Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
NEYSE OLAN OLDU GEÇ/MİŞ,GEÇ/MİŞTE KALDI,HEM YOKTUR GEÇMİŞ'İN TELAFİSİ VE KAZASI ..
GERİYE SADECE VİCDAN AZABI VE HESABI KALDI....kendimden davacıyım Rabbim..
her şerde bile bir hayır var bu vicdan azabı,beni Sana yakınlaştırdı Ey Rabbim...Çıkmalıyım Beden tabutum-dan..artık..Vicdan azabı, pişmanlıktır. Ne kadar ağır bir yüktür. Sonunda ise doğruya yöneliştir.
Hakkına girdiğin Kuldan başkası Vicdan azabından kurtaramaz Seni...en iyisi o insandan helalık dile,Rabbim biliyor siz bunu sadece samimi iyi niyetli bir hata ile oldu..
Yapılan işler niyetlere göre değerlenir...
Herkes yaptığı işin karşılığını niyetine göre alır...niyetti Hayr olanin akibeti de Hayr olur
Hiçbir şey öğrenmemiz gerekeni bize öğretmeden başımızdan asla gitmez...
Bir insanın "ALLAHIM AL CANIMI "diye dua etmesi günah mıdır?
Bu hususta Allah Rasulu ( a.s.m )nun ifadeleri aynen şöyledir.
Hz. Enes ( r.a ) anlatıyor. Rasulullah ( a.s.m ) buyurdular: sizden hiç kimse maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise, yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al. ( Buhari, merda,19)
O kadar da bencil olmayın!!Eşiniz hamile iyi, kötü,baba yoktur!!öksüz olmak ,babasız büyümek, babasız büyütmek bu zamanda sahipsiz olmak Çok zor !!bir hata yaptın telafi edene kadar da sonucuna katlanmak,Faturasını Ödemek,vicdan azabını da kendinize Çok görmeyin..!!
CAnımı al demek yerine bunu nasıl telafi edebilirim yolunu arayın ben her hata yaptığımda Canımı al deseydim ve Rabbim benim gibi aceleci, melankolik, her an kendini yiyip bitiren bu aciz kullunu dinlese idi ohh ben şimdiye kadar bin defa ölüp dirilirdim.. kendinize gelin kendinize..........
Rüyada dişlerin kırılması ;
Genellikle iyiye yorulmaz, hastalık, sıkıntı, stress,gereksiz ve geçici üzüntüye yorumlanir..
Dişlerin hiç ağrı sızı olmadan döküldüğünü görmek;
Kişi bütün dişleri dökülünceye kadar uzun bir ömür yaşar ve aile nüfusu çoğalır.Bazen de Hayatın yeni tatlarını almak stress ve SIKINTI anlamında ifade edilmektedir.olmuyorsa demek ki yanlış yoldasın,başka bir yol denemelisin..
Kendi dişlerinizin döküldüğünü veya kendi dişlerinizi çektirdiğnizi görmek;
Rüyayı gören kişinin sağlık kontrolünden geçmesi, sağlığına dikkat etmesi gerekir."tedbir takdiri bozar" diye bir söz var. Kişinin önlem alması için uyarabiliriz.
Hepimizin yaşamında sıkıntılar, sorunlar oluyor. Önemli olan bunları sağlığımızı etkilemesine izin vermeden çözmeye çalışmak.
Allah'ım! Bana değiştirebileceklerim için güçdeğiştiremeyeceklerim için sabır ikisini ayırt etmek için de akıl ver. "
yoksa ben kendimi harap edip deprasyona gireceğim...
Ben, dayanılmaz kahrımı ve üzüntümü yalnızca Allah’a arz ediyorum."
Yusuf, 86
'Rabbim! Doğrusu kendime zulmettim.
Beni bağışla."
Kasas/16