• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada evliya görülmesi

nuray

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm.
Rüyamda Hz. Mevlana Celaleddin Rumi hazretlerini gördüm. komşusu olmuştum ve benim bir sorunumla ilgilendi bana, kormamam gerektiğini, herşeyin yenileneceğini söyledi yanyana sohbet ettik. daha sonra bir adam gösterdi bana misafiri olduğunu söyledi hazırlık yapması gerektiğini belirtti, yardım istedi bende hazırlık yapmasına yardımcı oldum. fakat rüya değilde gerçekti sanki uyanmama rağmen yaşadığım huzuru ifade dahi edemem. Sizden yorum alabilirmiyim lütfen şimdiden çok teşekkür ederm. Sevgi ve saygılarımla...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Allah-in selami rahmetti bereketi huzuru hidayetti Sizin uzerinize de olsun
Hayirdir insallah...
Rüyada hz.Mevlanayi görmek;kalbinize mukabil bir kalp bulmak HUZUR ile de yorumlanir...
ayrica iyi amel yapmaya hayır ve iyilikte bulunmaya ve günahlardan arinmaya...ve Sizi Gönül insani olmaya davet eder..
Peki bu nasil olacak?

Gönül kazanınizda biraz temizlik yapıp içini döküp işe yaramıyanları atmak ...
aslinda bunu SIK SIK hepimizin yapmasi gerekir..
gönül kazanımiz o kadar gereksiz seyler ile dolu ki sanki nefis Sarayi...
insanların en büyük düşmanı kendi nefisleri. Nefsine güvenen hep aldanır...
Gönlümüz çıplak gönlümüz üryan. Kalbimiz püryan!. Dışımızdaki dağınıklık içimizin birliğine engel oluyor...
Dış dünyamızla iç dünyamız uyum sağlayamıyor...
Darmadağın oluşumuz!Ruh ile nefis hep bir savas halinde kendimiz ile bir cihada girebilseydik eger???
Nefsimiz Nefisten kalmaz bir eser. .Huzur bulurdu kazan!""

İnsan için “unutan varlıktır” denir. Unutmak insan için hep kötü bir sıfat olarak görülür. Unutkanlık hayatımızı altüst eder...
Ama ne enteresan bir durumdur ki; insanın unutmadığı bazı şeyler de vardır. Unutmamak bu açıdan bakıldığında hayır değil bilakis şer getirir bize....
Öfkesini nefretini kinini düşmanlığınıkalbinin derinliklerindeki nefret kutusunda saklayan o kadar çok insan var ki! Yıllar önce yaşanmış vakaları size saat saat söyleyebilir.
Kim ne demişti kim ne yapmıştı anlatılir...
Kalp kazanimiz o kadar cok Öfke kin ve nefret ile doludur ki..sanki Rahmette yer kalmamis gibi..tika basadir!
bir kalpte kin varsa orda Rahmet olamaz derdi Garip anam....
Nefret biriktiren öfke biriktiren iflah olmaz. ...HAKK in aşkını da bu karanlıklar içinde kaybeder... Kin ve öfke biriktirilmiş bir kalpte sevgi de kendine yer bulamaz.
Bu öfke niye?
İnsan unutmalı insan affedebilmeli... Yanlışa yanlışla cevap vermemeli. Kin biriktirmenin bir faydası olmadığını kabul etmeli...
Bu anlamda unutmanın ne kadar önemli bir nimet olduğunu görüp hamd etmeli.ve unutup hayatina devam edebilmeli..
yoksa kin ve nefret icinde takilip kalir..hem kendi hayatini hem de sevdiklerinin hayatini anlamsizlastirir..
kin ve nefret Atesin kivilcimlari gibidir..ilk once kendinizi yakar ve daha sonra kivilcimlar erisirse KIZDIKLARINIZA ulasir!
Yuregimiz Nefret ile dolu mu? Doluysa “delete” tuşuna basın ve onları çöp kutusuna gönderin. Sonra da geçmişe “mazi” deyip bugünü bugünün şartlarında değerlendirin..
Hayirli geceler... Mevlana Diyarina Selamlar...

Bir gün Hazret-i Mevlânâ Hazretleri’nin huzuruna birbirlerine dargın iki kişi getirirler. Mevlânâ hazretleri onlara bir an önce barışmalarını söyler ve şu örneği verir:

“Allah bazı insanları su gibi lâtif, mütevazi, daima aşağıya doğru akan ve yumuşak huylu yarattı. Bazılarını da toprak ve taş gibi sert mizaçlı yarattı....”

“Su toprağa karışır, meyvelerin büyümesini canlıların hayatlarını devam ettirmelerini sağlar. Böylece o sulardan ruhlara ve bedenlere gıda temin edilip menfaat sağlanır. Su toprağa gitmezse topraktan da sudan da lâyıkıyla istifade edilmez.”

“Bu arkadaşın toprak hükmünde olup, yerinden kalkmaz ve barışmazsa sen su gibi tevazu üzere ol ve onunla anlaş.”

“Herkes bilir ki, iki küs olan kimseden hangisi öbüründen önce davranırsa, Cennete ötekinden önce girecektir. Daha çok sevap kazanacaktır. Dolayısıyla bu barıştan her ikiniz de istifade etmiş olacaksınız.”

nuray

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rab'bimin rızası ve güzellikleri üzerinize olsun. Allah razı olsun gönül sızım çok teşekkür ederim. Tabiriniz ve yazdıklarınız için bu kadar güzel içimi anlatamazdınız sanki beni çok iyi tanıyormuşunuz gibi hissettim bilakis tanıyanlar dahi ruhumu kalbimi bu şekilde beni tanımıyorlar. çok güzel söyledikleriniz fakat affetmek ve unutmak benim için çok zor bu zorlukta çaresizliğimdendir. Şu dünyada Allah'dan ve 2 çocuğumdan gayrı kimsem yok. Birde hayatımı mahfeden bi eşim var. şiddet uyguluyo hergün içiyo daha kötüsü kuma getirdi bana ama kurtulamıyorum esir gini yaşıyorum bu sabırsa kalmadı galiba yani yaşadığımı nefes aldığımı hissetmiyorum kurtulamıyorum hayatımı arındıramıyorum hani çaresizliğimin ve kimsesizliğimin en karanlık kucağındayım çalınan hayatımı geri alamıyorum.. yani beni kalbimi ayna gibi bana yansıttınız Allah razı olsun sizden sevgi ve saygılarımla güzellikler sizinle olsun kgüll..,

Üst Alt