• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Atatürk Görmek

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı sabahlar kardeşim. Nasıl başlayacağım inanki bilmiyorum. Hala etkisindeyim. Şimdi şöyle anlatayım sana rüyamı. Benim babam gece vardiyasında çalışan biridir. Sabah işten geliyor. Ben dışarı bakıyorum yağmur yağıyor ve hava karanlık. Yani sabah 5 gibi.Biraz sonra tekrar dışarı bakıyorum ve kar yağmaya başlamış. Hava yine karanlık ama her yer bembeyaz olmuş.Sonra birden gökyüzündeki beyaz bulutların arası açılıyor. Çok büyük bir şekilde Mustafa Kemal'i gördüm. Kendi ülkesini gözetliyor. Üstünde beyaz bir kıyafet var ve başında beyaz-gri karışımı bir sarık var. Arkasındaki mekanda yeşil, ağaçlı, ırmaklar, göller ve masmavi bir gökyüzü olan bir mekan.Ona bakıyorum ve içimden, bu adam cehennemde değilmiydi diyorum (nerden biliyorsam). Sonra başını bana döndürüyor, hafif bir gülümsüyor sonra tekrar kayboluyor. Kar yağışıda bitiyor tekrar yağmur başlıyor.

Kardeş şimdi şöyle söyliyim, benim çevremdeki bazı arkadaşlarım Mustafa Kemal'i hiç sevmezler ve hakkında uydurabildikleri kadar yalan uydurmaya çalışırlar. Fakat bazılarına bende inanırdım önceden. Yani Mustafa Kemal'e uzak kalıyordum biraz.Devamlı olarak cehennemin dibinde yanıyordur iblis,deccal gibi şeyler söylüyorlardı. Sence gördüğüm rüyanın anlamı nedir? Ve sebebini bilmediğim halde halen ağlıyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Hayirli sabahlar.. hos geldiniz..
Aynı rüya farklı zaman ve yerlerde baskalari tarafindan görülürse bunun yorumu da farklı olurdu..
Bazen aynı rüyayı değişik insanlarda görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünyayı anlayışı yaşamı farklıdır .
rüyaniza Hayırdır inşallah diyelim Rabbim HAYRA cikarsin
Rüyada basbakan ya da devlet büyüklerini görmek izzet güç ve maksada erişmeye işaret eder..
Rüyada Atatürkü görmek her çağdaş Türk insanının en sık gördüğü rüyarlardan biridir.
Güç kararlılık ülkesini ve milletini sevmek devrimcilik çağdaşlık ifadesidir.
insan bildigi kadar adil bilmedigi kadar zulm edermis...

"Ben dışarı bakıyorum yağmur yağıyor ve hava karanlık" bereket ile birlikte kasvet ve SIKINTI
ufak, tefek rahatsizlik ozellikle ayak, diz, parmak bolumlerin rahatsizligin delaletir..

İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada kar görmenin altı tabiri vardır:
1-Rızk
2-Yaşam/geçim
3-Fazla ve ucuz mal
4-Kalabalık ordu
5-Hastalık
6-Üzüntü.

kötü iş ve tartisma yapmaniz için başkaları veya Nefsiniz size vesvese edeceğine ve bu vesveselere aldırış etmemeniz gerektiğine…delaledir Allahu alem..
Üzülmeyin Kaybettim sandıklarıniz kurtulduklarındır belki...
şer dediklerimizde dahi bazen
hayır vardır. Hak şerleri hayreyler Görelim Mevla neyler. Neylerse güzel eyler...
Selamet ile hayra Kalin..

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkürler Allah razı olsun :)

kalpsızısı

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada atatürk görmek

Merhabalar...
Rüyamda Atatürk'ü gördüm. Rüyamda benim öğretmenmiş ben de ona mezuniyet belgemi imzalatıp mezun olacağım bunun için sıraya giriyorum (benim sıraya giren çok insan var ) sıra bana geldiği zaman çantamdan üç tane inci kolye çıkarıyorum. Atatürk bunlara bakıyor ve bunun ikisi sahte birisi gerçek diyor ve mezuniyet belgemi imzalıyor daha sonra ben onun yardımcısı oluyorum onunla konuşuyorum masasını düzeltiyorum işlerine yardımcı oluyorum.
Rüya yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar, Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada Atatürkü görmek;
her çağdaş Türk insanının en sık gördüğü rüyarlardan biridir. Güç kararlılık ülkesini ve milletini sevmek devrimcilik çağdaşlık ifadesidir.
Rüyada Atatürk’ü görmek, rüyanın gerçek anlamına benzer şekilde tabir edilir ve rüya sahibinin Atatürk’e duyduğu sevgiye de işaret edebilir.

"Rüyamda benim öğretmenmiş ben de ona mezuniyet belgemi imzalatıp mezun olacağım bunun için sıraya giriyorum"
kendini perişan etme ,sıranı bekle..Her şeyin ve herkesin bir zamanı var ..beklerken de hayata, olaylara daha bir umutla bak!! her şeye, daha bir güçlü ve daha bir savaşçı olarak yaklaş....

Rüyada inci kolye görmek ;
insan ruhunu, iç güzellik, saflık ve iffet simgeler,bazen de gözyaşları,negatif,
olumsuz olmak ve hüzün temsil eder..

"bunun ikisi sahte birisi gerçek diyor "
original, gerçekci ,samimi olun..

"mezuniyet belgemi imzalıyor "
hayırlı gelişmeler olacak!Allahu alem..selametle.

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada atatürkü görmek.
Selamun Aleyküm Gönül Dostum ! Allah gönlüne göre versin; iyisindir inşallah hoşgeldin tekrardan.

Gönül dostum sen yoktun bir gece yatsı namazını kilmadan uyumusum ilginc bir rüya gordum bilmiyorum hayirlara vesile inşallah.

Rüyamda Mustafa Kemal'i görüyordum ama çok kızgın ve öfkeliydi beni tehdit ediyordu, etrafa saldırıyordu, bana da bağırıyordu. Ben sana demedim mi bu şehrin en güzel pilicini istiyorum diye, bende hiç bir dediğini yapmadım ama korkuyordum, kısacası zulmettiğini düşünüyordum ve yapmadım. Sonra ise masadan kılıcı aldı başka birinin üstüne yürüdü ve kılıçla kafasindan gogsune kadar indirdi, benim ustume geldi korkuyordum ama kacmadim. Uyandim ama o kadar korktum ki kalkip namaz kilamadim sonra kaza ettim ama bilmiyorum cezalandirildim mi yoksa mesaj mi var diye acaba ?

Selam ve dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada Atatürkü görmek;
her çağdaş Türk insanının en sık gördüğü rüyarlardan biridir. Güç kararlılık ülkesini ve milletini sevmek devrimcilik çağdaşlık ifadesidir.

Rüyada Atatürk’ü görmek, rüyanın gerçek anlamına benzer şekilde tabir edilir ............
Memururiyete, hak ve menfaate, mal ve dünyalığa, güç ve kuvvete, sözü güzel ve etkili söyleyen kimseye ve düşmana galip gelmeye alamettir...

Çifte kılıç kına sığmaz.

selametle..

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allahını seversen bu sefer ben soyledim soyleyecegimi deme rica ediyorum :(

Çift kılıç kına sığmaz ne demek internette sadece kaşgarlı mahmut cikiyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allahını seversen bu sefer ben soyledim soyleyecegimi deme rica ediyorum :(

Çift kılıç kına sığmaz ne demek internette sadece kaşgarlı mahmut cikiyor.

''BİR KALPTE İKİ SEVGİ OLMAZ''
sadece Birini al....

acilangul1

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Dünya sevgisi giren yeri Allah sevgisi terk eder diyorsun kısaca gönül dostum !

Ve Aleykümselam,Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada Atatürkü görmek;

Rüyada Atatürk’ü görmek, rüyanın gerçek anlamına benzer şekilde tabir edilir ............
Memururiyete, hak ve menfaate, mal ve dünyalığa, güç ve kuvvete, sözü güzel ve etkili söyleyen kimseye ve düşmana galip gelmeye alamettir...

Çifte kılıç kına sığmaz.

selametle..

Allahualem yarın bunlarla imtihan olabiliriz kalbimizi dünya sevgisi sarabilir perişan olup ahireti kaybedebiliriz şimdi anlıyorum ki tefeül yapmamdada bir hikmet vardı olur mu olmaz mı Cenab-ı Allah bilir ama bu sureden(Neml) şu hikmetli kıssayı ders çıkartmalıyım :

Neml 40.Ayet: Kitaptan (Allah tarafından verilmiş) bir ilmi olan kimse ise: Gözünü açıp kapamadan ben onu sana getiririm, dedi. (Süleyman) onu (melikenin tahtını) yanıbaşına yerleşmiş olarak görünce: Bu, dedi, şükür mü edeceğim, yoksa nankörlük mü edeceğim diye beni sınamak üzere Rabbimin (gösterdiği) lütfundandır. Şükreden ancak kendisi için şükretmiş olur, nankörlük edene gelince, o bilsin ki, Rabbimin hiçbir şeye ihtiyacı yoktur, çok kerem sahibidir.

Gönül Dostum nasıl çıkar peki bu sevgi kalbimizden ne yapmalıyız ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Anadolu’da yetişen büyük velilerden “Ankaravî İsmail Rusuhî Efendi”ye bir gün bazı sevdikleri gelip;
- Allah sevgisi kalbe nasıl girer? diye sordular.
Cevabında;
- Kalpten dünya sevgisi çıkınca, Allah sevgisi kendiliğinden girer, buyurdu.
Ve sordu onlara:
- Su dolu bir şişe düşünün mesela.Suyu boşaltırsanız ne olur?
- Yerine hava girer.
- Yani hem su, hem de hava bir arada bulunamaz değil mi?
- Evet efendim, bulunamaz.
- İşte kalp de böyledir, buyurdu. Orada iki sevgi bir anda bir arada bulunamaz. Onda ya “Dünya sevgisi” vardır, ya da “Allah sevgisi”. Kalpten dünya sevgisi çıkarsa, Allah sevgisi kendiliğinden gelir.

Kalpten nasıl çıkar?
Dinleyenler;
- Peki efendim, kalpten dünya sevgisi nasıl çıkar? diye sordular.
- Kalbinde dünya sevgisi olmayan bir mübarek zatın sohbetiyle, buyurdu.
- Öyle zatlar yoksa? dediler.
- O zatların hayatta olmaları şart değil ki, buyurdu. Vefat etmiş olsalar da onları sevmek, kalpten söküp atar dünya sevgisini.
Ve ilave etti.
- Onları sevebilmek için de tanımak lazım tabii.
- Nasıl tanıyacağız? dediler.
- Kitaplarını ve hayat hikâyelerini okumak suretiyle, buyurdu. Bunlar okununca, sevgileri kalbe yerleşir.
Bir gün de, cemaatine;
- İnsanın en büyük düşmanı kimdir, biliyor musunuz?diye sordu.
- Bilmiyoruz, dediler.

Nefsin düşmanı!..
- En büyük düşman nefs-i emmaredir, buyurdu. Ama bu, ölmez ve yok olmaz. Çünkü nefis lazım.
- Nefis lazım mı? dediler.
- Evet, buyurdu.Çünkü o işe yarıyor.
- Ne işe yarıyor efendim?
- Mesela insan neslinin devamı ve düşmanla harp ve cihat, nefisle oluyor, buyurdu. Hem bu cihat sayesinde insan melekten bile yüksek olabiliyor.
- Peki efendim, nefis ölmese de zayıflamaz mı? dediler.
- Tabii zayıflar, buyurdu.
- Ne ile zayıflar efendim?
- İbadet yapmakla. Nefsin en büyük düşmanı ibadettir çünkü.
- Hangi ibadet mesela?
- Nefse en zor gelen ibadet, namazdır. Nefis kahrolur her namazda. Öyle zayıflar ki, insanı aldatamaz olur.

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül dostum ama namaz kılıp her şeyi yapan insanlar ne olacak ? Ben namaz kiliyorum zaten.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
YAZIKLAR OLSUN O NAMAZ KILANLARA!
Namazı huşû ile eda edebilme, kendinden geçerek eda edebilme, derin bir tevazu ve "hiç"liğe bürünerek eda edebilme, gafletten, dünyevî düşüncelerden uzak bir kalp ile eda edebilme, bizi yoktan var edene maddi/manevî ihtiyaçlarımızı arz ettiğimiz bir mülakat hâli ile eda edebilme, teslim olabilme âlemlerin Rabbi/Mülk'ün Asıl Sahibi'nin huzurunda olmanın heyecanı ve coşkusuyla eda edebilme, mutluluğun ve ulvi hazzın kesafetinden gözyaşları süzülerek eda edebilme, âşığın maşuğuna vuslat hâli gibi eda edebilme oranı kadar, Yerlerin ve Göklerin Sahibi'yle olan bağımız sağlam, güçlü ve yoğun,olduğunda...

Bizi bizden daha iyi bilenin rızasını kazanabilmek için, çirkinliklerden ve kötülüklerden ne kadar uzaklaştığımız da namazımızın niteliğinin göstergesidir....

“…Namaz, fahşâdan / çirkinliklerden ve münkerden / kötülüklerden alıkoyar…” (Ankebût, 45)

Peki bizim namazımız böyle mi?
Bizi yalandan, hasetten, hırstan, dünya ve makam sevgisinden, dalkavukluktan, Allah'tan başka güç odağı belleyip ona dayanmaktan, egoyu tatmin etmekten, fesatlıktan, öfkelenerek çevresine zarar vermekten, küçük büyük demeden zulmün her çeşidinden kaçınmaktan... alıkoyuyor mu, alıkoymuyor mu?

Aile hayatımızın, ticaret hayatımızın, memuriyet hayatımızın hâli ve insan ilişkilerimizin kalitesi, bizim nasıl namaz kıldığımızın âdetâ göstergesidir.
Namaz; günlük hayatımızın, insan ilişkilerimizin ve karakterimizin niteliğine olumlu bir katkı sunmuyorsa;

“Yazıklar olsun o namaz kılanlara!” (Mâûn, 4)...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Dünyayı kalbinden aklindan deyim yerindeyse ruhundan çıkar diyorsun gönül dostum sonra ise su akar yolunu bulur.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Rüyada atatürk görmek

Rüyamda Mustafa Kemal Atatürk beni ziyarete gelmişti, gelip oturuyordu, hizmet ediyoduk ona. Sonra gidecekti elini öptüm o da benim yüzümü öptü. Sonra giderken benim için garip kız dedi ama dışarda kendi kendine söyleniyordu ben de dudaklarını okudum da öyle anlıyordum.

Üst Alt