• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada çarşaf giymek

M

Masita

Kayıtsız
Misafir
Rüyada çarsaf görmek gizlilikle yorumlanır. Rüyada çarsafa bürünmek, evden, aileden veya yakınlarından sır saklandığına veya habersiz birtakım işlerle uğraşıldığına işaret eder.

Rüyada üzerindeki çarsafı çıkarmak, şüphelerden kurtulmaya işaretle tabir edilir.

Rüyada bir erkeğin çarşaf giydiğini görmesi, bir sıkıntıya düsecegine; yatak çarsafi görmek ise bolluk ve berekete işarettir.

Bir başka rivayete görede: Rüyada görülen çarsaf, yeni beyaz, sık ve kuvvetli dokunmuş ise, rüya sahibinin izzet ve yüksekligine işarettir. Çarşaf ince olursa sahibinin dinde hassaslığına delildir.

Eğer kış mevsiminde bu örtüye büründügünü görse o kimsenin fakir ve kibirli biri olması şeklinde tabir edilir.

Çarsaf erkek için emanettir. Rüyada çarsaf görmek kadınla tabir edilir. Kadın, rüyasında kırmızı ve parlak bir çarsafı olduğunu görse bir şüphe ile töhmet altında kalır. Bu çarsafla dışarı çıktıgını görmesi ise o töhmetin her tarafa yayılıp açıga çıkması demektir.

Yatağa çarşaf sermek yola çıkmak demektir. Temiz, güzel, renkli veya beyaz çarşafsa, iyi kazanç getiren yoldur. Yırtık veya delik çarşaf kişinin yolda zarar edeceğine yorumlanır. Çarşafı toplamak bir zararlı bir işten dönmek anlamındadır.

Rüyada bir divana, yatağa çarşaf sermek yol olarak yorumlanır. Temiz, güzel renkli veya beyaz çarşafsa, hayırlı kazançlı yoldur. Yırtık veya delik çarşaf kişinin yolda zarara uğrayacağına işaret eder. Çarşafı toplamak bir zarardan dönmektir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için BurayaTıklayın

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyada siyah çarşaf giymek
*Rüya:
Selamün Aleyküm.
Rüyamda bayan kuzenimin saçlarının yerlere kadar uzadığını gördüm.Ardından önce beyaz bir tülbent örttüm üstüne siyah çarşaf giymeye başladım.Çarşafı bağlamayı bir türlü beceremeyince yanımda nur yüzlü bir kadın belirdi.Baştan aşağıya siyaha boyanmıştı.Onun örtüsüne bakarak kendiminkini bağlamaya başladım.Ardından vitrinde bana gelmiş olan siyah bir çanta vardı.Yalnız siyah çanta kabe şeklinde idi.Kendi kendime şunu diyorum diyanetin verdiği çantayı değilde bu çantayı kullanayım umrede diyodum.Şimdiden Allah razı olsun

Emine AYDIN
İstanbul
27,Bekar,Öğretmen

*Yorum:Aleykum Selam Hosgeldiniz kardesim..
Hayirdir insallah..

"vitrinde bana gelmiş olan siyah bir çanta vardı"
Rüya da çanta gormek;Güzelse ruhsal rahatlık ve ruhsal sagliginizin, huzurunuzun iyiye gittiğini gösterir...
Kabe seklinde olmasi insallahuRahman Umre, Hac gibi bir niyettiniz varsa eda edin kardesim...

Saçlar kişisel bir güç sembolüdür.

Rüyada uzun saç görmek, hele rengi gri ya da kirli beyaza kaçıyorsa,bu, bilgelik ve uzun yaşamın ifadesidir. Diğer bir yönüyle de ferahlığı işaret eder.
Ruyada çarşaf giydigini gormek:iffetli ,haya, edep ve olgunluga, hidayette ermeye seklinde Yorumlanir Allahu Alem..

Tesettür de bir ibadettir. Çünkü Allah’ın emridir.Kadın için tesettür emri çok mühimdir. Nur suresi:31 ve Ahzap suresi:59. ayetlere bakabilirsiniz...
Evet tesettür kalpte başlar fakat sadece kalpte kalıyorsa bir anlam ifade etmez. Kalpteki o kabulleniş ve teslimiyetin dışa sirayet etmesi lazım gelir.
Aksi halde bu Allah’ı kandırmaya çalışmak olur ki, beyhudedir.

Ayrıca kalbin temizliği Allah’a itaat ve tam bir kullukla mümkün olur. Günahlar kalbi karartır. Tesettürün terki, kalbin kirlenmesine yol açar çünkü Allah’a itaatsizliktir.
Başını örten, tesettüre giren kadınlar kalpleri pis olduğu için mi bu emri yerine getiriyorlar? Hayır. Bilakis bunu daha çok arınmak, temiz kalabilmek için yapıyorlar.
Allah’ın, “kalbi pis olanlar tesettüre girsin, temiz olanlar girmesin” gibi bir emri yok. Bu ayet tüm kadınları kapsar.
Müslüman teslim olan demektir. Teslim olmak tüm varlığınla ve sorgulamadan mümkün olur.
Her cümlemizden, her kelimemizden hesaba çekileceğiz. Bu yüzden ayetler, emirler ve olması gerekenleri yapmasak da yapamasakda konustuklarimiza dikkat edelim..
gunahkar iken bir de imanimizdan olmiyalim derim..
Hayirli ve bereketli, huzurlu gunler guzel Emine kardesim..

sultam

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm, üç gündür rüyamda bana çarşaf giyilmesini söylendiğini görüyorum.
Ikı gün rüyamda beyaz biri ama bembeyaz ışık, sen niye çarşaf giymiyorsun dedi, üçüncü gün rüyamda ise kendimi çarşaflı gördüm ve aynada yüzüm, dişim beyazlaşmış şekildeydi. Ben bunlardan sonra çarşaf aldım ve giymeyi düşünüyorum.
Şimdiden Allah razı olsun cevap verdiğiniz için.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam,Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada çarşaf giymek;
Bir olay, bir kaza ,bir musibet de olabilir bu vakadan sonra
gerçek yaşamında yakın bir zamanda ani bir değişiklik yaşayacağını işaret etmektedir.

Rüyada görülen çarsaf;
yeni beyaz, sık ve kuvvetli dokunmuş ise, rüya sahibinin izzet ve yüksekligine işarettir. Çarşaf ince olursa sahibinin dinde hassaslığına delildir.

Rabbim yardımcın olsun kardeşim,Rabbim hayırlısıyla nasip eylesin...Çevremize uydurmasın..selametle..

Lalezar 2

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada carsaf giyip cikarmak

Selamun aleykum...

Ruyamda disari ciktigim da kendimi carsafli goruyorum, bana diger kiyafetler daha cok yakisiyor diye dusunup carsafi cikarmak icin geri dönüyorum. Kisaca utaniyorum. Ustelik önceden carsafliydim.

Simdiden Allah razi olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Rüyanız hayr Olsun.
bu zamanda ÇARŞAF giyen, giyebilenden Allah cc. razı Olsun..
ben giyemiyorum ama giyenleride çok takdir ediyor ve onları görünce eziliyorum..

örtünmenin yeri ve zamanı olmaz,her mümine hanımın hakkıyla setretmesi farzdır.Bunun en ideal şeklide çarşaftır,giyebilene ne mutlu..

Rüyada çarşaf giymek ve çıkarmak;
Rüyanız gerçek yaşamınızda ,kimi dini konularda tezatlar çelişki içinde olduğunuzu,Allah'a inancınız var ama güveniniz eksik, imanlı, itikatlı, temiz kalpli ve Allah'a yakın biri olduğunuza, ancak Allah'ın emir ve yasakları konusunda eksikleriniz olduğuna ve bunları düzeltmeniz gerektiğine bunları yerine getirmekte güçlük çektiğinizi temsil etmektedir.

Önünüzde bereketli, sağlık ve bolluk olan, mutluluk dolu bir dönem olduğunu fakat görünümünüz, davranışlarınız ya da kimi huylarınız yüzünden yaşadığınız iç sıkıntılarınız sebebiyle bunlara erişemediğini gösterir.

Tesettür de bir ibadettir. Çünkü Allah’ın emridir.Kadın için tesettür emri çok mühimdir. Nur suresi:31 ve Ahzap suresi:59. ayetlere bakabilirsiniz...
Evet tesettür kalpte başlar fakat sadece kalpte kalıyorsa bir anlam ifade etmez. Kalpteki o kabulleniş ve teslimiyetin dışa sirayet etmesi lazım gelir.

Allah cc. hepimizi ıslah etsin,hidayet versin..
YARABBİ BU KARDEŞİMİZ VE BÜTÜN MÜSLÜMAN KIZ KARDEŞLERİMİZİN SENİN RAZI OLACAĞIN ŞEKİLDE ÖRTÜNMELERİNE NEFİSLERİYLE MÜCADELERİNDE YARDIMCI OL GÜÇ VER KUVVET VER MUVAFFAK EYLEAMİN AMİN AMİN

hdm94

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada çarşaf giymek, rüyada çarşaf almak
Rüyamda ablam evlilik arefesindeydi ve ona çarşaf bakmaya gitmek için merdivenlerden indik ve merdivenler çok kalabalıktı. Sonra dükkananın önüne geldik ve ablamı rahat çarşaf denemesi için pantalonlu bir şekilde gördüm. Sonra ona espri yaptım pantalonla mı dışarı çıkacaksın diye ve alacağı çarşaf renkliydi ben sonra oradan ayrıldım.

Üst Alt