• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada fırtına hortumları görmek

bellangel

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm İnşallah. Sayfayı dün gece gördüğüm bir rüya üzerine internette arştırma yaparken gördüm ve hem böyle nazik, incelikli olması hem de İslami açıdan sağlam temeller üzerine kurulu yapısı neticesiyle bilgi sahibi olmak istedim.

Ben 18 yaşındayım, öğrenciyim ve şu ara üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Sık rüya gören biriyim gecede 4-5 rüya gördüğüm oluyor ve bunların çoğunu hatırlıyorum. Bu rüya bir mekanda başlıyor, orasının okulum olduğu izlenimine kapılıyorum ama gerçek hayattaki okulum değil. Babam o okulun kütüphanesini düzenleme görevini almış. Ben de kitapları çok severim bana sürpriz yapmak istemiş. Açılışa kadar bunu benden saklamış. Kütüphaneye ilk ben giriyorum ve baktığımda tüm rafların camdan haznelere yerleştirilmiş olduğunu ve içlerinin de suyla dolu olduğunu görüyorum. Su berrak ve burnuma hafif bir deniz kokusu doluyor. Babam benim hoşuma gideceğini düşünerek böyle yaptığını söylüyor. Ben çok beğeniyorum ama kitapların suyun içinde yıpranıp yıpranmayacağını soruyorum. Babam da "Ups! Bunu düşünemedik işte." şeklinde cevap veriyor ve o anda insanlar koşuşturmaya ve binayı terk etmeye başlıyorlar. Bir fırtına çıktığını ve binayı boşaltmamız gerektiğini söylüyorlar. O kalabalıkta herkes binadan çıkıyor (Bu arada kütüphane ikinci katta). Ben kütüphaneye bazı kitap ve defterler getirdiğimi ve onları burda bırakmak istemediğimi fark ediyorum ve onları bulup yanıma almak için etrafı karıştırmaya başlıyorum. Bu arada beyaz kaplı, kalınca bir kitap dikkatimi çekiyor, bana ait değil ama onun ıslanmasını istemeyerek onu da yanıma alıyorum. Bu arada cam haznelerden biri kırılıyor ve zemin suyla kaplanıyor. Yağmurun ve rüzgarın içeri dolduğunu, üşüdüğümü hissediyorum. O ara yanıma lisemden tanıdığım bir kız arkadaşım geliyor ve hemen çıkmamız gerektiğini söylüyor, binada bir tek ikimiz kalmışız. Beraber merdivenlere yöneliyoruz. Merdivenlerin başına gelince artık etrafımızda duvar vs kalmıyor merdivenler sanki binanın dışına yapılmış ve gri mermerden. Ben bir anda donup kalıyorum ve elimdeki kitapları düşürüyorum sadece beyaz kitap kalıyor. Çünkü karşımdan bana doğru gelen bir hortum olduğunu fark ediyorum. Arkadaşıma seslenip hortumun yolundan çekilmesini istiyorum, o çekilip kurtuluyor ardından ben de çekiliyorum ve hortum arkamızdan yoluna devam ediyor. Tam merdivenlerden 1-2 basamak inmişken bir hortumun daha yaklaşmakta olduğunu fark edip arkadaşımı uyarıyorum ve aynı sahne tekrarlanıyor. Merdivenleri bitirmek üzereyken bir hortum daha geliyor, ancak bu hortumun çevresinde ışıldayan bir hale var. Bunu da diğerleri gibi yolundan çekilerek atlatmaya çalışıyoruz ama hortumdan kurtulamıyoruz. Bir an elimi cebime atıyorum ve fındıklar elime doluyor.

Daha sonra kütüphaneden beri onlarla oynadığımı hatırlıyorum. Aklıma hortumun bizi göremediği sadece adımlarımızın seslerini takip ettiği fikri geliyor ve arkadaşıma söylüyorum. O benim kaçmamı, onu orada bırakıp kurtulmamı istiyor ama ben onun uzaklaşmasını isteyip "Bir fikrim var!" diyorum. Fındıkları benden uzağa atıyorum, kendimce o sese doğru göndereceğim hortumu. Sahiden bu işe yarıyor ve elimde 3 fındık kala hortum uzaklaşıyor böylece ben de kendimi sığınakta buluyorum. Sığınak etrafı cam kaplı bir restoranmış. Orada arkadaşım babasını buluyor ve kucaklaşıyorlar. Bana teşekkür edip uzaklaşıyorlar. Ben de ailemi aramaya başlıyorum. Uzaktan annemi görüp yanına koşuyorum, annem siyah elbise giymiş, başörtüsü, montu her şeyi siyah. Ona sımsıkı sarılıp "Çok korktum anne." diyorum ama o bana cevap vermiyor ve sarılmıyor. O ara kardeşlerim de gelip annemle beraber bana sarılıyorlar ama ben içten içe annemin neden bana karşılık vermediğini sorguluyorum. Rüyam burada sona eriyor. Beni çok yoran ve üzen bir rüyaydı. Umarım sizi bunaltmamışımdır. Yorumlarsanız gerçekten çok memnun kalırım ama yorumlamazsanız da mühim değil. Canınız sağolsun :) Sitede biraz gezip yorumlarınızı okudum, emeğiniz çok büyük alkss Rabbim yardımcınız olsun inşallah. Teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ruyadafrtna.jpg

Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim..
Forumu begendiginize sevindim..ama kafaniz cok karisik..sanirim ruyalariniza da yansimis..

haydi Bismillah cekerek Allah a teslim olarak bu ruyanizi beraber yorumlamaya calisalim ?
Hayirdir ins. diyelim Rabbim de Hayirlara cikarsin..
bildiginiz gibi İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya
2- Şeytani rüya
3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.
Rüyayı gören kişinin yaşı medeni hali cinsiyeti O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.
Hayirdir insallah..
Rüzgar. Fırtına hortum rüyaları kötüye yorulmaz. ..bunlar Tabii afettir! hikmet ve sebebini anca Rabbim bilir...
Bunlar pek çok şeyin değişeceğini haber verirler. Bu değişiklikler kaçınılmazdır...
bu tip ruyalar hayatınizin tamamen değişeceğini açıklar...
Rüyada fırtına hortum büyük değişiklik olarak yorumlanır.

Rüyada kütüphane görmek; ilme meraka, makam ve
rütbeye delâlet eder.
ayrica yeni bilgilere yeni fikirler açık bir insan olduğunuzu ifade eder. Aklınızı, fikrinizi, ruhunuzu, duygularınızı
geliştirecek kitaplari okuyun...
Rüyada kütüphaneye girmek, kütüphanede olmak, kütüphanede çalışmak hayatınıza yeni anlamlar bulmak için çalıştığınızı, durumunuzu değerlendirmek istediğinizi işaret eder.
Anneniz bu gunlerde biraz gam,keder,SIKINTI icinde olduguna isarettir..
kardesim üniversite sınavlarınin gerginligini anliyorum..ama annenizi KIRARAK..basarili olamazsiniz..
Anne duasini alin..Hayirli geceler..

bellangel

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
çok teşekkür ederim :)

teşekkür ederim gerçekten hakkınız var, helal edin inşallah. daha dikkatli olmaya çalışacağım uyarı için teşekkürler :)

Üst Alt