• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada engelli görmek

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm hocam

Geçen rüyamda bir yerdeydim, karşımda kocaman uçak yavaş yavaş çok yavaş yavaş yere düşüyordu. Fakat, uçakta hiç kimse ölmüyordu ölen zarar gören kimse yoktu. Sonra yürüme engelli bir genç gördüm onu görünce içim yanıyordu üzülüyordum, gencecik diyordum ve hocam afedersiniz bu adamı seviyordum galiba. Bunları engelli adamın arkadaşına diyordum tabii. Sonra o adam gidip yürüme engelli adama beni anlatıyordu ve o da birden iyileşti ve oda beni seviyordu. Tam hatırladığım şey çok çok üzüldüğüm ve bu adamı içten sevmem ve birden iyileşmesi ayağa kalkmasıydı ne olabilir hocam selam ve dua ile içten sevgilerimle....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim en sonun da Hamd olsun Bahar geldi.. ama her mevsimin de kendine gore cefa ,vefa ve guzeligi var..
ayni insan yasaminin oldugu gibi..
Sabah cocuklarimi okulla birakiyorum sonra eve girmeden bahce temizligi, Toprak ,havuzun etrafinda bir temizlik derken Foruma hep daha az girebiliyorum...

Hayirdir insallah.. Rabbim Hayra cevirsin..
parlakkk kardesim bu ablanizi sorarsaniz ruyalara fazla TAKILMAYIN..derim..
Rüyalar iç dünyamızın uykudaki yansımasıdır, metafizik bir olaydır.
insanın beklenti, sevinç, üzüntü, endişe, korku, umut, özlem, anılar kısaca yaşamdaki tüm duygu ve düşüncelerinin uykuda beyin tarafından
canlandırılması olan bu olaylar belirli, kalıplaşmış görüntüler olarak ortaya çıkmaktadır ve bu simgelerin açıklaması demektir...
yani aslinda her Rüya size Sizi anlatmaya calismasidir..

"karşımda kocaman uçak yavaş yavaş çok yavaş yavaş yere düşüyordu,"
O yere düşen;Sizin hayal, umut ve hülyalarinizdir ...
Hayalerim hayal oldu uctu derken bir de rotalarında uçan umutlarınız düşmeden kendinizi toplayın...

"yürüme engelli bir genç gördüm onu görünce içim yanıyordu üzülüyordum"
O yürüme engelli genç Siz-siniz!!Size O kotlulugu yapan O insana takilip kalmissiniz bir turlu O An ve O Noktadan cikamiyor ileriye dogru
hayattinizi devam ettiremediginiz surece Siz bir engelisiniz...

Ben De zamanin da Annemi, Vatanimi o guzel istanbul sehrimi asla birakmazdim!!ama Guvendigim, evlenmeyi dusundugum
NUR cemaaatindan bir genc bana oyle bir iftira atmisti.. Onun yuzunden Gurbette surgune geldim.. hic istemedigim bir evliligi yapmak zorunda birakilmistim..
simdiki aklim olsaydi orda kalir mucadele ederdim.. ama O zaman ki aklim ile farkli bir tercih yapmam kaderin cilve ve vesileleri ile bugun burdayim ve Hamd olsun ki gelmisim!!
Rabbimin her isinde binbir Hikmet ve Kaderin olusmasi icin vesileler vardir!!

"bu adamı içten sevmem ve birden iyileşmesi ayağa kalkmasıydı '
KARDESIM SIZIN DERDINIZ DE CARENIZ DE YINE KENDINIZSINIZ..
bir gun ins. tekrar içten sevip, Sevgi en buyuk, iksir ve ilactir!!iyileşip ayağa kalkacaginiza delalettir..
Geçmiş günü beyhude yere yâd etme,Bir gelmemiş an için de feryat edersen bu gun AN-i kaciranlardan olursun...
Allahu Alem.. Rabbim her seyin en guzelini bilir..
Hayirli gunler...

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Haklısınız hocam, rüyalara fazla takılmıyorum ama sadece bazen merak ediyorum işte. Ama zaten hocam bu arala sıkıntılı dönemlerimde gördüğüm rüyaların pisikolojik olduğunu biliyorum... ahh hocam benim siz de neler yaşamışşınız ALLAH yardımcınız olsun hocam iftira çok çok kötü birşey gerçekteen hocam. Bazen hayır bildiklerimiz şerlerimiz, bazen şer bildiklerimizde hayırlarımız oluyor. (Sizi kalben çokk sevdim, ya yazarken içim kıpır kıpır ediyor gözyaşlarım doluyor :'( ..)size her zaman dua edicem ediyorum da aklıma geldikçe eğer müsait olursanız size bir ara iftirayla ilgili başımdan geçen bir şeyi anlatıcam...

okyanuss

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı akşamlar ablacım, rüyamda bilmediğim bir yerdeyim ve yanlışlıkla 9,10 yaşlarındaki bir çocuğa çarpıyorum. Özür dileyip geçiyorum. Ama sözde bilerek yapmışım, gülüyorum. Meğerse çocuk bedensel engelli imiş. Öğrenince çok üzülüyorum. Ve etrafımda hep engelli insanlar oluyor. Nereye geldiğimi anlamıyorum. Sonra o sarışın, cam rengi ,gözleri olan çarptığım engelli çocuğun yanına gidip tekrar özür diliyorum, bacağının ağrıdığını ama önemli olmadığını söylüyor ama gözleri dolu bir şekilde. Tabi benim içim parçalanıyor. Bu konularda çok hassas olduğum için bilinçaltımın etkisinde de kalmış olabilirim tabi ki . Ve engelli çocuğun babası geliyor bir şekilde çocukla iyi anlaşıyorum ve birbirimizi seviyoruz. Abla kardeş gibi oluyoruz.birde sürekli olarak bu aralar köpek görüyorum. Ya çok seviyorum ya da uyurken onları görüyorum ve beyaz renkte oluyorlar. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler ablacım.:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı akşamlar Okyanus Yüreklim Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyalar insanın iç ve diş duygu ve vicdan dünyasının aynasıdır.
rüyalar içimizden ve dışımızdan gelen etkilerden Allah-in bizde yarattiği duygu vicdan ve bilinçaltımızdan şekillenir...

Rüyada bedensel eksikliği olan birini görmek;

nimetlere şükretmemeye ve sağlığının kıymetini bilmemeye ayrica bazen nefsinize kapilip bir An olsa da vicdanınızı duyamadiğiniza yorumlanır.

Her türlü şeyde görülen özür ve kusur kaçınılması mümkün olmayan durumlara işlenen bir hatadan dolayı tövbe etmeye yahut özür dilemeye delalet eder..
Rabimin size verdigi nimetlere cookca şükr edin kardesim..
şükür edilmeyen nimetler kaybedilebilir...
İbadetin zikrin duanın şükrün vereceği lezzeti başka hic bir yerde bir bulamazsiniz...
Asıl nimet sana şükrün ve sabrın verilmesidir.

"Allahım Senden ne gelecekse gelsinSen ki kahrınla da lutfunla da güzelsin!” diyebilmektir..
Daha sonra vicdan azabı duyacağınız şeyleri yapmayın...

vicdan azabı insan Ruhuna zarar veriyor.. Madem pişman olacaksın, pişman duyacağınız şeyleri yapmayın..
Herkes kalbini, beynini ve duygularını kontrol etmeli.. Birşeyi yaparken, bir şey söylerken, 10 saniye önce bir düşünün, bunu söylersem ne olur,
veya bunu yaparsam netice ne olur diye bir düşünün, ve aklınız yatıyorsa bu işe, uygulayın ve ne söyleyecekseniz söyleyin..
Bin düşün, bir söyle, kararlı kıl kendini, kararsızsan söylemede, yapmada.. Pişman olabiliriz..

Hatalar olabilir hayatımızda, bu normaldir.. Hatasız kul olmaz.. Bu dünyada kimse 4/4′lük değil.. Hepimizin bir eksiği vardır.. Önce sev, sonra say,
ve ardından düşün ki hata yapma, pişman olma.. Dikkat etmeliyiz konuştuklarımıza ve hareketlerimize.. Çünkü pişman olacağımız ,olduğumuz!!
içimizi sızlatan o kadar çok şey var ki hayatta…..
Selamet ile Hayra kalin...

GÖZ AÇIP YUMUNCAYA KADAR BİLE OLSA
BENİ NEFSİMİN ELİNE BIRAKM ALLAH'IM!

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada engelli görmek

Selamünaleyküm gönül sızım,
Rüyamda engellı bır bayanın yanındayım ve bana dıyorkı ; emel kızım ne olursa olsun ne yasarsan yasa anacıgını yalnız bırakma...

gönül sızım yasadıklarımı ıcınde bulundugum durumu az cok bılıyorsunuz bır abla gıbı gördüm hep sızı sızınde nasıhatlarınıza ıhtıyacım oldugunu bılmenızı ısterım, Allahın rahmetı uzerınızde olsun kardesım...

malum bulundugum karmasık ortam tabır yerınde ıse ıkı dagın arasında gıbıyım. Rabbımden yardım dıledım bu sabah namazımı eda ettıkten sonra, benım ıcın hayırlı olan hıssı gonlume dusur dıye, namazdan sonra zar zor uyudum ve sonra ...
ruya mı yoksa isaret mı ayırt edemedım ,ruyamı yazdım sızlerın yardımı ıle ıcınden cıkabıleyım Rabbımın ıznı ıle ınsallah.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam gönül Dostum RüYaniz Hayr olsun..
Rüyalar insanın iç ve dis duygu ve vicdan dünyasının aynasıdır.
rüyalar içimizden ve dışımızdan gelen etkilerden Allah-in bizde yarattigi duygu vicdan ve dülşülncelerden de şekillenir...

rüyada engelli görmek;
Her türlü şeyde görülen özür ve kusur kaçınılması mümkün olmayan durumlara işlenen bir hatadan dolayı tövbe etmeye yahut özür dilemeye delalet eder..
Rabimin size verdigi nimetlere cookca şükr edin kardesim..
şükür edilmeyen nimetler kaybedilebilir...
İbadetin zikrin duanın şükrün vereceği lezzeti başka hic bir yerde bir bulamazsiniz...
Asıl nimet sana şükrün ve sabrın verilmesidir.

"Allahım Senden ne gelecekse gelsinSen ki kahrınla da lutfunla da güzelsin!” diyebilmektir..
Daha sonra vicdan azabı duyacağınız şeyleri yapmayın...

"emel kızım ne olursa olsun ne yasarsan yasa anacıgını yalnız bırakma "

Ne olursa olsun karariniz ne olursa olsun annenizi yalniz birakmayin !!Annenizle diyaloğ problemleri olabilir Ama kendini zorlayarak ona endişelerinden, çekincelerinden bahsettin.
Onun iyi olmasını ve sevginizden bahsedin yoksa Rüyaniza binaen anneniz ile bağlarınız yavaş yavaş kopabilir her şeye Gönül koymayın bağlar kopmasın !!
ömür tükeniyor… Lüzumlu işler çokken hep malayani boş şeyler ile tükeniyoruz ve tüketiyoruz...
Kardeşlik ,Aile bağlarımızın kopmaması ve içinde bulunduğumuz dünyamızı daha yaşanılabilir kılmak için, kavgalar içerisinde TÜKENMEMEK dileğiyle…
bir uyari Rüyasidir.. Selametle hayra kalin...

GÖZ AÇIP YUMUNCAYA KADAR BİLE OLSA BENİ NEFSİMİN ELİNE BIRAKM ALLAH'IM!

acilangul1

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm kardesım,
yorumun ıcın Allah razı olsun senden , evet tıpkı soyledıklerın gıbı ve bır gercek varkı bu ruya bır uyarı... ne dusunursem dusuneyım o ıkı dagın arasında kalmaktan kendımı alamıyorum kardesım. elden bırsey gelmıyor bazen, Rabbımden gelen basım ustune. saglıcak ıle kalın.

Yasaminmelodisi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Zihinsel engelli birine makas sapladığını görmek

Merhaba, rüyamda ailemle birlikte aynı masada oturduğumuz zihinsel engelli bir erkeğe makas sapladığımı ve sapladığım yerde döndürdüğümü gördüm. Kız olduğum için bana saldırıcaktı bende elime makas alıp kendimi korumaya çalıştım karşımda oturan babam hiçbirşey yapmadan öylece izledi. Bana saldırmaya başladığında çok zor kurtuldum elinden makas sapladım,makası içinde döndürüm ,çıkardım ve kaçtım. Ama o makas sapladığımı fark etmedi. Rüyamı benim için yorumlarsanız çok sevinirim, iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba, rüyaniz hayr olsun.
Rüyada Zihinsel engelli birine makas sapladığını görmek;
anlayışlı olmanız anladıktan sonra ne yapmanız nasıl davranmanız gerektiğini ve tepkilerinizin daha isabetli ,sakin, sabırlı olmanız gerektiğine yorumlanır.
Bizi başımıza gelen olaylar değil, o olaylara gösterdiğimiz tepkiler tanımlar..

Rüyada makas görmek ;
makbul değildir, bölünme, bölme, parçalara ayrılmayı ,zekaya işarettir...

farkına varmadan etrafınızda ki sevdiklerinize psikolojik ,zihinsel,baskıya maruz bırakıyorsunuz.. sizin bakış açınızı değiştirmeniz lazım..
Allah engelli olan tüm insanlara ve ailelerine sabır versin amin.

Merhamet etmeyene merhamet edilmez. İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez. Hadîs-i Şerif

beratts

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Sağlam Bir kişiyi Engelli Görmek

Selamünaleyküm,

Hocam dün istişare namazını kıldım. RABBİM'den istişare diledim. Rüyamda sağlam yani herhan gibi bir engeli olmayan tanıdığımı rüyamda engelli olarak gördüm. Ayaklarından sakatlanmıştı. Bunun sizce anlamı nedir?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Rüyanız hayr olsun.
Rüyalar iç dünyamızın uykudaki yansımasıdır, metafizik bir olaydır. insanın beklenti, sevinç, üzüntü, endişe, korku, umut, özlem, anılar kısaca yaşamdaki tüm duygu ve düşüncelerinin uykuda beyin tarafından canlandırılması olan bu olaylar belirli, kalıplaşmış görüntüler olarak ortaya çıkmaktadır.
yani aslinda her Rüya size Sizi anlatmaya calışır..

Rüyada Sağlam Bir kişiyi Engelli Görmek ;
Gördüğün rüya hayatında bir şeyi yapmak veya tamamlamak için başka bir şeyin eksikliğini hissettiğini ve bu yüzden elindeki bu işi, projeyi ya da alışmayı tamamlayamadığını göstermektedir.
Sağlam iken kendi kendine Engel olanlara, tembel yada nasipsiz denir...sırıtık.:,
selametle..

leylagadirli

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Oncelikle Allahin selami olsun herkese. Bu gece ruyamda cok ilginc bisey gordum, sizlerle paylasmak isterim. Ruyamda bi koydeydim. Dugun vardi sanirim. Yanimda bi erkek oturmustu, hatirladigim kadariyla benim nisanlimdi. Dugunde bana sarilmisti, sonra kalkip herkesle gorusmek istedik ve ben onun bana yaslanarak yurudugunu, benim de ona yardim ettigimi gordum. Nisanlim engelliydi. Yuruyemiyordu. Ben onunla birlikte tum koyu gezdim ve hic şikayet etmedim. Mutluydum onunla oylece gezmekten. Fakat ruyamin bir diger hissesinde engelli olmayan ve nisanlimla benim arkadasim vardi, erkek. O da beni seviyordu ama ben nisanlimla mutlu oldugum icin onu fark etsem bile onun hakkinda olumlu fikirlerde degildim. Neyse nisanlimla bi muddet koyu gezdikten sonra kendimi baska bi yerde gordum. Sonra nisanlimin evine dogru gidiyordum. Evlerinin bahcesinde birinin cenaze toreni vardi, herkes bas sagligina gitmisdi, helvalar filan vardi. Bahceye girip nisanlimi aramaya basladim fakat annemler yanina cagirdi ve oturmak zorunda kaldim. Bi kiz arkadasim bana o senden bir az once cikti, gitsen yetisirsin dedi. Ordaki teyzelerse "helal olsun sana. Biz bu yastayiz kocamiz sakat kalirsa bakmayiz, ama sen sirtlanip tum koyu nisanlinla birlikte gezdin" ben de o sirada helvanin tadina bakiyordum fakat tum aklim nisanlimin yanindaydi. Hemen kosup ciktim evden. Nisanlimi aradim. Bu zaman da artik koyde degil kendi mahallemizde oldugumu gordum. Bilmiyorum niye ama annemden gizli ariyordum nisanlimi. Bi kadin acti telefonu nisanlimin ismini soyleyerek, titremeye basladim korktum sanirim ve heyecanlandim. Kadin hemen cagiriyorum dedi. Ve ben bu kadin kim diye dusunmeye basladim. O sirada annem geldi annemle ilgilenmek zorunda kaldim. Annem gittikten sonra nisanlimdan bir mesaj aldim. Soyle yaziyordu "Selam benim guzel nisanlim. Boyle derken de utaniyorum, hic alismadim sana boyle guzel seyler soylemeye. Fakat bundan sonra hep boyle seylerden bahs edicem sana. Nerdesin? Bekliyorum seni." Dedi. Tam da bu sirada annemin sesine uyandim. Fakat bilmiyorum niye ama ruyayi bi turlu kestirip atamiyorum. O cocuga kanim baya isindi. Sanki gercekten de nisanliydik, seviyorduk bir birimizi ve o gercekten de engelliydi. Sizlere anlatamam bana nasil sarilip tum koyu gezdigini. Oyle mutluyduki... sımsıkı tutunmuştu bana. Adeta nispet yapar gibi tum koyu gezdik ve beni hic bırakmadı.. yorumlarsaniz sevinirim... şimdiden teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ALLAH-IN RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİMİZE OLSUN Allahın Rahmeti ve Bereketi Her Şeyi Çepeçevre Kuşatır..

Merhamet etmeyene, merhamet edilmez (Sahih-i Müslim 4/1808)
Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin.” (Ebu Davud; Tirmizî)

Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyalar insanın iç ve dış duygu ve vicdan dünyasının aynası
rüyalar içimizden ve dışımızdan gelen etkilerden Allah-in bizde yarattiği duygu vicdan ve bilinçaltımızdan şekillenir...

Rüyada bedensel eksikliği olan birini görmek;
farklı şekillerde yorumlanmaktadır.
nimetlere şükretmemeye ve sağlığının kıymetini bilmemeye ayrica bazen nefsinize kapilip bir An olsa da vicdanınızı duyamadiğiniza yorumlanır.

Gördüğünüz rüya gerçek hayatta, yaşamın kimi alanlarında kendini kısıtlanmış, engellenmiş hissettiğinizi ve sizin bunun nedenini ararken olayın görünen kısmını değil; aslını, hakiki gerçeği öğrenmek istediğini ve bütünlüğü aramak, nedeni sormak konusunda önemli yol aldığınızı yakında tüm gerçekleri öğreneceğinizi simgelemektedir.

Rüyada Sakat Birini Görmenin Psikolojik Tabiri;
Böyle bir rüya genellikle insanın iç dünyasındaki korkuların dışavurumudur.
Gerçek hayatında sakat kalmaktan, kaza yapmaktan veya hayatının tehlikeye girmesinden korkan kişinin yada ya eksik, sakat ,yetersiz bir insanı seversem bunun gibi endişelerinin rüyalarda yansıması ve ortaya çıkmasıdır.

Siz her halukarde Lütfen doğru ve insani,olanı yapın..
Hesap edeyim dedim Dünya Malını.. Çarptım, Böldüm, çıkardım ,Topladım ve Neticesi 5 metre beze dayandı...

Üst Alt