• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada araba kullandığını görmek

srh1990

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum

Ruyami kronolojikmen anlatmaya baslayacagim. En basini tam olarak hatirlamiyorum ama iyi hatirladigim kisimda ben arabayi kullaniyordum ve babam yanimda oturuyordu. Birden benzinin bittgine dair kirmizi isik yaninca ve yakinda benzinci olunca oraya gittim. Arabayi durdurdum ama ne kadar benzin almak isteigiimi tam olarak kesinlestiremiyorum, sadece kirmizi isik sonene kadar dolsun diye dusunup para aramaya basliorum cuzdanimdan. 10 euro bulup, benzincideki gorevliye veriyorum. Ama bunalrin hepsni yaparken sanki sarhos gibiyim, her yer sanki hafifce donuyor, cuzdanimdan parayi zor aliyorum vs... ama alkol icmedim tabi (normal hayattada asla kullanmam, hatta nefret ederim). Benzini doldurmasi icin arabayi biraz daha ileri alayim diye gittigimde biraz rampali yere gelmisim, arabayi donzerip dogru hizada benzincinin onune park etmek istiyordum ama bir turlu olmuyordu cunku frenler tutmuyordu. Ve rampada oldugum icin, arabayla geri geri gidiyorduk yavas yavas. El freninide denedim, o da tutmuyordu. Babam da denedi, yine olmadi. Boylelikle araba geri geri yavas yavas kendi kendilige gidiyordu. Birden bir köyün icine girmisiz ve orda babam durabilmek icin direksiyonu kivirdi ve bir eve carpmakta care buldu. Zaten araba yavas gidiyor diye hasar yapmaz diye dusundu, ama araba carpinca evin duvari catladi yani yarildi.Carpmadan once evin duvarindaki kucuk camda bir kadinin mutfakta yemek pisirmekte oldugunu gordum. Bizim carpacagimizi fark edince ordan kacti. Kimseye zarar gelmedi, bir duvar yarildi.Arabadan indik ve sonra neler oldu bilmiyorum, uyandim.

Bu ruyami yorumlayabilirseniz cok sevinirim. Daha oncede arabalari cok gordum ruyalarimda...

Selametle

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam..Rabbim Sizi ve sevdiklerinizi kaza ve bela dan korusun..
Hayirdir insallah Rüyaniz; Hayırlara vesile olur inşallah.
araba arac..yol menzil..menzille varmaya az kalla yolunuza engeller cikabilir ama Siz bu engellere TAKILMADAN!!
Tabana kuvvet biraz emek biraz zahmet ins..hayatınızda istikrarı yakalayarak,babanizin da yardimi ile de dilediginiz yere varacaksiniz..

Hayatın normal düzeni içinde olabilecek bazı olumlu veya olumsuz bazi değişikliklere işaret eder.
Böyle bir rüya gördükten sonra bir süre temkinli olmakta fayda vardır...

Rüyada araba sürdüğünü görmek ;aracın sert veya yumuşak gidişine bağlı olarak hırsınızı ve hayatınızı yönlendirme yeteneğinizi gösterir.
Araba rüyalarında aracı kimin sürdüğü çok önemlidir. Eğer aracı siz kullanıyorsanız hayatınızın akışına kendinizin yön verdiğini sembolize eder.
Bu konu yaşam felsefeniz konusunda önemli bilgiler vermektedir. Aracın eski veya yeni standart yada lüks araç olması seyahatin neşeli veya sıkıcı olması
yollarin duzgunlugu vs. önemli faktörlerdir.

Yavaş araba kullanmak arabayı yavaş sürmek yaşamınızda dengeye ve güvenliğe önem veren oturmuş bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterir.
Arabayı çok sert kullanmak veya hızlı araba kullandığını görmek iç dünyanızda halletmeniz gereken bazı sorunlar olduğunu
kendinize güven sorunu yaşadığınızı sembolize eder.

Bazı kavşaklar insanı çileden cikarir ama bu gunlerde sakin ve SABIRLI olmaya calisin..
Her insanın değişeceği bir Dönüm Noktası vardir..
İnsan yaşamında öyle zamanlar dönüm noktaları vardır ki yaşamınızın değişmesine vesile olurlar.
Hayat sıradan olağanlığıyla akıp giderken yaşanan bazı olaylar sonrasında bir de bakarsınız ki yaşadığınız olayın verdiği duygulardan çıkıp
hayatın anlamını sorgulamaya başlamışsınız veya gerçek varlığınızın ne olduğuna dair bir arayışın içinde bulursunuz kendinizi..

Rüyada fren yapmak, fren yaptığını görmek işiniz veya kişisel işleri yavaşlatmak gerektiğini belirtir.

"ruyamda arabanin frenleri tutmuyordu"
hayatınızda istikrarı bir türlü yakalamayadığınızı gösterir.... önce fiziksel , duygusal ve zihinsel yönden bir iç istikrar duygusu yaratmanız gerekir. ..
yoksa amac,aracin kontrolunu elinizden kayiverir frenliyemezsiniz...

Duygularınızı,tepkilerini,fikir ve dusuncelerini,hayatini kontrol edemezseniz Onlar sizi kontrol eder.
hayirli geceler...
asagida yazdiklarim size Gönül hediyem,nasihattim olsun..

acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Güveni geliştirmek yıllar alıyor, yıkmak bir dakika.
Hayatında nelere sahip olduğun değil kiminle olduğun önemli.
Kendini en iyilerle kıyaslamak değil, kendi en iyinle kıyaslamak sonuç getirir.
İnsanların başına ne geldiği değil, o durumda ne yaptıkları önemli.
Olmak istediğim insan olabilmem çok vakit alıyor.
Sen tepkilerini kontrol edemezsen, tepkilerin hayatını kontrol eder.
Kahraman dediğimiz insanlar bir şey yapılması gerektiğinde, yapılması gerekeni şartlar ne olursa olsun yapanlar.
Bazı insanlar sizi çok seviyor ama bunu nasıl göstereceğini bilemiyor.
Hiç tanımadığın insanlar, iki saat içinde, senin hayatını değiştirebilir.
Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez.
Ne kadar yakın olursa olsunlar en iyi arkadaşlar da ara sıra üzebilir. Onları affetmek gerekir.
Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanın kendisini affedebilmesi gerekiyor.
Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın dünya sizin için dönmesini durdurmuyor.
Şartlar ve olaylar, kim olduğumuzu etkilemiş olabilir. Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz.
Cesaret bir gaz pedalıdır ve korku da bir fren; hedefinize giderken ikisine de ihtiyacınız vardır.
İki kişi münakasa ediyorsa, bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez.
Her problem kendi içinde bir fırsat saklar. Ve problem, fırsatın yanında cüce kalır.
Sevgiyi çabuk kaybediyorsun, pişmanlığın uzun yıllar sürüyor.
erdemli insan olmak, kâmil insan olmak önce iç disiplinlerini, iç denetimini, iç frenlerini düzenlemekle olacaktır.
sınırlarınızı iyi bilin, SAKIN gaza gelmeyin..sonra frenler tutmiyabilir...

Hayırlı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İyi günler bu rüyayı hemde sabah ezanından hemen önce gördüm, kalktığımda iyki rüyaymış diyecek kadar üzülmüştüm. Annem, bir kadın ve ben arabadayız. Ben araba koltuğunun arkasından nasıl oluyorsa artık arabayı kullanıyormuşum, düğmelere filan basarak. Sonra garip ama bu araba başka bir minibüs tipi aracı yönlendiriyormuş kumanda gibi. Ben minibüsü kontrol etmeye çalışırken olmuyor ve araba bir kıza çarpıyor. İçimden zaten minibüs .. Cm uzağımdaydı göremedim ki diyorum ama öyle üzüldüğümü hiç bilmiyorum. Bir şekilde arabayı durduruyorum. Babam ,annem ve ben karakola çağrılıyoruz, ifade için, orda o kişinin yakınları da var. Bir memur; öyle iyi bir insanmış ki diyor, yardımsever iyi, nasıl yaptınız böyle birşeyi diye. Babam savunmayı bir kağıda yazmamı tavsiye ediyor, ancak mantığıma yatmıyor. Ben açıkça olanları söylerim diyorum, çarpan minibüs uzağımdaydı zaten ve kontrolu kaybettiğimi. İnanılmaz üzülüyorum,birinin yaşamına mal olmak ne kadar acıymış…

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İyi günler ,Merhaba rüyanız Hayr olsun
Rüyada araba kullandığını görmek ;
yaşamınızın akışına kendinizin yön verme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğunuzu saniyorsunuz ama unutmayin ki;Her insanın mutlaka zayıf yönleri vardır...
Kendini tanıyan insan, güçlü ve zayıf yönlerinin farkındadır..Eksik yönlerini geliştirme ve değiştirme,Yapıcı umutları var olmasina yorumlanir..

Cesaret bir gaz pedalıdır ve korku da bir fren; hedefinize giderken ikisine de ihtiyacınız vardır.

erdemli insan olmak, kâmil insan olmak önce iç disiplinlerini, iç denetimini, iç frenlerini düzenlemekle olacaktır.
sınırlarınızı iyi bilin, SAKIN gaza gelmeyin..sonra Nefsin frenleri tutmiyabilir!Allah korusun Kul Hakkına girebilirsiniz..

"İnanılmaz üzülüyorum,birinin yaşamına mal olmak ne kadar acıymış "
Vıcdan Azabı ve hayatının olumlu değişmesine, kişinin bir hata yapacağına ve bu hatadan ders alıp bu hatayı bir daha tekrarlamayacağına, bu konudaki kararlılığına yorulur...
Haydi yeni hayattin hayırlı olsun Selametle..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm ablacigim. Nasılsın iyisidir inşallah rüyami tabirlerken Allah huzur versin inşallah Allah vekilin olsun hakkını helal et ablacigim.
Rüyamda bir yerdeyim bana spor bir araba veriyorlar .
Yarışacakmisim ama bilinçli değilim .
Arabanın içine oturuyorum. Tek başımayim.
Sağa dönüyorum ablamla babamda aynı araba içinde onlar da yarış ta.
Ama ben yanliz im onlar ise beraber.
O kadar kalabalık ki motorsiklet bile vardı.
Yarış başlıyor .
Ben gaza basıyorum döneceğim yere yaklasinca firenlerin tutmadigini farkediyorum .
Keskin bir dönüş yapıyorum.
Arabayı gaz la değilde frene basarak finish e gitmeye çalışıyorum.
Finishe yakın bir yerde araba duruyor.
Ben arabadan çıkıyorum.
Koşmaya çalışıyorum ama :(
Kosamiyorum vücudum o kadar istiyorki koşmayi ama olmuyor küçük adımlar la finishe geliyorum ve ben kazaniyorum.
Sonra binanın direkleri olur ya hani otopark olarak kullanılır öyle bir yerdeyim.
Deniz taşmiş.
Çok tedirginim inşallah diyorum köpek balığı yoktur diyorum.
3 kişi küçük sandal in üstünde bizden yardım istiyor.
Önce yardım etmek istiyorum ama içimden gelmiyor .Ve yardım etmiyorum
Bunlar beni burada bırakacaklar diyorum .
Ama yanımda benimle beraber suyun içinde olanlar yardım ediyor 3 kişiye .
Yardım ettikleri an sandal kurukafa sembolleri oluyor ve yanımizdan uzaklasiyorlar bizi kurtarmadan kaciyorlar
Yardım eden kişi şaşırıyor.
Sonra bir bina bulup teyzemle yukarı çıktım. Hayrolsun inşallah.
Bu kadar gördüm çok etkilendim :( Allah razı olsun ablacigim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, hamd Olsun iyiyim, yorgunum, yoğunum ama mutlu ve huzurluyum...rüyanız Hayr Olsun
, araba kullandığını,görmek;
aracın sert veya yumuşak gidişine bağlı olarak hırsınızı ve hayatınızı yönlendirme yeteneğinizi gösterir.

Araba rüyalarında aracı kimin sürdüğü çok önemlidir. Eğer aracı siz kullanıyorsanız hayatınızın akışına kendinizin yön verdiğini ifade eder. Bu konu yaşam felsefeniz konusunda önemli bilgiler vermektedir. Aracın eski veya yeni, standart ya da lüks araç olması, seyahatin neşeli veya sıkıcı olması önemli faktörlerdir.

Yavaş araba kullanmak, arabayı yavaş sürmek yaşamınızda dengeye ve güvenliğe önem veren, oturmuş bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterir.

Arabayı çok sert kullanmak veya hızlı araba kullandığını görmek iç dünyanızda halletmeniz gereken kimi sorunlar olduğunu, kendinize güven sorunu yaşadığınızı ifade eder.

"Ben gaza basıyorum döneceğim yere yaklasinca firenlerin tutmadigini farkediyorum "
Mutluluk, üzüntü, stres, endişe, sinir...her halukarde ne kadar zor olsa da- kendimizi zaman zaman frenlemeyi öğrenmeliyiz...

Rüyada araba yarışı görmek ;
günlük yaşamdaki maddi, manevi, ruhani mücadele, çabalarınızı ifade eder. Yeni bir mevki, kazanç ,rızk kapısına işaret eder.

Spor otomobil ;
kendinize gerçekleşmesi imkansız, çok yüksek hedefler belirlediğinizi ifade eder.
Hız yapmak, gaza bastığınız görmek;
acele ettiğiniz ,yaptığınız işlerde hata ihtimalinizin yüksek olduğunu belirtir..Hayat acele etmeye gelmez..

Sonuç olarak gördüğün rüya, gerçek yaşamında kişisel gelişimini tamamladığını, kendi kararlarını kendin verdiğini ve en önemlisi sizi sürekli koruyan birileri olduğunu simgelemektedir.

Hayatını hep başkalarıyla yarış halinde geçiren insanların, barış içinde olmalarına imkan yoktur.

Sıkıntıların bir imtihan olduğunu düşün,gelen bu sıkıntılarda ,zorluk ve imtihanda nefsinin azalarına zulüm etmesine müsaade etme manevi silahını kuşan...........

Sufi daima şu anın hakikatini yaşar... ama biz bu anın hakikatini yaşayamıyoruz ya işte buna yanıyorum Yar...
selametle..

Üst Alt