• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada ezan sesi duymak

duru

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba,
Hafta başınada gördüğüm bir rüyayı paylaşmak istiyorum.
Ezan okunduğunu duyuyorum ve hemen abdest alıp namaz kılmam gerektiğini söyleyerek yürüyorum, bir okulun bahçesindeyim orada okuyacakmışım bir taraftanda ezan sesine yaklaşıyorum genç öğrenciler bir araya toplanmış ezan okuyorlar ve sesin oradan geldiğini fark ederek kendi aralarında alıştırma yapıyorlarmış imam olacakları için ses çalışması yapıyorlarmış tamam diyorum kendi kendime camiden gelmiyormuş ses vaktim varken abdesliyim(abdes aldığımı görmedim ama) kılacak yer arayabilirim diye düşünüyorum ama başımın açık olduğunu fark ediyorum(normalde de kapalı değilim ama 5 vakit namazımı kılarım allah kabul ederse)arkamı döndüğümde annemi görüyorum ve abdesim var ama başım açık nasıl kılacağım diyorum cevap vermiyor gülümsüyor(sanki ben sana söylüyorum ama sen kapanmadın der gibi).Yürüyorum okulun içine girmek için etrafımdaki insanlar erkekler cübbeli arap şeyhleri gibi başları sarıklı, okulun dini öğretim yaptığını anlıyorum, orada okuyacakmışım çok sevinçli ve mutluyum içeri giriyorum ve beni çok insan tanıyor selam veriyorlar(bense ilk defa gördüm onları) okuyacağım sınafa götürüyorlar camdan dışarıya bakıyorum kalabalık görüyorum neden toplandıklarını soruyorum en ileri gelen hocalarının vaaz vereceğini söylüyorlar bende katılmalıyım diyip dışırı çıktığımda önce usul usul yağmur yağdığını sonra lapa lapa kar yağdığını görüyorum sakin bir şelikde ve uyandım.
Bu rüya beni tereddüte düşürdü acaba namazımda yada abdesimde bir kusurum mu var diye.Çünkü bu ara özellikle namazda çok vesveseye düşüyorum namazımı bırakmamak için kendi iç sesimle adeta kavgadayım yenilmedim şu ana kadar ama zorlanıyorum açıkçası...
O güzel yorumlarınızı rica ediyorum sizden.....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba HAYIRLI Cumalar..
Hayirdir insallah..
Ahh kardesim SAKIN namazinizi BIRAKMAYIn.. Allah cc. ile bari bir Acik KAPINIZ olsun...

bilmiyorum okumusmu idiniz..2 sene once Ahiretligim dedigim 38 yasinda bir kardesim 9 yasindaki evladini bir kaza sonucu kaybetti..
Evlad acisi oyle muazzam bir aci dir ki anca bunu yasiyan bilir..
Ve Ona destek olmak niyetti ile cok samimi Dost olduk.. Cok iyi biri Sizin gibi 5 vakit namazini hic kacirmayan Salih biri...ama Sizin gibi başı açık cunku esi Subaydi..
neyse Cennetlik oglunu kaybedikten sonra devamli oglunu ruyasinda gormek icin Allah a cok yalvariyor , agliyor ama ruyasinda Ogluna kavusmasi,
sarilmasi icin abdest alip namaz kilmasi isteniyor..
Kilmaz mi..ciger paresini gormek, koklamak, sarilmak icin KILMAZ mi? Tabiki KILAR..
ama abdest aldigi halde hep başı açık oldugu icin bir turlu namaza duramiyor..
ve Bana aynen Sizin yazdiginiz gibi dertlenip yaziyor...ama Ona nasil diyebilirdim başın açık kapanmalisin! diye bu sana Allahin bir lutfu, bir hidayet mujdesi..
diyemedim.. Sustum Allah Seni evladina cennete komsu eylesin
Cennet cocugunun annesi diye sadece Dua ettim..

Bu nefsi ile imtihanini gecmesi icin ona cokca Dua etmeye basladim..
Bu arkadasim ruyalari devam etti.. evladini ruyasinda goremiyordu gorse bile evladi ondan kacip babaannenin arkasina annesinden saklaniyordu...
artik dayanamaz oldu.. yine bana Yazdi.. Allahaskina evladim ben den niye kaciyor ben den ne istiyor.. diye..
Ben de Ona demistim ki bana degil Babaanneye Sorun ?
Babaanne de Cennet ehlinin annesi başıni kapat demis.. ve kardesimiz başıni orttu..daha huzurlu ve mutlu oldugunu yazmisti

gecen ramazan aff edersin stress den ay halinin kesildigini yazmisti.. ve doktora gittiginde Hamile oldugunu ogrendiginde Rabbine ne kadar da cook sukr etmisti..
su an dunya tatlisi bir KIZI var..
iste boyle kardesim ben gercek bir hayat hikayesini anlattim siz kendinize hissenizi nasibinizce alirsiniz ins..

Rüyada Ezan Sesi Duymak;islama, imana, hidayette ,kurtulusa ,rahmette bir çağrı bir dâvet olduguna delaletir..
kardesim asagidaki konuyu okurmusunuz genele yazilmistir..

https://www.islamiforumlar.net/uyel...r-ve-sorular/28756-bir-uyari-bir-intizar.html

fatıma-

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada ezan sesi duymak

selamün aleyküm sönül sızım hocam . rüyamda kız kardeşimle bir sokakta yürürken caminin minaresinden ezan okunduğunu duydum çok şaşırdım zira ezan türkçe okunuyordu kız kardeşime dönüp minareye bakmasını ve ezanın türkçe okunduğunu söylüyordum. sonra birden uyandım ve sabah namazını kaçırdığımı farkettim hocam :( şimdiden ALLAH RAZI OLSUN.
Selam ve Dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
arapcaezan.jpg

Aleykum Selam Hayirdir insallah..
Rüyada Ezan Sesi Duymak;islama imana hidayette kurtulusa rahmette bir çağrı bir dâvet olduguna delaletir..

Allahü teâlâ kendisine hamd edeni işitir, bilir. Siz yine de daralsaniz da SIKILSANIZ da..Allah cc. icinde bulundugunuz durumu işitiyor, biliyor ve goruyor..

Rüyada ezanın türkçe okunduğunu duymak;
Kurban oldugum Rabbim her kesin anlayacağı bir dil ile bizleri hikmet yolu dert ve sıkıntılar ile bizi bize bizi kendisine davet ediyor...
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirden anlamayanın hakkı kötektir...
Allah cc Yar ve Yardimciniz olsun.. hayirli gunler..

fatıma-

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
arapcaezan.jpg

Aleykum Selam Hayirdir insallah..
Rüyada Ezan Sesi Duymak;islama imana hidayette kurtulusa rahmette bir çağrı bir dâvet olduguna delaletir..

Allahü teâlâ kendisine hamd edeni işitir, bilir. Siz yine de daralsaniz da SIKILSANIZ da..Allah cc. icinde bulundugunuz durumu işitiyor, biliyor ve goruyor..

Rüyada ezanın türkçe okunduğunu duymak;
Kurban oldugum Rabbim her kesin anlayacağı bir dil ile bizleri hikmet yolu dert ve sıkıntılar ile bizi bize bizi kendisine davet ediyor...
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirden anlamayanın hakkı kötektir...
Allah cc Yar ve Yardimciniz olsun.. hayirli gunler..

Allah razı olsun hocam..

Üst Alt