Aleykum selam kafasi karisik yuregi yorgun kardesim Hayirdir insallah. Rüyada adam öldürmek tabiri;
Rüyada bir kimseyi öldürmek, günah işlemeye işarettir.Kendinize gelin kendinize..'
Allah Resûlü (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurur:
"Kul bir günah işlediği vakit, kalbinde siyah bir nokta oluşur.
Eğer tevbe edip vazgeçer, af dilerse kalbi yine parlar.
Ama tekrar günaha dönerse, o leke büyür, nihayet bütün kalbini ele geçirir."
Buradan anlıyoruz ki, insan kalbî hayatı itibarıyla bir kere kirlenmeye açıldığında, o açılmanın nerede duracağını ve kaç derecelik bir açı meydana getireceğini
kestirmek oldukça zordur. İnsan farkına varmaksızın bir de bakar ki,yüz seksen derecelik bir açı hâline gelivermiş.
Esasında Üstad Hazretleri de, "her bir günah içinde küfre giden bir yol vardır" diyerek bu hakikate işaret etmektedir...
Ne ile ve kimin ile neden ve nasıl imtihan edildiğimizi sadece mülk Sahibi bilir..
ama bu imtihanda Hak ve adalet ile davranalim kendi kişisel duygu ve fikirlerimizi katmiyalim.
Adalet terasizi oyle ince oyle hassas bir terazidir ki bir kere bozuldu mu bir daha hic bir zaman eskisi gibi olamaz!!
insanlara karsi duygularimiz ile degil Allah-in Adaletti ile Hükm edelim...
dun aksam Sevdigim bir arkadasim sevmedigim bir insanin aleyhine bir sey soylememi isteyince irkildim..titredim!!
Kardesim Sen ne diyorsun Sirf Senin hattirin icin ahirettimi mi mahv edip bu insanin HAKKINA vebaline mi gireyim diye ayrildim..
"Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan adalet ile şahitlik eden kimseler olun.
Bir topluma olan kininiz sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu Allahâa karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır.
Allahâa karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır."
MÂİDE - 8
Sakın herhangi bir gruba insana karşı duyduğunuz kin, kisisel probleminiz sizi adaletsiz davranmaya sevk etmesin...
dünyamızı kurtaralım derken ahirettimizi karartmiyalim...
Hayirli gunler..