• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada ay görmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Esselamü aleyküm kardeşler hayırlı geceler. Dün bir rüya gördüm size şöyle anlatayım:

Bizim evin çatısındayız ve ailem ve anne tarafı akrabalarımız var. (Anneanne,dede,teyzeler ve dayım). Yemek hazırlayıp sofra kuruyorlar.Ben çatıdan aşağı bakıyım diyorum ve manzara İstanbul Boğazı olmuş oluyor. Camiler falan var hep biz çok tepeden bakıyoruz. Sonra gökyüzüne bakıyorum hava açık ve Ay'ı görüyorum. Sonradan tuhaf bişey oluyor. 7 tane ay birden o dolunayın etrafında halka oluşturuyor. Ama aylar birbirinden farklı.Manzara şöyle:

ayresmi.jpg

En tepedeki Dolunay çok parlak diğerleride çok parlak ve parlaklıkları şöyle:

dolunaylnl.jpg

Ve 7 tane ay aynen gökyüzünde şöyle duruyor:

gunesinevreleri.jpg

Ama parlaklıkları falan çok fazla. Her yeri aydınlatıyorlar bembeyazlar. Fakat halka oluşturmuşlar yani resimdekinden daha birleşikler. Onlara baktıkça içimi huzur kaplıyor. Aileme söylüyorum gökyüzünde 7 tane ay var diye bana inanmıyorlar. Sadece daha sonra annem inanıyor. Diğer akrabalarım yine inanmıyor. O ayları ben kendim sahipmişim ve onlara ulaşmışım olduğumu hissediyorum. Daha sonra onların önüne bulut geçiyor sadece Hilal Ay ve Dolunay kalıyor. Parlaklıkları daha da artıyor. İçimi resmen huzur kaplamış oluyor ama. Şuana kadar hiçbir rüyamda böyle huzurlu hissetmemiştim. Yorumlarsanız sevinirim. Hayırlı geceler :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
mutmain.jpg

Ve Aleykum selam size de Hayirli Sabahlar Hayirdir insallah..
burada Dolunay Alemlerin Rabbi..Merkez..
7 tane ay var Nefsin 7 Hali Var...Seninki Hangisi?
aşk-in da 7 hali vardir..

İnsanın kendi nefsine karşı açmış olduğu mücadele erdemlerin en büyüğüdür.
Yedi, tamamlanmışlığın, bütünlüğün, birliğin,tekamülün mükemmel insani kamilin sembolü olarak bilinir.
İslamda Yedi gök, Kabe yedi kez tavaf edilir örneğin Kuran’a göre Allah cenneti ve dünyayı yedi katlı yaratmıştır.
7 Kez Safa ve Merve Arası Sa'y edilir....Mesela, sema 7 kat, arz 7 kat, cennet ve cehennem 7 tabaka ve kat, haftanın
günleri 7, tavaf 7 şaft, şeytana atılan taş sayısı 7,

Cafer-i Sâdık hazretleri demiştir ki: Rüyada ay görmek yedi şekli ile tâbir olunur:
a) Mülk,
b) Vezir (bakan),
c) Mülkün nedimi,
d) Milletin reisi, e)
Güzel zevce ve hizmetçi,
f) Evlât,
g) Ana ve baba,
h) Zevç, ı) Hayır sahibi ve ondan gelecek menfaat.

RÜYADA DOLUNAY GÖRMEK
Rüyada ay, insanın bütün istediklerine kavuşacağına, maddi ve manevi bakımdan rahatı, huzuru temsil eder.
Bazen ay görmek, bir kisi ile dost ve arkadas olmaya isaret eder..

"Daima hayra ve hayırlı işlere niyetli ol.O hayrı işlemeye muvakkat olamazsan dahi mükafatını görürsün…"
der Muhyiddin İbn-i Arabi..sizin ruyanizda da iste oyle bir guzelik var!iste..

Cenab-ı Hak buyuruyor: “Beni bana ibadet yapmakla hatırlayın; ben de sizi afvetmekle hatırlarım.
İbadet ve itaat üzere beni hatırlayan kimseyi mağfiretle yad etmek benim şânıma düşer.” Ey insan! Gökler aynasına bir bak.
Gülümseyen yıldızlar pamuk pamuk bulutlar neyin ifadesi? Ulu ağaçlar niçin başlarını yere koymuş?
Başını secdeye koyanlar işte böyle yücelir. O ağaçlar daldan kollarını yapraktan ellerini açmışlar da Rablerini zikrediyorlar.
Sen de elinin dolmasını gönlünün aydınlanmasını istemez misin?
Öyle ise niyaz ellerini Cenab-ı Hakk’ın dergahına aç! Ecel kılıcı ömür ipini kesmeden uyan!
Gözündeki gaflet sürmesini şimdi sil! Çünkü yarın toprağın gözüne sen sürme olacaksın..

bu ruya Allahu alem gelecek ile ilgili ..eger Nefsin 7 halini terbiye ve tezkiye edebilirseniz buyuk mertebelere ulasacaginiza delaletir..
Allah-in izni ile bir gun yukselmek;..yukselmek derken bazilari bunu sadece tek yonlu algiliyabiliyor o oyle degil iste..
sadece Maddi degil manevi yukselisten bahsediyoruz..
yani gordugunuz bu ruya Size olmazsa da Sizden gelecek nesillerde de vuku bulabilir...
O yuzden bu ruyayi dar anlamda veya sadece bugun olarak algilamayin..
ins. ne dedigimi anlamissinizdir..
Hayirli bereketli gunler...

Alper

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Ay'ın Parçalanmasını Görmek

Selamınaleyküm

Dün gece gördüğüm çok kısa ama beni çok etkileyen bir rüyayı sizlere aktarıp yorumlarınızı almak istiyorum.

Bir parkda tanımadığım bir bayan ile birine birşey veriyoruz ve obayanın bana merak etme Allah sana onu geri verir dediğini duyuyorum, sonrasında gökden çeşitli şekillerde japon feneri gibi fenerler düşmeye başlıyo ve en son tam önüme büyük bir gül şeklinde fener düşüyo. Ben feneri elime alır almaz biranda hava kararıyor ve gökyüzüne kafamı çeviriyorum ay'ın bir kaç tane olduğunu ve hızlı bir şekilde çoğalıp daha sonra parçalandığını görüyorum ve korkarak kaçmaya başladığımda korkunç bir konuşma sesi duyuyorum ama ne dediğini anlamıyorum ve o anda da uyandım.

Rüyamı neye yormam gerektiğini çok merak ediyorum, vaktini ayırıp yardımcı olan herkesten Allah razı olsun inşallah.

Hayırlı Günler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum selam Hayirdir insallah
Cafer-i Sâdık hazretleri demiştir ki: Rüyada ay görmek yedi şekli ile tâbir olunur:
a) Mülk
b) Vezir (bakan)
c) Mülkün nedimi
d) Milletin reisi e)
Güzel zevce ve hizmetçi
f) Evlât
g) Ana ve baba
h) Zevç ı) Hayır sahibi ve ondan gelecek menfaat.

Rüyada fener görmek :Helal dairesi geniştir, hemde çok geniştir. Dünyevi zevklerimize yeter de artar bile.
Zira dünyevi zevk kapasitelerimiz sınırlı, bunu karşılayacak nimetler ise yeterli ve boldur. Harama ve gayr-i meşru yola girmeye hiç gerek yok.
Zaten günah denen hadiseye dikkat edin, çoğunlukla dünyevi zevklerin aşırılığından meydana gelmekte.
İnsan, esasen ahirette tatmin edeceği duygularını ve yaşayacağı zevklerini dünya ölçeğinde tatmin etmeye çalıştıkça günah ile yüz yüze gelir.
Hırs ile dünyada dalar. Dünyevi nimet ve zevkleri elde etmek için her yolu dener. Hatta çoğu kez helal kazancı yetmez, harama girer.

Rüyada ayın parçalanması ya da ikiye bölünmesi hükümetin dağılmasına ya da üst düzey bir yöneticinin vefatına işaret eder.
ayrica adalet, vicdan ve dogruluktan ayrilirsaniz Huzurunuz, aileniz, nurunuz, da parcalinacagina delaletir..
Kendine Gel kendine...
Hayirli Gunler..

vuslat__85

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm,hayırlı akşamlar dilerim. Rüyamda gündüz vaktiydi, gök yüzüne baktığımda bir tane ay ve bir tane yıldız gördüm. Daha sonra hava kararır gibi oldu.Tekrar gökyüzüne baktığımda iki tane ay gördüm, sanki güneş tutulması olmuş gibi karanlıktı.Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam ,hayırlı akşamlar Hayirdir insallah
a) Mülk,
b) Vezir (bakan),
c) Mülkün nedimi,
d) Milletin reisi, e)
Güzel zevce ve hizmetçi,
f) Evlât,
g) Ana ve baba,

Rüyada ay görmek iç dünyanızdaki gizemli yönünüzü ifade eder, değişen ruh halini anlatır.
İki adet ay iç dünyadaki sevinç – endişe, huzur – sıkıntı, umut – karamsarlık gibi ikilemleri simgelemektedir.
içindeki aydınlığın galip geldiğini ve üzerindeki endişe, sıkıntı veya karamsarlığı bir şekilde üzerinden atacağını, feraha yorumlanir..

Rüyada yıldız görmek, insanların şereflilerinden birisine yorumlanır.
Rüyada yıldız görmek, şerefle yorumlanır.

"4. Bir vakit Yûsuf babasına şöyle demişti: "Babacığım, ben rüyada on bir yıldızla, Güneş'i ve Ay'ı gördüm; onları bana secde ediyorlar gördüm."
5. "Yavrucuğum, dedi, rüyanı kardeşlerine anlatma; sonra sana bir oyun oynarlar. Hiç kuşkusuz şeytan, insan için açık bir düşmandır."
yusuf suresi

Allahim Bizleri; Görünür-görünmez kaza ve belalardan, Akla hayale gelmedik ... fitne ve oyunlardan..
yurdumuzu Ve âlem-i İslam'ı her türlü tehlikeden, sıkıntı ve felâketlerden koru!amin..

zeyno

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm Gönülsızım abla,

Gece hayır olsun tuhaf bir rüya gördüm. Rüyamda annemle eski evimizin balkonundayız. Vakit geceymiş ve ben gökyüzüne baktığımda ay'ı görüyorum. Ama ay parlamıyordu, böyle gezegenler gibiydi. Küre şeklinde, üzerinde pütürlükleriyle, uzaydan çekilmiş fotoğraflar gibiydi aynı. Sonra önünden kalp şeklinde bir bulut geçti. Ben bu durumu çok şaşırarak anneme gösteriyorum.

Hayır olsun inşallah. Allah'a emanet...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül Dostum Rüyaniz Hayr olsun..

Rüyada balkon görmek:
Hayata ve olaylara daha geniş ve farklı açılardan bakmayı işaret eder..
Rüyada balkonda olmak; Arzu, Yüksek statü, Sosyal çevreyi simgeler. Sizin prestij ve yüksek statü aradıgınız anlamına gelir.
Ayrıca, sosyal çevrenizi genişleteceği, yeni insanlarla kuracağınız diyalog ve bağlantıları işaret eder.

bir ressam herhangi bir objee ya da bir insan figürünü çizerken aynı hizada bulunur neden biliyormusunuz ?
eğer insanlara balkondan bakarsanız sadece sadece tepesini görürsünüz..aynı hizadan bakarsanız Hem aklini hem de kalbini ve yüzünü duygularini görürsünüz..

''Hayata tepeden bakarsan insanların sadece tepesini görürsün. Hayata daima insanlarla aynı mesafeden bak; o zaman insanların hem yüzünü, hem kalbini görürsün.
Mühim olan yükseklere çıkıp hayata tepeden bakmak değildir; Mühim olan ne kadar yükselsen de her şeye eşit mesafeden bakabilmektir.
Hayatta her şey olabilirsin; ...Fakat mühim olan hayatın içinde "İNSAN" olabilmektir....
Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir."
Şems-i Tebrizi

Rüyada ay görmek; insanın istediklerine kavuşacağına, maddi ve manevi bakımdan rahatı, huzuru temsil eder.
İş hayatında meydana gelecek bazı değişiklikler, Aşk hayatınızda da gelişmeler olmasina yorumlanir...

Bir kimsenin rüyasında ayın ışığını bulanık yani sisli ,parlamamasini görmesi; o kimsenin dengi olmayan birisi ile evleneceğine delalet eder...Allahu alem.. biz bilemeyiz Rabbim bilir...
Rüyada ayın bulut arkasinda kaybolması arzu edilen dilek ve muradınızın biraz gecikeceğine işarettir...

Önemli olan seni tamamlayacak ruhu bulmandır... Her peygamberin verdiği öğüt aynıdır: Sana ayna olacak insanı bul... (MEVLANA)

Allah'a emanet olun..

gülsenim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada çok büyük ay görmek, rüyada ayın yandığını görmek, rüyada ay görmek rüya yorumu.
Selamünaleyküm, önce rüyamın hayra çıkması duası ile başlıyorum. bu gece gördüğüm bu rüyayı yorumlamanızı rica ediyorum.
Evimiz yüksek bir yerde yani bir apartmanın belki 20. katı falan... Alacakaranlık bir vakit, dışarı bakıyorum gökyüzü gri ve kızıl arasında değişiyor ve Ay çok büyük ve parlak bir şekilde karşımda duruyor. Sonra bir anda ayın aşağı tarafından doğru alev almaya başlıyor ve ay yanıyor. gökyüzü ve ay bulunduğum yere doğru yaklaşıyor. Aşağı bakıyorum insanlar çok hızlı olmasa da yürüyorlar, bir o tarafa bir bu tarafa. Şahadet getiriyorum, tövbe ediyorum ve diğer odaya gidiyorum. Tam hatırlamıyorum ama rahmetli babam da var sanırım. Annemin yanağından öpüp, anne hakkını helal et diyorum ama kıyamet koptu mu hatırlamıyorum.
Çok düşündürdü bu rüya beni, lütfen bir yorum yapın. Bir uyarı mı acaba bu? Dün gece çok pişman olduğum bir olay yaşadım ve yaşattım. Onu düşünmüştüm ve pişmanlığımı paylaşmıştım Allahımla. Ondan mı oldu acaba?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam gülsenim Rüyaniz Hayr olsun..Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyada ay görmek;
a) Mülk,
b) Vezir (bakan),
c) Mülkün nedimi,
d) Milletin reisi, e)
Güzel zevce ve hizmetçi,
f) Evlât,
g) Ana ve baba,

Rüyada ay görmenin Psikolojik yorumu;
iç dünyanızdaki gizemli yönünüzü ifade eder, değişen ruh halini gel-gitleri pişmanlığı, vicdan azabıni anlatır.
iç dünyadaki sevinç – endişe, huzur – sıkıntı, umut – karamsarlık-korku-hastalik-ruhsal darlanmaya simgelemektedir.

Mehtaplı bir gecede görmüş sevmiştim onu. .sonra Kırıldım,Kırdım ,kızdım, Patladım, Duruldum.. sonra da Pişman Oldum..

"dışarı bakıyorum gökyüzü gri ve kızıl arasında değişiyor"
içinizdeki belirsizlik,kızgınlığın, kırgınlığın, öfkeyi bırakın...yoksa kendinize de sevdiklerinizi de yazık edeceksiniz..
Öfkenin ateşi önce sahibini yakar, sonra kıvılcımı düşmana ya varır ya varmaz.Yenilmesi gereken ilk düşmanlar, öfke ile umutsuzluktur. ..

"bir anda ayın aşağı tarafından doğru alev almaya başlıyor ve ay yanıyor "
Rüyada Ayın Yandığını Görmek;
ruhsal rahatsızlık olarak yorumlanir..
bazende endişe ,şaşkınlık ,korku Çevrenizdeki insanların fitnenin içinde kalacağına ,Devlet yönetiminde büyük çekişmeler ve iç huzursuzluklar yaşanacak
olmasina da yorumlanabilir...

"Şahadet getiriyorum, tövbe ediyorum "
tövbe etmeniz, tüm kötülük ve günahlardan arınıp, doğru yolda ilerlemeniz gerektiğini ifade eder.

ibadetlerimizi gözden geçirip bir nefis muhasebesi yapmalıyız...Neler yapıyoruz, neler yapmıyoruz,eksiklerimiz,hatalarımızı ,kendimizi nasıl düzeltebiliriz...
kendimizi ,nasıl kontrol altinda tutabiliriz..
Bizi psikolojik olarak vicdanımızı rahatsız eden şeyler...
Rüyalar insanın iç dünyasının yansıması, bireyin kendinden memnuniyetsizliğinin ve değişim arzusunun karmaşık bir yansıması olduğunu biliyoruz..
rüyaları bize bir şeyler çağrıştırdığı doğru ve hayatımıza yön vermek istiyorlar..

Rüyada helallik istemek;
"hakkiniz helal edin "iki anlamı var
-Ya bir erkek arkadaşın vicdani olarak kendini sana karşı borçlu hissediyor ve bu yükten gerçekten rahatsız..
ya da senin, bilerek ya da bilmeyerek kul hakkına girmenize ,gireceğinize yorumlanir..

Rüyada helallik alamamak;
duyulacak vicdan azabına işaret eder. Rüya sahibi yapacağı bir davranışı nedeniyle birilerinin kalbinin kıracak.
Kendisi ile bir iç hesaplaşmaya girecek ve yaptığı hatanın farkına varacak olmasina işarettir..
bitirdiğiniz/bitireceğiniz her ilişkiden hak, hukuka dikkat ederek!! ve vicdan rahatlığı ile nokta koyun yoksa gelecek ilişkinizi ,hayatinizi olumsuz yönde etkileyecektir....

sezgin

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada dolunay görmek

Selamaleykum, evimin balkonuna çıkıyorum gökte üç tane dolunay batı tarafında. Ayların üçünün de ortalarında kuranı-kerim harfleri kayıp kayıp geçiyor. Arada değişik figürler geçiyor .Açıklarsanız çok sevinirim teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada dolunay görmek;
iç dünyanızdaki gizemli yönünüzü ifade eder, değişen ruh halini anlatır.insanın bütün istediklerine kavuşacağına, maddi ve manevi bakımdan rahatı, huzur isteğini temsil eder.

Rüyada Üç dolunay görmek;
üç büyük umut ,beklenti olarak da yorumlanir..
Bazende sevdiğiniz kişiye olan sevginizin daha çok artacağını, başarılı olmaya, çocuk sahibi olmaya da işaret edebilir...

"Daima hayra ve hayırlı işlere niyetli ol.O hayrı işlemeye muvakkat olamazsan dahi mükafatını görürsün…" der Muhyiddin İbn-i Arabi..s

Hz. Kur'an da dolunay ruhların güneşi Hz. Muhammed'in nurunu yansıtan ve kainattaki ayları, yani insanları içine alıp bir eden demek.Hz. Muhammed,sav benim insan olarak hayatımı erdemli yaşamama vesile makamı yani makamı mahmudun sahibi demek. batın ve ledün ilminin ruhaniyetini taşıyan olgun, kamil insan olmaya da işarettir..

evimin balkonuna çıkıyorum gökte üç tane dolunay batı tarafında. Ayların üçünün de ortalarında kuranı-kerim harfleri kayıp kayıp geçiyor

Rüyanız; gerçek yaşamınızdaki tutku, cinsellik, ya da kalp ile ilgili konularda kimi beklentileriniz olduğunu ancak o beklentilerinizden önce sizin ruhsal şifa, manevi doyuma ulaşmanız gerektiğini ve yaşamınızın bu yönünü ihmal ettiğinizi temsil etmektedir.

Hayatta Ne aradığım ,ne istediğim gibi olabildim, ne aradığımı bulabildim, ne de özlemim de pişip yanabildim..ben aradığımı bulamadım..
içimdeki Kâmil insana ulaşamadım!!Allah'ım bana Rahmet eylesin..misali.. selametle..

erkan13

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada ay gezegenini farklı şekillerde görmek

selamun aleyküm hocam. Rüyamda ay gezegenini önce balina şeklinde daha sonra da eşek şeklinde görüyordum, gökyüzü çok aydınlık ve parlaktı rüyamı yorumlayabilirseniz çok mutlu olurum allahrazı olsun hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyada ay görmek;
iç dünyanızdaki gizemli yönünüzü ifade eder, değişen ruh halini anlatır.insanın bütün istediklerine kavuşacağına, maddi ve manevi bakımdan rahatı, huzur isteğini ,sabrı ve imtihani belli bir süreyi temsil eder.
"ay gezegenini önce balina şeklinde "
kadına , sıkıntı, zorluklar ve sorunlar anlamına gelir.

"daha sonra da eşek şeklinde görüyordum, "
Her İnsanın bir,sakin olduu ve olaylara pozitif baktığı eşref saati vardır...
Birde ters davranışlarda bulundukları eşşek saati vardır...
bir işe başlamanın,konuşmanin uygun zamanını eşref saatini bekleyin...

astrolojiye göre insanların ,hormonlarin, cinselliğin ve kainatın hareket ve tavırlarında Ay-ın etkisi daima hissedilmektedir. insanlar, hayvanlar, bitkiler ve madenlerden her biri gezegenin ,enerji akımının etkisi altında hareket eder. duygular, ahlak, huylar,haal ve davranış sağlık vb. bakımdan, insan değişik zamanlarda değişik etkiler gösterir ve bazen olumlu, bazen olumsuz sonuçlara sebep olurlar.

Gezegenin ilk hareket noktasına dönüşünü, onun kutlu zamanı kabul edip buna zamanı şeref (veya şerefi şems, şerefi kamer) demişlerdir.

eski şairlerin eşref saatlerinin, sevgiliye vuslat ânı olduğunu enderunlu fazılın şu beytinden anlıyoruz:

bir gün elbet ola eşref sâati
bu dil-i şikestemi ben sağlarım
bir gün elbet sevgilinin eşref saatine rastlarım da şu kırık gönlüm yapılır.

"Gergin bir haldeyken, ne yaparsak yapalım hayata anlam katamayız.
Hayatın gizemini keşfetmek için gerekli olan tek şey gevşemiş bir ruh halidir...
Hiçbirşeyden tad alamıyo oluşumuzun nedeni gerginliktir.
Önce içsel huzura sahip olun. Bir kuş kadar hafiflediğinizde, etrafınızda olup bitenlere değer kattığınızı görüp şaşıracaksınız.
Çünkü herşey, siz gergin ve huzursuz olduğunuz için anlamsız ve sıkıcı ,ters görünüyor"

“Tüm dünyada hiç kimse yoktur ki, insanın kendi kendine yarattığı kadar sorun yaratsın o kişiye.”
selametle..

su28

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm, ruyamda sabaha karşı 4 den sonra halamın evi bizim binanın catı katında. Biz halam, babannem, annemler cati katinda kalabaligiz. Gece karanlik, küstügüm kız arkadasımda bizle beraber yüzü gülüyor. Sonra ben gök yüzüne bakıyorum ve gök yüzünde 3 tane ay yan yana. Halamlari cagırıyorum, bakın gök yüzünde 3 tane ay var bu iyiye isaret degil, deprem olucak kesin diyerek korkuyorum bina sallanacak diye fakat benim gordugum 3 ayı halamlar göremiyor onlar bir tane görüyor, hani nerde 3 ay diyolar göremiyolar. Sonra ben bizim sokakdan eve dogru giderken elimde telefon yanima kırmızı çok güzel bir araba yanaşıyor, icinde sarışın iri mavi gözlü benim yaslarimda bir genc. Arabanın ici kalabalık o şöfer koltugunda bana bir sey diyor, sonra gidiyor, ben ondan korkuyorum eve kosarak gidiyorum. Kesin arkamdan geliyor diyorum, gercektende geliyor evimi ogrenmesin diye korkarak onume cıkan insanlara onumden cekilin diyerek evime geliyorum. Biraz dairenin yanindaki dairenin onunde nefes nefese cok korkmus bir sekilde, kurtuldum cok sukur diyorum. Orada hic tanimadigim bir kapali kadin 3 tane cocuklari var, yavrum niye korkuyosun ki korkma korkulucak bir sey yok diyor, oyle uyandim. Allah hayirlara yorsun, yorumlarsaniz sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyada ay görmek;
iç dünyanızdaki gizemli yönünüzü ifade eder, değişen ruh halini anlatır.insanın bütün istediklerine kavuşacağına, maddi ve manevi bakımdan rahatı, huzur isteğini ,sabrı ve imtihani belli bir süreyi temsil eder.

Rüyada gökyüzünde üç tane ay görmek;
Bugünü, geçmiş ve gelecek ( zamanın önemini hatırlatır ).İnsanoğlu ya geçmişi düşünür, ya geleceği. Geçmişi düşünür, çünkü geçmişte iyi günleri vardır, iyi anıları vardır, onlardan kopamaz.
Bir türlü geçmişin özleminden kendini kurtaramaz. Geleceği düşünür, çünkü gelecekte her şey iyi olacaktır, elde edemediklerine ulaşacaktır, daha iyi daha güzel günlere kavuşacaktır.

Ya geçmiş, ya gelecek. Peki içinde bulunduğumuz zaman parçası?
En önemli olan bu değil mi? Ne yaparsak hepsi bu anki davranışımıza ,kararlarımıza bağlı değil mi..? Geçmişten gelen ve şimdiki yaşamımıza olumsuz olarak yansıyan etkileyen her şeyi bir kenara kaldırın sadece AN'a konsantre olun..

Çağımızın insanı, anı yaşayamamanın sıkıntısı içinde... Istırap ya da sevinç, hangisi olursa olsun o an, zaman-mekân kesişmesinin bizim için en uygun olduğu an.
biz ne yapıyoruz? Yenilikten çok korktuğumuz ve önyargılardan kurtulamadığımız için çevremizde oluşmakta olan o yeni olaya, gözlerimizi, kulaklarımızı, hatta farkındalığımızı ve algılarımızı kapatıyoruz.
Anı yaşamayı başaracak olursak, geçmişteki güzellikler ya da pişmanlıkların geleceğimizi asla etkilemediğini fark edeceğiz....
Gelecek için kaygı duymaktan vazgeçersek, bütün dikkatimizi bulunduğumuz “an”a yöneltebiliriz...

AN'I YAŞAMAK önemli olan bu bence geçmiş adı üstünde geçmiş zaten yapılabilecek bir şey yok gelecekte madem gelmemiş ve ona malik değiliz o zaman tüm gücümüzü sabrımızı ,enerjimizi, bugün için harcamalıyız..hayat yalnızca bulunduğun dakikadan ibarettir ..selametle..

Zeriyan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm rüyamda gündüz vakti bulutların içerisinde 4 tane ay birbirlerine paralel olarak sıralanmışlardı ve ben bunu herkese göstermeye çalışıyorum ama kimse bakmıyor. Sonra bir balkonmu evin damımı tam olarak hatırlamıyorum oraya çıkıp ayların fotoğrafını çekmeye çalışıyorum ama yapamıyorum. Sonra yeni doğmuş bir bebeği seviyorum sanırım bebek kızdı. Daha sonra bir merdivenden yukarı çıkıyorum kendi işyerime gidiyorum insanlar beni tanımıyorlar üzerime eşyalarımı atıp beni kovmaya çalışıyorlar merdivenlerden düşecekken ayaklarımı yere sabitliyorum düşmekten kurtuluyorum ve ordaki insanlara diyorum ki burası benim işyerim siz ne yapıyorsunuz, utanıyorlar. Sonra arkadaşım bana camdan sevdiğim adamı gösteriyor ama ben hayal meyal görüyorum onu. Rüyamı yorumlarmısınız çok sevinirim şimdiden teşekkürler hayırlı günler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt