Ve Aleykümselam kardeşim İç dünyaları çok benzer olan insanlar için kullanılan bir tabirdir yani bu tamamen mecazi anlamda kullanılır.
yoksa gerçekte ruh ikizi ve ruh eşi diye bir şey yoktur.Allah c.c herkesi ayrı ayrı yaratıp herkese ayrı bir ruh vermiştir.
Herkesin kendine özgü bir karakteri ve özeliği ,farklılığı vardır...
evren dillinde bazı insanlar,Ruh ikizi, dava idealist arkadaşi ,Sevdiğim insan, benim benzerim diyorlar..
Ruh ikizi,uzuun yıllar acısıyla tatlısıyla bir hayatı paylaştığın halde,hala gözlerine baktıgında kalbin çarpıyorsa,ve dualarında beni eşimden bir saniye fazla yaşatma Allahım diyebiliyorsan,onun ayağına diken batsa sen onu kalbinin derinliklerinde hissedebiliyorsan,kalbinde bir sıkıntı hissettiğinde bilsenki o bir üzüntü bir sıkıntı yaşıyor şu anda...İşte o Rabbimizin rahmetinden bir lutuf,cennetinden bir hediye..İşte o ruh ikizin...Nasib eden Rabbime şükürler olsun...
Ruh ikizimi arıyorum. beni bütünleyecek bir eş istiyorum." iki yarım elma bir bütün elmayı gerçekten oluşturur mu?
herhangi iki elma aldığımızda ikisini de ortadan ikiye ayırdığımızda ve her elmadan bir parçayı alıp birleştirmeyi çalıştığımızda ortaya kusursuz bir bütün elma çıkmıyor. istediğiniz kadar elma ile yapın bu deneyi parçaların hep uyumsuz olduğunu göreceksiniz. ..