• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada göl görmek

GulNur1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamlar guzel kardesim,

Her seyden once bana karsi olan sabriniz ve devamli gonderdigim ruyalarima getirdiginiz guzel yorumlar icin gonulden tesekkur dedrim.
Nedenini bilemiyorum ama ben ruya goren biriyim ve inancim da fazla.

Simdiden cok tesekkur ederim.

Ruyamda tanidigim bir erkek arkadasimla onun evinin cevresindeki golu sanki ikimizde golun icinde ama suya batmadan sanki zaman zaman da suyun uzerinde yurur gibi hizli bir sekilde neredeyse sulari yararak hic islanmadan cabucak karsi sahile cikiyoruz.
Orada baska kucuk botlar, sandallar var gibi, bir de kucuk bir bakkal dukkani.
Birlikte bakkala gidiyoruz,sanki benim butun evraklarim ondaymis, hatta paramin birazi bile ondaymis. Bana ben araba icin tamirciye gidiyorum diyor, paran var mi yaninda diyorum, gulumseyerek senin paran var ya ben de diyor. Sonra da bana soruyor senin kimligin ehliyetin yaninda mi diyor, evet diyorum ama aslinda onlar da ondaymis. Ya da o bana kimligin ben de ehliyetin sende mi diye soruyor. Bana sen bakkala yardimet diyor. Oturuyorum bakkalda onu beklerken, bir tarfatan da dusunuyorum, burada yardim edilecek bir sey yok ki diye, ama gene de oturup bekliyorum.

Saglicakla kalin,

Gulnur

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli aksamlar.. bir sey degil kardesim..hayirdir insallah..
Rüyada göl görmek mutlu olacağınız ve bu mutluluğu sevdiklerinizle paylaşacağınız anlamına gelir.

Rüyada su görmek sizin bilinc alti ve ruhsal durumunuzu ifade eder. Su içmek psikolojide hayat kaynağıdır ve hayata enerji veren bir unsurdur. Temiz su maneviyat, bilgi, tedavi ve bereket sembolüdür...

Suda yürümek, Ruyada kendinizi suyun ustunde yururken görürseniz bu manevi acidan duygulariniza tamamen hakim, egemen olduğunuzu gösterir.
Bu rüya aynı zamanda size duygularina her zaman hakim olmanızı ve günlük yaşantınızda daima mantikla haraket etmenizi tavsiye eder...

Rüyada bakkal görmek, Tarafsız biri olduğunuza ve herkes tarafından sevildiğinize iyi insan adeletli kimse bilgili bir kişi olduğunuza işarettir.
Hayirli gunler..

acilangul1

cerenn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada gölde yüzmek rüyada göl görmek rüyada göle girmek
Hayırlı Günler. Dün gece rüyamda bir göl gördüm ama bazen göl gibi bazen deniz gibi. Biz ağaçtan sandal yapmışız annem, ben, babannem binip gölden karşıya geçiyoruz.Rüyamın sonrasında ayrıldıgım sozlumu goruyorum yanyana cok mutluyuz, o gunde nıkahımız kıydırmışız.. 2 gün öncede annem yıne bizim ıkımızın evlendıgını benım gelınlık onun damatlık gıydıgını gormus.. Bunu neye yormalıyım ıyı gunler?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı Günler Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada göl görmek;
mutlu olacağınız ve bu mutluluğu sevdiklerinizle paylaşacağınız günlerin yaklaştığı sıkıntılardan kurtulacağıniza güç ,kuvvet ,Sabır anlamına gelir.
la havle ve la kuvvete illa billah

cerenn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı Günler Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada göl görmek;
mutlu olacağınız ve bu mutluluğu sevdiklerinizle paylaşacağınız günlerin yaklaştığı sıkıntılardan kurtulacağıniza güç ,kuvvet ,Sabır anlamına gelir.
la havle ve la kuvvete illa billah

Teşekkür ederim bilginiz için fakat Rüyamın sonrasında ayrıldıgım sozlumu goruyorum yanyana cok mutluyuz, o gunde nıkahımız kıydırmışız.. 2 gün öncede annem yıne bizim ıkımızın evlendıgını benım gelınlık onun damatlık gıydıgını gormus..
Bunu neye yormalıyım ıyı gunler?
uzunlafinkisasi.jpg

Gönül sızım...

herşey nasip kısmet.. Nasipden ötesi yok.

https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/27686-ruyada-sozlumu-gormek.html

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm. Rüyamda göl kenarındayım ve bir kızım var mis. Bir sıkıntım var kızıma belli etmeden arabayla uzaklaşmaya çalışıyorum kızım Göl den çıkıyor geri dönmek zorunda kalıyorum. Ama halletmem gereken bir sıkıntım var kızım üzülmesin diye sürekli araba ile gidip geliyorum. Bir türlü gidemiyorum oradan . Göl etrafi toz toprak . Evli değilim çocugum yok bu arada. Gönül sızım kusura bakmayın sürekli rüya mi soruyorum değerli zamanınızı alıyorum . Allah razi olsun .Size zahmet veriyorum .Hakkınızı helal edin. Selam ve Dua ile. Hayirli Akşamlar.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Rüyaniz hayr olsun.
evet gerçekte de bir sıkıntınız ,sorun endişeniz var hiç kimseye belli etmek istemediğiniz..
"Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez."Bakara Sûresi 286
her şeye taşıyabileceği kadarını yükler. Fertleri güç yetirebilecekleri işlerle ,sorumluluklar ile mükellef kılar...

Rüyada göl görmek ;
yaşamınızda huzur arayışı içinde olduğunuzu temsil eder.
unutmayin insan ancak aklıyla hangi hakikatleri bilmeye güç yetirebilirse, sadece onlardan sorumlu!..

Bir zamanlar, hayatın sadece zâhirinde takılı kalmayan, hadiselerin görünen kısmından ziyâde, derûnundaki hakikatleri temâşâ etme gayretiyle hareket eden, hikmet ehli, yaşlı bir tahta oyma ustası yaşarmış.

Bu ustanın da, hayata dâimâ karamsarlıkla bakmayı huy edinmiş, her şeyden şikâyet eden ve hiçbir zaman memnun olmayan ham bir çırağı varmış. Öyle ki, ustası ne kadar güleryüzlü ise, çırak o kadar abus çehreli; ustası ne kadar cömert ise, çırak o kadar cimri; ustası ne kadar yardımsever ise, çırak da o kadar bencilmiş.
Günlerini, dünyaya gelişin imtihan hikmetine binâen olduğunun idrâkinden uzak olarak geçiren bu çırak, başına gelen en küçük sıkıntıda bile yüzünü buruşturup şikâyet edermiş.
Hayat onun için sanki sırf kötülüklerden, sıkıntılardan, acılardan, dertlerden ve mutsuzluklardan ibâretmiş.

Hikmet ehli olan ustası, bir gün bu çırağına güzel bir ders vermek istemiş. Onu, bakkala tuz almaya göndermiş. Âdeti olduğu üzere çırak da söylene söylene denilen şeyi yapmış.
Ustasının yanına geldiğinde “şimdi tuzun ne gereği vardı ki sanki!” gibisinden bir tavırla tuzu ustasının önüne koymuş. Usta, çırağını bir müddet süzdükten sonra, sert bir üslup ile bir avuç tuzu bir bardak suya döküp karıştırmasını söylemiş.
İşin nereye varacağını henüz anlamayan çırak, yine suratı bir karış asık bir şekilde söyleneni yapmış. Ustası üslûbunu biraz daha sertleştirerek; “Şimdi de yanımda çırak olarak devam etmek istiyorsan o suyu iç!” diye emretmiş. Çırak önce şaşırmış. Sonra kaşlarını çatmış. “Bir bardak tuzlu su nasıl içilir ki usta!?” diye söylenmiş.
Lâkin ustasının daha evvel hiç görmediği sert bir yüz ifâdesiyle kendisine hitap etmesinden dolayı, zorlanarak da olsa bardaktan az bir yudum almış. Almasıyla da yüzünün şeklinin değişmesi ve suyu tükürmesi bir olmuş. Bu hâdise üzerine ustasının da yüzündeki sertlik, birden tatlı bir tebessüme dönüşmüş. Sonra çırağına sormuş:

“Tadı nasıldı?”
Çırak, kızgınlıkla şöyle cevap vermiş:
“Tuzlu, hem de çok tuzlu! Zehir gibi…”

Usta, tebessümüne devam ederken elinden tuttuğu çırağı bu defa köyün kenarındaki tatlı su gölünün kıyısına götürmüş. Az evvelki yaptığını burada da yapmasını söylemiş.
Çırak da bir avuç tuzu göle atıp sonra da gölün tatlı suyundan kana kana içmiş. O, ağzının kenarlarından akan suyu eliyle silerken ustası tekrar sormuş:

“Tadı nasıldı?”
“Bal gibi tatlı!” diye karşılık vermiş çırak. Ustası devamla:

“Peki, tuzun tadını hiç alabildin mi?” diye sorunca çırak şöyle cevaplamış:
“Hayır! Tuzun tadını almadım. Tuz sanki gölün içinde kayboldu.”

Bunun üzerine hikmet ehli usta, suyun yanında diz çökmüş olan çırağının yanına oturmuş ve ona ömrü boyunca unutamayacağı şu dersi vermiş:

“Pek değerli evladım! Hayatımızdaki dertler, sıkıntılar, ıstıraplar tuz gibidir; ne azdır ne de çok. Bunların miktarı hep aynıdır. Ancak, bu sıkıntıların kişiye ne kadar tesir edeceği, onun neyin içine konulacağına bağlıdır.
Bir sıkıntın, ıstırabın olduğunda yapman gereken şey gönül dünyanı genişletmek ve duygularını zenginleştirmektir. Bardak olmayı bırakıp göl olmaya çalışmaktır. O anda göremesen bile, o sıkıntıların sonucundaki güzellikleri görebilmektir.”kissadan hisse...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Gönül sızım ablacigim Zaaflarimdan o kadar vuruldum ki artık insan kendi benliğinden bile gizliyor zayıflığını. Gun geliyor Insan kendi zaafina bile yenik düşüyor. Zaaflarimi bilen soyut ve somut yaratilan herkesin gönlümde izi var. Allah affetsin. Kalbim kırık değil. Gönlum dünya hayatına doymuş ne yapayım elimde değil. Nedenini sorgulamadan ben seccadeye giderim. Insan kendiyle yüzleşmek ten suretini bulamıyor bazen. Allah razı olsun çok güzel di yazınız . Alah Ahiret ve Dünyada iyi hal nasip etsin. Selam ve Dua ile

Üst Alt