Ve Aleykümselam Hayr olsun ruh haliniz: üzgün,öfkeli,biraz da Umut ve Endişeli hayırdır ...
Bu ruh haliniz ile kendinizi ve ailenizi ,sevdiklerinizi olumsuz etkilediğinizi biliyor musunuz..?
Siz kendiniz kendinize bir engelsiniz, kendinizin üstüne çıkın ve Her şeye kadir olan Yüce Allah'a... yönelin !!Allah tevekkül eden kullarını sever..
Rüyada Allah bana yeter demek;
rüyayı görene hayırlı işaret, yol gösteren manalar taşımaktadır.
Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde
Uzun uzun düşün
ve hatırla yaratanını!
Allah kuluna kâfi değil mi?
Zümer/36)
.De ki; Allah Bana Yeter
Hasbünallahu ve ni'mel vekîl..
Rahmetlu annem sık sık "Hasbunallâhu ve ni'mel vekîl" duasını yapardı.Bende bu duayı her sıkıldığımda yapıyorum ve içime tarifi imkânsız bir huzur geliyor.
Kur'an'da da geçen, "Hasbunallâhu ve ni'mel vekîl" manası şöyledir: "Başımıza gelecek her türlü belâ ve musibete karşı Allah bize yeter. O, ne güzel dost ve ne güzel bir vekildir." Bu söz, aslında mü'minin nasıl İlahi bir güvenceye sahip olduğunu ifade eder.
"Hasbunallâh-Allah bize yeter" kelimesi bize, yetersizliğimizi, Rabbimize olan ihtiyacımızı ifade eder.
"Ve ni'mel vekîl-O, ne güzel vekildir" bizim kendimize yetmediğimizi hissettiğimiz anlarda, Her şeye Gücü Yeten, Mutlak İktidar Sahibi ve Yegane Galip olan Allah Teala'ya yönelip, sanki "Ya Rabbi! İçine düştüğüm şu sıkıntıdan ben kendi başıma kurtulamıyorum. Beni Sen kurtar. Elde etmek istediğim şu şeye ben bir türlü ulaşamıyorum. Beni o istediğime Sen kavuştur" manalarına gelmektedir.
selametle..