• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada elbise diktirmek

175irem

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada üzerine elbise diktirmek ne anlama gelir?
Selamün Aleyküm Gönül Sızım Abla. öncelikle yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun sizden.
Ben rüyamda evli ablam var onun bana elbise diktiğini gördüm elbiseyi dikmiş üzerime giydirip bakıyor nasıl üstüme tam olmuş mu diye bakıyoruz, elbise ölçüleri tam olmuş ama bayağı uzun bir elbise ayaklarımdan bile sarkıyor. Bu arada kış mevsimi dışarıda yağmur var bayağı, her taraf sular seller olmuş ben elbiseyi giydikten sonra kardeşimde var, diyorumki ablama artık kardeşimle ben gidelim. Kardeşim yağmur yağıyor elbise ıslanır diyor bende benim kalın botum var o bayağı iyi yağmurdan korur diyorum. Merdivenlerin üzerinde kısa ama bayağı kalın siyah bir botum duruyor, rüyam bu kadar sadece.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, Allah cümlemizden razı ,Rüyaniz hayr olsun .
Rüyada elbise diktirmek ;
Gördüğünüz rüya, gerçek hayatta şu anda bazı sıkıntılar içinde olduğunuzu, bu sıkıntılardan kurtulup, huzur ve mutluluğa kavuşmak için bazı şeylerde değişiklik yapmak istediğinizi anca bunun sonucunun kötü olması ihtimalinin sizde derin bir kaygı yarattığını temsil etmektedir
bazen yol, yolculuk,değişim bereketi ile gelir...

Değişim İnsanın hayatında çeşitli değişim safhaları vardır. Bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik, yaşlılık… İnsanın fiziki bedeninde bu değişimler olduğu gibi ruhunda da değişimler, olmaktadır. Değişim bir vakıadır; bizatihi iyi ya da kötü değildir.
Manevi arayış ve yönelişte sürekli yenilik, mesafe katetmek ister. Bu da ruhun açlığıdır. İnsanın değişimi ve kendini dönüştürmesi bir ihtiyaç olarak açığa çıkar.

Değişime en büyük engel kişinin kendisi korkuları,evhamı... Kişi öncelikle olumlu bir değişimi bir ihtiyaç, gereklilik olarak görmeli, bunu istemeli, buna niyet etmelidir. İstek ve niyet ardından bir gayret, istikrar ve sebatla birlikte hareket ederse ruhsal, manevi dönüşüm safha safha gerçekleşir.

Bir bilgeye sormuşlar:
"Efendim, dünyada en çok kimi seversiniz?
"Terzimi severim," diye cevap vermiş.
Soruyu soranlar şaşırmışlar:
"Aman üstad, dünyada sevecek o kadar çok kimse varken terzi de kim oluyor?
O da nereden çıktı? Neden terzi?"
Bilge, bu soruya da şöyle cevap vermiş:
"Dostlarım, evet ben terzimi severim. Çünkü ona her gittiğimde, benim ölçümü yeniden alır. Ama ötekiler öyle değildir. Bir kez benim hakkımda karar verirler, ölünceye kadar da, beni hep aynı gözle görürler.

175irem

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
öncelikle tekrardan Allah razı olsun Gönül Sızım Abla. gerçekten tam gönlüme isabet ettiniz. biraz sıkıntılı bir süreçteyim yani mezun oldum bu sene KPSS için çok çalıştım ve hep atanma hissim vardı ama olmadı. tekrardan seneye çalışacağım inşallah. şimdi bu sene tekrardan çalışacağım ama ya yine aynısı olursa diye korkuyorum hem de evet manevi anlamda bu zor süreçler başlamadan önce bir dönüşüm yaşamaya karar vermiştim ve başlamıştım ancak bu zor süreçte hep sebat edememekten korkuyorum ancak dün Kuran'ı Kerim okurken şu ayete denk geldim

"(Ey müslümanlar!) Sabır ve namazla (Allah’tan) yardım isteyin. Şüphesiz bu (şekilde yardım istemek Allah’a) gönülden saygı duyanlardan başkasına zor ve ağır gelir." Bakara 45. hep dua edip hemen karşılığını almak istiyoruz ya da zor zamanlarda manevi anlamda tembelliğe düşebiliyoruz ancak bu ayette de buyrulduğu gibi namaz ve sabırla yardım istemek inananlardan başkasına ağır gelir.

bu ayet silkinmeme neden oldu. Rabbim hepimizi razı olduğu kullarından eylesin. tek korkumuz layıkıyla kul olamamak, zor zamanlarımızda farkında olmadan hataya düşmek Rabbim hepimizi her daim kendisine teslimiyetle yönelenlerden eylesin.

Üst Alt