangi iki elma aldığımızda ikisini de ortadan ikiye ayırdığımızda ve her elmadan bir parçayı alıp birleştirmeyi çalıştığımızda ortaya kusursuz bir bütün elma çıkmıyor. istediğiniz kadar elma ile yapın bu deneyi parçaların hep uyumsuz olduğunu göreceksiniz. ..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kalbiminsahibi.jpg

...
Zamanı"ında bir ben-i Âdem ruh ikizim diye hitap etmişti...şöyle ki iki kişi her biri kendi yaşamlarından gelen ayrı ayrı, çok farklı zorunluluklarla ulaştıkları bir noktada karşılarında birden ötekini buluyorlar - bir anda, karşılıklı; aynı anda bulduklarını - ve ötekinin de bulduğunu; bulduğunu da anladığını - anlıyorlar.

Belki farklı Ülkelerde ,mekan ve belki de ayrı zamanlarda, aynı dualarla uyumamız ve uyanmamız aynı duada buluşmamız Kader bizi birleştirmişti...
Birbirinden habersiz de olsa aynı duaları etmiş insanlar bir gün yakınlaşır,Rabbim,birbirini buldururmuş. misali...

Deniz kızı hikayesini bilirmisiniz. adamın biri her gece, "bu akşam çok güzel deniz kızları gördüm saçlarını altın taraklarla tarıyorlardı" gibi şeyler atıp tutarmış, bir akşam gerçekten saçlarını altın taraklarla tarayan, ama anlattıklarından çok çok daha büyüleyici güzellikte deniz kızları görmüş. o gece kimseyle konuşmamış adam, sormuşlar
"ne oldu bugün neler gördün" diye, "hiç" demiş!hiçbir şey görmedim..

gerçek güzelliklerden önce, çoğu insan tarafından, o adamın deniz kızlarını görmeden uydurduğu şeyler misali, içi o kadar Ben benlikler ile dolduruldu ve o kadar basitleştirildi bu Ruh ikizi benzetmesi gibi......

Sizin deyiminiz ile ben ruh ikizimi bulduktan bir süre sonra, isminin önüne bir sıfat koymak için buhran girdaplarının içinde kıvranırken,
bir gecede beni tutup çıkardı o girdaptan........
ruh ikizinizle yakalanacağınız fırtınalar hiçbir şeye benzemez. onca yıl doğruluğuna inandığınız, uğrunda çaba harcadığınız her şey yıkılır, dünyaya bakışınız değişir, aynada başka bir insan görmeye başlarsınız. hem güldürür hem ağlatır , mutluluk ve hüznü bir arada yaşatır...
Deryada bir dal parçası gibi savrulursunuz, mutluluğu da hüznü de böyledir. şu dünyada yaşayabileceğiniz hiçbir duyguyla kıyaslanamaz...

"bu insan benim ruh ikizim mi acaba" diye düşünebiliyorsanız emin olun ki değildir.
ruh ikizinizi gördüğünüzde, o kişiyi yıllardır tanıyormuş ve uzun süre ayrı kalmış çok özlemiş ve sonra tekrar karşılaşmış gibi hissedersiniz.
yüz hatlarındaki, mimiklerindeki, duruşundaki, bakışlarındaki hiçbir şey size yabancı gelmez. bir saniye sonra elini nereye koyacağını,
elindeki kaşığı nasıl tutacağını, ne yöne bakacağını hatta oturduğu yerden ne zaman kalkacağını bilirsiniz. aynaya bakıyormuşsunuz gibi kendinizi hissedersiniz..

rüzgarlı bir öğleden sonra,Rıhtımda ilk buluşmamızda karşılıklı saatlerce sustuğumuzda anladım karşımdakinin herhangi bir insan olmadığını. işte orada bütün hayatım gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti, defalarca çocukluğuma gittim geldim, daha sesini bile doğru düzgün duyamadığım bir insanın yanında içimdeki o huzurla günlerce oturabilirdim, nereden estiğini anlamadığım bir rüzgar gibi üflüyordu kalbime ve çok daha içimde bir yerlerde, bana ait, benden olduğuna ama hayatım boyunca özlemini duyduğuma yemin edebileceğim esintileri. ve o günden sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmadı. olamazdı da....

uzun bir sessizlikten sonra aynı anda aynı şeyi söylediğiniz,uzun bir hareketsizlikten sonra aynı anda aynı şeye bakıp aynı yorumu aynı kelimelerle seslendirmeye çalışırken birbirinizle zaten konuşmadan anlaştığınızı farkedip gülümseyerek sustuğunuz,vedalaştıktan sonra aynı anda dönüp birbirinize bakıp bir süre yürüdükten sonra tekrar aynı anda dönüp birbirinize baktığınız ve ardından birbirinize aynı anda aynı mesajı yolladığınız..
kaderlerinizin, birbirinizi tanımadan önce yaşadığınız hayatlarınızın açıklanamaz bir şekilde simetrik olduğu,ne zaman aklınızdan bir soru geçecek olsa daha sormadan cevabını aldığınız, yanındayken, hayatınız boyunca özlem duyduğunuz eksik bir parçanız yerine konmuşçasına tastamam hissettiğiniz,
hayatınız boyunca bir başka insana anlatmayı aklınızın ucundan bile geçiremeyeceğiniz şeyleri anlatıp da eksiksiz bir şekilde anladığını gördüğünüz,

adeta kendinize ait bir diliniz olur. kurduğunuz cümlelerde kullandığınız kelimelerin, öğelerin, yerleri, sıklıkları bile aynıdır. sevdiğiniz şeyler aynıdır.
onunla gezmek, çocukken dışarıda oyun oynamak gibidir. oradan oraya dolaşırken günün bittiğini farkettikten sonra bugün ne yaptık diye düşününce hiçbir şey yapmamış olduğunuzu görürsünüz. gün içinde apayrı şeyler yaşamış olsanız bile sabah aynı psikolojiyle güne uyanırsınız. mutlu bir günün ardından sabah üzgün uyanınca bilirsiniz ki onun da morali bozuktur. onunla birlikteyken çok eğlenirsiniz, fazla gülersiniz, çünkü espri anlayışlarınız, güldüğünüz şeyler aynıdır.

ikiniz de çok komik insanlar olmayabilirsiniz ama birbirinizi güldürmekte üstünüze yoktur. ve "anlamak"... o, size karşı öyle anlayışlıdır ki,
bırakın bir konu hakkında karşıt fikirlere sahip olmayı, söylediğiniz hiçbir şeyi ikinci kez anlatmak, açıklamak zorunda kalmazsınız bile.
ve hiçbir zaman hiçbir konu hakkında birbirinizden farklı şeyler düşünmezsiniz.

aranızda, "benzemek"ten çok öte bir şey vardır.bunun içindir ki çok şey öğrenirsiniz ruh ikizinizden, kendinizi öğrenirsiniz, neden "böyle" olduğunuzu öğrenirsiniz, hangi özelliklerinizin sizin kendi özellikleriniz olduğunu, hangilerini zamanla kazandığınızı.. aslınızda nasıl bir insan olduğunuzu öğrenirsiniz.
ruh ikizinizle karşılaştıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz..

bir sokakta on dakika boyunca birlikte yürüseniz, gözlerinizde birer kamera olsa, gördüklerinizi kaydetse, on dakikanın sonunda o iki kayıt birbirinin aynısı olur çünkü dikkatinizi çeken şeyler, baktığınız şeyler aynıdır. ve hepsinden önemlisi de, o şeye bakarken hissettikleriniz, düşündükleriniz aynıdır.

Onunla, mutlu bir aşk yaşamak için karşılaşmadınız!ruh ikiziniz, beyaz atlı prensiniz,değildir. olsa olsa Allah'ın bir lütfu olur.
içinizdeki hayvanı insan etmek için Allah tarafından özel olarak gönderilmiştir ..

ruh ikizleri arasındaki bağ da doğadaki her şey gibi salınım halindedir, sonsuz mutluluk diye bir şey yoktur.
nasıl güneş doğar ve batar, yapraklar dökülür ve açar, nasıl mevsimler değişirse aranızdaki bağ da bu şekilde devamlı değişir. yani, ruh ikizinizi bulduğunuz andan sonra yıllarca yapışık ikizler gibi mutlu mesut, bütün gün gülümseyerek, hayattaki her şeyi bir kenara sallayarak yaşayacağınız anlamına gelmez.

"ruh ikizimi yanlış seçmişim, ruh ikizim olacak bir insan arıyorum" gibi şeyler duyunca gülüyorum...
iletişim çağındayız, artık daha fazla insan ruh ikiziyle karşılaşıyor diye sanıyorlar......

safir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
hayirli aksamlar gonul sizim kardesim benim okudugum yazilarda sizin paylastiginiz aciklamayla hemen hemen ayni yani benim cikardigim sonuc suki evet oyle bisiy var ama yanilmakta var. bilinmez, rabbimin nasip ettigi gun yasanir ...

Üst Alt