• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Fetih suresini okudugunu görmek

E

Empati

Kayıtsız
Misafir
Selamün Aleyküm.Eşim fabrikada işinden olmasına sebeb olacak bir iftiraya maruz kaldı, bu durum bizi o kadar yıktı ki,eşim Ya Kahhar ismini ebced değeriyle okuyarak Allaha havale etmeye başladı.Çünkü işyerinde hakkını savunmaya hakkın yok,hemen işten çıkarıyorlar, yüzleştirmiyorlar.

Ya Kahhar çektiği günün gecesi eşim rüyasında, sarışın bir kadının marangozların kullandığı makina ile birşeyler keserken eşim uzaktan görüp o kadının bu işi yapamayacağını anlıyor, zarar gelmesin diye yardıma gitmek isterken kadının iki elini birden makina kesiyor,kanları eşimin gömleğine de sıçrıyor. (Rüyadaki kadın patronuna benziyor)
Eşim ertesi gün gördüğü başka rüyasında ise Fetih suresinin 1.ayetini ezbere okuyor. Hayırlar olsun İnşallah.

Rica etsem değerli yorumlarınızı yazarmısınız?
Hayırlı günler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Hay Allah iyiliginizi versin emmi..
Bu Sabah Ruya bolumunde Sizin ruyanizin sadece ilk paragrafini okurken kalbime ilk gelen...
Yahu Bu insan niye Ya kahhar lafzini okuyor ki Alemlerin Rabbi her seyi bilmiyor gormuyor mu Ilahi adalette mi guvenmiyorlar ?niye
Ya FETTAH" isminin zikrini yapmiyor..
Hem zahîri problemlerin çözümlenmesi yönünden, hem de "BATIN" kapanıklıkların açılması için.
Kullarının her türlü maddi ve manevi sorunlardan kurtarmak için kapıları hikmetle açan Rabbim degil mi?
ya FETTAH İnsanların Hayattlarında tecellisini bir yönüyle, belki de sıkça müşahede ettiklerine kani olduğum ve düşşündükçe rahmetin üstümüze nasıl yağdığını farkettiğimiz bu ismi şerif Rahmet ve rızık kapılarını açan; zorlukları kolaylaştıran hidayetiyle kalplere iman ve marifet kapılarını açan cc. degil mi?

Feth, kapalı olan şey (Bilinmeyen)i açmak manasınadır..
Açmak ise sadece maddi planda olmak zorunda değilldir.
Manevi planda da Allah (c.c)ın (cc) açması sayesinde çeşitli açılımlar vuku bulur
Her güç işin önünü açıp kolaylık ve fetih veren, gerçek ilim kapılarını yarattıklarının yararına açan, onlara her türlü ilim ve feyiz alma imkanı sağlayan Allah`a siginmak var iken niye beddua ile enerjilerini tuketiyorlar ki.. diye kalbimden gecirirken turkiyeden ablam onu geri aramam icin cagri atti..

Yani Allah sahidim ikinci paragrafi anca simdi okuyabildim ve kalbimdekileri gordugunu sahit oldum..
ablami aradim genc yasinda kacarak evlenmis olan yegenimin bosanmak icin annesinin evine geldigini uzulerek anlatti..
Ben de yegenim ile uzunca konusayim diye onu istedim.. Mesele ne neden ayrilmak istiyorsun..
dedim..
ilk once bir kendine gel!!Su an cook kizgin ve mantikli normal dusunemiyorsun dedigimde..
esi hakkinda cook agir seyler gercek olmiyan seyler dediginde irkildim.. orda bir dur dedim..
Allah tan kork.. sadece gercekleri soyle KIZGINLIGIN, ofken seni kul hakkina goturmesin.. bunun vebali cook agir!! hepimizin gunahi cok ins. Rabbim affetsin ama Kul HAKKINI Rabbim bile
bagislamaz taki o HAKKINA girdigin insan bagislamadigi surece yureginde, vicdaninda, ruhunda hep agirlik tasirsin...
O da dediki Teyze sen kimin tarafindansin?
Tabiki HAKKIN...
oz evladim da olsan iftira atmana karsiyim ve bu iftirayi desteklersem ben de Senin gibi bu vebale girerim diyerek
ona KIZDIM...

hemde esinden ayrilsan bile Onun ve aranizda olan mahrem konulari ulu orta her yerde anlatman cook ayip!!
dikkat et insanligini da kaybedebilirsin ..
esini bu kadar kotuluyorsun ya yarin Ona geri donersin yuzun olacak mi?
Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün
Aydınlıkta İşitilecek. ..
her iftira eninde sonunda bir sekilde aydinliga cikacaktir..
diye onu uyarmaya calistim...
Kurban oldugum gercek...Hak Hakikat...

"Ey inananlar ' tan korkun ve doğrularla beraber olun...."
TÖVBE-119-

"De ki; herkes kendi mizaç ve meşrebine göre iş yapar..."
isra.17-84.
Ne söylediğini kime söylediğini ve ne zaman söylediğini unutma.."
Hazreti Ebûbekir (radıyallahû anh)
CUNKU HER SEY KAYIT ALTINDA...

Ibn-i Sirin'e göre ; Fetih süresîni rüya-sinda görüp okuyan kimseye Cenabi Hak (C.C) nusret verir.
Hayir ve menfaat kapilarini açar.
Günahlarini affeder.
Duasini makbul kilar.
Düsmanlarina karsi daima muzaffer eyler.
Dünyasi da, ahireti de hayir olur.

rüyasında sarışın bir kadını gormek;SIKINTI,GAM, KEDER VE AHMAKLIKTIR...

Allah herkesin kalbine göre versin, kim ne düşünüyorsa, bin katını versin! Gerçekten de Allah veriyor biliyor musunuz?
Yeter ki siz niyetinizi belli edin ve isteyin.
Ancak asla ve asla biri için beddua etmeyin, “Allah ıslah etsin” deyin.
Çünkü beddua da döner dolaşır size gelirmiş. Siz zaten bu iftiradan dolayı acı çekiyorsanız ve içiniz yanarak “Allah” diyorsanız ve O'na havale ediyorsanız O zaten bunun cezasını da mükafatını da kendi veriyor, o yüzden asla ve asla Kimseye nefret duygusu beslemeyin.
Nefret duygusu düşmanınızın büyümesini sağlar ve Allah katında sizi günahkâr yapar..
Onu Allaha havale edin yeter. Bırakın ne hali varsa görsün.
Hatta mümkünse doğru yolu bulması için dua edin, dua edin ki iyi insan olmayı başarsın, başkalarının da canını yakmasın.
Şimdi ondan banane niye ona dua edeyim ki der gibisiniz, ama unutmayın iyiliğin yeri ve saati yoktur.
Size taş atana siz ekmek uzatın. Siz bunu Allah için yapın. Vicdanınız için yapın...insanliginiz evladlariniz icin yapin...
Bırakın o kötülüğü yapan, yaptığıyla kalsın, bir gün zaten cezasını çekecektir.
Hatta emin olun fazla da bekletmiyor yüce rabbim, yeter ki siz siz olun, kalbinize kötülük denen duyguları sokmayın.
Ya kahhar degil ya FETTAH zikrine devam edin
Selamet ile Hayra kalin...

E

Empati

Kayıtsız
Misafir
Aleyküm Selam. İftirayı atan kişi sadece eşime kötülük yapmadı.Daha geçenlerde yine birisini iftira atarak işten çıkarttı.Çıkartılan kişi namazında niyazında,dindar birisi.Şirkete ''sizlere dostlarımı getirdim müşteri olarak ''demiş.Müdür de şirkete dostunu yani sevgilisini getirdi diye önyargısız işten çıkartmış.Oysa müşterisi karı-koca olarak gelmişler.
Bu arada eşim,Ya Kahhar ismini,müdürün yanlışını görmesi,pişman olması için okuyor.
Allah'ın Fettah ve Rezzak isimlerini de okuyoruz.Çok şükür Allah' ıma.
Yeğeniniz de İnşallah düşünmeye vakit ayırıp,doğru kararlar verir tez zamanda.
Selametle...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum Kardesim.. anladim..evet Ya kahhar ismini yanlışını görmesi pişman olması için okumaniz cok guzel
Allah RAZI olsun...Allah hidayet versin o insana...
ama Ruyanizda yorumunda '
"sarışın bir kadının marangozların kullandığı makina ile birşeyler keserken eşim uzaktan görüp o kadının bu işi yapamayacağını anlıyor zarar gelmesin diye yardıma gitmek isterken kadının iki elini birden makina kesiyor kanları eşimin gömleğine de sıçrıyor. (Rüyadaki kadın patronuna benziyor"demissiniz..
yani eşiniz o insani yine korumak amacli yardim etmek istiyor ama kendi makinasi iki elini kesiyor...yani kendi yaptigi ile Rabbim onu kendi eli ile cezalandiracak...

Rüyada kan görmek, haram malla yorumlanir.
Rüyasinda birinin bir yerinin kana bulastigini görmek, mal sahibi olacagina delalet eder. Bir kimsenin rüyada kendi gömlegine baskasinin kaninin bulastigini görmesi, o kimsenin arkasindan ona ait konusmalar geçtigine isarettir...
O insani sadece Allah`a havale edin Allah islah etsin insan ne yaparsa iyilikte kotulukte inanin kendine yapar....
Siz sadece Ya Fettah esmaul husnasini devamli okuyun..
ve ins. Rabbim daha HAYIRLI bereket kapilari acacaktir...

Yeğeninim de İnşallah iftira atmadan..ayrilmak istiyorsa dogru durust olarak da hayirlisi ile ne olacaksa olur..
Ben Yeğeninimi cook seviyorum ve biliyorum ki iftira atan iflah olmaz! iftira atan insanlarin basina gelen felaketti cook iyi bildigim icin onu korumaya calisiyorum..
bugun olmazsa yarin muhakak iftira attigi sey ile veya daha zoru ile Imtihan edilecegini de adim gibi biliyorum...
cunku Suçsuz insana yapilan iftira gökten daha agirdir.
Hak yerden daha genistir..iftira atan bu agirligin altinda ezilir!!
selamet ile hayra kalin...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm Gönül Dostum ! Dün gece sabah namazını kıldım dua edip yattım ramazan gecesi bir rüya gördüm bir sorayım dedim ilginç bir rüyaydı...

Rüyamda babamla birlikte teravihe gidiyorduk camiye girerken bir acayiplik vardi hani camii girisleri kibleyle ayni yonde olurdu ya burda ilginclik vardi kible camii girisine gore doguda kaliyordu neyse oturduk ben basta kilmiyordum babam kiliyordu sonra dedim neyse bende kilayim imam okumaya basladi Lakad Sadakkallahu diye basladi ve devam etti ben başta nebe suresi sandim ama baktim fetih suresiymis sonra namaz kildirmaya devam etti semiaallahu limen hamide diyor secdeye gidiyor sonra otururken subhaneke rabbiel ala diyor yanlis kildiriyordu sonra yine ayaga kalktik yanlis hatirlamiyorsam inne lil muttakine mefaza diye baslayan nebe suresini okumaya basladi sonra ise namazi ayakta bitirdi onlar ayakta bitirdi ama ben oturarak kaidesine gore bitirdim...

Gönül Dostum Nebe Suresini tam hatirlamamakla birlikte okudugunu düşünüyorum ama Fetih Suresinden eminim yarında sınavım var duanı umuyorum.

Selam ve dualarimla.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, Gönül Dostum ! rüyanız hayr Olsun....

İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Rüyanızda Fetih Sûresini okuduğunuzu veya okuyan birinden dinlediğinizi görmeniz;
Allah'ın nusretine mazhar olacağınıza, size hayır kapılarının açılacağına, günahlarınızın bağışlanacağına, duanızın kabul olacağına, düşmanlarınıza galip geleceğinize ve dünyanızın da, âhiretinizin de hayır olacağına yorumlanır.

Ya FETTAH" ismi celali
Hem zahîri problemlerin çözümlenmesi yönünden hem de "BATIN" kapanıklıkların açılması için.
Kullarının her türlü maddi ve manevi sorunlardan kurtarmak için kapıları hikmetle açan Rabbim değil mi?
ya FETTAH İnsanların Hayattlarında tecellisini bir yönüyle belki de sıkça müşahede ettiklerine kani olduğum ve düşşündükçe rahmetin üstümüze nasıl yağdığını farkettiğimiz bu ismi şerif Rahmet ve rızık kapılarını açan;
zorlukları kolaylaştıran hidayetiyle kalplere iman ve marifet kapılarını açan cc. değil mi?

Feth kapalı olan şey (Bilinmeyen)i açmak manasınadır..
Açmak ise sadece maddi planda olmak zorunda değilldir.
Manevi planda da Allah (c.c)ın (cc) açması sayesinde çeşitli açılımlar vuku bulur
Her güç işin önünü açıp kolaylık ve fetih veren gerçek ilim kapılarını yarattıklarının yararına açan onlara her türlü ilim ve feyiz alma imkanı sağlayan ..Allah cc.

Fetih Suresi 27. Ayet :
Bismillâhirrahmânirrahîm
Yüce Rabbimiz burada Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimiz'in rüyasının hak olduğunu tasdik ediyor. Sadece fethin zamanı gelmemiş henüz. Fetihten sonra siz mutlaka saçlarınız kısaltılmış olarak, Mescid-i Haram'a korkusuzca gireceksiniz. Fakat Allah sizin bilmediğiniz şeyleri bilir. Bu sebeple size yakın bir fetih nasip etti. Bu fetih, Hayber'in fethi'dir.

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Hayber'in fethinde bir çok olay var hangi kısmını veya üzerime almalıyım sancak verilenlerden mi oldum anlamadım kı ?

Gönül sızım...
Her İnsan Kendisini en iyi bilir...

Üst Alt