• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada fal baktırmak

selma

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum ben rüyamda uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla karşılaşıyorum.O da yanındakine fal bakıyor bende merak ediyorum banada bak diyorum kabul edıyor sonra serce parmaklarımızı iddiaya girer gibi tutuşturuyoruz.Daha sonra söyledikleri o an canlanıyor ve kıyamet kopmaya başlıyor depremler oluyor her yeri duman kaplıyor sel alıyor.Hepimiz dehşete kapılıyoruz ve bianda herşey duruyor hiç doğmamış bi şekilde güneş doğuyor ve arkadaşım sanıyorum bana bak Allah seni affetti 2 kere şans verdi 3. olmayacak diyor.Çok etkilendim bu rüyadan yorumlarsanız sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Kardesim Hayirdir insallah
Rüyada fal baktırmak gelecekle yorumlanır. Rüyanız da birine fal açtıgınızı veya onun size fal açtıgını görmek başvurdugunuz bir devlet dairesinden olumlu bir cevap alacagınıza; ögrenci iseniz notlarınızın iyi olduğuna genç bir kız iseniz evleneceginize orta yaşlı iseniz emekliliginizin yaklaştıgına işarettir.

Ayni zaman da Rüyasında fal baktırdığını gören kimse dedikodulara söylentilere neden olacak bir maceraya atılabilir. Veya adı bir olaya karışabilir.

fakat gercekte Fal baktirmak dinimizce Haram dir...
Gelecekten ne cinler ne insanlar ne melekler;
hiç kimse ALLAH izin vermedikçe haber veremez.
Falcılık ve fala inanmak Tevhid inancıyla çelişiyor. Tevhid inanci;gelecek bütün yönleriyle ALLAH’ın ilminde elinde ve takdirindedir Ancak !!
insan ALLAH’tan gelecekle ilgili her şeyi her değişikliği isteyebilir; bunun için de kavlî ve fiilî duâ kapısı RAHMAN KAPISI sürekli açıktır.

fala inanma falsızda kal !!(acı kendine) sirke girme !!Kardesim..
Herseyin hayirlisini Allah tan dileyin..
O'na tevekkül eden asla kaybetmez

rüyada kıyametin koptuğunu görmek bir uyari bir ikaz gorevini de yapmakta..Ilk once ins. Kendimizi degistirelim..ve Rabbim de icinde bulundugumuz ortamin mekanin durumunu degistirir...
Rabbim Sizi düşmanın fitne ve iftiranin şerrinden korusun ins.
külfet ne kadar çok olursa nimet ve mukafaat o oranda artar..
Hic bir rüya yasanilan ortamdan bagimsiz bir sekilde yorumlanamaz.

Dua ve Kullugunuzda Samimi olun..Hayirli gunler...

Dinimizin kesinlikle yasakladığı falcılık, bir çeşit gaybdan haber vermedir.
Halbuki, Kur'an-ı Kerîm; gaybı, Allah'tan başka hiçbir kimsenin bilemiyeceğini, peygamberlerle melekler dahi, kendilerine vahyedilmedikçe gaybdan haber veremeyeceklerini açıkça bildirmektedir:

"De ki: 'Göklerde ve yerde olan gaybı, Allah'tan başka bilen yoktur" (en-Neml, 27/65) ve "De ki: Size 'Allah'ın hazineleri elimdedir demiyorum, gaybı da bilmiyorum...." (el-En'âm, 6/50), "Eğer gaybı bilseydim, daha fazla hayır yapardım...." (el-A 'râf, 7/188) âyetleri buna yeterli delildir.

Kendilerine "arrâf" yahut "kâhin" denilen falcıları ve bu falcılara gidip fal açtıran, onlara inanan veya destekleyenleri Peygamber (s.a.s.) ağır bir dille kınamış hatta kâfirlikle nitelemiştir.
"Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz" (Müslim, Selâm, 125) buyurmuştur.
Ebû Dâvûd'da geçen bir hadis ise şöyledir: "Kim bir kâhine gider, dediklerini doğrularsa; şüphesiz ki Muhammed'e indirilmiş olanı inkâr etmiş olur" (Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904).

Üst Alt