• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

ruyada deve görmek

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
islami rüya tabirleri rüyada deve görmek, rüyada deve görmek ne anlama gelir, rüyada deve sürüsü görmek, rüyada deveye binmek, rüyada deve yavrusu görmek, rüya tabiri deve iğslami rüyada deve görmek

Çok derin ve manidar guzel bir Ruya...
Ruyamiza Hayirdir ins. diyelim Rabbim hayra cikarsin..

Allâh’ü Teâlâ yarattığı hayvanları muhtelif sınıflarda yaratmıştır.
Bazısını eti yenmesi için, bazısını sütü içilmesi için, bazısını insanlar yolculuk esnasında binsinler diye,
bazısını da eşyalarını ve mallarını bir beldeden diğerine nakletmeleri için yaratmıştır.
Bu menfaatlerin tamamı devede vardır..
ve rüyada deve görmek;Butun bu nimetlerin Allah-in izni ile
eza ve cefa gördukten sonra..Sabr edip halinize sukr edebilirseniz bu nimetlere kavusacaginiza delalettir! Allahu alem...

Rabbim! Yuvalarımıza Saadet Ver, Ömrümüze Bereket Kazancımızı Helalinden Eyle!issizlere helal hayirli kazanc KAPISI ac..
Rızana Uygun Şekilde Yaşamayı Nasip Eyle..!amin..
Selamet ile Hayra kalin...

Hacı İbrahim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Rüyada deve görmek

Selamun Aleyküm. Adım Hacı İbrahim 19 yasındayım. Dün Gece Değişik Bir Rüya Gördüm. Önce Kötü Kişilerle Tartışdıgımı Gördüm. Sora Biyere Girdim, Karşıma ilk Başda Develer Sora Küçük Yavru Boz Ayılar çıkdı. Ve ordan çıkdım. Daha sonra baska bir yere gittim. Ordan Bembeyaz Bir At çaldıgımı gördüm ama at sanki daha önceden beni tanıyor gibiydi ve ben at sürmeyi hiç bilmezken o atı Eğersiz olmasına rağmen çok güzel bir şekilde sürdüm ve o atı çok sevdim. Öyle bir sarılıp öpüyordum ki sanki gerçek gibi bi rüyaydı. Bu rüyam neye işarettir lütfen beni bilgilendirin.. Teşekkürler Şimdiden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Rüyanız hayrolsun inşallah
Gördüğünüz rüya bir uyarı niteliğinde olabilir. İmanınızın gerekliliklerini yerine getiriyorsanız korunduğunuza, getirmiyorsanız da getirmeniz gerektiğine dair bir uyarı olabilir

rüyada tartışmak ;bazı iç karışıklıklar veya karşılaştığınız çatışma celiski, kararsizlik ve baski olayını simgeler.
Ayrıca, bu çözülmemiş sorunları hallederek, sorunu kapatma anlamına da gelir...
gereksiz tartışmalardan sakinirsaniz selamette erenlerden olursunuz şeklinde de yorumlanir.

rüyada deve görmek;nimetlere Allah-in izni ile eza ve cefa gördukten sonra..Sabr edip halinize sükr edebilirseniz kavusacaginiza delalettir! Allahu alem...
ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin ..bir deveyi gütmenin ne kadar mühim bir iş olduğunu bir gun anlarsiniz...
Deve bereket mutluluk ve Dünya ahiret Saadeti Olaylara Hikmet Gözü ile bakin.
Hikmet ise olayların arka planını kavramak için sebepler üzerine kafa yormak,
eşya ve insanlara Gönül gözü ile bakabilmek..bunun için de tâat, ibâdet, kulluk ve irfân lâzımdır.

Ayı görmek; alçak düşmana ve ahmak hırsıza deli bir kadına işaret eder.
"Allah ım beni kadınların şerrinden koru" diye Dua edin...

"Bembeyaz Bir At çaldıgımı gördüm ,at murad ve mutluluk ama çalmak;başkalarının hakkı,başladığı sınırda bizim özgürlüğümüz biter..
Kul hakkından korkun..eninde sonunda ayaklariniza dolanir ..ve Sizi bedbaht edecektir..

Haram, her zaman, her yerde, herkes için haramdır...Helale haram ile ulasilmaz kardesim..
Gönlümüzdeki iyi niyetler elimizin işlediği şerli, gayri meşru aykırı işleri hayra çevirmez...seklinde yorumlanir..

Yüce Allah her insanı kendisiyle dostluk yapması için yaratmıştır. İnsana verilen ruh, kalp, akıl, vicdan ve diğer cevherler Yüce Allah ile irtibat kurmak içindir.
Bütün mesele bunların gerçek halleriyle tanınması, usulünce çalıştırılması ve hedefine uygun kullanılmasıdır...
Fitrattina aykiri kullandiginizda hic bir yerde hic bir sekilde Huzur bulamazsiniz..

Siz iyi ,vicdanli bir insansiniz SAKIN nefsinize kul köle olmayin...Bir haramdan kaçmak, milyonlarca nafile ibadetten evladır.
Selametle...

mussab

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Rüyada deve görmek

rüyada deve görmek rüyada deveye binmek
SelamunAleyküm...Değerli hocam, rüyada deve gördüm.
Rüyamda şehirde deve iile geziyordum. Devenin üstünde o kadar rahattım ki, yayılmışım resmen deve benimle konuşuyor, ara sıra başını başıma getiriyor değdiriyordu. Hızlı bir şekilde şehrin içinde ilerliyorduk, erkek deveydi biraz inat gibiydi. sanki üstünde rahat olmama kızıyor gibiydi, o anda susadığını söyledi havuzlu bir park vardı havuzun oradan su içebileceğini söyledim, deve o anda diz çöktü su içmeye çalıştı bir anda bana sarılmıştı. Devenin o anda bir erkek insana dönüştüğünü ve beni bırakmadığını gördüm. Sonra ondan kurtuldum, o anda orada insanlar bunu görüp gülmeye başladı ben yürüyerek yola devam ettim...
şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim sayın hocam Allah (cc) hepinizden razı olsun.

mussab

Kurallara Uymadı
Üyemiz
bu rüya bir hafta olmadı yorumlanmadı ya alaymı ediyonuz kardeşim durma senin oraya gittim buraya gittim hava atmalarınımı dinlicez ne salak insan bunlar ya yalancı mı nedir bunlar ya sokakta görsen yüzüne bakmassın burda kendi kendilerine saygı bekliyolar

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
bu rüya bir hafta olmadı yorumlanmadı ya alaymı ediyonuz kardeşim durma senin oraya gittim buraya gittim hava atmalarınımı dinlicez ne salak insan bunlar ya yalancı mı nedir bunlar ya sokakta görsen yüzüne bakmassın burda kendi kendilerine saygı bekliyolar

Benim sizin saygınıza hiç ihtiyacım yok!kendime olan saygım yeter de artar bile..Diğer insanların benim hakkımdaki olumsuz düşüncelerini dikkate almam.
Allah'a olan sevgim bana yeter Hay'dan gelir Hû'ya giderim
...
Herkes kendi yaratılışına (mizaç ve karakterine) göre hareket eder !!Bize de Bize nasıl davranmak 'yakışır' ise öyle davranacağız..

Unutma ki Dost;Çıkarsızca bütün canlılara dostça yakın olandır...
Bizim Yakınlığımızdan ve samimiyetimizden şüpheye düşen,altında bir çıkar arayan,kendi içine nefsine baksın.

"Kişi dili altında saklıdır,konuşturun kendinden neler kaybettiğini göreceksiniz"
Hz.Ali

edep ile gelen Dua ,nasihat ve lütüf ile gider...
insan insanın aynasıdır... KİŞİ KENDİSİ NASILSA, KARŞISINDAKİ İNSANI DA ÖYLE GÖRÜR...

Bir gün Peygamber efendimiz Sallahü Aleyhi Vesseleme bir müşrik gelip; 'Ne kadar çirkinsin' demiş(peygamberimizi tenzih ederim) .Peygamberimiz tebessüm etmiş.
Sonra bir müslüman gelmiş ve; 'Ne kadar güzelsiniz' demiş Peygamber efendimiz Sallahü Aleyhi vessellem yine tebessüm edince yanındaki sahabeyi kiram sormuşlar
neden her ikisine gülümsediniz? '.

Peygamber efendimiz Sallahü aleyhi vesselemde şöyle buyurmuşlar'.Çünkü Her ikisinde kendilerini bende gördüler.
Müşrük çirkindi ve beni çirkin olarak gördü,müslüman güzeldi beni güzel olarak gördü' buyurmuşlardır.

Dolayısıyla insan insanın aynasıdır.Kalbi güzel olan karşındakini de güzel görür,kalbi çirkin olan da karşındakini çirkin görür ..
Kissadan Hisse...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Mus'ab bin Umeyr Rüyaniz Hayr olsun.

rüyada deve görmek;
nimetlere Allah-in izni ile eza ve cefa gördukten sonra..Sabr edip halinize sükr edebilirseniz kavusacaginiza delalettir! Allahu alem...
ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin ..bir deveyi gütmenin ne kadar mühim bir iş olduğunu bir gun anlarsiniz...
Deve bereket mutluluk ve Dünya ahiret Saadeti Olaylara Hikmet Gözü ile bakin.Hikmet ise olayların arka planını kavramak için sebepler üzerine kafa yormak,
eşya ve insanlara Gönül gözü ile bakabilmek..bunun için de tâat, ibâdet, kulluk ve irfân lâzımdır.

Rüyada deveye binmek ,Deve ile gezmek;
Rüyanızdan büyük çelişkiler, kararsızlıklar içinde olduğunuz bazı korkular taşıdığınız anlaşılıyor.
Korkularınızın büyük ihtimalle maddi sebepler, geçimini karşılama veya gelecek korkusu ,kaygısı yaşadığınıza yorumlanir..
Hiç bir şeyden korkmadan, çekinmeden yaşamınızı sürdürmeli, yapabileceğiniz en iyisini yapıp, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmelisiniz.

MECNUN LEYLA’sının köyüne gitmek için, dişi bir deveye bindi. Bir süre yol aldı. Mecnun’un tek derdi, bir an önce Leyla’sına kavuşmaktı.
Dişi deve ise, geride bıraktığı yavrusunu düşünmekteydi ve onun tek derdi ise, geriye dönmekti.

Mecnun bir an dalıp gitse, elinden yuları gevşetse, deve bunu hisseder ve geriye döner geldikleri köye yani yavrusunun olduğu yere doğru giderdi.
Mecnun kendine gelip baktığında, bulundukları yerden çok daha geriye gittiklerini farkediyordu.
Bu yolculuk iki-üç gün böyle sürdü. Mecnun yıllardır yollardaymış gibi şaşırmış kalmıştı.
Baktı ki bu yol böyle bitmeyecek, deveden indi ve:

“Ey deve!” dedi. “İkimiz de aşığız. Fakat, aşklarımız birbirine zıt, birbirine aykırı! Demek ki biz, birbirimizle yol arkadaşlığı yapmaya uygun değiliz.
Senin sevgin de, yuların da bana uymuyor. O halde en iyisi ayrılalım!” diyerek deveyi bıraktı...Kissadan Hisse...

Sizin derdiniz rüyanizin yorumlanması idi benim derdim ise ;Evimde olan yavrum ve yetimlerim ilk önce gelir!!Senin sevgin de, yuların da bana uymuyor.
O halde en iyisi ayrılalım..Kissadan Hisse...

nurderun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada deve ile balık görmek

Selamun aleyküm
(Gönül sızım benim sıze hergün yazacak bir rüyam var fakat fazla olmamak adına yazmıyorum.)

Ruyamda köy evindeyim kapıya cıkıyorum yolda bir adam yesıl ceket yesıl pantolonlu yuzu pembemsı devesi ıle gelıyor ve yere oturuyor yola ve gökten tabakta balık iniyor havada duruyor oylece o adam bana balıkları gosterıyor benım ıcınmıs balıklar. O esnada arapca hüve dıye baslayan ıkı kelımelık bır soz işitiyorum. Fakat ıkıncı kelımeyı unuttum.
Yorumlarmısınız
Allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam , Allah razı Olsun evet Çok Yorgun ve Çok Yoğunum
hele ki bir de günlerden Cuma ise.... Cuma günü ,cumaya giderim, özellikle etrafimdaki kimsesiz, muhacir yaşlılari ziyaret eder bol.bol dua almaya bakarim..
oğlum ile kimsesizler yurdundaki yetimleri ziyaret ederiz..

Rüyada deve ile balık görmek;
Eza ve cefa çektikten sonra yada berabernde gelecek olan nasip,kısmet ,bereket sefaya yorumlanir..
Her Nimet Külfetiyle Gelir..

Allah-in izni ile eza ve cefa gördukten sonra..Sabr edip halinize sükr edebilirseniz kavusacaginiza delalettir! Allahu alem...
Deve bereket mutluluk ve Dünya ahiret Saadeti Olaylara Hikmet Gözü ile bakin.
Hikmet ise olayların arka planını kavramak için sebepler üzerine kafa yormak,

https://www.islamiforumlar.net/cuma-mesajlari/23064-cuma-muminin-bayrami-mi-demistiniz.html

Üst Alt