• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada adam öldürmek

[kadesign]

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm, rüyada adam öldürmek ne anlam taşır? Rüyamın öncesi ve sonrası da var biliyorum fakat tam olarak hatırlayamıyorum. Rüyamda otopark gibi bir yerdeydim ve evsizlerin kaldıgı gibi kalıyordum orada. Çok güzel ve parlak bir silahım vardı. Suçlu olduğunu bildiğim iki kişiyi o silahla çekip vurdum. Bu kişiler aynı zamanda korktugumuz ve bize (rüyada evsizlere) zulmeden kişilerdi. İkisini de ayrı ayrı zamanlarda öldürdüm. Fakat daha sonraları bazı şeyler geldi aklıma ve belki düzelirlerdi, tövbe ederlerdi diye üzülmüştüm. Allah 'a dua edip yalvardığımı beni affetmesini istediğimi hatırlıyorum. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim... Allah Razı olsun.!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kafasi karisik yuregi yorgun kardesim Hayirdir insallah. Rüyada adam öldürmek tabiri;
Rüyada bir kimseyi öldürmek, günah işlemeye işarettir.Kendinize gelin kendinize..'

Allah Resûlü (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurur:
"Kul bir günah işlediği vakit, kalbinde siyah bir nokta oluşur.
Eğer tevbe edip vazgeçer, af dilerse kalbi yine parlar.
Ama tekrar günaha dönerse, o leke büyür, nihayet bütün kalbini ele geçirir."

Buradan anlıyoruz ki, insan kalbî hayatı itibarıyla bir kere kirlenmeye açıldığında, o açılmanın nerede duracağını ve kaç derecelik bir açı meydana getireceğini
kestirmek oldukça zordur. İnsan farkına varmaksızın bir de bakar ki,yüz seksen derecelik bir açı hâline gelivermiş.
Esasında Üstad Hazretleri de, "her bir günah içinde küfre giden bir yol vardır" diyerek bu hakikate işaret etmektedir...

Ne ile ve kimin ile neden ve nasıl imtihan edildiğimizi sadece mülk Sahibi bilir..
ama bu imtihanda Hak ve adalet ile davranalim kendi kişisel duygu ve fikirlerimizi katmiyalim.
Adalet terasizi oyle ince oyle hassas bir terazidir ki bir kere bozuldu mu bir daha hic bir zaman eskisi gibi olamaz!!
insanlara karsi duygularimiz ile degil Allah-in Adaletti ile Hükm edelim...
dun aksam Sevdigim bir arkadasim sevmedigim bir insanin aleyhine bir sey soylememi isteyince irkildim..titredim!!
Kardesim Sen ne diyorsun Sirf Senin hattirin icin ahirettimi mi mahv edip bu insanin HAKKINA vebaline mi gireyim diye ayrildim..

"Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan adalet ile şahitlik eden kimseler olun.
Bir topluma olan kininiz sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır.
Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır."
MÂİDE - 8

Sakın herhangi bir gruba insana karşı duyduğunuz kin, kisisel probleminiz sizi adaletsiz davranmaya sevk etmesin...
dünyamızı kurtaralım derken ahirettimizi karartmiyalim...
Hayirli gunler..

Sema ŞAHİNDURAN

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüya yorumu

SelamunAleyküm, rüyada adam öldürmek tabir eder misiniz?
Sabaha karşı bir rüya gördüm ve rüyamda bazı insanlar sürekli birilerini öldürüyorlardı ben de bazı çocukları veya silahsızlara yardım ediyordum. Çantam var ve belimde kılıç, hançer ve silah var beni veya başkalarını öldürmek isteyenleri hançerimle öldürüyorum birkaç erkek var bana pusu kuruyorlar gizlice farkediyorum ve öldürüyorum onları. Daha sonra eşimle akrabalığı olan bir bayan varmıs onu kurtarmak için kellesini kılıcım ile alıyorum. Hançerimi gören beni öldürmek istiyordu.
Hayır olsun diyorum inşallah. Şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun.. Rüyada adam öldürmek tabiri;
Ne ile ve kimin ile neden ve nasıl imtihan edildiğimizi sadece mülk Sahibi bilir..ama bu imtihanda Hak ve adalet ile davranalim kendi kişisel duygu ve fikirlerimizi katmiyalim.
Adalet terasizi oyle ince oyle hassas bir terazidir ki bir kere bozuldu mu bir daha hic bir zaman eskisi gibi olamaz!!
insanlara karsi duygularimiz ile kendi adalet anlayişimiz ile degil Allah-in Adaletti ile Hükm edelim...
Allah'ın Adaletinden şüpheniz olmasın.O her zaman Mazlumun yanındadır...Sevdiklerinizi Allah'a emanet edin.Sevmediklerinizi Allah'a havale edin.
Rüyada adam öldürmek;
Rüyada bir kimseyi öldürmek; günah işlemeye işarettir.Kendinize gelin kendinize!!adalete Siz karar veremezsiniz!!hem kendi ailenize hem de sevdiklerinizi daha derin
huzursuzluk kuyusuna atarsiniz!!!

Bir Gün ;Hz Musa as. İbadetini Bitirdikten Sonra Bir Ağacın Altına Oturur. Hemen Yakınındaki Çeşmeyi Seyrederken , Atlı Bir Savaşçının Çeşmeye Geldiğini Görür.
Savaşçı Su İçmek İçin Eğildiğinde Boynundaki Altın Kesesini Islanmasın Diye Çıkarır Çeşme Başına Bırakır.
Suyunu İçtikten Sonra Altın Kesesini Unutur Ve Yoluna Devam Eder.
Hemen Arkasından Hoplaya Zıplaya Bir Çocuk Gelir.
Tam Su İçecekken Altın Kesesin Farkeder Ve Hiç Düşünmeden Alır ve Uzaklaşır.

Çocuğun Arkasından Çok Yaşlı Bir İhtiyar inleyerek Su İçmeye Gelir. Bu Arada Altın Kesesini Su Başında Unutan Savaşçı Keseyi Almak İçin Çeşmeye Doğru Yaklaşır.
Fakat Çeşme Başında Hiç Bir Şey Bulamaz...
Hemen Yanındaki Yaşlı Adamın Boğazına Sarılır Ve Altın Kesesini Vermesini İster.
İhtiyar Ne Kadar "Ben Almadım" Dese de Savaşçıyı İkna Edemez.
İyice Sinirlenen Savaşçı Kılıcını Çeker Ve Yaşlı Adamı Oracıkta Öldürür.

Olan Biteni Gören Musa ''Ey Rabbim Bu Nasıl Bir Adalettir'' der..
"Ben Hiç Bir Şey Bilmiyorum.. Senin İşine sual olmaz ama ben anlamadım" Der.
Bu isyana benzer açıklıktaki sözlere karşılık Rab şöyle seslenir :

''Ey Musa ;
Ben Sana Benim İşlerimi Anlayacak Kadar Akıl Vermedim ki , sen Benim hakkımda yorum Yapıyorsun?
Ama Kalbinin Yatışması İçin gerçek Şudur :
Savaşçı O Küçük Çocuğun Babasının Malını Yağmalamıştı.
Ölen İhtiyar İse Gençliğinde Çok Güçlü Bir Adamdı
Ama Bir Hiç Uğruna Bir Köylüyü Öldürmüştü.
O İhtiyarı Öldüren Savaşçı İşte O Köylünün Oğludur..
Ey Benim Gafil Kulum Şimdi Tövbe Et
Çünkü Benim Adaletim İşte Bu Kadar Açıktır."

Allah (c.c) hikmetine sual olunmazmış..başımıza sebepsiz gibi gelenler aslinda hepsi
bizim kendi ellerimiz ile yaptiklarimizdir!!!Başımıza gelen bir çok olumsuzluğun sebebi nefislerimiz ve günahlarımızdır. ..

Bazen bize şer gibi görünen işlerin sonucu hayır ve hayır gibi görünenlerin sonuda şer olabilir. Allah bilir biz bilemeyiz.
Çok dua edin, namazlarınızı aksatmayın ve yanlış şeyler düşünmeyin. Allah'a samimiyetle yaklaşan Allah'ı çok merhametli bulur..selametle..

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Rüyada adam öldürmek

Merhabalar, rüyada adam öldürmek neye işarettir? rüyamda taksiyle halamlara gidiyoruz kardeşim de yanımda ama taksiciye verecek paramız yok, dönüşte veririz diyoruz adam dönüş parasını da bize veriyor. Sonra halamlara çıkıyoruz ve ben ne olduğunu anlamadan elinde silahla bır adamı öldürüyorum. Sonra çıkıyorum odadan odaya tekrar giriyorum hiçbir delil yok, kuzenim saklamış oluyor. Adamın kanli kot pantolonu katlanmış bı şekilde duruyordu ama kan yerine boya sürülmüştü. Bizi karakola goturuyorlar suç kardeşime kalıyor, kardeşimi bırakıyorlar ben kalıyorum ama delil olmuyor. Sonra polis ayrıntılı arama istiyor ama ben ağlıyordum.

Üst Alt