• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Ruyada et gormek

L

Lesi

Kayıtsız
Misafir
Rüyada bir kamyon dolusu et görmek tabiri.
Selamun aleykum, ilk once rabbim hayirlara cikarsin ins. Bu ruyayi esim gordu. Ruyasinda hakkaride askerlik yaparken saldiriya ugruyorlar, taramali tufekle yaylim atesine tutuyorlarmis. Herkes kaciyormus, esim kurtulmus. Sonra tepeden birinin ona baktigini gormus. Sonra bir kamyon durduyorlar bakiyolar ki arkasi bir kamyon dolusu et. Eline alip bakiyor etler sicak, bu etler yeni kesilmis diyor ve korkarak uyaniyor. Hayirlara cikarsin ins.
Aysel istanbul evli 34

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam hosgeldiniz kardesim.. Hayirdir insallah.
Rüyada et görmek;
Et rüyaları hiçte iyi sayılmaz. Özellikle çiğ et daima kötüye yorumlanır. Hastalık, dert, sıkıntı, üzüntü ,gam ve keder olarak alınır.
Esiniz ne is is yapiyor bilmiyorum.. ama Helal harama dikkat edin kardesim.
Haram mal helal kazancinda bereketini alip goturur...
Fâizle malın arttığını zannedenler bilmeli ki; rızık aslâ değişmez. Kimse kimsenin rızkını yiyemez.
Kişi rızkını yemeden de ölmez. O zaman ezelde belli olan rızkı helâl yoldan kazanmak da elimizde haram yoldan kazanmak da.

Bereket az malın çok faydalı olmasını çok işe yaramasını sağlar. Az bir mal bereketli olunca çok kimsenin rahat etmesine çok iyi işlerin yapılmasına yarar.
Bereketli olmayan çok mal vardır ki sahibinin dünyada ve âhirette felâketine sebep olur. O hâlde malın çok olması değil bereketli olması istenmelidir.
Hayirli Gunler..

L

Lesi

Kayıtsız
Misafir
Ruya yorumuna cevap

Selamun aleykum, allah razi olsun ruyamizi yorumlamissiniz. Esimin duzgun bir isi var fakat bos zamanlarini degerlendirmek icin cesitli oyunlarla ilgileniyor (at yarisi, sayisal, iddia ) ne yaptimsa Vazgecmiyor, kanina islemis sanki. Rabbim kurtulma cabasi versin ama vazgecmez. Bu sanki bi hastalik ona gore can sıkıntısını gidermek ama bagimli olmus. Ruya yorumunuzu ona anlatacagim Allah razi olsun. Aysel istanbul evli 34

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim..
Sizi sahsen tanimam etmem ama samimiyetinizi cok sevdim ve takdir ediyorum..
Laf aramizda Biliyormusunuz asil meslegim insan..ile ilgili,o yuzden her ruya aslinda kisinin icinde bulundugu durum, ortam ve bilinc alti yasadiklarini da sergiler..
ve sanki kendinden Kendine kacis gibi bir arayis, bir ciglik Allah a giden yollu nefsi istemesede vicdani ile aramakta sanki..
Biliyormusunuz aslinda burada Ruya Yorumu soran kardeslerime ruyalarinin Sadece Allah-in izni ile Kirmadan,incitmeden, Fazla ozellerine girip karismadan,
korkutmadan elimden geldigince sadece Ruyayi soranin anliyabilecegi kapali mecazi kelimeler konusarak Yorumlamaya calisiyorum..
Cunku Yorum Soran kardeslerimiz Beni Bilmez Ben de Onlari O yuzden onlarin O gunku Ruh hallerini tam kestiremedigim icin onlari ..
O gun gercekleri duymaya hazirlar mi beni gercekten dogru anliyabilirler mi?
samimiyetime sadece Allah RIZASI icin HAKKI, Sabri ve insanligi, guzeligi onlari Kurtulusa cagirdigimi duyabilirler mi?
Her kes kendi mesrabi kabi, ve kalbi, vicdani ilmi bilgisi imani kadar anliyabiliyor..

O yuzden bazen zorlaniyorum..inanin hissedip gorduklerimi, dusunduklerimin cogunu malesef yazamiyorum..
hep yazdiklarim Gonlumun sansurden, elekten gecirip eklemek zorunda kaliyorum..

esinizin ruyasi da bunlardan biri idi...Kamyon ile Et ...Hazan mevsimi..Gam keder ve haram mal ile yolla cikildiginda sonu husrandir...
esinizde bu Bağımlılik yapmis vaziyette..
Bir insan herhangi bir nesneye ,maddeye veya da insana niçin bağlanır? Bu normal midir?
Bağımlı olmak ve yada bağımsız olarak yaşayamaz mıyız..Hayatta herkes bir yerlere bağımlıdır..
Biri dizikoliktir, biri maçkolaik, biri sigara tiryakisi ,alkolik ,madde bağımlısı ..ve zamane hastalığı netkolik ...
İnanan insan yalnız Allaha bağımlıdır diyor du BENDEYAR sinema filmi..
Acaba butun bunlarin altinda altında yatan sebep gerçek bağımlı olmamız gerekene bağımlı olmamız mı?
İmtihan dünyasındaki dertler ,yanlizliklar, arayislar bizi ister istemez maddeciliğe ve kişilik yapısına göre çeşitli bağımlılıklara mı yönlendiriyor?

Bağımlı olmak ama kime, neye ? Fani maddelere mi, fani ihtiraslara mı,fani heveslere mi ?
yoksa en güzel isimlere sahip olan yüceler yücesi, HAMİD yani her türlü övgü ve hamde layık olan,MÜTEAL yani akıl almaz
hayaller ötesi yücelik ve büyüklük sahibi olan Rabbimize mi bağlı olacaz ?Evet karar bizim..
Seytan insana harami guzel ,tatli kazancli gosterip bizi O cirkin ise Bağımlı yaptiktan sonra kendi ellerimiz ile kendimizi yok ederiz..
insanin bos vakti yoktur bosa gecirilen zamani vardir..
bir seye Bağımlı olan insan kendisi ve sevdikleri icin yasamayi unutan insandir..

Peygamber efendimiz sav."iki şey vardır ki, insanların çoğu onun kıymetini bilmezler: Sağlık ve boş vakit"
buyurmuşlardır. ... işler ve vazifeler çok; boşa, oyuna, eğlenceye sarfedecek
vaktimiz yoktur.

Mal insanın en önemli imtihanlarından biridir. Onu muhafaza eden kurtulmuş edemeyen ise perişan olmuştur.
Malın muhafazası ise iki şekilde olur.
Birincisi madden, ikincisi ise manen muhafazadır.
Malın madden muhafazasını insanlar kasalarda ve bankalarda saklayarak gayet güzel yapmaktadır.
Malın manen muhafazası ise onu nereden kazanıp nereye harcadığına dikkat ederek olur.
Mal helalinden kazanıp helal olan yerlere harcanıyorsa mal muhafaza edilmiş olur.
Malın zekâtı, sadakası veriliyorsa mal muhafaza edilmiş olur.
Yoksa mal dünyada da ahirette de insanın başına bela olur.
Kul sahip olduğunu zannettiği mala emanetçi olarak bakabilirse malla olan imtihanını kazanır..

Dünya tüm içindekilerle birlikte, insan için gaye değil vasıtadır. Dünyayı yaradılış gayesine götüren bir vasıta olarak görenler ondan
dünya ve ahret için gerekli istifadeyi sağlar.
Dünyayı gayeye dönüştürenler ise ondan ne dünyaları ne de ahretleri için bir fayda temin edemezler.
Ancak onun nimetlerinin hizmetçisi olurlar.
Kardesim Sizin esiniz ozunde iyi bir insan sadece bilmiyor bilse bu tip haram olan oyunlara dalip ailesinin bogazindan haram lokma gecirmezdi...
...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Mal insanın en önemli imtihanlarından biridir. Onu muhafaza eden kurtulmuş edemeyen ise perişan olmuştur.
Malın muhafazası ise iki şekilde olur.
Birincisi madden ikincisi ise manen muhafazadır.
Malın madden muhafazasını insanlar kasalarda ve bankalarda saklayarak gayet güzel yapmaktadır.
Malın manen muhafazası ise onu nereden kazanıp nereye harcadığına dikkat ederek olur.
Mal helalinden kazanıp helal olan yerlere harcanıyorsa mal muhafaza edilmiş olur.
Malın zekâtı sadakası veriliyorsa mal muhafaza edilmiş olur.
Yoksa mal dünyada da ahirette de insanın başına bela olur.
Kul sahip olduğunu zannettiği mala emanetçi olarak bakabilirse malla olan imtihanını kazanır..

silsile

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada et görmek

Rüyada et yemek, rüyada et görmek tabiri.
Selamunaleykum syn. Gonulsizim.
Ben rüyada et görmek ile alakalı bir baslik bulamayinca buraya yazmak durumunda kaldim insAllah sorun olmaz. Ruyamda etin kuyruk kismi varya yani beyaz yagli et. Etin o kismini coregin icine koymus yiyordum. Ama normalde etten o kadar tiksinmem. Asiri tiksinerek yiyorum, yemeye devam ediyorum. Bunun tabirini cok merak ettim. Simdiden tesekkurler.

silsile

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Benim ruyama ozel bi tabir var mi. Yukardaki gecerli dye mi cevap vermediniz anlamadim. Vesselam ;)

YÖNETİM/UYARI: Kuralları okumuyorsunuz kardeşim, okusaydınız. Bu maddeyi görürdünüz!
Mesajlarınız gönderilme sırasına göre yayınlanacak ve en geç 12-24 saat arasında ( Özel durumlar hariç, özel durumlar halinde duyuru yapılır!) yorumlanmış olacaktır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada et görmek;
Et rüyaları hiçte iyi sayılmaz. Özellikle çiğ et daima kötüye yorumlanır. Hastalık, dert, sıkıntı, üzüntü ,gam ve keder olarak alınır..

hazm edemiyeceğiniz gönül hoşnutluğu ile kabul etmediğiniz şeyleri, yapmayın..
Hayatiniz boyunca iradenizin hakkını verin ..
Nasıl ki Allah göz vermiş, harama bakmamakla o gözün hakkını istemiş, siz de o hakkı ödemeye çalışıyorsunuz.
Ya da dil vermiş, tat alma duyusu vermiş, içki içmemekle onun hakkını vermeye çalışıyorsunuz.
Size verilen iradenin hakkını da doğru olanı yaparak vereceksiniz..
Mesela bir insan iyi olabilir ama Siz bundan rahatsiz ve huzursuz oluyorsunuz ama sadece O kirilmasin diye de bu ilişkiyi;
sürdürmek kendi iradenize karşi gelmek hakkını verememektir..iradenize karşi gelmek Sizi stresse, deprasyona sokar!!

insanın yanlış bir tavır içerisinde olduğu zaman huzursuz oluyor...Huzursuz bir insan ne kendini ne de karşısındakine huzur verebilir selametle..

Üst Alt