• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Deprem ve Fırtına Görmek

samed22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Deprem ve Fırtına Görmek ne anlama gelir?
Selamun aleyküm, öncellikle kendimden bahsedeyim, 22 yaşında,bekar,öğrenci olan ve yalnız yaşayan bir gencim, son 7-8 aydır ailemle ciddi problemlerim var ve kafamı çokça meşgul ediyor, yapı olarak da biraz takıntılıyım diyebilirim, rüyama gelirsem eğer,

Böyle hafif tepelik de olan bir kara parçasının üstündeydim, hava kararmaya başlamış akşamüstü gibi vakit ve birdenbire rüzgar güçlenmeye başlayıp fırtınaya dönmeye başladı, o sırada soluma döndüm böyle parklarda gördüğümüz banka benzeyen birşeyin üstüne oturan sırtı bana dönük uzun sarı saçlı ve elinde okul defteri olan bir kız vardı, bank rüzgarın etkisiyle yerde yükselmeye başlayınca elimle bastırıp kızın uçmasını engelliyordum o sırada çok çok büyük bir deprem başladı, depremi fark etmemle nutkum tutuldu adeta korkudan, o sırada hemen yere yattım ve kafamı kaldırdığımda karşımda da yüksek tepeler olduğunu (dağ gibi, ama uzağımdalar baya) o tepelerdeki gökdelenlerin, apartmanların depremin etkisiyle çatırdayıp ikiye ayrıldığını, içlerinde yangın çıktığını ve un ufak olduklarını gördüm, inanılmaz panikledim ve acaba aileme birşey oldumu diye telefonla onları aramak istedim o sırada rüyam bitti. açıkçası zamanında deprem görmüş biriyim ama hiç bu kadar korkmamıştım depremin heybeti karşısında.

Belki biraz uzun olmuş olabilir ama aklımda gelen tüm detayları aktarmak istedim, eğer yorumlayabilirseniz sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz hayr olsun rüyanın, kişinin içinde bulunduğu ruh halinin yansıması olduğunu biliyorsunuz..
Rüyaniz hayr olsun inşallah
Rüyada deprem olduğunu görmek ;
gerçek yaşamınızda kimi şeylerin aniden değişeceğini haber verir. Bu değişim genellikle sıkıntılı olacak şeklinde tabir edilir.iş yaşamınızda bir takım sorunlar veya çevrenizde tartışmalar, çatışmaları Kırık Kalpler ve kırdığınız kalpleri büyük hayal kırıklıkları ve acılara ,Yüreğindeki Sarsıntılar ,olarak yorumlanır.

Rüyada deprem görmek İslami yorumu ise;
"üzüntü, keder, zarar, ziyan ve işlerin iflası ile tabir olunur. Aynı zamanda deprem korku ve şiddete de alamettir." demektedir
Rüyalarda deprem konusunda hemen hemen tüm dini rüya tabirleri , bunun Allah'ın öfkesini ve gücünü temsil ettiğini belirtir.

Depremde evinin yıkıldığını ,görmek;
uyanık hayatınızda güvensizlik, korku ve çaresizlik duygusu yaşamakta olduğunuzu vurgular.

Depremde evinin yıkıldığını ancak kendine bir şey olmadığını görmek ;
istikrar ve birikimlerinde kimi kayıplar yaşanacağını temsil ederken içinizdeki "ben nerede yanlış yaptım, yapıyorum yada ben hangi hatayı işledim işliyorum..neler yaptım neleri ihmal ediyorum misali...sorusunun cevabını bulmanı gerektiğine yorumlanmaktadır.

Rüyada Deprem ve Fırtına Görmek ;
verdiğiniz bir yanlış karar nedeniyle hayatınızın istemediğiniz bir yöne gittiğini ya da yanlış yolda olduğunuzu gösterir...

rüya sahibini öfkeye, nefrete, kargaşaya iten açıklanmamış korkular ve duygular yaşandığını temsil eder ve kişinin yaşamını yeniden düzene sokması için daha fazla gayret ve daha güçlü sabır göstermesi gerekeceğine yorulur..

Rüzgar,Öfke eken fırtına biçer...öfke ekenlerin hasadı da çoğu zaman pişmanlık olur.

Rüyada fırtına görmenin psikolijik yorumu;
Öfke eken fırtına biçer.Bunu sakın unutma!! Öfkenizi kontrol etmeyi öğrenmeniz gerekiyor..
insanlara karşı daha dikkatli ,daha sabırlı davranmanız gerekli..aceleci ve tahammülsüz bir tutum içine girip, çok basit, küçük, önemsiz bir şeyi büyütüp içinden zor çıkılır bir olay hâline bir bardak suda fırtına koparmayı bırakın!! yoksa dünya tüm ağırlığıyla üstünüze yıkılır..olarak yorumlanir...

Sorun ,olaylara mantıklı yönden bakabilmek bazen yapamıyoruz işte (nefsimizle hareket ediyoruz) o zaman problemler,fırtınalar çıkıyor...
Böyle davranmanız gerektiğine yoksa işlerinizin kötüye gideceğine işaret eder.bir bardak olmayı bırakın!!da kabınızı genişlettin...
ya da Öfkenizi duygu ve düşüncelerinizi kontrol altına almayı öğrenin........

Biz dünyaya anlaşılmak için değil anlamak için geldik. Anlaşılamamanın üzüntüsünü duyacağımız yerde bütün ruhumuzla başkalarını anlamaya çalışsaydık hayat ne kadar güzel olurdu..

başımıza gelenler ALLAHTAN değil ALLAHın bize verdiği aklı yanlış kullanmamızdan ..
ALLAH hepimize aklımızı vicdanimizi doğru yolda kullanıp ona layık kullar olarak huzuruna çıkmamıza yardım etsin İNŞALLAH!ve Dünyanın geçici bir imtihan yeri olduğunu sakın unutmayalim.. hakkınızda hayırlısı...

Dua etmekten ümit etmekten sabretmekten vazgeçme.namazını kıl,duanı et ve deki rabbim ben böyle bir şey istiyorum hakkımda hayırlı bir iş ise olmasını sağla ama hayırlı değilse ve olmayacaksa içimden bu isteği azalt.
yaşın daha küçük.belkide sana göre bu iş çok iyi çok güzel ama sen bilemezsin ki sana neler getireceğini neler yaşatacağını.belkide rabbim seni koruyordur bu iş hakkında hayırlı olmadığı için.sen hep dua et,hayırlısını iste.selam ve dua ile Allaha emanet ol.

https://www.islamiforumlar.net/gonu...ogru-ama-soyleyis-tarzi-adap-usul-yanlis.html

samed22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
yorum için teşekkür ederim, içime bolca dokunan yeri var, özellikle
"söylediğimiz doğru ama söyleyiş tarzı ,adap, usul yanliş"
tamamen beni anlatıyor, kendim bile düşündümüştüm bunun üstüne çokça, insanlara olmadığım biri gibi davranıyorum bazen ve bu benide üzüyor aslında, kayıtsız kalamıyorum.

İnşallah birgün kendimi aşıp insanları anlamaya adayabilirim kendimi, ben de özledim insanlarla kaynaşmayı ancak yakın ilişkilerimde hayal kırıklıkları başlayınca herşeyden kaçıyorum, yani kendimi adadığım insanlar bana zarar verince inanılmaz bir güven problemine dönüşüyor tüm ilişkilerim, bir hayvana, bir bebeğe bile sevgiyle bakamıyorum, yani biliyorum çabuk öfkelenen bir yapım var ama yakınımdaki arkadaşlarım ve ailem üzerime benzin atıyor, o zaman kendimi uçuruma itilmiş hissediyorum.Dua da ettim çok, bu konuda ama inşallah bir gün herşey normale dönecek.

Üst Alt