• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

ruyada felak ve kunut dualarını okumak

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleykum gönül sızım,

rüyamda felak ve kunut dualarını telas ıcerısınde kızıma okuyordum. okudugum duaları arapca olarak ve acele bır halde okuyordum. Allah razı olsun kardesım...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam gönül Dostum..Hayirdir insallah..
Bir kimsenin rüyada Kurân dan bazı âyetlerle birisinin üzerine okuduğunu görmesi, şiddetli ağrıdan ve hastalıklardan kurtulmaya, üzüntü ve kederden halâs olmaya delâlet

felak suresini rüyasinda okuyan veya dinleyen kimseyi Hak Teala (C.C.), hasetlerin ve kötülerin serrinden ve Nazar ve sihirden emin kilar.
Isleri yolunda gidip, düsmanina üstün gelir.
Bir baska rivayete görede: Rüyada felak süresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya Üzerine okundugunu görmek, rüya sahibinin arzu ve isteklerinin
gerçeklesmesine, düsmana galibiyete, seytanin kötülüklerinden emin olmaya isarettir.

Bu Ruyanin birde farkli mana yonu vardir ..Mu'avvizeteyn (Felâk, Nâs) sûrelerinin fazîleti ve hikmettini nuzul sebebini arastirip ogrendikten sonra kendiniz anlarsiniz..

İbn-i Sîrîn: Rüyada kunut duası okuduğunuzu görmek; hacetinizin reva olacağına ve halk tarafından övgüyle anılacağınıza…

» Cabir Mağribî: Kunut tutup dua okumak; hacetlerinizin reva olacağına ve dinî sorunlarınızın büyük şahsiyetler tarafından çözüleceğine işarettir.
Hayirli Gunler kardesim...

Kunut Duaları Anlamı:
Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz.
Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz.
Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile överiz.
Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkar etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkar eden ve sana karşı geleni bırakırız.

Kunut Duaları Anlamı
Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz.
Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız.
Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kafirlere ve inançsızlara ulaşır.

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
sevgılı gönül sızım, bu gordugum ruyayı duaların manalarına bakarak kendımce yorumlamaya calısmıstım fakat sızlerın gönül güzellıgıne sonsuz güvendıgım ıcın degerlı yorumlarınızı almak ıstedım Allah razı olsun sızlerden, hepsıde dogru yazılmıs yorumlar ıdı... dualarını eksık etme benden kardesım yarın acıkögretımde sınavım var bol bol duaya ıhtıyacım var can kardesım... Rabbımın rahmet ve bereketı üzerınızde olsun ınsallah...

hllibrahim78

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
kunut duası ogretme

Kardeşime rüyamda kunut duasını ogretiyorum bu ne anlama gelmektedir.

Üst Alt