• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada cocukluk resmini görmek

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm can kardeslerim. rüyamda cocuklugumun gectigi evde karmakarisik olmus elbise dolaplari gördüm, o karisikligin icinde babamin ölümünden geriye kalan birseyler ariyordum, o sirada karisik elbiselerin icinden cocukluk resimlerimi buluyorum, ve ilginctirki buldugum tüm resimler kücükten büyüge dogru siralaniyor ve resimlerdeki benzerlik beni cok sasirtiyor, cocukluk resimlerim kizimin simdiki haliyle o kadar cok benziyorki , gülüsü bakisi apayni. ve birden o evin yerini ucsuz bucaksiz daglar acik ovalar aliyor, daha sonra yabanci bir erkegin yaninda buluyorum kendimi, ve o kisi bana ALLAHIN ayetlerini okuyor bunlari mutlaka uygula diyor ama ne yazikki hatirlayamiyorum o cümleleri , ve o sirada dile getirdigim cümleler sunlardi o kisiye, konyadan geldigimden bu yana namazimi hep severek kiliyorum , hic üsenmeden gibi cümleler kuruyorum. ALLAH yar ve yardimciniz olsun can kardeslerim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kirmizigull.jpg

Aleykum Selam...Hosgeldin Canim nasilsin insallah her sey yolundadir..olmasa da unutmayin bunlar da gececek Ya Hu...
Rüyada Fotoğraf görmek anıları simgeler. Eskiye özleminizi gösterir.
"cocukluk resimlerim kizimin simdiki haliyle o kadar cok benziyorki gülüsü bakisi apayni. " bu da Kiziniz ile aranizi cok SIKI ,yakin tutun.. Size ihtiyaci var.. cunku Sizin yasadiginiz duygu ve zorluklari aynen hissediyor ve kendi dunyasina cekiliyor manasinda yorumlanir Allahu Alem..

Kur'ân-ı Kerim Allah'ın kelamıdır ve onunla hemdem olmak saadetin en büyüğüdür.
Bu sebeple âyetler görmek rahmettir.
Âyet-i Kerimeler iki türlüdür: Rahmet âyetleri, azab âyetleri...
Bir Müslümânın rüyada rahmet âyetlerini görmesi veya okuması veya okunduğunu işitmesi, Allahu Teâlâ'nın rahmetine delâlet eder ve o kişi için saadettir. Müjdeleyici
âyetleri görmek, müjdelenmenin işaretidir...lakin siz ne okudugunu ve bunlari muhakak uygu dedigi Ayetleri hatirlamiyorsunuz...

"Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir."
BAKARA - 153

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
güzel kardesim hamd olsun RABBIM'e iyim/iyiyiz, zor bir hafta sonu gecirdim malum konular :) ama söylediginiz gibi geciyor ALLAHIN izniyle. yorumunuz öyle ince ve narinki adeta iki gündür evimizin icerisindeki o duygusal atmosferi dile getirmissiniz, kizim ile birbirimize cok ihtiyac duydugumuz bir dönem icerisindeyiz, okul ve is nedeniyle fazla zaman geciremiyoruz birlikte , yalniz kaliyor ve dolayisiyla üzgün :) o degerli vaktini ayirip yorum yazdigin icin tesekkür ederim gönül sizim, RABBIM islerinizde kolaylik versin. ALLAH'a emanetsiniz aileniz ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ahh kardesim insan sorumluluk aldiginda sorumlulugunu ya geregi gibi getirmeli yada Ehline vermeli...
biraz once cook moralim bozuldu ama yine de sakin ve sAbirli olmaya calistim..dfrt..
Koruyucu Anne oldugumu biliyorsunuz.. her bir cocugumu yakindan biliyor Maddi, Manevi, ruhsal ihtiyaclarini elimden geldigince gidermeye calisiyorum..
6 yasinda şeker hastasi olan koruyuculugunu yaptigim cook zayif bir cocugum var...
Ben de O nu da baska cocuklar ile buradaki pazar gunu camiye gitmesi icin yazdirmistim..yazdirir iken de hastaligini ozellikle yazmis ve camide her pazar Pizza. Patates KIZARTMASI gibi cocuklarin sevdigi yemekler ciktigindan kendi oglum( evladligim) ile bu cocugum icinde Muhakak ogle yemek saatinde yemek yemesi gerektigini belirtmis ve aylik aidati odemistim..
Biliyorsunuz şeker hastalarının uzun süre aç kalmamalı yoksa seker komasina girebiliyorlar...
Bu cocuklar Bana Allah-in sonra da bu Devlettin emanetleri onlardan birine benim ihmalim yuzunden bir sey olurrsa..butun yetkilerimi kaybeder ve yargilanirim..
her seyi bir kenara birakin Allah-in Huzuruna yarin nasil cikarim...
neyse Oglusumu ve Onu camiden almaya gittigimde bu cocugun morardigini ve terledigini fark ettim...
Ogluma sordum ibrahim ne yedi bugun O da hic bir sey dedi...
Sinirlendim ogretmenine dedim ki elinizdeki listede bu cocugun
şeker hastasi oldugunu ve her pazar burda ogle yemegi yiyecek diye para verilmis yemek listesinde adi gecmiyor mu.. evet geciyor..
O zaman niye ac biraktiniz ? onlarda ehh biz 20 cocugun ne yedip yemedigine mi dikkat edecez diye birde kendilerini savunmalari yok mu?
diye tartisirken ufakligin seker komasina dogru gittigini fark ettim.. hemen her zaman cebimde tuttugum
cikolatadan agzimda eritip onun dilinin altina parmagim ile surmeye baslattim..
ben surdukce o emmiyor ve kendine geldi cook sukur!
Sorumsuz, vurdum duymaz insanlara cook KIZIYORUM..
Siz Dua edin ki Din kardesimsin Muminler anca kardestir.. Yoksa Ben yapacagimi bilirdim..
Bir daha tekrarlanirsa....vay Halinize derken
neyse mudure ve herkes basimiza geldi..
onlardan rica ettim bakin bu cocuga bir sey olsaydi islami okulda, camide, butun muslimanlarda kara leke damga yerdik..
niye boyle sorumsuz davraniyorsunuz diye bayagi onlara bir elestiri konusmasi yaptim..
Kendimizi her zaman çok havalı görürüz de yapmamız gereken insanı, Dini,kültürel, vicdani, ahlaki sorumluluklarımızın da bir tekini bile yerine getirmeyiz...
Allah Yardimcimiz olsun

Sorumluluk, sözle, konuşmayla, günümüz gençlerinin deyimiyle ‘nutuk atmakla’, vs..vs… öğrenilecek bir olgu değildir. Olmadığı içindir ki gözlemlenmesi de,
öğretilmesi de var ya da yok olduğu da kolay anlaşılmaz.
İnsan olabilmek, sorumluluk sahibi olmaktan geçer, diyebilecek kadar önemli bir kavramdır sorumluluk...
Musliman olmadan once isterseniz bir insan olalim dedim.. bu Cocuklar icin para aliyorsunuz ama isinizi geregi gibi yapmadiginiz icin bu masumlarin HAKKINA KUL HAKKINA girdiginizin farkindamisiniz diyerek surattimi da asip ciktim..

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
güzel kardesim, anlattiklariniz icin cok üzüldüm, o masumun bunu yasamasina nasil sebeb olabiliyorlar, keske herkes sorumlugunu yapsa herkes görevini hakkiyla yerine getirebilse , o zaman hic bu haksizliklar yasanmayacak, eger bunun icin ödenen bir bedel varsa ki dinimizde bazi seyler bedelsiz yapilmali, herseye ragmen emegin karsiligi ödeniyor ve o melegi ac birakmalari affedilecek gibi degil, aslinda bazen cok merhametli davraniyoruz ama inanin haksizliklar tekrarlaniyor ne yazikki, eger 20 cocugu kontrol edemeyecek kadar aciz iseler bazi seyleri yapmasinlar o halde, kimsenin hakki yok, hem kücük hemde rahatsizligindan ötürü özel ilgiye ihtiyaci olan yavrumuzu ihmal etmeye. müslümanlik diyoruzya hani, acaba müslümanlik ne demek kac kisi bunun farkinda buna bende dahilim. önce insan olmaliyiz sonra icimizdeki o maneviyat bulur yolunu bir sekilde. cok büyük gecmis olsun güzel kardesim , o melegimizi RABBIMIZ korusun. ALLAH'a emanet olun güzel kardesim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun kardesim.. Dun bu olayda cook SARSILDIM..
Nereden geldiğini unutan zavalli insanciklar nasil davranmalari gerektigini de şaşırmis vaziyetteler...

kgüll..,

Kelebk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada çocukluk resmini görmek

Selamünaleyküm. Rüyamda 8-9 yaşlarında ki gibi çocukluk resimlerimi gösteriyodu erkek arkadaşım ne anlama geliyor bu?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Rüyanız hayr olsun.
aslında senin çok duygusal biri olduğunu tahmin ediyordum.. rüya çok duygusal biri olduğunu, çok genç yaşta olmana karşılık bu yaşta geçmişe özellikle çocukluk yıllarına özlem duyduğunu ifade etmektedir..

Rüyada çocukluk resmini görmek ;
Eskiye özleminizi gösterir.

"çocukluk resimlerimi gösteriyodu erkek arkadaşım"
Allahu alem erkek arkadaşın eskiden olan sizi geri istiyor ve bazı konularda değişmenizi..

İçimdeki çocuk, ölmedi daha Ya hu.. içimdeki çocuk her daim pozitif, neşeli, cıvıl cıvıl, kıpır kıpır ve hatta fıkır fıkır İnşallah bu can bedenden çıkmadıkça da ölmeyecektir, Ruh, gönül yaşlanmaz.

Bazı kimseler, içindeki çocuğu öldürmüş, yada yeterince çocukluğunun tadını çıkaramadığın için yaşlarını küçültmeleri o yüzden zannımca. ..

Her yaşın ayrı bir güzelliği var, her yaşın ayrı bir güzelliği ve getirileri vardır. Yaşlanmak yaş almaktır tecrübe kazanmaktır, kişiliğin oturmasıdır. herkes kendini hissettiği yaştadır..
Yaş takıntısı olanlar başka takıntıları da vardır... psikolojik bir sorun.. bu bir takıntı değil bir algılama, duygu, bozukluğu. Genç veya yetişkin kişilik ile alakalı değil sadece yaşsal, rakamsal bir terim.

Yaşını kabul et kendinle barışık ol sorun ettiğine değmez, değiştiremiyeceğin durumlarla enerjini harcama, değiştirebileceğin şeylere konsantre ol ....

Allahım! Bana Değiştirebileceklerim için güç, değiştiremeyeceklerim için sabır, ikisini ayırt etmek için de Akıl ver. "Allah yardımcın olsun kardeşim Allah'a emanet ol...
selametle..

Üst Alt