• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada çiçek görmek,koklamak

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm gönül dostum;bu gece rüyamda çiçek yetişen bir yere gittim arkadaşlarımla bir odada numune olarak yetiştirilen saksıda ama bahçe çiçekleri gördüm çok büyümüşlerdi ve az rastlanır çiçeklerdi, çok güzel kokuyorlardı,önce tek saksıda gördüm zaman geçtikce odadaki saksı sayısı 3,4 çıktı ve her saksının çiçeği aynı cins fakat renkleri farklı ve hepsi çok güzel kokuyorlardı.sonra ziyaret bitti ve çıkarken ordan bir avuç leblebi aldım elime ama ilaçlı olmasından korktum agzıma bir tane aldım ama korkumdan çıkardım.ya zehirlenirsem diye ve çok güzel iştah açıçı görünüyordu leblebi iri ve yeni kavrulmuş üstü baharatlı ama acı değildi!inşallah hayırdır rüyam selametle kal gönül dostum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam gönül dostum,buraya Bu küçük
mekana manasi derya olan bir Rüyayi sığdırmayı başaramam ayni bahçe çiçeklerini bir saksıda yetiştirmeye ,kendinizi ufak,dar,manasiz bir yerlere sığdırmaya çalıştığınız gibi...

Rüyaniz Hayr olsun,hayırdır inşallah
Rüyada çiçek görmek,koklamak;

saksı bir evlilik olayının habercisi, Çiçekler bir çok manaya gelebilir...refaha ve mutluluğa, şefkat, merhamet, nezaket, zevk, güzellik, ve kazanç anlamına gelir.
Canlı çiçek, rengarenk çiçekler aynı zamanda mükemmellik ve güçlü maneviyat ifade eder. Rüyanız sevgi, sevinç ve mutluluk ifadesi olabilir.Rabbim en doğrusunu bilendir.

Rüyada çiçek koklamak, çiçek kokladığını görmek;
güzel bir çiçek kokusu duymak,hissetmek; sahip olduğunuz fakat yeterince değerlendiremediğiniz gizli potansiyel ve gizli yetenekleri temsil eder...Her insan bir çiçektir..

"değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun 'misali...

Düşündüklerimizi hayata geçirmeye çalışırız. şimdi nasılki bir çiçek bahçesine bakıldığında lale, güle benziyormu ,veya menekşe ,papatyaya benziyormu.
Tabiki benzemiyor hepsinin yaradılışta tohum ve özellikleri ayrı ayrı.
şimdi onlar dile gelse onlara şu soruyu sorsak, çiçekler öne çıksın desek hepsi birden çıkacak .
Resmin bütününe bakıldığında hepsi çiçek değilmi. Davalarında herkes kendince haklı değiller mi ?

GÜZELLİK VE AŞK.BU İKİ KELİME YARATILIŞIN HER NOKTASINDA MEVCUDATI KUŞATMIŞ YARATILAN MAHLUKU BEŞER BU DENİZİN İÇİNDE YANMIŞTIR.
GÜZELLİĞİN SİMGESİ İNSANDIR.HER ZERREDE HOŞ OLAN KOKU VE GÖRÜNTÜNÜN İDRAKINA YANLIZ İNSAN BEYNİ İDRAK ETMİŞTİR.
HAYATIN İÇİNDE YAŞANAN VE DOĞADA VAHŞİCE SÜREN YAŞAM KAVGASINDA HER YARATILAN DONANIMI İLE SAVAŞMAYA HAZIRDIR.
YARATILIŞIN GÜZELLİĞİNİN VE AŞKIN SURETİ İNSANDIR...
Bizler yaşadığımız semaya imtahan için geldik ...
nefislerimiz böyle bir hazinenin içine girdiğinde hz Allahın lütfettiği nasip kadar hazineden hakkımızı alır...

Bir gün Üftâde hazretleri talebeleri ile kırlarda sohbet etmişlerdi. Bir ara talebeler etrafa dağılarak herbiri birer demet çiçek topladılar.
Hüdâyî Efendi ise elinde kurumuş ve sapı kırılmış bir çiçek olduğu hâlde döndü. Herkes hediyelerini şeyhleri Üftâde hazretlerine takdim etmiş
o da kabûl ederek memnuniyetini belirtmiş ve duâlar etmişti.Hüdâyî de hediyesini verince, Üftâde hazretleri:

"Oğlum, arkadaşlarınız demet demet çiçek getirdiler. Siz bize bir tek solmuş çiçeği mi lâyık gördünüz?" buyurdu.
Hazret-i Hüdâyî de; "Efendimize ne getirsem azdır. Fakat koparmak için el uzattığım her çiçek Allahü teâlâyı tesbih ediyordu.
Bu tesbihi işiterek el çekip hiç birini koparamadım. Ancak kurumuş ve sapının kırılmış olmasından dolayı bu çiçeği tesbihten kesilmiş gördüm.
Bu sebeple bunu getirebildim." Azîz Mahmûd Hüdâyî bu cevâbıyla şeyhinin bir kat daha muhabbet ve teveccühünü kazandı.
Çünkü Üftâde hazretleri Hüdâyî'ye her zaman;

"Evlâdım her zerrede Hakk'ı göreceksin, her zerreye Hak muâmelesi yapacaksın, başka yolu yok, bu böyledir." derdi.

Siz de öyle bir şeyi yapmak isteseniz de istemezseniz de her zaman doğru olani her zerrede Hakk'ı göreceksin, her zerreye Hak muâmelesi yapacaksın, başka yolu yok, bu böyledir."
ancak!!böyle yaparsaniz!! Hak kattinda öyle bir olgunluğa erirsiniz ki..dunya ve ahirette selamette erenlerden olursunuz..

Mârifet ise halkta Hakkı görmek ,görebilmek....

Rüyada leblebi görmek;
gerçek yaşamınızda maddi ilişkileriniz hakkında mesajlar verir ve rüyanın diğer unsurlarıyla birlikte değerlendirilmelidir.
Söyle bakalım deli gönel dilimizin altındaki demir leblebiyi çıkaralım mı...

Hakikat şudurki besmele kapısına bir adem ve bir havva el ele çıkılır. Geçmiş yıllarda yapılan ve yaşananlar onların hayatlarına aittir.
şimdi istersen gidersin ,istersen kalırsın... Bu konu senin vicdanında nefsin ve aklının ,Kalbinde hesaplaşmasıdır. ...
Vereceğin karar nefsinin ahiret aleminde yüzleşeceği ve sana giydirilecek olan elbisenin bu dünyada arzu ettiğin modelde kendi iradenlen dikilişidir.

Daha yazacak çok şey var ama dilimin altındaki demir leblebiyi geri koymak için 99 saniye müsade aldım!!
bir dakkika 60 saniye değil mi gönül dostum diyeceksin..O bizim vaktimize göre gönül dostum..zaman,O'nun katındadır…
zaman Allah'ın hükmettiği kadardir...
buradaki vaktim ve sayfam doldu!!!! Gerçekler ve korkularımla yüzleşmeye gitmeliyim Artık.selametle..Kıssadan ,Rüyadan hisse...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
TEŞEKKÜRLER GÖNÜL DOSTUM;Allah cc razı olsun leblebi işi karışık Rabbime havale ettim ve tevekkül ediyorum nasipte ne varsa Rabbimin rızası ne ise o olacak artık o kullarına zulmetmez ben elimden geleni yapmaya çalıştım takdir yaradanın artık...

Üst Alt