• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada gökdelen görmek

Oğlum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm, Hayırlı günler dileği ile.
Ben 45 yaşında evli bir bayanım, rüyamda eşim,ben ve sanırım eltimdi helikopterlemi geldik onu bilemedim ama çok yüksek katlı bir binanın en üstündeydik sanırım göktelendi birbirine yapışık gibiydiler aşağıya bakmak mümkün değildi ne ben ne eşim bakar gibi olduk geri çekildik sonra merdivenlerden kendimi eşimi inerken görüyorum temkinli iniyorduk annem babam vardı lobi gibi bir yere vardık çalışan bayanlar vardı bizim burada bir gayrimenkulumüz varmış ama ben birden hayır o bizim değil abinin (eşimin abisi)diyorum annem sizin olsaydı sağlıkla ilgili bir yer yapılırdı diyor, yapı malzemesi satan bir ortamdayım tanıyormuş gibi yakınız onlardan yapışkanlı süngere benzer birşeymiş renk renk futbol tk ile konuşurken ben fb. aslında ama rüyamda kalbimin diğer yarısının gs. olduğunu söyledim(dünyamdada hep söylerim eşim oğlum gs. ben fb.yim onların üzülmesine dayanamadığım gibi bir sempatim var gs. karşı belki avrupadak başarısından), şimdiden teşekkürederim herkese iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam.. Hayirdir insallah..
Özel mülk olan evler ,yüksek katlı binalar kişinin eşi, ailesi geçimi ve maddi olan dünyasidir..
"Benim rızkım olan, şayet ben bir rüzgâra binsem ve ondan kaçsam da sonunda yine bana ulaşır.
Başkasının rızkını elde etmek içinse rüzgâr üzerine binsem ve peşinden gitsem de aslâ onu elde edemem.”

AIlâh Rasûlü -sallâllâhü aleyhi ve sellem- buyururlar:
“Sizden biri, mal ve yaratılışça kendisinden üstün olana bakınca, nazarını bir de kendisinden aşağıda olana çevirsin!
Böyle yapmak, Allâh’ın, üzerinizdeki nîmetini küçük görmemeniz için gereklidir.” (Buhârî, Rikâk, 30; Müslim, Zühd, 8)

Her çeşit yüksek binalar sıkıntılı bir donemecden sonra bol miktarda para kazanacağınıza…ve yükselmenize isaret eder..

"kendimi eşimi inerken görüyorum "
Ey Allâh’ım! Bizleri temiz ve helâl rızıklarla merzûk kıl ve sâlih amellere muvaffak eyle!
Âmîn!..

Önce insanlar binaları düzenler, sonra da binalar insanları, siniflara ayirir...
Öyle uzaklaşıyoruz ki birbirimizden, öyle köreltiyor ki büyük şehirler insan yanımızı; binalar yükseldikçe insanlık alçalıyor Sabrimiz ve şükrümüz,tükeniyor sanki...
Hayirli Gunler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hiç ummadığız yerden bize ikram edilen nimetler karşısında sevinçten çığlıklar atarak Elhamdülillah dediğimiz de,
Yaratılan harikalıkları görerek hayretten Sübhanallah zikirlerini çektiğimiz de,
Acziyetimizi bilerek, şu koskaca kâinatı bize musahhar yapan Yaratıcının huzurunda korku ve sevgiyle Allah-u Ekber dediğimiz de,

Ailelerimizle iyi vakitler geçirdiğimiz de oldu, olumsuz anlarımızda,
Uzakların yakın olduğu zamanlarda oldu, yakınların da uzak olduğu anlarda,
Hastalanarak yataklarda Şafi-i Hakiki olandan ağlayarak şifa dilediğimiz de oldu,

Nimete kavuştuğumuzda nankörlük ederek Hâlık’ımızı unuttuğumuzda,
Fakirlik yaşayarak sabır içinde kanaat ettiğimizde oldu,

Ganiyyi Mutlak’ın ikramı ile zengin olduğumuzda,
Bir tebessüme ihtiyacımız olduğu günlerde oldu,
Tebessüm ederek etrafımızda SEVGİ ZİNCİRLERİ kurduğumuzda,
Sevdiklerimizin dertleri için kaygılandığımız da oldu,
Her duaya cevap veren Allah’tan (c.c.) onlar için yardım istemek için zamanın ve mekânın ötesine geçtiğimiz de…
ama unutmayin bunlar hepsi birer imtihandi....

Oğlum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
hayırlı cumalar, rüyama yorum yaptığınız için çok teşekkürederim, ama son cümlelerden anlayamadım eşim ve benim merdivenden temkinli inişimiz hakkında yazdığınız ve devamındaki yazınızdaki ifadeler tam olarak anlayamadım, kusuruma bakmayın şimdiden iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayırlı cumalar, rüyama yorum yaptığınız için çok teşekkürederim, ama son cümlelerden anlayamadım eşim ve benim merdivenden temkinli inişimiz hakkında yazdığınız ve devamındaki yazınızdaki ifadeler tam olarak anlayamadım, kusuruma bakmayın şimdiden iyi günler.

Hayirli aksamlar..
Merdivenden inmek; başarısızlığın ve hayal kırıklığının işaretidir..
Üzüntü sıkıntı verici olaylar için de hamd etmek, herşeyin ALLAH'tan geldiğini, imtihan olduğunu, sabredilmesi gerektigini
Kahrında hoş lutfun da hoş. diyerek Rabbimden temiz ve helâl rızıklar icin dua edilmeli...bunu anlatmaya calismistim..
ve binalar ve o binalardaki insanlar,yükseldikçe ..Sabir,şükr,insanlik azaldigini..
yani insan maddi olarak yükseldikçe ,manevi yonunu kaybetmemeli.. yoksa o binalar gibi duygusuz, yanliz kalir..
Bu yüzden, istediğimiz şeylerin hayırlısını istemek gerekir...
sadece Mal zenginligi degil !!gönül zenginliği de dilemeliyiz.. hayirli cumalar..

Oğlum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı cumalar olsun cevabınız için teşekkürler. Buarada bir arkadaşımın oğlu geçen hafta sbs sınavına girdi. onun öncesinde bir rüya görmüş rüyasında bir yolda yürürken yanında bir kadın belirmiş hamile yada görüntüsü öyleymiş gidilen yol biraz puslu gibimiş fakat ilerde annesini bir yatakt yatarken görmüş üstü etrafı su yeşili gibiymiş ben kendimce oğlunun hayırlısıyla iyi bir anadolu lisesi kazanacağına yordum sizin yorumunuzu da önemsiyorum, iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı cumalar kardesim..bir sey degil..ins. rüya ilk yorumlandigi sekilde cikar..
önemli olan o menzille varmak kadar,ahhh!!Şu sınavı bir kazanip bitsede şu işten kurtulsam degil!O menzilde halkin icinde HAKK ile kalabilmek!!
Rabbim herkese hakkında hayırlı olanı versin..
Resulullah aleyhisselatu vesselam buyurdular ki: "Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin.”
Çocuklarımız,bu Hayat denen yolda yürürken karşılarına;hayırlı insanlar çıkarsın! amin...

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Gökdelen Görmek

Selamun Aleyküm abla hayırlı sabahlar. İzninle rüyamı anlatayım sana. Rüyamda bir gökdelenin en üstündeyim. Vakit akşam vakti, ama tam karanlık değil, güneş batmış. Gökyüzü, siyah-koyu mavi karışımı bir renkte. Bir gökdelenin çatısından bakıyorum etrafa, her yer başka gökdelenlerle dolu. Fakat bunlar çok zararlı oluyorlar, bi an onları yıkmam gerektiğini hissediyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, zaten onlarca var ve hepsi çok yüksek ve sapasağlam. Sonra şey oluyor, gökdelenlere şimşek fırlatmaya başlıyorum ama o şimşeklerin nerden geldiğini bilmiyorum, biraz komik olucak ama sanırım benim elimden çıkıyor. Böyle bildiğiniz elektrik yüklü, güçlü, kuvvetli şimşekler çıkıyor elimden ve onları gökdelenlere fırlatıyorum. Bu şekilde 4-5 tane gökdeleni yıkıyorum, sonra önümde koskocaman bir tane çıkıyor, nasıl olduğunu anlamıyorum. Benim de gücüm azalmış oluyor, şimşek vuruyorum ama çok ufak darbeler oluyor, az zarar verebiliyorum. Ardından gökdelenin çatısına başka insanlar çıkıyor, bayağı kalabalık bi topluluk, ismimi söyleyerek "ona yardım edelim" diyorlar, onlar da çatıya geliyor ve benimle beraber darbe vurmaya başlıyorlar, o en büyük gökdelen yıkılınca, diğerlerini de yıkmaya devam ediyoruz ve rüya burada bitiyor. Biraz tuhaf bi rüya ama yine de yorumlarını bekliyorum abla. Hayırlı günler. :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam.. hayırlı sabahlar Hayirdir insallah..
Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh.....
Özel mülk olan evler ,yüksek katlı binalar kişinin eşi, ailesi geçimi ve maddi olan dünyasidir..
Rüyada gökdelen görmek, yüksek idealleri, yaratıcılık ve hayal gücünü temsil eder. Her zaman yüksekte olmak isteğinizi gösterir..
Evlerin ve binaların katları yükseldikçe alçaldı insanlık…

ayrica tağutu, yani Allah Teâlâ'nın emirleri ve yasakları ile çatışan nefsini, diğer şahısları, önderleri,diktatörleri de yıkmak istemenize,imana yorumlanir..
Akaid sahih olmadan, hiç bir amel makbul olmaz...Çünkü akaid sahih olmayınca, hiç bir amelin kıymeti yoktur.
Amelsiz ilim, meyvesiz ağaç gibidir." Burada amelden kasıt, kalbin ameli, yani (kalbin) ALLAH`a teslim olması ve ondan korkmasıdır ki, böylelikle;
kalp ALLAH`a ibadet eder hale gelir...güç ve kuvvettini iman-dan alir!!
İnsanlık tarihi incelendiğinde; olumlu veya olumsuz büyük işler başaranların; güçlerini mutlaka imânlarından, dâvâlarına olan inançlarından aldıkları görülür.

sahip olduğunuz Sevgi,sevgili, kerametti, imkanları, başarıları, nimetleri kendinden sanirsan hepsini tek,tek kaybedebilirsiniz..
Keramet ne sende ne bende..Keramet,Allah için seven ve birleşen yüreklerde !..Gerisi vesile..Gerisi bahane..Gerisi teferruat...
Beddua etmeyin...Dua edin.

"Rabbinize yalvara yakara ve gizlice dua edin. gerçek şu ki o haddi aşanları sevmez.”
el-a’raf, 7/55

https://www.islamiforumlar.net/guncel-haber-bilgi/32250-fethullah-gulen-beddua-yagdiriyor.html

halise

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada gökdelenden görmek

Selamun Aleyküm hocam rüyamda çok yüksek katlı gökdelendeydim. Gökdelen sanki bulutlara kadar uzanmış gibiydi, sadece benım bulunduğum gökdelen vardı. Ben orada sınava gırecek oluyorum. Yanımda bırkac tanıdııgım var. Aşağıya bakıyorum ada gibi bir yerde cami var ama ben o kadar yuksekteyım kı camı cok kucuk gorunuyor, cok ferah bır yerdı. ben Aşagıya baktım uzun uzun hep degıstı yeryüzü, denız bazen adanın şeklını degıstırıyordu. Ama camıde hıc degısıklık olmadı o hep aynı yerındeydı. İçimde hiç korku yoktu. Denız masmavı ve cok guzeldı. Sınav ıcın sırama oturdum. Kalemlerımle ılgılenırken uyandım. Şimdiden cok teşekkür ederım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun
Rüyada gökdelen görmek;
yüksek idealleri, yaratıcılık ve hayal gücünü temsil eder. Bu rüya aynı zamanda her zaman yüksekte olmak isteğinizi gösterir.

Rüyada gökdelende yaşamak, gökdelende oturmak;
hayallerinize kavuşmak için daha fazla çaba sarf etmeniz gerektiğine yorumlanır.

Rüyada sınava girdiğini görmek;
bu sizin herhangi bir ( konu veya alanda ) teste tabi tutulduğunuzu veya bir başkası tarafından sizin gözetlendiğini belirtir.
Bu tür rüyalar genellikle sizin bazı konular hakkında endişeli ve bazı şeylerden kaygı duyduğunuzu temsil eder...
insanın yaşadığı sürece hep imtihana tâbi tutulur..........

"Aşağıya bakıyorum ada gibi bir yerde cami var ama ben o kadar yuksekteyım kı "
desenize Kendiniz,Yadardana da de dahil her şeye bir nebze olsun uzaksınız !!Kendime ulaşamıyorum. Kendime çok uzağım.
Kendimle aramdaki mesafeyi anlatmaya hiç bir uzaklık birimi yetmez. Kendime gelemiyorum misali..
tevazu, alçakgönüle,Allah'tan Korkar, Takvâ Sahibi Olursanız Mualliminiz Allah Olur ...

Rüyada gökdelene aşağıdan baktığını gören;
uzanamayacağı bir şeye heves eder ve bunun yüzünden biraz acı çeker,hayal kırıklığı yaşar...selametle..

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/32342-ben-kendime-gelemiyorum.html

Üst Alt