• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada anne görmek

• Konuyu başlatan Bilal Basoglu
  • Başlangıç tarihi
B

Bilal Basoglu

Kayıtsız
Misafir
Selamun Aleykum,

Hayirdir insAllah ruyamda, mutfakta kofte yapiyordum ( tavada, yagda vardi ve baya bir kizmisti yag ) :) ekmegin icini yarmistim elimde ekmek vardi bende pismis olan kofteleri icine yerlestircektim.
Ve ruyamda cok acikmistim hemde baya bi actim.
Mutfaktan cikip oturma odasina bir bakiyim dedim annemi namaz kilarken gordum kibleye dogru namaz kiliyordu.
Ama annemin onunde ablamin oglu vardi ve annem selam verdikten sonra beni cagirip, namazimi kiliyim kilana kadar sen bi bak dedi. Bende iceri girerken ablamin oglu seccadenin ustunde zipliyordu ( not daha iki yasinda ) Annemde dizlerinin ustundeydi..

Bilal Basoglu
Hollanda/Rotterdam
Yas 24

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Bilal kardesim Hosgeldiniz..
Sagliginiz, huzurununuz, maneviyattiniz nasil?
Ruyadaki kofte, Kizmis yag vs. gibi seyler gormek, Gam, keder, kasvet, KIZGINLIK seklinde yorumlanir..
Bu yasadiginiz ic daralma ve Zorluklardan Ailenizin sucu yok..
Haksiz yere Onlara karsi saldirgan ve kizginlik ile davranmayin..
Ozellikle ailenizdeki masum cocuklara karsi daha anlayisli ve merhametli olursaniz Merhamet edilene Merhamet edilir..
Anneniz her daim sizin icin Duz ve niyaz da bulunmakta..
Annelerin Duasi er gec bir gun Kabul olunur..
ama her seyin bir vakti ve zamani ve olgunlasma donemi vardir..
Rüyada bir kişinin annesini görmesi, iyi ve kazançlı günleri belirtir.
Hayirli, huzurlu ve sabirli gunler dilerim..

B

Bilal Basoglu

Kayıtsız
Misafir
ruyada annemi gormek

selamun aleykum,

Iyim hamd olsun şikayetim yok cok şukur, sen nasilsin abla?
Kizmis yag zeytinyagi idi bunu eklemek isterim degisirmi yorumu bilmiyorum ama ekliyim dedim.
Yegenim yaramazdir ama cok seviyorum Allah biliyor.
Bir dk yerinde durmuyor kerata.
Belirtmem gereklimi bilmiyorum ablam beyinden bosandi yegenimle birlikte bizde kaliyorlar, degistirirmi ruya yorumunu bilmiyorum.
Bide ben cocuklari cok severim ( simarik yaramaz olmazlarsa tabi :) :) :) )
Abla sabrin azda olsa ne oldugunu ogreniyorum Allaha sukur, ibadetle geciriyorum zikirlerle geciriyorum bunlar bana sabrida ogretiyor, tabi hayat kosullarida.
Galiba ruyam biraz suanki durumu gosteriyor iyim desemde bende insanim tabi :) az cok problemlerim var :)
Allah yardimciniz olsun..
Allah'a emanet ol abla.

ödsa

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada anne görmek

selamun aleyküm gönül sızım geçen gece rüyamda annemi gördüm yine masa hazırlamıştı bize tabaklarda sarma börek ve pilav vardı ama gözünde yaş vardı ağlıyordu sanki kardeşim de beş gecedir hep gözünde yaşla görüyormuş bir şey mi istiyor acaba çok düşündüm yardım eder misiniz Allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim..Hosgeldiniz Annesizlige, yetimlige alisabiliyormusunuz? Sorana bakin!!ben annemi kaybedeli tam 5 sene oldu
halen kabulenemiyor icimdeki annemsizligin boslugunu tasiyorum..
İNNA LİLLÂHİ VE İNNÂ İLEYHİ RACİÛN
Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz..

ölmuslerimizin gunahlarinin affi ve Allah`in rahmetine nail olmalari icin Ruhlarina EL-FATIHA...
Çünkü ölüm hayrat ve ibadetten kopmaktir..Onun arkasindan Hayirli Salih bir evlad olmaya calisin kardesim..

Hayırlı evlat anne ve babanın amel defterini açık tutacak önemli bir manevi kazanç kapısıdır.
Okuduğu her sure getirdiği her salavat ve ettiği her dua o niyet etmese de anne ve babasının amel defterine anında kaydedilir.
Evlatların üstlerinde bazı önemli vazifeler vardır :
Anne ve babalarının dine uygun vasiyetlerini yerine getirmek Onlar için bol bol istiğfar etmek
Namazlardan sonra duâ edip sevaplarını onların rûhlarına hediye etmek..
Varsa kalan borçlarını ödemek
Kabirlerini ziyâret edip Kur’ân-ı Kerîm okumak
Dostları ile görüşmek
Ana-babanın sevdiği yemeği ya da bir hayır yapıp fakirlere dağıtıp rûhlarını şâd etmek sevabını onlara bağışlamak.

Dünyaya gelmemize vesile olan bizleri büyüten yetistirip adam eden üzerimizde cok büyük hakları olan anne - babalarımıza; hayatta iken hizmet edip
itaatte bulunmak öf bile demeyip gönüllerini kırmamaya gayret göstermekle mükellef oldugumuz gibi
vefatlarından sonra da unutmamak boynumuzun borcudur.
Onlar icin Kuran okumalı dua istigfar hayır ve hasenatlar yapıp ruhlarına hediye etmeliyiz.
bir Mümine evlada yakısan budur...

Hayirdir insallah..
Vefat etmiş kişinin, geride bıraktığı yakınları ile aralarında mânevî hatlar kesik olmaz. Meselâ rüya mânevî bir hattır.
Kabir başına varıldığında kabristanda yatanlara selâm verilir. Bu sünnettir. Selâm şöyle verilir:
“Esselamü aleyküm ehle’d-diyari mine’l-Mü’minine ve’l-Müslimin. Ve innâ inşaallahü biküm lâhikûn. Es’elüllahe lenâ ve lekümü’l-âfiye.”
(Meâli: Allah’ın selâmı burada yatan Mü’min ve Müslümanların üzerine olsun. Bizler de İnşallah size katılacağız. Allah’tan bize ve size âfiyet dilerim.”
Ölenlere selâm cümlesini dikkatle incelediğimizde ölenlerin yaşıyor olduklarını, bizimle ilgili bulunduklarını ve bizi işittiklerini anlamak hiç de zor değildir.

Ölünün güldüğünü ,mutlu oldugunu görmek;Ölünün de sizin de huzurlu olduğunuza, vicdanınızın rahat olduğuna işarettir..
rahmetli annenizin gözünde yaş vardı bunun sebebi Hikmetini de ancak Siz ve kardesiniz en iyi bilir..bu Size ait bir vicdani ve imani muhasebedir...
asagidaki konuyu okursaniz kendi tecrubelerimden yazdigimi ins. ruyanizi daha da iyi anlarsiniz..
Hayirli geceler..

ödsa

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun benim merak ettiğim bir soru var internette de aradım bulamadım ölüler rüyaya kendi istekleriyle mi girerler biliyor musnuz acaba?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her insanın hayatında kişisel varlığının gelişimiyle ilgili bazı dönüm noktaları vardır. Hayat sıradan olağanlığıyla akıp giderken
yaşanan bazı olaylar sonrasında, bir de bakarsınız ki, yaşadığınız olayın verdiği duygulardan çıkıp, hayatın anlamını sorgulamaya başlamışsınız
veya gerçek varlığınızın ne olduğuna dair bir arayışın içinde bulmuşsunuz kendinizi.

Benim için de cok sevdigim cigerparelerimin kaybı bu dönüm noktalarından biri oldu.
çok sevdiğim bir varlıgn, kaybının acısı çok derin olmuştu..
Onlari,o kadar çok seviyordum ki, hiç durmadan iyi bir yere gitmiş olmalarını diliyordum.
Günlerce, gecelerce süren bir tefekkürle iyi bir yere gidebilmenin neye bağlı olduğunu ve onlar ile nasil irtibatta gececegimi düşünüp durdum.
Oyle cook aci cekiyordum ki insan Ruh, metafizik, kaybediklerim ile Ruya aleminde bile bulusmak icin careler, KAPILAR ariyor..Ruh cagirma olayini bile inceliyordum...
Günlerce mezarlikta yani baslarinda bekliyordum...
bunlar normal degil di zaten oyle muazzam bir aci yasiyordum ki maddi, manevi ruhsal, akil dengemi kaybetmistim sanki.. bir mecnun, bir meczup mu olmustum
onu da bilemiyorum ama kendimi taniyamiyordum artik...fizik alem ile metafizik alem arasında bir koridorda idim sanki..
Bilincaltinda onlari hatiralarda yasiyordum artik..
Bilincin önemini işte bu sorgulamalar sonucunda fark ettim. Bizler bilinç varlıklardık.
Varoluşumuz, sonsuza açılan potansiyele sahip BİLİNÇ’ti.

Kannatimce ölülerin kişilerin rüyalarına girmesi gerçek bir durum olmaktan ziyade, bilinçaltının ,vicdanimizin bizdeki yansımalarıdır..
rüya bir algıdan ibarettir..kimisi bilinç altının bir yansımasıdır..
kimi rüyalar karışıktır ve kimi ise sahih rüyalardır..
ölüler rüyaya kendi istekleriyle mi girerler ?
Her sey Allah-in hukmu ,hikmetti ve bizde olusan duygularda vicdani mesele ve sucluluk hislerini de olusturan O cc degil mi?

Mesela Nablusîye göre rüyada ölmüş bir insanın rüyayı görene birşeyler anlatması haktır..ve doğru olabilir..
zira ölen insanın dünya için tasarrufu bulunmadığından ve hak ve hakikati gördüğünden yalan ve yanlış şeyler söyleyemezler...
ama nicin ve nasil ruyalarimiza girdikleri halen mechul dur!!
Hangi ölünün hangi kişiye gideceğine ölü bence karar veremez.. Allah tarafından emr edilip görevlendiriliyor..Allahu Alem..

battalgazi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada anneni görmek

selamın aleykum
ben gece rüyamda annemin gözünü çıkmaması için tutuyordum fakat sonrasında annemin gözünün akı beyaz kısmı yerinden çıkı ve elime aktı. annemin rahatsızlığı vardı. bununla ilgili olabilir mi nasıl bir yorum yapılabilir. şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam
Allah acil şifalar versin inşallah..Hayirdir insallah..
Gözler din ile yorumlanir. Rüyada kendisini kör olarak görmek veya gözünün çikmis oldugunu görmek büyük bir günah islemekle veya hastalik ile yorumlanir.

nazlıcany

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar, benim annem vefat etti, onu rüyamda gördüm sanki tekrar can vermek için dirilmişti. Sonra bir kere gördüm, daha göremedim kayboldu sanki. Sonra yanımda dedem vardı onun canını almaya bir minübüs ölü insan gelmiş, bende münibüse bindim annem nerde dedim, kimse cevap vermedi ağladım. Biri bana annenin 10 tane dişi kaldı dedi, dedem münibüse bindi ben indim oyle gitti lütfen hemen cevap yazın.

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Merhaba rüyada anne, dede gibi vefat eden yakınlarınızı görmeniz, yanlız kalmaktan korktuğunuza ve ölüm acısına henüz alışamadığınıza işarettir.

gulle

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ruyada sevdiginin annesini gormek

Selam, ben ruyamda sevdigimin yani iliskimiz yok ama oldu. Annesinin evine gitmisim orda kadin bembeyaz giyinmis onun elini optum anne beni affet dedim o bana beyaz guzel yatak ortuleri gösterdi bunlari senin icin serdim dedi.. bu ne anlama gelir?

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Selam gulle kardeşim rüyanız, sevdiğiniz kişiden ve ailesinden göreceğiniz hayır ve bolluk şeklinde yorumlanır.

minayildiz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
merhabalar,Gönül Sızım. :) nasılsın,iyisindir umarım...ben ruyamda annemin alzheimer olup akli dengesini yitirdiğini görüyorum bu ne anlama gelir acaba_?

Şimdiden teşekkürler,sağlıcakla...

gnlkctrk

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada anne görmek...

Selamünaleyküm, sevgili gönülsızım annem bir buçuk sene önce vefat etti ve ben rüyamda annemi çok görüyorum, genelde rüyamda annemle beraber ziyaret ettiğim kişilerin ertesi gün ölüm haberini alıyorum ve annemi gördüğüm rüyaların hepsinde ağlıyorum, uyandığımda da gerçekten ağlamış oluyorum. Annemin adına hatim bağışlıyorum, fatiha yı hiç eksik etmiyorum, adına hayırda yapıyorum aklıma gelmeyen eksik yaptığım birşey mi var bilemiyorum. Allaha emanet olun, allah yar ve yardımcınız olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun

ölmuslerimizin gunahlarinin affi ve Allah`in rahmetine nail olmalari icin Ruhlarina EL-FATIHA...
Çünkü ölüm hayrat ve ibadetten kopmaktir....

Hayırlı evlat anne ve babanın amel defterini açık tutacak önemli bir manevi kazanç kapısıdır.
Okuduğu her sure getirdiği her salavat ve ettiği her dua o niyet etmese de anne ve babasının amel defterine anında kaydedilir.
Anne ve babalarının dine uygun vasiyetlerini yerine getirmek Onlar için bol bol istiğfar etmek
Dostları ile görüşmek
Ana-babanın sevdiği yemeği ya da bir hayır yapıp fakirlere dağıtıp rûhlarını şâd etmek sevabını onlara bağışlamak.

Dünyaya gelmemize vesile olan bizleri büyüten yetistirip adam eden üzerimizde cok büyük hakları olan anne - babalarımıza; hayatta iken hizmet edip
itaatte bulunmak öf bile demeyip gönüllerini kırmamaya gayret göstermekle mükellef oldugumuz gibi

Rüyada Ölen Anneyi Görmek;
özlemle tabir olunuyor. Bu rüya annenize olan sevginizi, ona olan özleminizi gösterirken, onu kaybetmenin acısı ile başa çıkma yolunu henüz
bulamadığınızı ve elinizde kalan sevdiklerini kaybetme korkusu taşıdığınızı delalet eder'.
insanlar kaybettikleri yakınlarını sık sık rüyalarında görürler ancak bu rüyalar yorumlanmazlar.
Çünkü bu rüyalar mesaj vermekten ziyade, kaybetmenin acını, hasreti, onun yokluğuna alışamamanın yansımasıdır.
Zamanla bu rüyalar seyrekleşir, anlam kazanmaya başlarlar.

"gördüğüm rüyaların hepsinde ağlıyorum ve uyandığımda da gerçekten ağlamış oluyorum"
yaşamın sıkıntıları karşısında bunaldığınızı, daraldığınızı,yorulduğunuzu ,ve vesvese ,evham gibi sizi rahatsiz eden duygulardan kurtulma yollarini aradığınızı, ifade eder.

Ölenle ölünmüyor, hayat devam ediyor.. Allah cc. Annene ve bütün ölmüşlerimize rahmet eylesin.amin..

duaa..

zahideakkis

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada ölmüs annenin tekrar öldügünü görmek

Selamun aleykum, ben 20 yasindayim universite ogrenciyim annemi 9 ay once kaybettim. Sık sık ruyamda goruyorum. Bir kac kez yine bu sekilde gördüm ama farkli yerlerde. Rüyamda öncelikle annem ve anneannem bir yere gidecekler, annem giymek icin corap ariyor bende anneme gercekte annemin cenazesinde aldigim bir corap vardi onu veriyorum. Daha sonra ablam ben ve hoslandigim kisi ile gezmeden geliyoruz. (Hoslandigim kisiyle hic konusmuslugum yok) babamin agladigini görüyorüz, babam bize bir sey soylemiyor fakat biraz daha yurudukten sonra üstü örtülü bir tabut ve kalabalik goruyoruz daha sonra ust kata cikiyoruz. Annemi yatakta yattigini görüyorum ve benim coraplarim farkli bir corabim ayaginda acik mavi bir gecelik uzerinde ustunde ve altinda beyaz bir ortu var ve suratinin sag tarafinda hafif morluk. Tabi ben agliyorum ve yanagini opuyorum, uzerinde beyaz ortuyu kaldirip bana gel yanima yat diyor. Daha sonra gozunu kapatip susuyor. O zaman herkes öldü diyor daha sonra gözünü acip tekrar benimle konusuyor. Ben ambulans cagirmak icin telefonu elime aliyorum etrafimdaki insanlar ve babam bana buna gerek olmadigini soyluyorlar ben yinede ariyorum ve geliyorlar. Ambulanstaki hemsire annemin yasamayacagini ve kalbinin 1.30 saat calisacagini soyluyor inanmiyorum abime mesaj yaziyorum gel annemi hastaneye goturelim diye fakat abim gec kaliyor annem tekrar ölmüs oluyor ve yukarida bahsettigim kisiye sarilip agliyorum. Daha sonra mezar tasina ölüm tarihini nasil 2 tane farkli tarih yazdiracagiz diye düsünüyoruz.Bu ne anlama geliyor olabilir? Simdiden tesekkur ederim, allaha emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Dostları ile görüşmek

Rüyada Ölen Anneyi Görmek;
özlemle tabir olunuyor. Bu rüya annenize olan sevginizi, ona olan özleminizi gösterirken, onu kaybetmenin acısı ile başa çıkma yolunu henüz
bulamadığınızı ve elinizde kalan sevdiklerini kaybetme korkusu taşıdığınızı delalet eder'.
insanlar kaybettikleri yakınlarını sık sık rüyalarında görürler ancak bu rüyalar yorumlanmazlar.
Çünkü bu rüyalar mesaj vermekten ziyade, kaybetmenin acını, hasreti, onun yokluğuna alışamamanın yansımasıdır.
Zamanla bu rüyalar seyrekleşir, anlam kazanmaya başlarlar.

Rüyada ölmüş birisinin yeniden öldüğünü görmek;
Rahmetli anneannenizi yakın zamanda kaybettiğiniz için bu rüyanın bir anlam taşımadığını, ona olan hasretinizi, yaşadığınız acıyı ,
yada Vicdan azabı çekiyor, olaylardan kendinizi sorumlu tutuyor ,bilinçaltı suçluluk duyduğunuzu gösterdiğini düşünüyorum.

bazende şu anda fazlasıyla negatif düşünce ve duyguların olduğu,kararsız çelişki her şeyi sorgulama gibi bir zaman dilimi yaşamakta olduğunuzu,
bir an önce bunlardan kurtulmanız gerektiğini ifade ettiğine yorumlanabilir..Hayat devam ediyor...........selametle..

acilangul1

zahideakkis

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Tesekkur ederim, allah razi olsun.

arzum61

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda annem ve bir akrabamiz oturuyorduk, o akrabamiz anneme sen iki hafta sonra öleceksin dedi, annemde seviniyor. Olsun ne guzel diyor. Bu ruyami yorumlarsaniz sevinirim, annem benim canim, herseyim. Allah annelerimiz ve babalarimizi başımızdan eksik etmesin.

Üst Alt