• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada gergin olmak

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün Aleyküm.Öncelikle burdan okyanus ötesine kucak dolusu sevgi ve selamlarla...

Annem görmüş rüyasında beni çok gerginmişim sehpaya falan vurmuşum babamda bana oğlum sakin ol gerilme rahat ol diyormuş ben stresliymişim sonrasinda Universite sınavına girip çıkmışım Annemin ablası ve benim kız kardeşim; anneme şöyle demişler:Boşuna gerildin bak oğlun hepsini yapmış hepsini çözmüş, sorun yok diyorlarmış. Annemde mutlu olmuş ve uyanmiş. Merakla bekliyorum.

Abla malum dün benim rüyamı yorumladın sen yorumlayınca bende bir karamsarlığa düştüm. Neyse dedim açıp Kuran okuyayım, okudum okuduklarımı hediyede ettim bir tespihde çektim.Akşam böyle geçti.Gece olunca dun gecenin cuma gecesi olduğunu ve o gecede oyle bir saat oldugu ve o saatte yapilan dualara muhakkak icabet edildigi geldi aklima ve oturdum tespihi aldım elime ve başladım Yunus(a.s) duasini okudum sonra ise 100 kere ihlas suresini okudum ve dua ettim aslında Allah'tan bana rüyamda çıkış yolu göstermesini istemiştim. Ama Sabah Namazına kalkınca mahzun olmuştum istedigimi goremeyince dedim belki yatınca görürüm.Yine olmadı tam duam kabul olmadı diyecekken vardır bir sebebi, hikmeti diye vazgeçtim bir hayr vardır dedim...

Selam ve dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Öncelikle ben bu Rüyayi yeni gördüm etrafimizda onca nimetti idrak edemeğıimiz,
gibi fark edememişsem bunun da vardir bir hikmetti...
Neden sabretmesini bilmiyoruz FETTAH olan Rabbim değil mi O gümüş kapıyı kapatırsa altın kapıyı açar.
bu kadar germeye gerilmeye gerek yok..
Rüyaniz hayr olsun.

Rüyada gergin olmak görmek;
bireyin muhtemelen, yaşayacağı sıkıntılara sabredemeyeceğine, sorunlu bir kişiliğinin olduğuna,
sabırsğızlğından ötürü gerileceğne ,karamsar bir ruh haline bürüneceğine, girdiği her ortamda sorun çıkardığına,yada çıkaracağına ,yaşamınızdaki güvensizlikleri ve karar ya da eylemler hakkındaki endişelerinizi belirtir...

Mevlam Görelim Neyler.. Neylerse Güzel Eyler...

Günlük gerginlik ve sıkıntılara karşı psikologlar zaman zaman dinlendirici meşgalelerle uğraşmayı tavsiye ediyorlar. Yoga, meditasyon gibi teknikler ileri sürüyorlar.
Halbuki namaz kılmak, beş vakit Allah’a yönelmek, günlük huzursuzlukları unutarak namaza durmak, çağın bunalımlarına karşı da birebirdir.

Sabah, güneşle yarış edilerek, gün doğmadan uyanmalı. Güne başlamadan Allah’a yönelmeli, erkenden aldatıcı
dünyaya karşı güçlenmeli bu şekilde.

Günün hızlı akışı içinde, öğle vakti yine hayatı durdurmalı. Dünyalık gaileleri unutup namaza dalmalı.
Peygamber Efendimizin, “gözümün nuru” dediği, “dinin direğidir” buyurduğu namaza…

İkindi vakti, dünyaya yine mola vermeli. Kul olduğumuzu, imtihan için dünyada bulunduğumuzu ve göz açıp kapayacak süre kadar çabucak geçecek olan dünyanın faniliğini hatırlatan namaza durmalı.

Hava kararırken tekrar kıbleye dönmeli. Dünyadan bir mola vakti daha çalmalı.
Çeşitli hastalıklardan koruyucu, iyileştirici, sakinleştirici, huzur verici, sevindirici, mutlu edici,
üzüntü ve kederi yok edici, sıkıntı ve stresi giderici olan namazı kılmalı.

Tabii, gün biterken bu defa bütün günün yorgunluğunu ve sıkıntılarını yine namazla atmalıyız.
Yeni bir gün yataktan kalkmak için, namazla son vermeliyiz zamana.

İşte, insan zihnini dinlendiren en mükemmel reçete namazdır. Hz. Ali (ra)’nin buyurduğu gibi, “Namaz, müminin istirahatidir.”

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Abla gergin olan rüyayı gören demi ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Abla gergin olan rüyayı gören demi ?

gergin olan rüyayı gören değil,annen, baban,kız kardeşiniz, size gergin olmaniza üzülüyorlar hani derler ya;
" Korkunun ecele faydası yoktur "Kişi korkmakla kendisine gelecek bir zararı önleyemez. Olacak olur. Bunun için boş yere korkup üzüntü çekmemelidir..
Gerilmenin de bir zararı önleyemez. Olacak olur. Bunun için boş yere korkup üzüntü çekme,gerilme,Sen elinden geleni yap gerisi Allah'ın takdiri...Vermeyince Mabud neylesin Mahmut misali....

Neden sabretmesini bilmiyoruz FETTAH olan Rabbim değil mi O gümüş kapıyı kapatırsa altın kapıyı açar.
bu kadar germeye gerilmeye gerek yok..

Üst Alt