• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Hazreti Mevlana görmek

Songul1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba dün gece rüyamda esimin halası ile hazreti mevlana hazretlerini cok mutlu böyle hoş sohbet Bayram havasında Mesut Nasıl diyeyim okalar güzel bi sekilde gördümki etkisinden çıkamadı bu rüyama ne anlam çıkaracağımı bılemedım.
Bunun yorumlaya bilirseniz cok memnun olurum simdıden cok teşekkür ederimin harikaa:maasallah:

YÖNETİM/DUYURU: Gönül Sızım 2-3 gün yok. O nedele yorumları döndüğü zaman yazacak.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Allah-in selami rahmetti bereketi huzuru hidayetti Sizin uzerinize de olsun
Hayirdir insallah...
İnsanın iyiliğine olan şeylerin görülmesi Allah tarafından bir ikram bir müjde olduğu gibi insanın başına gelecek bir kötülüğün görülmesi de bir uyarı olabilir.
Allah Basıt isminin tecellisiyle kullarının kalbine inşirah vermek istediği gibiKabıd isminin tecellisiyle de onların kalbine bazen darlık da verir.
Bunları yakaza halinde verdiği gibi rüya aleminde de verir. Maksat müjdelerle ibadete şevkini uyarılarla da yasaklara karşı dikkatini arttırmaktır...

Rüyada hz.Mevlanayi görmek;kalbinize mukabil bir kalp bulmak ile de yorumlanir...
ayrica iyi amel yapmaya hayır ve iyilikte bulunmaya ve günahlardan arinmaya...ve Sizi Gönül insani olmaya davet eder..
Peki bu nasil olacak?

Gönül kazanınizda biraz temizlik yapıp içini döküp işe yaramıyanları atmak ...
aslinda bunu SIK SIK hepimizin yapmasi gerekir..
gönül kazanımiz o kadar gereksiz seyler ile dolu ki sanki nefis Sarayi...
insanların en büyük düşmanı kendi nefisleri. Nefsine güvenen hep aldanır...
Gönlümüz çıplak gönlümüz üryan. Kalbimiz püryan!. Dışımızdaki dağınıklık içimizin birliğine engel oluyor...
Dış dünyamızla iç dünyamız uyum sağlayamıyor...
Darmadağın oluşumuz!Ruh ile nefis hep bir savas halinde kendimiz ile bir cihada girebilseydik eger???
Nefsimiz Nefisten kalmaz bir eser. .Huzur bulurdu kazan!""

İnsan için “unutan varlıktır” denir. Unutmak insan için hep kötü bir sıfat olarak görülür. Unutkanlık hayatımızı altüst eder...
Ama ne enteresan bir durumdur ki; insanın unutmadığı bazı şeyler de vardır. Unutmamak bu açıdan bakıldığında hayır değil bilakis şer getirir bize....
Öfkesini nefretini kinini düşmanlığınıkalbinin derinliklerindeki nefret kutusunda saklayan o kadar çok insan var ki! Yıllar önce yaşanmış vakaları size saat saat söyleyebilir.
Kim ne demişti kim ne yapmıştı anlatılir...
Kalp kazanimiz o kadar cok Öfke kin ve nefret ile doludur ki..sanki Rahmette yer kalmamis gibi..tika basadir!
bir kalpte kin varsa orda Rahmet olamaz derdi Garip anam....
Nefret biriktiren öfke biriktiren iflah olmaz. ...HAKK in aşkını da bu karanlıklar içinde kaybeder... Kin ve öfke biriktirilmiş bir kalpte sevgi de kendine yer bulamaz.
Bu öfke niye?
İnsan unutmalı insan affedebilmeli... Yanlışa yanlışla cevap vermemeli. Kin biriktirmenin bir faydası olmadığını kabul etmeli...
Bu anlamda unutmanın ne kadar önemli bir nimet olduğunu görüp hamd etmeli.ve unutup hayatina devam edebilmeli..
yoksa kin ve nefret icinde takilip kalir..hem kendi hayatini hem de sevdiklerinin hayatini anlamsizlastirir..
kin ve nefret Atesin kivilcimlari gibidir..ilk once kendinizi yakar ve daha sonra kivilcimlar erisirse KIZDIKLARINIZA ulasir!
Yuregimiz Nefret ile dolu mu? Doluysa “delete” tuşuna basın ve onları çöp kutusuna gönderin. Sonra da geçmişe “mazi” deyip bugünü bugünün şartlarında değerlendirin..
Hayirli geceler...

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Rüyada hz. mevlana ve abdülkadir geylani hazretlerini görmek

Selamun aleyküm, geçen günlerde abdestli bir şekilde abdülkadir geylani hazretlerinin eserlerinden feyz alarak faydalanırken birden ağır bir uyku bastı eseri kaldırdım, gözlerimi kapadım uyku ile uyanıklılık arasında bir kadın sesi duydum: "abdülkadir geylani hazretleri seni görmeye geldi" ben de cevap olarak: "koskaca abdülkadir geylani beni görmeye mi gelecek canım" dedim sonra uzun boylu sakalları siyah olarak yanıma geldi kendisiyle sohbet etmeden hz. mevlana'yı gördüm güzel bir evin içindeydik bağdaş kurmuş oturuyordu ben de yanında dizimi çekmiş edepli oturuyordum. hz. mevlana sağındaki pencereyi açmak için sola doğru çekti orada beyaz tek bir minare gördüm sadece minare gözüküyordu ve çok hoştu hz mevlana dedi ki: "biz buradayız gelmek ister misin?" ben de: "daha hazır değilim" cevabını verdiğim gibi tekrar uyandım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, Rüyanız hayır, sonuçları da bir o kadar hayırlı olsun.
“…Ben Alemlerin Rabbi’ne teslim oldum!”
el-Bakara, 131

Rüyalar bazen hayatta tesiri altında kaldığımız olayların izlerini taşısa da çoğunlukla çok sırlı olaylardır.Rüyaniz Hayr olsun..

Rüyada Abdül kadir geylani Hazretleri’ni görmek;
manevi yönden kuvvetlenmeye, bereket ve feyzin çok olmasına, üzüntü ve sıkıntılardan kurtulmaya bazen de bu, bizim tembelliğimiz ve eksikliğimize de işaret edebilir..
"BÜTÜN MESELE, ATEŞİN SIRRINI ÇÖZMEKTE "
Hz Şeyh Abdulkadir Geylani

Rüyada mevlana hazretlerini görmek;
Gayet güzel ve müjdeli bir ruya. Hem sizi doğruya davet ediyor hem de kendinizi yeni baştan bir değerlendirmeye tabi tutmanızı öneriyor bu rüya. En doğrusunu rabbim bilir.

Siz doğruya niyet edin size yardım eden yolunuzu açan ve size kolylık gösteren çok olacaktır. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Siz doğru yerden ve iyi niyetle başlayın akibet hayır olur inşallah.

Rüyanız, hem çevrenizde hem gönül dünyanızda şöyle etraflıca bir yenilenme sürecine girmenizi ve iyi niyetinizin iyi sonuçlar doğuracağını müjdeliyor inşallah. Hayırlı günler.

Rabbim! ilmimizi, anlayışımızı, idrak imanımızi ve sıdk üzere çoğalt!

Bütün mesele hazır olmakta ...Ya sen aşka hazır değilsen.. ?

Kaderimiz bize hazır olduğumuz şeyleri yaşatsın. Hazır olduğumuz herşeyi güzel yaşamak kaderimiz olsun. selametle

Ozge27

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Mevlana'yı görmek

Bugun ruyamda mevlananin ismi cok geciyor, bir dua kitabi var dua kitabi acik arapca dua yaziyor o duanin ortasindan bir harf biranda avucuma konuyor, bu harfi nasil muhafaza ederim derken kardesim suya koymamizi soyluyor, harfi agzima almisim sonra suya koyuyorum harf agzimda dagilmis hepsini suya koyduktan sonra duayi okuyorum, bu duanin adi nedir acaba diye okuyorum duanin uzerinde mevlana duasi yaziyor. Ve ayrica mevlananin ayak izini goruyorum karma karisik bir ruyaydi.

Âişen

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Hz Mevlanayı görmek

Rüyamda Hz mevlana ile bi evdeyiz. Ev benim evim gibi ama degil. Mevlana hzleri siyah bi cubbe giyip bagdaş kurmus bende yaninda oturuyorum. Bir karış arkasında oturuyorum. Tam birsey diyecekken ust sağ azı dişim sallanmaya başladı. Elimle salladım salladım sonra mevlana hzleri yuzume bakarak iceri gitmemi isaret etti. Evin diger odalarina gittim odalar hep nevlananin müridi dolu. Bir yandanda dişimi salliyorum. O esnada disim düstü avucuma. Avucumda biraz kan ve dişimle birlikte Mevlana hzlerine gittim avucuma bakiyorum o esnada uyandim. Tabirini yapabilir misiniz ?

Üst Alt