• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada gökyüzünün karardığını görmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alperen_18

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada göğün karardığını görmek, rüyada gökyüzünün karardığını görmek, gökyüzünün kararması tabiri.
Selamım aleyküm arkadaşlar . Ben 23 yaşında Trabzon'da öğrenciyim . Rüyamda düz bir ovada güneşin doğmasına yakın derme çatma bir çadırdan çıkıyordum. Karşımdaki dağın ardından güneşin doğuşuna bakarken güneş yükseldikçe gök kararmaya başlıyordu ve güneş tamamen doğduğunda sadece çakmak kıvılcımı gibi çok az bir ışık saçıyordu. Gökteki karanlık ışık eksikliğinden değil de sanki kara bir toz bulutu gibiydi çünkü dediğim gibi güneşi kıvılcım atan çakmak taşı gibi görebiliyordum ve gökteki karartı hareket ediyordu. Ben ova boyunca gökyüzünü izlerken etrafta diğer derme çatma çadırlar olduğunu fark ettim ve o insanlar gökyüzünü gördükten sonra çadırlarına tekrar girdiler ama ben dışarıda durup izlemeye devam ettim . Daha sonra gökyüzünde ufak tefek hortumlar oluşmaya başladı ve gittikçe büyüdüler. Güneş arada bir parlamaya başlarken bazen neredeyse tamamen kayboluyordu. Çadırlarına giren insanların ürktüğünü hissedebiliyordum ama bende hiç korku yoktu ne o an ne de uyandığımda. Daha sonra da çadırıma girip örtünün arasından gökyüzünü izlemeye devam ederken uyandım .

Şimdiden yorumunuz için teşekkür ederim .

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir şekilde yorumlanamaz.
Rüyayı gören kişinin yaşı medeni hali cinsiyeti O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.
Rüyada gökyüzü görmek veya gök ile konular görmek;
Burada önemli olan gökyüzünü durumu, rengi ve neler olduğudur. Genel olarak açık gökyüzü hayırlı gelişmeleri, kapalı olanı ise sıkıntıyı işaret eder.

Rüyada göğün karardığını görmek ;
Ani gelişen olaylar, hayallerinizi ve umutlarınızı yerle bir edecek gibi görünse de Hayata ve olaylara daha büyük bir pencereden baktığınızda;
Her şerde bile bir hayır olduğunu anlıyacak olmanıza yorumlanır...

Değişimlere direnmek hatadır...
Bırak hayat seninle Sen de Hayat ile ak gitsin...
İnsanoğlunun yapısında vardır kendini güvende hissetme gereksinimi. Her insanın en güvenli sığınağı, durumu başkadır.
Güvende olma isteği bazen yenilikleri, değişimleri, farklılığı kabullenmemeyi de beraberinde getirebilir.
Kimi insan için yenilik ve değişim bilinmeyendir. Bu bilinmeyene kendini teslim etmek, kişiye güvensiz ,korkunç gelebilir.

Güzel bir söz vardır : “Korkunun ecele faydası yoktur.” Korkmak, çözümsüz kalmaktır. Elini, kolunu bağlayıp beklemektir.
Oysa insan muhteşem özelliklerle yaratılmıştır. Yeter ki özelliklerimizin farkında olalım. Her güçlüğün üstesinden gelebilecek yetenekler verilmiştir insana.

“Karşına çıkan değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. “Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir”
diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını?”

Ben de tamamen katılıyorum buna. Değişimler olmadan, yeniliklere ayak uydurmadan yaşanacak bir hayat, tek düzedir.
Kendimizi güvende hissedeceğiz diye korkarak, çekinerek yaşamak eksik kalmaktır.
Hayat güzellikleri, kolaylıkları ve güçlükleriyle anlamlıdır. Zoru yaşamayan, kolayın değerini bilemez. Zor olanın da kendine özgü bir eğitim yanı vardır.
Yaşamda zordan kolaya, inişten çıkışa geçtiğimiz zaman anlarız, elde edilenin ne kadar değerli olduğunu. Deneyimler kazanırız.
Hatalarımızı tekrarlamamak içindir bu deneyimler. Yaşamın her aşamasında bize yol gösterirler, ışık tutarlar.

Değişimler sürecinde çıkılan yolun ucunun nereye varacağını düşünmek ve bununla ilgili endişelere kapılmak yersizdir. Korkmak yerine ilk adımı atmak yeterlidir.
Zaten bize düşen görev de budur. Kararlı ve inançlı olarak ilk adımı atmak… Gerisi kendiliğinden gelir. Yenilikler ve değişimler gözümüzü korkuttukça yaşamdan koparız.

Aysenasya

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada gökyüzünün kararması

Öncelikle merhabalar. Ben Aysen 18 yaşındayım. Rüyamda gökyüzüne bakıyordum birden Kuran'i Kerim'de yazdığı gibi gökyüzü karardı ve yıldızlar hepsi sönerek yere düştü. Annem yanımdaydı ben de anneme bak kiyamet geliyor, Kuran'da yazmıştı böyle dedim. Sonra bi ağır gürültü sesi duydum. O esnada rüya olduğunu hissedip Allahım ne olur uyandır beni dedim ve uyandım. Bir de bu rüyayı sabaha karşı görmüştüm. Beni aşırı rahatsız etti. Allah rızası için yorumlarsanız sevinirim, saygılar.

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Ruyada gökyüzünün kararması

Öncelikle merhabalar. Ben Aysen 18 yaşındayım. Rüyamda gökyüzüne bakıyordum birden Kuran'i Kerim'de yazdığı gibi gökyüzü karardı ve yıldızlar hepsi sönerek yere düştü. Annem yanımdaydı ben de anneme bak kiyamet geliyor, Kuran'da yazmıştı böyle dedim. Sonra bi ağır gürültü sesi duydum. O esnada rüya olduğunu hissedip Allahım ne olur uyandır beni dedim ve uyandım. Bir de bu rüyayı sabaha karşı görmüştüm. Beni aşırı rahatsız etti. Allah rızası için yorumlarsanız sevinirim, saygılar.
GÜNEŞ BÜRÜLÜP KARARDIĞINDA, YILDIZLAR DÖKÜLÜP SÖNDÜĞÜNDE,Dağlar sökülüp yürütüldüğünde, Doğuracak develer başı boş bırakıldığında,Yabani hayvanlar toplanıp bir araya getirildiğinde, Denizler kaynatıldığında, İnsanlar amelleriyle eşleştirilip buna göre şekillendirildiğinde, Diri diri gömülen kıza hangi suçundan dolayı öldürüldüğü sorulduğunda, Defterler ortaya serildiğinde, Gökyüzü sıyrılıp açıldığında, Cehennem ateşi harlatıldığında, Cennet yaklaştırıldığında, Kişi neler yaptığını öğrenmiş olacaktır. Hayır! Hayır! Yörüngülerinde akıp giderek doğan ve batan yıldızlara andolsun! KARARMAKTA OLAN GECEYE ANDOLSUN! AĞARMAKTA OLAN SABAHA ANDOLSUN Kİ, O Kuran gerçekten değerli, güçlü ve arşın sahibi katında itibarlı, bir elçinin sözüdür. Ey Kureyşliler! Sizin arkadaşınız Muhammed bir Deli Değildir.. Andolsun o, Cebraili ufukta gördü. O gayb hakkında cimri değildir. Kuran, kovulmuş şeytanın sözü değildir. Hal böyle iken nereye gidiyorsunuz? O alemler için içinizden dürüst olmak isteyenler için ancak bir öğüttür. Alemlerin Rabbi Olan Allah Dilemedikçe, Siz Dileyemessiniz..

--

Bu sure Tekvir suresidir ki, kıyamet gününe işaret eder. Kıyamet günü gökyüzü kararıp yıldızlar söner, bu yüzden rüyanızda gördüğünüz o an ahir zaman anı, kıyamet anıydı dene bilir. Bu bir günaha işarettir. O günaha karşı uyarılmışsınız kardeşim, tövbe ediniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt