Hayırlı sabahlar..
Ailem Balkanlardan muhacir olarak Turkiyeye yillar once hicret etmis ben ise Hamd olsun Cennet sehri guzel islambul da dogdum..
imamhatip lisesini disaridan istanbulda okudum..Yatilli olarak kaldigim,Tuba Kiz Kur`an kursunda farkli hocalardan 2 sene Kur`an,
Hafizlik, siyer,Fikih, edebiyat Islam tarihi,Osmanlica egittimimi bitirerek oradan ayrildim..
büyük konuşmamin ve bir iftiranin kurbani olarak yurt disina evlenmeyi ,icinde bulundugum durumdan kacmayi o zaman ki aklim ile
care sanarak; 19 yasimda BATI ya gurbette muhacir ,gurbetci gelin olarak geldim..gelir gelmez hatta yaptigimi
yagmurdan kacarken Dolu ya tutuldugumu anladim..Annem ise Kadere SAKIN tas atma Kaderine RAZI olursan
Rabbimin lutfune nail olursun diye bana SABRI ve kaderimi imanim ile yasamam icin her an dua, sevgi ve nasihatleri ile destek oldu..
Rabbim ondan gani, gani RAZI olsun rahmet etsin..
"Kınamayınız kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz." (Tirmizi )
büyük konuşmak Allaha karşı gelmek gibi birşey neyin ne olacağını Allah bilir ben hayatta bunu yapmam etmem dersin
Allah öyle birgün getirirki yapmam dediğini yaparsın ve onun ile de imtihan edilirsiniz..ve imtihan edildim!!
kırılan bir kalbim vardı onuda da Allaha verdim...zaten Veren el alan elden hayırlıdır...diyerek Gurbette geldim!!
Ahh Gurbet..hüzünlü gurbet .. artik Siz gurbette olmazsiniz Gurbet Sizin icinizde olur..
Gurbette hissediklerimi hangi birini yazayim..
Yanlizligi, kimsesizligi, garipligi bayramlardaki buruklugu, ailenin yureginde buram, buram kokmasini mi..
Gurbette alisma donemindeki buhran ve hasret ile ozlemimi..? deprasyona girip kadere isyan ettigim anlarimi mi?
ezan sesleri degil kilise can sesleri altinda can cekismesini mi?
bunu ben Size anlatamam.. yazamam.. kelimeler kifayesiz cumleler yetersiz gelir..
Bir yanınizda hasret bir yanınizda hep gurbetti yasarsiniz..
daha sonra kalbiniz ve duygularinizda nasirlasir..alisirsiniz gurbette birde etrafinizda bir hizmette basarili olabilirseniz
Hizmet dava sevdasi ile o Gurbettligi yenmeye baslarsiniz..
ama o Gurbettin SABIR ,gam,keder, SIKINTI KAPISINI gecmeden asla!!ve Asla!! Selamette eremezsiniz..
burada sevdiklerimi gurbettin soguk topraklarina verdim.."Hamdım, piştim, yandım”
biz önceden bilmezdik ama simdi öğrendik şimdi biliriz; bütün bu gurbetin de bir ilacı var:
“Allah bize yeter O ne güzel dost O ne güzel vekîldir”
Ne kadar yalnız ve birbirimizden uzak olsak da kimsesiz değiliz;
daima kalbimizde Rahman’ın lütfu Kur’an’ın feyzi ve imanın nuru.
“Birimiz dünyada birimiz ahirette birimiz şarkta birimiz garpta birimiz şimalde birimiz cenupta olsak da biz yine birbirimizle beraberiz.”
Öyleyse belki garipleriz ama asla yalnız ve kimsesiz değiliz Elhamdullilah...
Allahın rızası için yapılan işlerde gönül yorgunluğu olsa bile ahiret yurdunda ecri vardır.
Buraya gelmemin arkasında mutlaka Rabbimin bir hayır ve hikmetti oldugunu anladim..
Buraya ilk geldigimde ingilizce bilmedigim icin kendimi dilsiz, sagir idraktan yoksun hissedince ilk once ingilizce ESL dedikleri dil okulluna gittim..
kendimde okul ilim, irfan asigi bir insan okumayi cok severim..
liseyi hemen disaridan bitirip Tip fakultesine ordan program degistirerek çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak
çocuk, psikolojisi bolumunde daha 5 sene okudum..
ve 2001 de ilk musliman koruyucu anne oldum..
hemen ardindan ilk Musliman cocuk koruma evi Foster Home dedikleri vakfi actik Hamd olsun..
Musliman ailelerden zaten pek cocuklar taciz edilmez anca bazen kimsesiz veya ruhsal bozukluk yasiyan yanliz annelerin, ozellikle
Afrika, Sudan kenya gibi gelismemis kesimden gelen zayif iradeli annelerin cocuklari eskiden alinip kiliselere verilip hiristiyan yapilirken
artik biz alip bu cocuklarin her birini Dini egittimini de vererek Topluma kazandiriyoruz..
su anda 25 kizimiz var bir cogu lise ve universitte ogrencisi Hamd olsun basarilli ,imanli bir nesil yetistirme hizmettindeyiz..
daha sonra burada kimsesiz yabanci bir bebegi evladlik aldim.. su an 6 yasinda sibyani medresede de islami okulla devam ediyor..
adi yusuf islam dir!!
yani her seyde bir hikmet vardir.. buraya gelmemin sebebide Rabbim bu yetimin ayagina bir anne getirmisti bunu yillar sonra anladim..
onun ve ins. ondan gelecek butun nesilerin burada kendi halkinda bir musliman olarak yetismesi icin beni de bu guzel kutlu hizmette vesile eden Rabbime Hamd olsun..
Sizin gurbette gelip gelmeme karari size ait oldugunu saniyorsunuz? oyle degil iste..
Zaman kader ve vesile sebepler..zaten size kaderinize gitmenize yol gosterecektir..
sabırla neler olup biteceğini olayların nasıl gelişeceğini görerek ins. Hakkinizda HAYIRLI olan karari verirsiniz..
Allah cc. Yar ve yardimciniz olsun..