• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada engelli birine yardım etmek

rukiyeruk

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada engelli birine yardım etmek rüyada özürlü birine yardım etmek Rüyada Sakat Birine Yardım Etmek
Selamın aleyküm sevgili kardeşim, Rüyada engelli-özürlü birine yardım ettiğimi gördüm. Yaş olarak bilgim olmadığı için size kardeşim diye hitap ettim kusuruma bakmayın.
Ben elimden geldiğince hacet namazı kılmaya çalışıyorum maddi sıkıntılarımdan ötürü. Dün gecede yine hacet namazı kılmıştım ve şöyle bir rüya gördüm; önce babamı görüyorum ama nerde nasıl hatırlamıyorum bu arada abdest almışım ama aldığım anıda hatırlamıyorum abdestli olduğumu biliyorum. Daha sonra annem ben ve babam beraber çarşıya çıkmışız bir dükkandan çıkarken engelli-özürlü bir kız annesinden boncuklu bilekliklerden almasını istedi anneside almadı, benimde o anda içim acıdı ve engelli kızla annesini durdurdum, söyle ben sana istediğini alıcam dedim sevindi. Özürlü kız bana kırmızı diye turuncu boncuklu bir bileklik gosterdi onu aldım ayrıca siyah bir tokayla siyah boncuklu bir bileklik daha aldım, dükkana biraz daha girdim başka şeyler almak için ama beğenemedim ve çıktım ama anneside engelli-özürlü kızda yok ortada. Annemi gördüm sonra babama bakınırken o başka bir yere gitmiş bende annemin peşi sıra gittim. Annem halıcı gibi bir dükkana girmiş bende giricekken kendimi başka bir yerde gördüm. Evimizdeyiz ama şimdiki evimiz değil başka bir yer gayet aydınlık. Annemle yanyana oturuyoruz babamda pencerinin önünde oturuyor. Babamın önünde bir koca leğen tavuk budu var. Onalara bıçak atıyor açmak amaçlı, sonra satamadıkları tavukları söyle getirsin kardeşin diyor pişirir hocalarıda çağırırız diyor. Onlar bizim aile tanıdıklarımız böylede uyandım şimdiden allah razı olsun. Dua ile kalın inşallah.

rukiyeruk

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumu belki değiştirmez ama rüyada yardım ettiğim engelli kızın bir bacağı yoktu, diğeride beya bir bezle sarılıydı.Birde babamın önündeki o tavukları çiğmiş pişirmek için açıyormuş babam tavukları, kusuruma kalmayın hakkınızıda helal edin lütfen...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm sevgili kardeşim, Rüyaniz Hayr olsun..
Bildiğiniz gibi her Rüyanin iki yönü vardir;Zahir ve bâtın..burada herkes sadece kapinca, kadarinca, idraki ve aklınca nasiplenir..

Rüyada engelli birini görmek;Zahir manasi; kendi zayıflık ve muhtaçlık duygularınızı,kendinizi çaresiz hissediğinizi ifade eder.
Rüyada özürlü görmek;Gerçek hayatta ki maddi ve manevi özür ve kusurlara işaret eder.
Aynı zamanda rüyada görülen engelli; kaçınılması mümkün olmayan durumlara işlenen bir hatadan dolayı tövbe etmeye yahut özür dilemeye de işaret eder...

Engellilere iyi davranmak şefkatle muamele etmek onları utandırmamak sevgiyle yaklaşmak Efendimiz’in (s.a.v) bizlere tavsiyesi olmuştur.
Bedenindeki engelden dolayı bir kimseye uzun uzun bakmamak onu incelememek onur kırıcı ve rahatsız edici tavırlar sergilememek engelli olmayan her insanın engellilere karşı sorumluluğudur.Unutmamak gerekir ki durumları onların tercihi değil Yaradan’ın takdiridir.

bir hayrat ve merhamet bin bereket kapısı açar!
O halde Allah’a dayanmalıyız, Allah’a sığınmalıyız, Allah’a duâ etmeliyiz. Dünyanın hangi sıkıntısı olursa olsun; bilmeliyiz ki, bir kapıyı kapayan Rabbimiz, bize sayısız kapı açmaya kâdirdir.
Ve yine bilmeliyiz ki, sabrettiğimiz ve Allah’tan ümidimizi eksik etmediğimiz takdirde, her sıkıntının perde arkası mutlak hayır olmasina yorumlanir...

Rüyanizin bâtın yönü;
Rüyada engelli birine yardım ettiğini görmek; kibirli biri olduğunuzu gösterir. Daha mütevazı olmanız gerektiğini işaret eden bir uyarıdır.

sükür edilmeyen nimetler kaybedilebilir... sağlıklı olduğun için ,ailen ile beraber olduğun ,maddi sıkıntılarımdan ötürü,hacet namazı kılır Rabbin ile hemhal olduğun için şükret ...
İbadetin ,zikrin ,duanın, şükrün vereceği lezzeti başka hic bir yerde bir bulamazsiniz... Asıl nimet sana şükrün ve sabrın verilmesidir.
Sabir ve şükür ile Dünya ve Ahirettini de kurtarabileceğini unutma..
Allahım Senden ne gelecekse gelsin,
Sen ki kahrınla da lutfunla da güzelsin!” diyebildiğiniz An selamette erenlerden olmaya yorumlanir..
selamet ve bereket ile Hayra kalin...

rukiyeruk

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun. Rabbimden hiç ümit kesmedim. Allah yolundanda bizi ayırmasın inşallah. Şükür her daim etmeyede özen gösteriyorum ve şöyle düşüyorum allah sevdiği kulunu dert verirki rabbini unutmasın dua etsin diye... tekrar teşekkürler

Yekbu_tenebu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada engelli kıza yardım etmek

Selamun aleyküm
Rüyamı ilk başta önemsemedim ama kötü bir şey oldu. Rüyam şöyle, benim çalıştığım kurumun kapısını önünde 14-15 yaşlarında engelli bir kız var onu itip kakıyorlar ve ben de o sırada kahve falı baktırıyorum (normal de ;Allah-u Teala'dan başka kimse gerçeği bilemez bilinci ve günah olduğu için fal bakmamaya karar verdim) galiba beni tehdit ediyor, iş yerindekiler İçeri girmemem için ve git çalışma var diyor inş bir daha geri gelmesin deyip, kendi kendine konuşuyor adamlar benim için. O itip kaktıkları engelli kızı ben koruyorum, ona yardım ediyorum ve bana elini uzatıp gülümsüyor. Gidiyoruz onunla. (O gitti) mezarlığın ordan yürüyorum, çok ağır adımlar atıyorum yol bitmek bilmiyor, toprak rengi soluk eski (pamuk çuvalı renginde ve kumaşı ona benziyor) hırka şeklinde bir giysî var üzerimde. Mezarlığa yetiştim ve düğün yapıyorlar halaylar, zılgıtlar,kahkahalar ve müzik ortalığı ayaklandırıyor. Gecenin bir vakti onlara korkuyla kederle bakıyorum. Kalabalığın içinde gözlerimin içine biri bakıyor bu korkunç, tiksinç bir bakış elimde ağır bir bidon var (bidonun içinde turşu vardı sanırım) ve yere indiriyorum onu. Tam yeğenimi kucağıma alacaken kıyafetim üzerimden düşüyor (hırka gibi uzun nerdeyse ayaklarıma varacak uzunlukta, namahrem yerlerimi kapatmış ince ama sıcak tutan birşeydi) o sıra da kıyafeti alıp üstümü örtmeye, giyinmeye çalışıyorum korkuyla, endişeyle, utançla. Ama giyemiyorum yama gîbi birşey ne başı var ne sonu şaşıyorum öyle omuzlarımı falan örtüp benim için ağlayıp, korkulu gözlerle yüzüme bakan canım 2 yaşındaki Kız Yeğenimi kucağıma alıp bir taraftan üstümü örtüyorum ve tam hazırlık bitti mezarlıktan uzaklaşmak için yola koyulacam yürüyerek ama bidon çok ağır geliyor yeğenim varken kaldıramıyorum. Neyse bidonu almadan biran önce ordan kurtulmak isterken birden kendime, kardeşime ve yeğenîme üzülüp acıyorum :( ve o korkuyla belirsizlikler yataktan fırladım. :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyanız Hayr olsun
Unutmayalim ki;... Engellilerin hepsi seçilmiş özel insanlardır. Engelilere yardim etmek,Allah'ın rızasını kazanmanın yoludur..

Rüyada özürlü birini görmek;
kendi zayıflık ve muhtaçlık duygularınızı ifade eder.
Gerçek hayatta ki maddi ve manevi özür ve kusurlara işaret eder. Aynı zamanda rüyada görülen engelli; kaçınılması mümkün olmayan durumlara işlenen bir hatadan dolayı tövbe etmeye yahut özür dilemeye de işaret eder...

Rüyada engelli kıza yardım etmek ;
şu anda doğru yolda olduğunuzu ve bu yoldan sapmamanız durumunda Saadete kavuşacağınızı gösterir.

Engelli birine yardım etmek ruhu hafifleten ve vicdani yüklerden arındıran ve yücelten bir eylemdir.
Ruh bunu arzular ama çoğu kez ego ruhun talimatlarını almamıza engel olur. Kazanma Kuşağında Kaybedenlerden olmayin diye bir uyari Rüyasi..Selametle..

Yekbu_tenebu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hocam teşekkür ederim rüyamı yorumladığınız için ama rüyamın diğer kısmı mezarlık da yaşadıklarım hakkında yorum yapmamışsınız neden?

Yekbu_tenebu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben özür dilerim ama öte derken? (Şapşallığım üstümde biraz)
Yani siz diyorsunuz ki gözümle görmediğin duymadığın şeyden ötelere inanıp hareket etmiym mi ?
Bugün sabah namazını kılmadığım için böyle bir kabus gördüğümü düşündüm ve bir daha bu hataya düşmeyeceğime söz verdim kendi kendime :( allahımın bir işareti dir dedim namazıma dikkat etmem gerektiğini düşündüm ama işe gittiğimde berbat bir şey duydum kendim için rüyamı ona yordum saatlerce ağladım allahım neden diye sonra rüyada ki Halim geldi aklıma o an yaşadığım ruh halim rüyamdaki benden farksızdı. Aynıydı:( bana yol gösterecek farklı anlamlar çıkartılabileceğine inandım ve sayfanıza üye olup rüyamı yazdım

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ben özür dilerim ama öte derken? (Şapşallığım üstümde biraz)
Yani siz diyorsunuz ki gözümle görmediğin duymadığın şeyden ötelere inanıp hareket etmiym mi ?
Bugün sabah namazını kılmadığım için böyle bir kabus gördüğümü düşündüm ve bir daha bu hataya düşmeyeceğime söz verdim kendi kendime :( allahımın bir işareti dir dedim namazıma dikkat etmem gerektiğini düşündüm ama işe gittiğimde berbat bir şey duydum kendim için rüyamı ona yordum saatlerce ağladım allahım neden diye sonra rüyada ki Halim geldi aklıma o an yaşadığım ruh halim rüyamdaki benden farksızdı. Aynıydı:( bana yol gösterecek farklı anlamlar çıkartılabileceğine inandım ve sayfanıza üye olup rüyamı yazdım

Est.Şapşallığınıza vermeyin sırıtık.:,Cehaletiniz ve kendi egonuza verin..
Müslüman, âhiret endişesine sahiptir, ölümden sonraki hayat ötesi demek istedim
imanlı ve bilinçli insan, hakkını ararken hak yemez. Kendisini savunurken, başkalarina haksızlık etmez!!...
Burada gaflete düşerse, hem burada, hem ötede rezil ve rüsvay olur...
Size bin kere de zulm edilse Siz bir kere bile zulm edip zalimlerden olmayin

Rüyalar iç dünyamızın uykudaki yansımasıdır, metafizik bir olaydır. insanın beklenti, sevinç, üzüntü, endişe, korku, umut, özlem, anılar kısaca
yaşamdaki tüm duygu ve düşüncelerinin uykuda beyin tarafından canlandırılması olan bu olaylar belirli, kalıplaşmış görüntüler olarak ortaya çıkmaktadır.
yani aslinda her Rüya size Sizi anlatmaya calışır..

"14-15 yaşlarında engelli bir kız var onu itip kakıyorlar "
O yürüme engelli genç kız Siz-siniz!!Size kötülük yapan,Sizin hakkınızda çok dedikodu çıkaran insanlara Takılmayın.
Takılırsaniz Mezarlığa girip Deprasyona girersiniz..Hayırlı Cumalar..

Yekbu_tenebu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için hocam. Hayırlı cumalar. Benim için de inş dua okursunuz :(

hawk

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada engelliye yardım etmek

Merhaba arkadaşlar ben şahin, rüyam evimin az aşağasında engelli bir kaçtane çocuk gördüm. Çocuklar onu gezdirmek için çıkmış ama ona kötü davranmıştı, bende engelli çocuğa yardım için niye o şekilde davranıyosunu diye çocuklara kızdım. Bişey demeden çocuklar gitti, Engelli bana çok teşekkür etti hatta ağlayıp sarıldı bana ama engelli sandalyesinden üzerime düştü ama sarılmaya devam ediyordu. Anlamı nedir acaba yardım edermisiniz.aassd..hy..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba kardeşim, Rüyaniz Hayr olsun..
Bildiğiniz gibi her Rüyanin iki yönü vardir;Zahir ve bâtın..burada herkes sadece kapinca, kadarinca, idraki ve aklınca nasiplenir..

Rüyada engelli birini görmek;
Zahir manasi; kendi zayıflık ve muhtaçlık duygularınızı,kendinizi çaresiz hissediğinizi ifade eder.
Rüyada özürlü görmek;Gerçek hayatta ki maddi ve manevi özür ve kusurlara işaret eder.
Aynı zamanda rüyada görülen engelli; kaçınılması mümkün olmayan durumlara işlenen bir hatadan dolayı tövbe etmeye yahut özür dilemeye de işaret eder...

Engellilere iyi davranmak şefkatle muamele etmek onları utandırmamak sevgiyle yaklaşmak Efendimiz’in (s.a.v) bizlere tavsiyesi olmuştur.
Bedenindeki engelden dolayı bir kimseye uzun uzun bakmamak onu incelememek onur kırıcı ve rahatsız edici tavırlar sergilememek engelli olmayan her insanın engellilere karşı sorumluluğudur.Unutmamak gerekir ki durumları onların tercihi değil Yaradan’ın takdiridir.

Rüyada engelliye yardım etmek;
yaşamında karşına büyük fırsatlar, fırsatlar sadece maddi olmaz bir de manevi fırsatlar birine yardım etmek, duasını almak size nerden nereye hangi makama erdirebilir biliyormusunuz..
çıkacağını ve onları iyi değerlendirmek gerektiğini işaret etmektedir.

Merhamet etmeyene merhamet edilmez. İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.
selametle..

Üst Alt