• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Allah(c.c) ile konuşmak

Birisi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm
19 yasında üniversite öğrencisiyim dün gece biraz geç uyudum rüyamda ne mekanı biliyorum ne de başka bir şey Allah'la konuşuyorum bana bir şeyler soruyor fakat tarif edebileceğim bir görüntü yok ses falan da yok sorular sanki benim içimden geliyor hani bazen insan kendi kendine düşünür ya aynen öyle ben de Allah'la konuşuyorum. Bana ne sorduğunu da hatırlamıyorum ya da ne cevap verdiğimi fakat çok uzunca bir süre konuşuyoruz sanki sabah hiç olmayacak gibi hiç uyanmayacakmışım gibi. Korku ya da heyecan gibi bir duygu olmuyor ya da şaşırmıyorum sanki bu çok normal bir şeymiş gibi. internette araştırdım araştırırken de bu siteye ulaştım rica etsem bu rüyayla ilgili yorumunuzu öğrenebilir miyim ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum Selam Hosgeldiniz kardesim...
Bu ruyayi anlamak icin ilk once;
Rüya alemini ilk once bilmek tanimak gerekli..
Rüyada bir duygu yasanir bir ses gelir ve siz Onu Allah cc. oldugunu hissedersiniz
yani ruya alemi ile realite arasindaki fark da budur..
hissi ve duygusu ile bazen ruya gozu ile boyle seyler yasanabilir...

Hayirdir insallah...
Rüyasında Cenab-ı Hakkin ona seslendigini konuştuğunu gören kimsenin rüyası mutlak manada hayırlıdır.
Rüya sahibinin dünyada maddi imkanlarla müjdelenmesi ve ahireti için de dinin selameti manasına gelir.

Konuşma Allah’ın Sübuti sıfatlarından Allah bu sıfatı ile peygamberler aracılığıyla emir ve yasaklar koyar haberler verir. Ancak konuşmasının mahiyeti bilinemez.
Kur’an’da Allah’ın konuşma niteliğine sahip olduğunu gösteren çok sayıda âyet vardır.

“Musa tayin ettiğimiz vakitte bizimle buluşmaya gelip de Rabb’i onunla konuşunca… ” (el-A’raf 7/143)
“De ki: “Rabbimin sözleri için deniz mürekkep olsa Rabbimin sözleri tükenmeden önce deniz: tükenir” (el-Kehf 18/109) “

Kaf Suresi'nin 16. Ayeti şöyledir. "İnsanı Biz yarattık. Onun için nefsinin kendisine neler fısıldadığını neler telkin ettiğini de Biz pek iyi biliriz.
Çünkü Biz ona şahdamarından daha yakınız."

Allah cc. bu dünyayı sana cennet yaptım diyor.. icinde her turlu nimet ve ihtiyacin olan her sey var!!
artik cenneti de cehennemi de kendi içimizde taşırız..
Ya hayata siz anlam katarsınız ya da herseyi kendi elleriniz ile ceheneme cevirirsiniz..
İşte hayat!!seçimlerimizle bulur kendi mana ve guzeligini..Yüreğimize ektiklerimizyaptigimiz ibadet ve salih ameler insanliklar guzelikler
hep bize geri döner...Ve hayat kocaman yürekleri vererek bize hayatı kocaman bir cennete çevirmemizi bekler.
Allah'a sığınmayı öğrendigimizde ins. Dunya ve Ahiret saadetine erenlerden oluruz..
Hayirli gunler..

esraa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada Allah (cc) ile konuşmak

selamın aleyküm
rüyamda köyümdeydim, atların koştuğunu gördüm.önce 1 tanesi ardından da 5 at daha koştu.aynı hizada düz biryerdeydiler ve bende onları uzaktan seyrediyordum.
daha sonra yüsek bir tepede başka insanlarla beraberdim. dizlerimin üstünde oturuyordum. o ara bir kadın ve yanında bir kız çocuğu bize doğru geliyorlardı.kadın;herkese söylicem buraya gelmelerini,sen geldin ve dileklerin kabul oldu, dedi. ve bir rüzgar beni havaya kaldırdı,ben hiç kımıldamadım bile o kadar sakindim.sonra bir daha biraz daha yükseğe ve 3.cüde ya bir kayada yada yine havada bıraktı,tam hatırlayamıyorum.sanki buraya gelmekle olmaz der gibiydi dileklerin. ama bir ses benimle konuştu ve Rabbim'miş o sesin sahibi.tam olarak hatırlayamıyorum ama 'korkmayacaksın' dedi bana. ben bütün bunlar olurken sürekli ihlas ve fatiha okuyordum ve başımı bile kaldırmadım.
hatırlayınca bile titremeye başladım,çok etkisinde kaldım bu rüyanın,Allah rızası için rüyamı yorumlarmısınız.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
duamiz.jpg

Ve Aleykum Selam Hosgeldiniz kardesim...
Rüyada bir duygu yasanir bir ses gelir ve siz Onu Allah cc. oldugunu hissedersiniz

Hayirdir insallah...
Rüyasında Cenab-ı Hakkin ona seslendigini konuştuğunu gören kimsenin rüyası mutlak manada hayırlıdır.
Rüya sahibinin dünyada maddi imkanlarla müjdelenmesi ve ahireti için de dinin selameti manasına gelir.
Rüyada Allah ile konuşmak, rahata ulaşmaya, sıkıntılardan kurtulmaya, diğer insanları hak yoluna çağırma gereğine yorumlanır.

Kaf Suresi'nin 16. Ayeti şöyledir. "İnsanı Biz yarattık. Onun için nefsinin kendisine neler fısıldadığını neler telkin ettiğini de Biz pek iyi biliriz.
Çünkü Biz ona şahdamarından daha yakınız."

Allah cc. bu dünyayı sana cennet yaptım diyor.. icinde her turlu nimet ve ihtiyacin olan her sey var!!
artik cenneti de cehennemi de kendi içimizde taşırız..
Ya hayata siz anlam katarsınız ya da herseyi kendi elleriniz ile ceheneme cevirirsiniz..
İşte hayat!!seçimlerimizle bulur kendi mana ve guzeligini..Yüreğimize ektiklerimizyaptigimiz ibadet ve salih ameler insanliklar guzelikler
hep bize geri döner...Ve hayat kocaman yürekleri vererek bize hayatı kocaman bir cennete çevirmemizi bekler.
Allah'a sığınmayı öğrendigimizde ins. Dunya ve Ahiret saadetine erenlerden oluruz..

Böylece rüzgarı onun buyruğu altına verdik. Onun emriyle dilediği yöne yumuşakça eserdi.” (Sad, 38/36)

"ve bir rüzgar beni havaya kaldırdı ben hiç kımıldamadım bile o kadar sakindim"

İnsanlarla ilişkilerizde tatlı ve yumuşak sözler, insana teselli verir rüzgar gibi kalpleri etkiliyebilir.. Tatlı su; kalpleri dinçleştirir, gönüllerin susuzluğunu giderir...
kardesim sizin bir gönül insani olmaniz icin size bir davet mahiyettindedir..Allahu Alem.
Hayirli geceler.

Helinrulin

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm,
Ben bu rüyayı göreli 6 yıl oldu ama hala etkisindeyim.O zamanlar daha çok küçüğüm.4.sınıfa yeni gidiyorum ve Hz.Muhammed peygamberimizi tek biliyorum. Bir akşam rüyamda evimdeyim. Kimse yok sadece ben, oturma odasındayım.Biri benle konuşuyor. Sadece sesi var görüntüsü yok.Bende gayet sakinim. Koltukta oturuyorum.Biri bana "Ayağa kalk" diye emir veriyor. Bende hiç sorgulamadan kalkıyorum."Yürü" diyor. Yürüyorum.Televizyon dolabının önüne gelince "Dur" diyor."Otur ve Dolabın içinde ki kitabı al" Oturup dolabın içinde ki kitabı alıyorum.Zaten tek bir kitap var Oda Din ders kitabımız."Sayfaları çevir ben sana dur diyene kadar" diyor ben sayfaları çevirmeye başlıyorum. Bayağı bir çevirdikten sonra "Dur" diyor.duruyorum."Alt köşede önemli bir not var onu sesli bir şekilde oku." diyor. Okumaya başlıyorum.Notta Şu yazıyor Dünyaya İlk gelen kişi Hz.Adem dir.Ben okumayı bitirdikten sonra bana dönüp şunu söylüyor."Yaa Helin gördün mü dünyaya ilk Gelen Kişi Hz.Adem miş." diyor ve ben o anda uyanıyorum.Hiçbir zaman anlamadım bu rüya yı ama hiç unutmadım da öylece zihnime kalbime yerleşti.Aklıma din kitabında önceden görümüş okumuşsam notu belki etkisinde kalmışımdır diye görmüşümdür sandım.Sonra din kitabına döne döne baktım öyle bir not bulamadım.Eğer rüyayı yorumlarsanız sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim...

Hayirdir insallah...
Kainatta her şey belli bir denge ve ölçü,üzerine kurulmuştur...
Madde-Mana Dünya-Ahiret dengesi gibi..
İnsan, maddi ve manevi olmak üzere iki ana unsurdan meydana gelir. Maddi yönüyle, yani bedeniyle büyür, gelişir, hareket eder.
Manevi yönüyle, yani ruhuyla da sever, ister, nefret eder.

Her iki unsurun da ihtiyaçları, istekleri vardır. Bedenimizin yemek, içmek, sağlıklı, güçlü olmak ihtiyaçları vardır.
Bu ihtiyaçların karşılanmaması onun zorlanmasına, rahatsız olmasına yol açar. Ruhumuzun da huzura, manevi hazlar yaşamaya ihtiyacı vardır.
Bu durum insan üzerinde bir baskı oluşturur ve ihtiyaçların karşılanmasına sevk eder.

İnsanoğlunda ruh ve beden, madde ve mana tam bir denklik içinde birbirleriyle münasebettedir. Ruhunu, maneviyatını terk edip yalnızca bedeninin isteklerine
uyan kişiler, kendilerini insan yapan dengeyi kaybetmekte ve bedenin istek ve zevklerine köle olmaktadırlar.

Bu madde ve mana dengesinde bir tarafa ağırlık verir, diğerini ihmal edersek, insan hayatında bozulma ve huzursuzluk meydana gelir ve
gunumuzde stress, panik atak ve deprasyon dedigimiz ruhsal hastaliklar ile bogusur..
denge insana Rabbinin sunduğu büyük bir nimettir ve bu nimetin hakkının verilmesi, korunması gerekir.

Simdi gelelim sizin ruyaniza;Siz Ruyaniza binaen cok hassas, ince, duygusal ve Değişik insanlar sizi kolayca etkileyebilir ve aşık olabilirsiniz!
ama öte yandan sinirli, hırçın ve kırıcı bir insan da olabiliyorsunuz...
bu iki yönünüzü kontrol ve denge altina almaniz icin size daha taa o zamandan Rabbim bir uyari mahiyettinde bu ruyayi gormussunuz...
rüyanızda ilahi bazı mesajlar var ve içinizdeki iyi ile kötünün çatışmasını simgeler..
iyilik ve kötülük içimizde sürekli birbiri ile hep mücadele ederler. .
Ben hangisini daha cok beslersem o kazanır!
diyordu bir Hak dostu..
Anlıyoruz ki biz içimizde hangi yönümüzü beslersek, bizim hayatımıza da hâkim olan, beslediğimiz o yönümüz olacaktır.
Olayları izlerken baktığımız pencere çok önemli. Beslediğimiz yönümüzle görüyoruz karşımızdakini. Öyle değerlendiriyoruz, yargılıyoruz.
Hayirli gunler..

sümbül

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah ile konuşma

Rüyamda Allah'ım bana Peygamber efendimizin kokusunu duyurdu, Onun güzel kokusunu kokladım ve Allah bana onun izini kokusunu takip et dedi ve sonra nur yağdırdı bana sonra üzerimde nur vardı annem onu gökyüzüne üflememi bana yoldaşlık yapacağını söyledi. Yorumlarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler..

tugram

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada Allah c.c ile konusmak

Selâmün aleyküm ben ruyamda Allah c.c gordum beyaz bir isik gibiydi. Ben dua ederken geldi, beni duydugunu ve cevap verecegini soyledi, oyle sevindimki durmadan benimle konustu. Beni duyuyor diye tekrarlarken icimden bir ses olumsuz bir seyler dedi ve ben seytana kulak vermeyecek onu duymayacam, Allah c.c benim yanimda dedim. Acaba ne anlama geliyor ve bu ruyayi ben anlattim, anlatmam yanlismiydi? Allah razı olsun simdiden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun Bu rüya mutlak manada hayırlıdır..
rüya istemekle görülmez, insana gösterilir.

Rüyada Allah cc.ile konuşmak;

"Allah cc. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla görendir." 4 / NİSÂ - 58
vicdanında şeytanın vesvesesini bulursan taşlanmış ve kovulmuş şeytandan Allah'a sığının

insanin,Rabbi ile konuştuğunu görmesi,çok çok Kur’ân okumaya,yada okumasi gerektiğine de delâlet eder. Çünkü Kur’ân-ı Kerim Allah’ın kelâmıdır.

Alimlerin çoğuna göre rüyada Allah'ı görmek mümkündür. Tabii Allah kendi zatıyla değil sıfatlarının ve isimlerinin tecellisiyle görünür.

“Onlar, sözü işitirler, böylece onun ahsen olanına tâbî olurlar. İşte onlar, Allah'ın hidayete erdirdikleridir. Ve işte onlar; onlar ulûl'elbabtır (daimî zikrin sahipleri“ Zümer 18 ayet
selametle,hidayetle dua ile bereket ile kalin..

afyonlu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmun aleyküm. Rüyamda Allah u teala beni affetmedi. Allah a dair bir varlik gormedim fakat onun rüyamda varlığını hissettim. Onun bulundugu her tarafı mermerden yapılmış odaya girmek istediğimde kapı uzerime doğru örtüldü. Allahım affet diye yalvardıkca, kapıyı aralamak istedikce kapı her defasında üzerime örtülmeye çalışıldı. Rabbimin beni affetmediğini duydum. o korkuyla uyandım. bunun bana bir uyarı oldugunu düşünüyorum. Sizin de düşüncelerinizi ogrenmek istedim selametle.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Allahumme mağfirli...Allahumme mağfirli...Allahumme mağfirli...
ALLAH IM BİZİ AFFET Allahümme mağfirli ve lil mü'minine vel mü'minat" (ALLAHIM beni ve tüm inananları mağfiret eyle) yoksa halimiz yamandir..

"Allah cc. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla görendir." 4 / NİSÂ - 58

"Allahım affet diye yalvardıkca, kapıyı aralamak istedikce kapı her defasında üzerime örtülmeye çalışıldı. Rabbimin beni affetmediğini duydum "

aynen bu size bir uyarı rüyasidir
tövbe estağfurullah Allahım ne kötülük yaptıysam günahlarımı affet nolur ,kul hakkindan temizlenmeniz için bir tebliğ, firsat uyarı
tövbe edip ama gene aynı hatayı tekrar takrar düşüyor olmaniza bilirsiniz bir hadisi şerifte "Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz."
bu hadisi uyamıyor olmaniza yorumlanir bu da mahremm sadece Siz ile Allahin arasinda bilinen bir günah

çok geç olmadan tövbeye gelin tövbeye yoksa korkarim ki Rüyaniza binaen tövbe etmeye firsattiniz olmiyabilir...Allahu Alem.

Tövbesini bozan kimsenin tekrar tövbe etmesi gerekir. Tövbe edip tekrak tövbesinin bozan kimsenin, bir daha o günahı işlememek üzere samimi olarak tövbe etmesi gerekir.
Aksi halde günaha dönmemek üzere gayret etmeyenin tövbesi de makbul değildir.

İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor.
Bu konuda Kur’anı Kerim de, “Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar”

Kitabımız da canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah’u Teala, “Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki
Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun.”

yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:

1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.

2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.

3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.

4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.

Bir rivayette de "Nasuh Tövbe" şöyle tarif edilmiştir:"

- Günahlara pişmanlık.
- Farz ibadetleri yapmak.
- Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
- Kırgın ve küskünlerle barışmak.
- Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek..

İnşallah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz.
Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz. Ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz.

BETUL1990

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Allah ile konuşmak

Selamünaleyküm. Dün gece rüyamda öldüğümüz zaman kabirde neler olacağını gördüm. Rüyam şu şekilde gelişti, üç kişi sırayla dizilmişik yüksek bir yerdeyiz bir kişi uzakta sorguya çekiliyor küçük bir çukur var onun içine girip Allah c.c sorular soruyormuş. O kişi azap çekiyor ondan sonra sıra bana gelecekmiş ben çok korkuyorum yanımda ki kişi diyor ki ameli iyi olanları yukarıya doğru alıyorlar ve sıra bana geliyor korkarak küçük çukurun içine oturuyorum. Bir dakika kadar hiç birşey olmuyor sonra derinden bir ses geliyor ama ben birşey anlamıyorum tekrar dinliyorum ve oku diye bir ses geliyor ve ben ne okuyayım diye soruyorum korkarak ne istersen onu oku diyor ben yine ayetel kürsi okusam olur mu diyorum ve oku diyor. (benimle konuşan kişi de Allah c.c.'mış) ben ayetel kürsi okumaya başlıyorum ve başında bir yeri eksik okumuşum Rabbımız düzeltiyor bende tekrar ediyorum ve duayı bitiriyorum sonra felak ve nas surelerinide okuyabilir miyim diye soruyorum tamam diyor Rabbımız. O sureleri de okuduktan sonra sanki bir uçan halı altıma geliyor ve beni yukarıya kaldırıyor yükseğe çıkıyorum. Uçarken sorgu bu kadar kolay olamaz benim hiç mi günahım yok diye geçiriyorum içimden hem şaşkın hem mutluyum çok şükürler ediyorum... bu şekilde rüyam bitiyor. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Allah cc. ile konuşmak;
çok makbul ve mübarek bir rüyadır, rüya sahibinin Allah’ın bereketi, kısmeti, hikmeti, şefaati ve hidayeti ile karşılaşacağına tabir edilir. Tüm dertlerin bitmesine, borçların kolaylıkla ödenmesine, işlerin hafiflemesine, hastalıkların bitmesine ve gözyaşının kurumasına delalet eder. Rüyada Allah ile konuşmak, dünyanın tüm güzelliklerinden ve sayısız nimetlerinden gönül rahatlığıyla ve dilediğince faydalanmaya işaret eder.

Ölmeden Önce Ölenlerden Olmak Duâsıyla..

*Kirmani: Ayetel Kürsi okumak; fakirseniz zengin olacağınıza hastaysanız şifa bulacağınıza üzgünseniz sevineceğinize,korkularınızdan emin olacağınıza yorumlanir..
-
Câfer-i Sâdık ın yorumuna göre: Rüyasında Ayetel-Kürsî yi okuduğunu veya okuyanı dinlediğini gören kimsenin; dini bütün ve zekâsının parlak olacağına delalet eder.

Rüyanizin Psikolojide ki Yorumu;
bilinçaltı stress ve Korku yaşıyorsunuz...
...
Korku ile kurtuluş arasinda insanlar,Rüyasında Ayetel-Kürsî okumaya başlar..Akıl sabırdır..Selametle..

medi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda Allah'ı gördüm

Rüyamda gece değildi ama hava yinede karanlıktı Allah'ı gördüm insan silüetindeydi (ses hiç hatırlamıyorum) bana "bugün öleceksin, şimdi git ama geç kalma sakın bir kaç saate dön"dedi gittim. Annem, ablam ve kardeşimi gördüm (babam sağ onu görmedim yinede) onlara söyledim. 30 yaşındayım ama bu kadar yaşıcakmışım demekki dedim.
Aşık olduğum biri var ona haber vermeye çalıştım ama ulaşamadım, telefonu anneme verdim anlatırsınız ölmeden önce aradığımı dedim. Geç kalıyorum dedim gitmem lazım "Allah" geç kalma dedi size haber vermeye geldim merak etmeyin dedim.
Meydanda bir kalabalık vardı benim gibi onlarda bekliyordu "Allah" onlarıda çağırmış.
Ne Allah suretiyle gördüğüm insanı ne de benim gibi ölümü beklemek için o meydana gelen insanları daha önce hiç görmediğim silüetlerdi. Ne annemlerde bir korku vardı ne de bende.
Dün akşam gördüm bu rüyayı çok etkisinde kaldım doğrusu anlamını çok merak ediyorum.

YÖNETİM/UYARI:
https://www.islamiforumlar.net/ruya...-paylasmak-icin-uymaniz-gereken-kurallar.html

Triss

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Allah'la konuşmak

Selamünaleyküm, ben rüramda kendi evimdeydim. Bu sırada dışarı baktığımda dışarısı sel olmuştu. Ben çok korktum, sonra dizlerimin üstüne inip Allah'a dua ettim sışardaki seli götürmesi için. Sonra Allah'ın sesini duydum, biz insanlara çok kızgın olduğunu anlattı, biz denizleri kirletmeye devam edersek doğa bizi cezalandırırmış. Ben de Allah'dan bize bir şans daha vermesini istedim ve bu istekten sonra dışarıdaki sel yok oldu. Okuduğunuz için teşekkür ederim, bunun ne demek olduğunu merak ediyorum. Teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Başımıza gelen bir çok musibet bizi Allah'a sığınmaya çağıran birer sinyaldir.
Başımıza gelen bir çok olumsuzluğun sebebi nefislerimiz ,kendi ellerimiz ile yaptıklarımız ,seçimlerimiz ve günahlarımızdır.

bir arkadaşım diyor ki Allah cc merhametsiz niye kanseri ve aids hastalığı niye yarattı.? O cc kanseri ve aidsi yaratmadı ,biz insanlar havayı ,Denizleri kirlettik.. her şeye kimyasal maddeyi kariştirdik..

Aids Hastaları ,CİNSEL SAPIKLIKTAN UZAK DURMADILAR...
Yüce Allah, dünyada Lut (Aleyhisselâm) kavminden önce hiçbir kimseyi bu büyük günahla sınamamış ve cezalandırmamıştır. Ancak bütün ceza çeşitlerini onlarda toplamıştır.
Lut kavminin helak olması, yurtlarının alt üst edilmesi, yerin dibine geçirilmeleri ve gökten başlarına kızgın taşların yağması Allah’ın (Azze ve Celle) onlara verdiği cezalardan birkaçıdır ki; Kahhar olan Allah, aynısını başka bir kavme yapmamıştır.
Bu da ahlâken bozulmalarının çok büyük ve günahlarının çok çirkin olmasından kaynaklanmaktadır.Allah (Azze ve Celle) yar ve yardımcımız olsun

"Ben de Allah'dan bize bir şans daha vermesini istedim ve bu istekten sonra dışarıdaki sel yok oldu.
Tövbe edip ,tövbe ve duanizin Kabul edileceine,Rabbim kendinizi düzeltmeniz için ikinci bir fırsat,şans ,vereceğine...
Don't Blow It ..............

insanin,Rabbi ile konuştuğunu görmesi,çok çok Kur’ân okumaya,yada okumasi gerektiğine de delâlet eder. Çünkü Kur’ân-ı Kerim Allah’ın kelâmıdır.
Alimlerin çoğuna göre rüyada Allah'ı görmek mümkündür. Tabii Allah kendi zatıyla değil sıfatlarının ve isimlerinin tecellisiyle görünür.

serkan19

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada allah ile konuşmak ve kuran görmek

Selamun aleyküm öncelikle. Ben rüyamda allahu teala ile konuşuyordum.
Ben soru soruyordum Allahu teala cevaplıyordu ve bende çok mutlu hissediyordum kendimi, aldığım cevaplar beni memnun ediyordu ve sık sık sorularıma devam ediyordum, arkamda kuranı kerim vardı, masanın üstünde açık vaziyette duruyordu, onu gördüm daha sonra tekrar dönüp allaha soru sormaya devam ettim.

Allahu tealayı görmüyordum ama sadece konuşuyordum daha sonra oradan ayrıldım ve bu durumu başkalarına danışmak için gittim, sorular sordum biri cemaatle 1 defalık namaz kıl dedi, sonra camiye ilerledim kandil namazı vardı zaten rüyayı gördüğüm gün kandildi.

Caminin içi çok büyüktü ve kalabalıktı camide üst kata çıktım içerde siyah başörtülü bir kadın ve ufak bir çocuğu vardı, kadın benim paçama sigarayla ateş tutuşturdu ve ayaklarım yanmaya başladı yana yana kapkara kömür gibi oldu ayaklarım, yardım bekledim cemaat hiç kimse umursamadı.

Çok merak ediyorum ne anlama geldiğini yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
rüya istemekle görülmez, insana gösterilir.
Rüyalar ve hayat . Mana aleminin rüyalarla insanlığa haber verilmesi. Cami beden arzıdır. sen beden camini temiz tut ve azalarına sakın zulmetme.

vicdanında şeytanın vesvesesini bulursan taşlanmış ve kovulmuş şeytandan Allah'a sığının

“Onlar, sözü işitirler, böylece onun ahsen olanına tâbî olurlar. İşte onlar, Allah'ın hidayete erdirdikleridir. Ve işte onlar; onlar ulûl'elbabtır (daimî zikrin sahipleri“ Zümer 18 ayet

Rüyada camiye gitmek;
reel hayatınızda yaşadığınız korku endişe veya zor bir durumdan kurtulmanıza yarayacak hayırlı bir şey yaptığınızı ve bunun karşılığını yakında alacağınızı temsil eder.

Li tunzire kavmen mâ unzire âbâuhum fe hum gâfilûn(gâfilûne)."
içinde bulunduğunuz, Gaflet uykusundan uyanmaniz için bir uyari

"paçama sigarayla ateş tutuşturdu ve ayaklarım yanmaya başladı yana yana kapkara kömür gibi oldu "

ateşin bir yerini yaktığını görmek, uyanık yaşamınızda tehlikeli ve riskli faaliyetler ,yollar, gidiş-at-lar içinde olduğunuzu, dikkatli olmanız gerektiğini uyaran mesaj verir..
gittiğin yol yol değil ..!!dikkat et kendini de sevdiklerini de YAKMA...!

karey2007

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada allah c.c. ile konuşmak...

Selâmün aleyküm...
Allah c.c. rahmeti uzerinizde olsun...
Sizden ricam ogle uykusunda gordugum ve cok etkisinde kaldigim ruyami yorumlayabilir misiniz? Hala gözlerim doluyor hatirladikca...

Ruyamda halk ekmegi almak icin sira bekliyorum ve cebimde cok az bir para var. Elimi cebime atiyorum kurus para var. Daha sonra yalvariyorum Allah'im sen neden benim yuzume gulmuyorsun neden hep sikinti çekiyorum seklinde sitemkar dua ediyorum. Rabbim de bana sabret diyor. Sabrediyorum Rabbim hep sabrettim diyorum ama bak simdi ekmek almaya param bile yok diyorum ne yapicam ben ya rabbim diye aglamaya başlıyorum.( Hep gökyüzüne bakiyorum gökyüzü masmavi bembeyaz bulutlar var.) Sen merak etme sabret al ekmegini diyor bana. Sira bana geliyor ekmek istiyorum parayi utana sikila uzatirken cebimde 10 lira çıkıyor mucize gibi. Ona sasirirken rabbim yine ben sana sabret demedim mi diyor. Sonra cok seviniyorum tam parayi uzatirken yere dusuruyorum bi bakiyorum 50 lira daha var yerde. Kim dusurmus bu parayi diye dusunurken Rabbim yine sesleniyor ben sana sabret diyorum bak mukafatlandiriliyorsun diyor. Bu şekilde uyandim. Uyandigimda hem korku hem heyecan yaşadım. Cok etkilendim. Lutfen yorumlayabilir misiniz... şimdiden Allah c.c. razi olsun...

Alevii

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Allah c.c görüp konuşmak

Merhabalar. İyi bayramlar öncelikle. Rüya içinde rüya gördüm ve şöyle oluyordu; dua edip uyuyordum ve rüyamda Allahı c.c görüyordum ona duamın neden kabul olmadığını soruyordum O da sanki iki dua etmişim gibi birinin kabul olduğunun ve benim farkında olmadığımdan bahsediyordu. Diğerinide kabul edeceğini söylüyordu.

Üst Alt