Aleykum selam hosgeldiniz kardesim.
ruyanizi yorumlamadan biraz sohbet etmek isterim musaadeniz ile...
Kur’an’da yıldızların ele alınış biçimi, Allah’ın insanlar için yarattığı kainatın bir parçası olarak karşımıza çıkar.
İnsan her şeyle imtihan olur. Çünkü dünya bir imtihan yeridir. Ailesi, çocukları, eşi, parası, malı, mülkü, sevdikleri, sevmedikleri ve ilmi, irfanı, izanı...
Her şey bir imtihan unsurudur. Bunların içerisinde özellikle konumuzla ilgili olan husus ilimdir.
Bu türlü gizli ilimlerin aslında faydalı yönleri de ortaya çıkarılıp iyi yönde kullanılabilir. Çünkü kıyamet yaklaştıkça kötülükler artacak, imtihan zorlaşacak.
İnsanların içine düştüğü bir kısım sıkıntılar, onlara gayrı meşru yolları gösterecek, o yollara sağlam bir iman ve izan sahibi değilse daha kolay düşecektir.
kişiyi karakteriyle birlikte yaratan Allah’tır. Kişinin, sahip olduğu karakteri çerçevesinde terbiye edicisi de Allah’tır.
Allah kullarını doğrudan terbiye ettiği gibi, din göndererek kullarının irâdesine kapı açmak sûretiyle de terbiye eder.
İnsan davranışlarını sahip oldukları karakterler içinde eğiterek dizginleyen müessese dindir.
Neticede kul, karakteri nasıl olursa olsun, terbiye edilmeye hazır bir potansiyel hüviyetindedir.
Oysa yıldız falcılığında doğum tarihine göre kişiye sabitlenen karakter, eğitilir olmaktan uzaktır.
Kişiye doğum tarihine göre bir karakter biçeceksiniz ve onu bu biçilmiş karaktere göre yargılayacaksınız, ona buna göre davranacaksınız.
Meselâ, eğer müneccim (yıldız falcısı) hesabına göre kişiye çok alıngan olduğu söylenmişse, artık kişiye alıngan nazarıyla bakılacak, artık ona bu yaklaşımla davranılacaktır.
Alıngan olmasının sebepleri araştırılmayacak. Kişi eğitime alınmayacak. Alıngan değilse bile, bu ithamla kişinin kendisini alıngan bilmesi gibi bir ucube ortaya çıkacaktır.
Oysa alınganlık belirli ölçülerde herkeste vardır. Eğer birisinde fazla miktarda alınganlık varsa da, bu, doğum tarihiyle ilgili bir olay olmadığı gibi,
olumlu yaklaşımlarla ve eğitimle kişinin bu yanını düzeltmesi zor değildir. Oysa yıldız falcılığı anlayışında bu çabaya yer yoktur.
Kaldı ki, kişinin karakterini doğum tarihine göre tespit etmenin pozitif bir değeri de yoktur. Konu pozitif bilimle ispatlanmış değildir.
Binlerce yıldır insanoğlu boş yere yıldız falcılığıyla uğraşıyor. Konu hâlâ burhana, delile ve ispata muhtaçtır. Konu hâlâ zanna dayalı yorumlamalardan ibârettir.
Burçların İnsan Hayatında ve kişilinde bir etkisi yoktur.İslamdada yoktur. Yıldızname diye bir şeyde yoktur. Burçlara ve yıldızlara inanarak imanınızı zedelemeyin.
İlmin ve teknolojinin zirveye vardığı günümüzde bu çeşit Câhiliye âdetleri değişik usûl ve şekillerde uygulanmakta, insanın merakları istismar edilmektedir.
Günlük gazetelerde çıkan yıldız falı, bu mevzuda yayınlanan dergi ve kitaplar birer misal olarak gözümüzün önündedir.
Ne yazık ki, pekçok insan bunlara ehemmiyet vererek, ümit ve geleceklerini, uydurulan kehanetlere bağlamaktadır.
Sizin ruyaniza gelelim Hayirdir insallah..
su gunlerde icinde bulundgunuz durum, hassasiyet ve SIKINTILARA bir cikis KAPISI aradiginiza..
yanlizca bu cikisi yanlis yer ve kisilerde aradiginiza delalettir...
Bütün sıkıntılar imtihandır. Başa gelen bütün belalar birer sinyaldir.
Yolunda gitmeyen bir şeyler varsa hayatınızı tamamen gözden geçirmeniz gerektigine isarettir...
İnsan" çok basit çok güzel ve çok derin bir kelime.
Varolduğu günden bugüne kadar değişen gelişen düşünen ve hayatına anlamlar katarak varolmaya çalışan insan.
Sadece kendisi için değil diğer insanlar içinde düşünen üreten ve tüketen insan.
İlk bakışta anlaması çok kolay olan ilgilendikçe anlaşılması zor olan ama derinleştikçe anlaşılması hem kolaylaşan hem de zorlaşan insan.
Mesleği insana yardım etmek olan yine insan olanlar.
Yardım ettikçe kendinde var olanı anlayan kenidini değerli hisseden ve mutlu olan insan.
Aynı zamanda kendine yardım eden ama bu süreçte kendisininde insan olduğunu unutan insan. Ne gariptir ki var olma amacı yeni insanların
dünyaya gelmesine yardımcı olan insan.
Ne gariptir şu insan; kimi problem merkezli yaşar.İlgi çekmek ister insanlar onunla ilgilensin merkezde olsun ister.
Eğer normal bir insan olursa insanlar onunla ilgilenmeyecekmiş gibi kendini hisseder..
Kimi hep bir arayıştadır. Ufak şeylerle mutlu olmayı başaramazlar. Muhakkak büyük şeyler beklerler.
Aslında o büyük şeyin ne olduğu hakkında en ufak bir fikirleri yoktur. Ama beklerler. Yaptıklarıyla değil yapacaklarıyla mutlu olmayı beklerler.
Allah cc Yar ve yardimciniz olsun..Hayirli gunler...