• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada eski bir arkadaşını görmek.

B

birisi

Kayıtsız
Misafir
Es selamun aleykum , hayırlı günler. Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi, mağfireti üzerinize, üzerimize olsun inş.

Okul yıllarında tanıştığım eski bir arkadaşımı rüyamda gördüm. Arkadaşım okul yıllarında hep senin vesilenle bu cemaatte duruyormuşum gibi hissediyorum derdi. Askerliğim araya girince pek görüşemez halini hatrını soramaz olmuştum. Askerde iken bir ara ona ulaştığımda, cemaat değiştirdiğini iyimi yoksa kötümü yaptığını bilmediğini söylemişti.Allah razı olsun iki dakika boş bırakmaya gelmiyorsun hep aynı sensin deyip.Şadırvana gelen su bir hangi musluğa gittiğinin yada kaldığının bir önemi yokki yeterki kovamız sağlam olsun birikir bir şeyler demiştim. Hakikati ararken hangi kapıda duracağına kendin karar vermişsen, gerekli izinleride almışsan Rabbim hakkında hayırlı mübarek etsin kardeşim üzülme demiştim. Sonraları telefomlarıma cevap vermemeye başlayan görüşemediğim fakat dualarımdan ayıramadığım bir kardeşimdir.

Buraya kadar olan kısmı sizlerde uygun görürseniz yayınlamayın inşallah, cemaat kavramları var. Siz daha uygun bilirsiniz..

Rüyamda okul yıllarında tanışdığım eski bir arkadaşımı gördüm. Arkadaşımla ikimiz Cumhur başkanı Abdullal Gül'ün görevlisi olarak çalışıyorduk. Kapısının önünde ve her han hazır bekliyorduk, evrak ve her türlü işini yapıyorduk. Abdullah Gül odasından çıkıp yanıma gelerek elini uzatarak tokalaştı benimle. Bu gün nasılsın dedi. Hamdolsun sağlığınıza duacıyım, siz de iyisiniz inş. dedim. Allah razı olsun dedi.Arkadaşımada aynı şekilde halini hatrını sordu. Sonra arkadaşım bağırarak ben daha fazla bu işte çalışmak istemiyorum dedi ve koşarak bahçeye çıktı. Abdul Gül bana tebessüm ederek git arkadaşının sıkıntısını öğren bakalım sen izinlisin dedi.Başka bir evrak görevlisine giden arkadaşın ismini not alalım dedi. İnş.arkadaşımı işten çıkarmazlar diye yüreğim yandı o an. Arkadaşımın peşinden sıkıntısını sormak için yürümeye başladım.Şehirden çıkıp çorak bir dağın tepesine kadar takip ettim. Fakat ben nekadar hızlı koşşamda o çok daha fazla uzaklaştı gözden kayboldu.
Hayrolsun inşallah, Allah rızası için rüyamı yorumlarmısınız lütfen.
Bu arkadaşımla görüşemiyoruz fakat ona ulaşmaya çalışacağım belki bir sıkıntısı vardır.

(yaş 33, bay, eğitim fakültesi terk)

Allah razı olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleyküm selam ..Bu yasadiginiz olay bana cok sevdigim lakin
şu an gorusmedigimiz bir,Gönül Hak dostumu hatirlatti...agla..:,
Ruyaniz Hayrolsun inşallah...Lutfen ona arkadasiniza ulaşmaya çalışin!! buyuk bir sıkıntısı var..
O cok Salih..bir insan ama ayni zamanda nayif ,zayif Allah ASKi dendiginde akan sullar durur iste onun bu zayif noktasini birisi kendi menfaati icin kullaniyor..Allahu alem...
Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşALLAH.
Çok büyük bir imtihan veriyor Dua ya cook Muhtaç Bir Kardeşimiz

Mü’min kardeşimize gıyabında duâ ettiğimiz zaman yanımızdaki melekler de aynıyla bize duâ ederler. Resûlüllah (S.A.V.) bu hususta şöyle buyurur:

Ebüd’d-Derda (R.A.)’dan rivayete göre şöyle demiştir. Resûlüllah (S.A.V.) Efendimizden işittim. Buyurdu ki:“Müslüman bir kul, din kardeşi için gıyabında duâ ederse, Melek de: “Onun için istediğinin bir misli de senin için olsun.” diye duâ eder.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namazkilma.jpg

Ahh Kardesim bu anlatiklariniz beni ziyadesi ile acitti..
20 senelik Can dostumu ben de yeni kaybettim...
ben sadece imam-Gazalinin kitaplarını severek,kabulenerek idrak ederek okurum ,onlarda fıtrat ve aklın birleştiği yerde hakikattin zuhur ettigine sahit oldum..
İmamı Gazali - Elmürşidül Emin (El-Mürşidü'l-emîn ilâ Mev'izeti'l-Mü'minîn)eserinde..
İmamı Gazali şeriatla tasavvufu kaynaştırmış; zahirle bâtını birleştirmiş..Şeriatsiz tarikat olamaz. ... fikrini savunmustur..
Bu kardesim ise kendini sadece Tassavufa kaptirmis..Onu gordugumde Ehli Sunnet degil de Hinduzim ,Budizm Dini gibi..
sadece ucmak.kacmak ve ruhaniyette kurtulusu aramakta..dinler tarihini universitede 4 sene okumustum o yuzden dinler Tarihini ,Tassavufu cok iyi bilirim.
Tassavufa,Zikre,ilim, zikir halkasina karsi degilim..Ben de cook severim..ama İlimsiz tasavvuf olmaz....
cahilin sofusu ancak şeytanın maskarasıdır. ......
Çünkü şeriatsiz olarak tasavvufun gayelerine ermek mümkün olmadigi ISRAR ile soyledigimde benim ile artik gorusmek istemedigini belirtti..
Onun ile görüşmesem de dualarımda her zaman olacaktir insallah.....

duaa..

B

birisi

Kayıtsız
Misafir
Evet fazla batına takılı kalmakta tehlikelidir. Asl olan lezzet alınmasa dahi namazın devamlılığı ve şeriat dairesidir. Şeriatsiz bir tasavvuf düşünülemez. Tasavvufi bilgim çok yoktur. Öğrencilik yıllarımdada cemaatlar namazıma başlamama vesile olmuştur. Ve hep cemaat kavramlarını irdelemişimdir. Allah razı olsun yorumunuz için. Bu arkadaşıma ulaşmaya çalışacağım inş.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aynen Kardesim..Size katiliyorum..
İslam; denge, orta yol, adalet, ölçü gibi temel dinamikleri olan bir dindir. İfrat ve tefritten uzaktır.
Aşırılıklar yoktur. İnsanı azdırmaz ve ezdirmez. İnsanın gücü böyle dengeli bir nizam kurmaya yeterli değerlidir.
İnanç, ibadet, ahlak ve teşrîde vasat (adalet ve denge) unsurlarını kolaylıkla görebiliriz.
Dünya - ahiret, madde - mana, zengin - fakir arasında denge vardır.
İnsanın içi ve dışını, ruhu ve bedenini, birey ve toplumu, fert ve devleti, kadın ve erkeği, aile ve milleti dengeler.
Her birinin birbirine karşı hak ve görevlerini düzenli, dengeli ve uyumlu bir biçimde belirler...

Litvanya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada eski bir arkadaşı görmek

Selamun aleykum,
Ruyamda furkan adinda eski bir arkadasimi gordum, 2 yildir hic gorusmuyoruz. Fatmanur ve nesibe de cok yakin iki arkadasimdir.

Ruyamda Fatmanurla nesibe yuruyor onumde, fatmanur bana bi arkadasini ayarlamak istiyomus. Onumuzde yuruyen iki cocugu gosteriyo biri sisman biri zayif. Ben bana yapmak istedikleri cocuk sisman olan saniyorum ilk. Sonra nesibe onlerinden geciyor yuzlerine bakiyor ve bana "iyi" isareti yapiyo. Zayif olanmis meger. (Cocugun tipini begenmis yani). Ama ben istemiyorum daha once bana ayarladigi cocuk beni cok uzmustu o yuzden istemiyorum diyorum. Yururken yolda eski bir arkadasimi goruyorum furkan diye. Konusuyoruz baya iste biraz da samimiyiz sariliyoruz falan. Sonra arkadaslarimla bir magazaya giriyoruz ben furkan ve diger iki arkadasim, ama o iki arkadasim benden kaciyor bir kosede gizlice konusuyolar. Gidip ne konustuklarini soruyorum, bana ayaralamak istedikleri cocuk hakkinda konusuyolarmis ben de kabul etmedigim icin gizlice konusmuslar. Ben de tuvalete gidicem siz furkana soylersiniz diye cikiyorum oradan, fakat furkanla karsilasiyorum ve birlikte gidiyoruz, bi alisveris merkezinde tuvalete giriyorum. Sonra ordan cikip bi yere oturuyoruz, ben de sen fatmanuru taniyomusun niye beraberdiniz bugun diye soruyorum, o da yok tanimiyorum ama bozmak istemedim seni diyor. Biz yine sarilarak cikiyoruz kapidan ama iki tane tanidik kiz goruyoruz ve ayriliyoruz kapidan cikana kadar.

Aslinda cok ayrinti olmayan basit bir ruya gibi duruyor ama cok gercekciydi o yuzden yorumunuzu gormek istedim.
Tesekkurler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah..
Rüyada eski arkadaşı görmek; onunla henüz halledilmemiş bazı konular olduğunu simgeler. Bu hala ona duyulan ilgi olabileceği gibi, yaşananlardan ders çıkarmak, iç hesaplaşmada olabilir.
ayrica çok dedikodulu bir ortamda bulunuyorsunuz ve bu ortam sizi rahatsız edigine yorumlanir..
İyi günler

ISSIZDENİZ

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada eski arkadaşını görmek rüyada eski bir arkadaşı görmek rüyada eski arkadaş görmek rüya tabiri

Merhaba,
Bu günlerde sıkıntılarım var ve eski bir arkadaşımı rüyamda görüyorum. Dün gece rüya gördüm ve O da vardı. Rüyam şöyle;deniz kenarı bir yerdeyiz, arkadaşım bir seminere gelmiş. Bir çardağın altında olan seminerdeki arkadaşlarıyla tokalaşıp kafa tokuşturarak selamlaşıp gülüyor, bu arada ben kızım birbirimize yakınız, eşim bizden (sağ tarafımızda) uzakta duruyor. Bu arkadaşım bize doğru geldi ve tokalaştık yalnız onun eli terli idi. Oğlunun nasıl olduğunu kızım ve ben sorduk, O da oğluna eşinin hiç Tan demediğini Tuna dediğini söyledi. Kızım bir şeyler daha söyledi ama hatırlamıyorum. Eşim bize biraz daha uzakta idi. Etraf tarifi veriyorum: İzmir saat kulesinin olduğu gibi bir yer yani sahil boyu ve saat kulesi yok, etrafı açık bir kamelya var.(Ayrıca arkadaşım erkek).
Geçenlerde yine bu arkadaşımı görmüştüm. Bu nedenle bu rüyalar ilgimi çekti. Yorumlarsanız sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba,Allah yardımcınız olsun eskiye olan özlemimiz bizim Bu günümüzü olumsuz etkilemesin...
Zihinsel dağınıklık yaşamanize sebep oluyorsa demek ki Siz halen geçmiştesiniz!!kendinize ve bugününüze gelin!!!

Rüyaniz Hayrolsun inşallah
Rüyada eski arkadaşı görmek; onunla yada geçmiş ile henüz halledilmemiş bazı konular olduğunu simgeler...yaşananlardan ders çıkarmak, iç hesaplaşmada olabilir.
dedikodulu bir ortamda bulunuyorsunuz ve bu ortam sizi rahatsız ediyor da olabilir..
Sevdiklerinizi kendinize yakın tutun kendinizi daha da yakın aranıza mesafe, soğukluk girmesin...

Çok zaman önce idi;zaman diye bir şey yoktu.
İnsanlar güneş doğup batıncaya kadar yaşıyorlardı hayatı.
Bir daha hiç olmayacakmış gibi dolu ve anlamlı.
Derken zaman diye Parçalı bir şey icat etti insan...

Bir parçasına dün dedi, diğer parçasına bugün, öteki parçasına da yarın...
Sonra fesat karıştı zamana ve insan bugünü unuttu!
Dünü düşünüp pişman oldu, yarını düşünüp telaşlandı!..

Ama işin ilginç tarafı; tüm bu telaş ve pişmanlıkları, yine güneş doğup batıncaya kadar yaşadı...
Farkında olmadan ziyan etti bugününü...

Oysa yarın, bugüne dün diyor; dün de bugün için yarın diyordu.
Bir türlü beceremedi! Bir eliyle yarına, diğer eliyle düne yapıştı.
Bugünü eline yüzüne bulaştırdı... Mutsuz oldu insan...

Ve ne gariptir ki yarının telaşını da, dünün pişmanlığını da hep bugün yaşadı; ama bugünü hiç yaşayamadı...Selametle!

kalpsızısı

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada bilet kaybetmek

Merhabalar...
Ben rüyamda eski bir arkadaşımı gördüm. Bu arkadaşımın 3 tane çocuğu olmuş fakat kız çocuğu sonradan ölmüş ve eşi bunun için çok ağlıyormuş. Arkadaşımda bu yüzden eşinden boşanmak istiyormuş birlikte evlerine gittik ve ben eşine artık ağlamaması gerektiğini söylüyordum. Arkadaşımın diğer çocukları erkekti onlar yanıma geliyorlardı fakat üstleri falan biraz pisti. Çünkü anneleri ağlamaktan çocuklarını bakmıyordu.
Ardından ben belediye başkanı konuşma yapacak oraya gitmem lazım diye çıkıyorum ama oraya girecek biletimi kaybetmişim bunu çok dert etmiyorum nasıl olsa çok sıkı denetim yapmıyorlar bir şekilde girer otururum diyorum.
Yorumunuz için teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba rüyaniz hayr olsun.
Rüyada eski arkadaşını görmek;
daha ziyade rüya sahibinin geçmişine olan bağlılığına rivayet edilir. Nostaljiye düşkün, vefalı, duygulu ve duyarlı bir kimsenin varlığı üzerinden açıklanır.

Etrafinizda bulunan;Olumsuz ,karamsar,negatif enerkili insanlardan uzak durun...
Çevrenizde kendisini başarısız , mutsuz , üzgün, kızgın, yalnız, incinmiş hissettiklerinde, etrafına negatif enerji yayan insanlar var.Allahu alem ..
onlardan uzak ,ALLAH'a Yakın olun ki huzur bulasiniz...

Rüyada bilet görmek ;
yeni bir çaba, yeni bir işe başlamak anlamına gelir

Rüyada bilet kaybetmek veya bilet kaybettiğini görmek,;
hayatınızın istikametinde karışıklık ve belirsizlik olduğunu gösterir..

Dünya bile nereye gittiğini bilene yol verir..
Nereden geldiğinizi , nerede olduğunuzu , nereye varmak istediğinizi biliyor musunuz?
Yaşam bir soru ile başlar, hayatımın amacı ne ? Bir çok insan maalesef yaşamda neyi gerçekleştirmek istediğini bilmeden ve amacına adım atmadan bu hayattan göçer.
Yaşam amacını bilmeden yaşamak küreksiz bir kayıkla yolculuk yapmaya benzer.
Eninde sonunda bir yere çarpar ve parçalanırsınız ya da oradan oraya bilinçsizce sürüklenirsiniz. Nereye gittiğini bilmeyen kişiye hiç kimse bir şey yapamaz,yardim edemez..

Şuan ki kendinizden, durumunuzdan Memnun değilseniz hemen bir amaç ve değişim belirleyin.
Dünya, nereye gittiğini bilene daima yolu açar. Yaşam her an verdiğimiz büyük küçük kararlar neticesinde şekilleniyor. Durun ve gerçekten düşünün.
Sen Kendini Değiştirmedikçe hiç bir şey değişmez..selametle..

Momo

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada eski bi arkadasimi gormek

Rüyada eski bi arkadasimi gormek.
Selamünaleyküm,
Ilk önce bildirmek isterim ki, ben yurt disinda yasadigim icin, turkcemin ve yazilisimin tam dogru degildir. Bunun icin sizden özurlerimi dilerim.

Bu gece bir ruya gordum :

Bir kac seneye kadar yakin bir arkadasimi gordum ruyamda. Simdilerde kendisi ile hic konusmuyorum. Kendisi bir bavulla sokakta kalmis. Ben de su an arkadaslik edindigim kisilerle bir cafe de oturuyorum. Oturdugumuz kafe bana ait olur ve arkadaslarla guluyor egleniyoruz. Iceriye eski arkadasim geliyor, bende gel de öpeyim seni uzun zamandir gorusemiyoruz diyorum. O da burun kiviriyor gelmiyor. Bende ses etmiyorum gulmeme devam ediyorum. Sonra kendisi gidiyor elinde valizi de var.

O gittikten sonra ogreniyorum ki; hamile kalmis ve ailesi ve mustakbel esi kendisini istemiyormus. Bende arkasindan ciktim arabaya bindim. Arkadas suruyordu arabayi ve yanina gidip zorla arabaya bindirdim kendisini.

Benim kocaman bir evim varmis ve oraya gittik 4 kiz. Sonra bir arkadasi yolladim ve esini getirttim, konustum ama kendisi tuhaf kelimeler soyluyordu, sunun gibi: Ne guzel evin varmis, kac odalik. Konu ile alakasiz seyler soyluyordu.

Kendisi sonra yukariya mustakbel esinin yanina cikti ve onlar konusurken uyaniyorum.

Belirtmek isterim ki ruyada sıkıntıya pek girmedim, ferahtim ama yinede arkadasin derdi bana yük oldu.

Yorumunuzu bekliyorum.
Saygilarimla,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam rüyaniz hayr olsun.
Rüyada eski arkadaşını görmek;
daha ziyade rüya sahibinin geçmişine olan bağlılığına rivayet edilir. Nostaljiye düşkün, vefalı, duygulu ve duyarlı bir kimsenin varlığı üzerinden açıklanır.

Etrafinizda bulunan;Olumsuz ,karamsar,negatif enerkili insanlardan uzak durun...
Çevrenizde kendisini başarısız , mutsuz , üzgün, kızgın, yalnız, incinmiş hissettiklerinde, etrafına negatif enerji yayan insanlar var.Allahu alem ..
onlardan uzak ,ALLAH'a Yakın olun ki huzur bulasiniz...

"ferahtim ama yinede arkadasin derdi bana yük oldu"
Huzurlu Bir Yaşam İçin ;Başkaların derdini,yük edinmeyin siz kendi ailenize konsantre olun..

Nice insanlar vardır, etraflarına bakarak mutlu olurlar;
nice insanlar da vardır ki çevrelerinin tüm olumsuzluklarını bir sünger gibi emerler..ve olumsuz olarak etkilenir; ne mutluluk onlara yanaşır ne de onlar mutluluk ve huzura…selametle..

Üst Alt