• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada deprem görmek

• Konuyu başlatan kırmızıbalık
  • Başlangıç tarihi
K

kırmızıbalık

Kayıtsız
Misafir
Hayırlı akşamlar ben dün gece gördüğüm rüyamın etkisinden çıkmakta zorlanıyorum. Yorumlamanız için paylaşıyorum, çok teşekkürler...
(32 yaşında bir anneyim) (not:hayatımda ufak sallanmalar haricinde yıkıcı bir deprem yaşamadım)

Rüyamda yüksek bir apartman dairesinde annem, oğlum (9aylık) ,teyzem ve teyzemin iki kızı ile birlikteyiz. Bir anda avizelerin sallanmaya başladığını görüyorum ve deprem olduğunu anlıyorum, pencereden bakıyorum dışarıda binaların dışına kaçan insanları görüyorum. Hemen telaşla evdekilere dışarı çıkmamız gerektiğini söylüyorum, oğlumu teyzeme veriyorum ve ''hemen inin siz, ben oğlumun bezini, mamasını birkaç ihtiyacını bir çantaya koyup geleceğim'' diyorum, onları gönderdikten hemen sonra bina 2. defa bu kez çok şiddetli sallanmaya başlıyor, teyzemin iki kızını ve kendimi bir masa ve koltuğu siper yaparak korumaya çalışıyorum, binadan çatırtılar geliyor ve yıkılmaya başlıyor, öleceğimi düşünerek bildiğim tüm duaları okumaya başlıyorum ve Kelime-i Şahadet getiriyorum, bina tamamen çöküyor ve biz ufak birkaç yıkıntının altından kolayca çıkıyoruz. Hemen telaşla ağlayarak bağırarak dört dönerek oğlumu arıyorum. Aklımda şu düşünce var ''sağ mı ölü mü hiç öğrenemeyeceğim, sağsa bile biri benim oğlumu alır gider, annesi kim söyleyemezki''. Ben böyle aranırken polisler gelip oğlunuzu bulduk diyorlar, kız kardeşimle hemen gidiyoruz, benim kucağıma bir erkek bebek veriyorlar, benim oğluma benziyor, daha küçük bir bebek, ama oğlum değil. Ben bu bebeği kucağıma alınca, bebek bana bakıp '' annnee, anneeee '' demeye başlıyor. Bende şöyle düşünüyorum '' kendi oğlumu asla bulamayacağım, bu bebeğin de annesi ölmüş belliki, beni annesi sandı, bari alıym bakayım yazık bu bebeğe''.
işte bu rüyanın etkisindeyim hala, yorumlarsanız sevinirim, minnettar olurum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum Hosgeldiniz hayırlı akşamlar misafir kardesim..
Ruyalariniza Hayırdır inşallah diyelim Rabbim HAYRA cikarsin!
Rüyada deprem görmek pek hayra yorulmaz. Para ve mal kaybına ve sıkıntıya yorulur..
Cana gelecek olan malla gelir ins..
Rüyada deprem görmek İş yaşamınızda bir takım sorunlar veya çevrenizde tartışmalar çatışmaları gösterir
büyük hayal kırıklıkları ve acılara işaret eder..Rabbim Hayra cevirsin ins.
belki de bunlarin hic biri olmiyacak! insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
insan dis dunyasini ins. -in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..
rüyada depremin oldugunu görmek bir uyari bir ikaz gorevini de yapmakta..
Ilk once ins. Kendimizi degistirelim..
sakin,sabirli ve sevdiklerimize ve sevmediklerimize karsi adil!adaletli olalim..
ve boylece Rabbim de icinde bulundugumuz ortamin mekanin durumunu degistirir...
Rabbim Sizi düşmanın serrinden fitne ve iftiranin şerrinden tabii affetlerden cumlemizi korusun ins.

Rüyada çocugunu kaybettigini görmek;zahmet,SIKINTILI bir surecte Sabr edip Allaha teslim olup Ona guvenirseniz! ferahliga, sevince ve yücelige erme ile yorumlanir...

Bütün dostları gezdim gördüm; dili muhafaza etmekten daha iyi dost göremedim...
Bütün elbiseleri gördüm; iffet ve sakınmaktan daha iyi elbise görmedim...
Bütün malları gördüm; kanaatten daha iyi mal görmedim...
Bütün iyilikleri gördüm; nasihatten daha iyisini görmedim...
Bütün yemekleri görüp tattım; sabırdan lezzetlisini görmedim.."
(Hazreti Ömer r.a. )
Selamet ile Hayra kalin..Allah cc.Yar ve Yardimciniz olsun..

istanbul2013

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm nasılsınız..
Rüyamda deprem oluyordu ben ve küçük bir erkek çocuk vardık. Deprem olduğunda mutfaktaydık ve tavan yıkılıyordu bizde mutfak dolabının içinde saklanıyorduk baya sallanıyorduk. Deprem bittiğinde bize bişey olmuyordu ordan kaçıyorduk, annemlerin yanına geliyorduk onlarda bahçede oturuyomuş üzüm bağlarının altında. Bahçe yemyeşildi meyveler vardı meyve yiyorduk. Yengemde soğan ve kırmızı biber doğruyordu, güzelce sohbet ediyorduk.
Yorumunuz için şimdiden çok teşekkürler Allaha a emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirli cumalar..
Rüyada deprem görmek pek hayra yorulmaz. Para ve mal kaybına ve sıkıntıya yorulur..
Rüyada deprem görmek İş yaşamınızda bir takım sorunlar veya çevrenizde tartışmalar çatışmaları gösterir
hayal kırıklıkları ,gerginlik ve acılara işaret eder..Rabbim Hayra cevirsin ins.
belki de bunlarin hic biri olmiyacak! insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
insan dis dunyasini ins. -in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..
rüyada depremin oldugunu görmek bir uyari bir ikaz gorevini de yapmakta..
sakin sabirli ve sevdiklerimize ve sevmediklerimize karsi adil!adaletli olalim..
ANNENIZIN HAYIR DUASINI alin!!
Anneniz disinda hic kimseye SIRRINIZI acmayin seklinde de yorumlanir..
Rabbim Sizi düşmanın serrinden fitne ve iftiranin ,kavga, gurultunun şerrinden tabii affetlerden cumlemizi korusun ins.

(Hazreti Ömer r.a. )

Allaha a emanet olun.

scheller

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
deprem

Selamun aleykum rüyamda gördüğüm şeyi kısaca anlatıcam ablam ben ve eşlerimiz bir arkadaşa yemeğe gidiyoruz o esnada deprem oluyor ben ablama bakıp keşke annemide getirseydik evde tek başına çok korkacak diye düşünüyorum...hayır olur inşallah iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirli cumalar..
Rüyada deprem görmek pek hayra yorulmaz. Para ve mal kaybına Gam keder, aile ici tartisma ve sıkıntıya yorulur..
ve bu SIKINTILARDAN anca annenizin gonlunu, RIZASINI ve Duasini alarak kurtulabileceginize delaletir..
Kardesim unutmayin siz de ablaniz da anneniz ile imtihan edildiginizi UNUTMAYIn..
Hayirli evladlar istiyorsaniz ilk once sizler de birer HAYIRLI evlad olmaya calisin..
Bugun annenizi incittiginiz, uzdugunuz bir davranislardan herhangi birisini yemin ederim aynisini kendi evladinizda goreceksiniz..
Ilahi adaletten allah a Siginirim..
bir zamanlar felcli anneme kizip itip kakan ablam bugun aynisi kendi KIZI ve torunlarindan arada bir kendi KIZI tarfindan her kizdiginda ablami evden sokaga atiyor..
Ben ise cook hassas her seye KIRILIR aglardim kucukken annemi cok uzerdim simdi aynisini arada bir kendi kendi evladimda gormekteyim..
ve annemi o gunlerde incitip acittigim gibi bugun benim de yuregim parcalaniyor..
Ne ekerseniz onu bicerssiniz..Bencilik eken Yanliz bicer!!
sakin sabirli ve sevdiklerimize ve sevmediklerimize karsi adil!adaletli olalim..
ANNENIZIN HAYIR DUASINI alin!!
Anneniz disinda hic kimseye SIRRINIZI acmayin seklinde de yorumlanir..
Rabbim Sizi düşmanın serrinden fitne ve iftiranin kavga gurultunun şerrinden tabii affetlerden cumlemizi korusun ins.

(Hazreti Ömer r.a. )

Allaha a emanet olun.

RaduyevSalman

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada deprem görmek

Rüyada yerin sallanması, rüyada deprem görmek tabiri.
Selamın Aleyküm. Ben rüyamda boş bir arazide ev arkadaşımla futbol oynuyordum. Etrafımızda daha önceden sorunlar yaşadığım ve sonrasında hiç konuşmadığım eski arkadaşlarım ayrıca kim olduklarını bilmediğim birkaç insan bizi izliyorlardı. Bir anda yer sallanmaya başladı. Ben ''Deprem oluyor!'' diye bağırmaya başladım ancak kimse oralı olmuyordu. Duymuyormuş gibi davranıyorlardı. Bir anda kendimi şu an yaşadığım evin içinde buldum ve benden başka kimse yoktu. Yer sallanmaya devam ediyordu. Ben önce altına girebileceğim bir masa vs. aradım ama sonra evden çıkmaya karar verdim. Koşarak evden çıktım. Ancak evden çıktığımda kendi evimin önünde değil, memleketimdeki dedemlerin ve amcamların kaldığı iki katlı evin önündeydim. Yer sallanmıyordu artık. Deprem durmuştu. Evin alt ve üst katlarının girişleri aynı hizada yan yana iki kapı şeklinde. Ben kendi evimden çıktığımda, bu evin alt katının kapısının önünde bulmuştum kendimi. Üst katın kapısına doğru iki adım attım. Etrafıma bir anda 3-4 kedi geldi ve sırnaşmaya başladılar. Ben kedilerin bu hallerinden çok korktum. Hatta bir tanesi benimle konuşuyor gibiydi. Bana bir şeyler söylemeye çalıştı ama anlamadım. Etrafımı sarmışlardı ve ben çok korkuyordum. Üst katın kapısı da hafif aralıktı. Ben kapatmaya çalıştım ama nedense kapatamadım. Sanki kediler oradan başka bir kedinin çıkmasını bekliyordu. En son yeşilli kırmızılı bir renkte normal olmayan bir kedi çıktı ve karnında siyah renkte arapça bir şeyler yazıyordu. Ben korkarak ve şaşırarak okumaya çalışırken binanın yan tarafından alt katın penceresine tutunmuş vaziyette duran orta yaşlı bir adam belirdi. Ben adamdan etrafımdaki kedileri kovmasını istedim ama yapmadı. Kediler bana zarar vermiyordu sadece sırnaşıyorlardı ama yinede korkuyordum. Adam daha sonra ceketinin yan cebinden bir kedi yavrusu çıkarıp bana gösterdi ve ''Bak bu da var'' dedi. Ben hiç oralı olmadım. Kedinin karnındaki yazıyı okumaya çalışırken adam bana ''Önceden at idi, sanane ?'' yazıyor dedi. Ben bunun ne demek olduğunu düşünürken kapıdaki aralıktan bir kedi daha çıktı. Etrafımdaki kediler hafif uzaklaştılar benden. Bende bunu fırsat bilip geriye doğru çekilip yerden bir ayakkabı aldım. Tam kedilere doğru fırlatacaktım ki koşarak uzaklaştılar. Adam da ortadan kayboldu ve uyandım. Rüyadan çok etkilendim. Hem deprem hem kedi gördüm ve rüyadaki olaylara hiçbir anlam veremedim. Sizden bu rüyayı yorumlamanızı istiyorum. Şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun
Rüyada deprem olduğunu görmek ;
gerçek yaşamınızda durgun bir Ruh haliniz olmasi ve kimi şeylerin aniden değişeceğini haber verir. Bu değişim genellikle sıkıntılı olacak şeklinde tabir edilir.iş yaşamınızda bir takım sorunlar veya çevrenizde tartışmalar, çatışmaları gösterir, büyük hayal kırıklıkları ve acılara ,Yüreğindeki Sarsıntılar ,olarak yorumlanır.

Rüyada kedi görmek;
bağımsız ruh halinizi,yaratıcılığı ve gücü sembolize eder ayrica güçlü önseziye sahip olduğunuzu ve güçlü ön sezilerinizin olduga işarettir..
günlük yaşamınızdaki durumunuzu bir arada değerlendirerek rüyanın mesajını siz tespit edebilirsiniz.

çevrenizle iletişiminizde normal ötesi bazı gizli yetenekleriniz olduğunu, aklınızı ve zekanızı tatlı dilinizle bir arada kullanarak
hayatta tüm sorunlarınızı kolayca çözeceğinizi temsil etmektedir.

Size, Allahtan başka kimse yardım edemez ...çamura taş atmayın, üzerinize sıçrar...selametle..

çerkes22

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada deprem görmek

Rüyada deprem olduğunu görmek, rüyada deprem görmek tabiri.
Selamün aleyküm. Bu gece rüyamda annem ve ben beyoğlunda kadın kültür merkezine gidiyordum. Orada sırada beklerken bir kadın yanıma gelip sen çalışmak için başvuru mu yapacaksın diyor. Bende daha önce öğretmenlik yaptım fakat şimdi başka sebepten bekliyorum diyorum. O da ben sana yardımcı olacağım deyip başka bir kıza bu kızı işe alın diye talimat veriyor. Bende seviniyorum fakat kızım küçük nasıl onu bırakıp çalışacağım diye düşünüyorum. Annemde kızım ben bakarım bu fırsatı kaçırma diyor. İş için gerekli bilgileri doldururken görevliye ne iş yapacağım, Öğretmenlik mi diye soruyorum o da bana hayır tiyatro bölümünde açık var sizi oraya alacağız diyor. Bende yapabilirmiyim diye düşünürken, görevli bana, size limonata vereceğiz şekersiz ve içine karabiber katacağız bunu içerseniz iş için gerekli testden geçmiş olursunuz diyor. Limonata geliyor ben içerken müdür bakıyor zorla bitiriyorum. Limonata çok kötü vs gibi laflar söyleyip rol yapmam isteniyor. Gayet istekli rolumü yapıyorum. Maaşımı soruyorum 2000-3000 arası diyorlar çok seviniyorum. Dışarı çıktığımda annemle bu binanın yanına oturuyoruz bina beyaz ve yeni. Oturduğumuz yer sallanıyor ve deprem oluyor. Binanın bir sütunu yıkılıyor. Kızım içerideymiş korkarak yıkılan binaya giriyorum, binanın içi yıkılmış fakat kızımı yengem çıkartmış, dışarıda görüyorum. Sıkıntılı günlerden geçiyoruz dertleşelim bölümüne yazmıştım. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim Şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz hayr olsun rüyanın, kişinin içinde bulunduğu ruh halinin yansıması olduğunu biliyorsunuz..
Rüyaniz hayr olsun inşallah
Rüyada deprem olduğunu görmek ;
gerçek yaşamınızda kimi şeylerin aniden değişeceğini haber verir. Bu değişim genellikle sıkıntılı olacak şeklinde tabir edilir.iş yaşamınızda bir takım sorunlar veya çevrenizde tartışmalar, çatışmaları gösterir, büyük hayal kırıklıkları ve acılara ,Yüreğindeki Sarsıntılar ,olarak yorumlanır.

Gerçek yaşamınızda bazı şeylerin aniden değişeceğini haber verir. Yer sarsıntısı, zelzele ,deprem,iş yaşamınızda bir takım sorunlar veya çevrenizde tartışmalar, çatışmaları gösterir, büyük hayal kırıklıkları ve acılara işaret eder.

Rüyada deprem olduğunu ve evlerin yıkıldığını görmek;
o bölgeye gelecek bir felakete delalet eder. Bu felaket Allah’ın gazabı .deprem, sel, fırtına, yangın gibi fiziksel hasar olabileceği gibi gibi alkol, fitne, fesat, dedikodu, kavga, tartışma gibi sosyal bir konuda da olabilir manası taşır.

Rüyada deprem görmek İslami yorumu ise;
"üzüntü, keder, zarar, ziyan ve işlerin iflası ile tabir olunur. Aynı zamanda deprem korku ve şiddete de alamettir." demektedir
Rüyalarda deprem konusunda hemen hemen tüm dini rüya tabirleri , bunun Allah'ın öfkesini ve gücünü temsil ettiğini belirtir.

Depremde evinin yıkıldığını ,görmek;
uyanık hayatınızda güvensizlik, korku ve çaresizlik duygusu yaşamakta olduğunuzu vurgular.

Depremde evinin yıkıldığını ancak kendine bir şey olmadığını görmek ;
istikrar ve birikimlerinde kimi kayıplar yaşanacağını temsil ederken içinizdeki "ben nerede yanlış yaptım, yapıyorum yada ben hangi hatayı işledim işliyorum..neler yaptım neleri ihmal ediyorum misali...sorusunun cevabını bulmanı gerektiğine yorumlanmaktadır.

Rüyada limonata görmek,;
Hayatınızda sağlık sorunu, hayal kırıklığı ve üzüntünün olmadığı bir yaşam dönemine girmek üzere olduğunuzu simgeler. Özellikle bir hastalığı olan birinin rüyasında limonata görmesi onun güçlü iyileşme arzusuna sahip olduğunu ve buna kavuşacağını gösterir.

limondan limonata yapmak
bir fransız atasözüdür. elinde olandan mevcutla daha iyi şeyler yapmayı,elindeki var olandan istifade etmeyi,kullanmayi bulunduğun yerden bir adım öteye gidebilmeyi ,elindekinin seni bulunduğun yerden bir adım öteye götürebilmeyi ima eder.

Biz dünyaya anlaşılmak için değil anlamak için geldik. Anlaşılamamanın üzüntüsünü duyacağımız yerde bütün ruhumuzla başkalarını anlamaya çalışsaydık hayat ne kadar güzel olurdu..

Rüyada Karabiber zorlukla birlekte elde edilecek mala, kötü bir söz işitmeye yahut yanlış bir iş yapmaya....
Doğruya Yanlış Yoldan varamazsiniz..
Evet rızkımız belli ömrümüz belli ama başımıza gelenler ALLAHTAN değil ALLAHın bize verdiği aklı yanlış kullanmamızdan ..

ALLAH hepimize aklımızı vicdanimizi doğru yolda kullanıp ona layık kullar olarak huzuruna çıkmamıza yardım etsin İNŞALLAH!ve Dünyanın geçici bir imtihan yeri olduğunu sakın unutmayalim.. hakkınızda hayırlısı...

duaa..

Üst Alt