• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada hilal şekli görmek

neslidem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm. Epeydir zihnime takılan rüyalarım var, bazı rüyalarımın birebir çıktığı olmuştur geçmişte. 29 yaşında bekar bir öğretmenim. Şimdiye kadar evliliğe sıcak bakmıyordum (anne babamın evliliğinin sıkıntılı olması evlilik kurumunu olumsuz görmeme neden oldu yıllarca). Memlekette görücü olarak gelenlere de direkt evliliği düşünmediğimi söyleyip kimseyle şimdiye kadar birebir görüşmedim. Ama artık fikirlerim biraz değişti, yıllar sonrasını düşündüğümde bu olumsuz bakışı kendi kendime aşmaya çalışıyorum diyebilirim. Bu arada nasip olursa evliliğimin saygı ve Allah için karşılıklı sevgi çerçevesinde olması için dua ediyorum. Benden iki yaş küçük bir kız kardeşim var, karakterlerimiz farklı, o evde olduğu için hayırlı bir kişiyle evlenip babamın evde ve aile bireylerinin hepsi üzerinde oluşturduğu baskıdan kurtulması için dua ederdim hep, sıramı kardeşime verdiğimi anneme de özellikle söyledim ki kısmetine mani olmayım,(zaten bundan 4 yıl öncesinde gördüğüm bir rüyayı da 'kardeşin senden önce evlenecek' diye yorumlamıştı birisi) ve 1 yıl önce evlendi kardeşim ve çok şükür mutlu ama ilk tanışma arefesinde bazı cümleler sarf etti onu kıskandığımı ima eder tarzda, tabi çok kırıldım ama sorun çıkmasın zaten gergin bir dönemde, sorun çıkarsa benden bilinir diye o dönemde sustum. Ama düğünden sonra iletişimimiz olmadı şu an aramız kötü.(çünkü benim kötü bir huyum var kindarım, yaşadıklarım beni hep temkinli olmaya yönlendiriyor.) Affınıza sığınıyorum uzun anlattığım için. Rüyayı tam olarak yorumlayabilmem için o kişinin hayatına dair fikrim olmalı diye bir uyarınız var. bundan dolayı uzun tutuyorum. Hakkınızı helal edin.
1. rüyam: Ramazan ayından yaklaşık bir hafta öncesinde gördüm. Kardeşim ve ben gelinlikle fotoğraf çektiriyoruz. Kardeşim benim önümde çapraz olarak poz veriyor sırtı dönük bana, benim yüzüm ona dönük. Onun gelinliği krem rengi dantel işlemeli, benimki beyaz-parlak ve daha sade ama önemli bir ayrıntı gelinliğimin etek kısmı aralıklı hilal şeklinde metal parlaklığında süslerle işlenmiş (hilalin şekli muz gibi tam hilal değil yani). Gelinliğin duvak kısmının olup olmadığını hatırlamıyorum. Kardeşim havalı bir şekilde poz verirken ben bir adım gerisinde şaşkın ve mütevazi bakıyorum öyle. Benim amacım pek de poz vermek değil sanki.
2. rüyam: Ramazan ayının ilk haftasında gördüm. Rüya biraz karışık tam da anımsayamıyorum. Net olarak hatırladığım kısmı anlatayım. Bu rüyada gördüğüm kişileri gerçek hayatta tanımıyorum. Herhangi bir cemaate mensup bir bayan beni ve bir kız arkadaşı bir bahaneyle bir eve götürüyor. Amacı bizi evlilik amaçlı birileriyle tanıştırmakmış (ama benim haberim yok bundan). Beklerken ben namazın vakti geçmeden namazımı kılayım diye niyetleniyorum ve o kız arkadaşla birlikte namaza duruyoruz (öğle veya ikindi namazı). Biz namaz kılarken sanırım o bayanın yönlendirmesiyle bizi tanıştırmayı düşündüğü iki kişi gelip bizim önümüzde namaza duruyorlar, ben rahatsız olup bir adım geri gidiyorum. Namazı bitirdikten sonra dualamaya otururken önümde, iki tane önyüzü şeffaf- arka yüzü kırmızı renkte asetatla kaplı sayfalar beyaz fotokopi halinde fasikül görüyorum. Birine bakayım derken biri eliyle sayfanın bir bölümünü kapatıyor görmeyim diye ama ben sanırım yazarın adının olduğu bölümün sonunda 'Taşdelen' yazısını gördüğümü hatırlıyorum. Neyse namazdan kalkıp oturuyoruz. O bayan söze girmeye, ortamı yumuşatmaya çalışıyor (bunun içinde bir müzik sesi verdiriyor)ama ben sinirleniyorum, 'tanıştırma böyle mi olur? Dört kişiyi bir araya getirmişsiniz, kim kimle tanışacak, ortalık karışmayacak mı, bir üslupsuzluk var burada' diye düşünüyorum. O sırada kız arkadaş odanın biraz gerisinde kalıyor, ben,abim ve o iki bey sanırım birde bayan bir arada kalıyoruz. Ben kızgınlığımı ifade edip 'ben gidiyorum, hadi abi gidelim' derken karşımdaki iki beyden biri hafif tebessümle 'biraz konuşabilir miyiz?' diyor; diğeri zaten başını eğmiş ve hafif yana çevirmiş vaziyette duruyor. Benim ağzım bir cevap verecek gibi doluyor ama dudaklarım açılmadı, bir şey demedim, sustum öyle. (tek hatırladığım tebessümünün ben de iyi niyet izi bıraktığı).
3. rüyam: Görev yaptığım okulda ücretli çalışan samimi, iyi niyetli ve sevdiğim bir bayan arkadaşım var. Elinin lezzeti iyidir arada bir şeyler yapıp okula getirirdi. Bu arkadaşım gene bir tencereyle bir yemek yapmış getirmiş ama tuhaf bir yemek. Tencerede hamur kızarması tarzı bir şey, biraz salçalı, bir de (afedersiniz rüya işte) siyah toynaklar (tek tırnaklı hayvanın ayakları) var. Okulda pek de sevmediğimiz insanların yüzüne gülüp arkasından atan bir hocamız var(bey). O güzel yiyor yemeği ama ben 'böyle bir yemeği ilk kez görüyorum' diyorum arkadaşımı kırmamak için tadına bakayım diyorum ve o toynaklardan birini alıp iç kısmının yağından tadıyorum, hoşuma gitmiyor, 'bu yenmez ama şu hamur kızartmaları yenebilir' diyorum.(arkadaşım yapmış olmasa hiç tadına bakmazdım eminim).
Farkındayım çok uzun oldu, Diğer yorumlarınızı inceledim ve karşılıksız Allah rızasını gözeterek yorum yaptığınız için faydalanmak istedim. HAKKINIZI HELAL EDİN,ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hayirdir insallah..
Rüyada hilal şekli görmek ;geçmişi unutup;parlak bir geleceğe başlamak istediğinizi simgeler..
Geçmişi unutup yeni bir hayata başlamak İstediğinizde ,hazir oldugunuzda..Yeniden başlarsiniz!
Kendi yanlış düşüncelerimiz haricinde hiçbir şey bizi bağlamaz. ...
Başımıza iyilikler ,mutluluk ve huzur geleceğine inanırsak gerçektende mutluluklar yaşarız.
Çünkü Düşünce hem yönetici hem üreticidir..Hilal ise yeni Ay yeni Başlangıctir...

İyi ve kötü zamana göre değişebilen kavramlardır. Yani bugün yaşadığımızın iyi olduğunu düşünebiliriz fakat bu yaşadığımız yarın kötü bir yönde değişirse
kötü diye adlandırırız. insanliğin İki Düşmanı ‘Kin’ ve ‘İnat’

Kin tutmak insanın davranışlarındaki uyumu bozar. Çünkü kin duygusu o kimsenin karşı tarafa karşı sürekli hor bakmasına ve kıskanmasına sebebiyet verir.
Hatta ve hatta birçok konuda onu adalet duygusundan ayırır. Adalet duygusu da sosyal hayatın en önemli denge unsuru ve teminatıdır.
Nitekim bir ayette şöyle buyurulur: “Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun.
Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adil davranmamaya itmesin. Adaletli olun; bu, Allah korkusuna daha çok yakışan bir davranıştır.
Allah’a isyandan sakının. Allah yaptıklarınızı hakkıyla bilmektedir.”

duaa..

neslidem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Öncelikle hoş geldiniz gönül sızım hocam, konuyu açtıktan sonra sizin yolculuğa çıktığınızı öğrendim, her gün geldinizmi diye foruma giriş yaparken de hem siz hem de forum hakkında bilgi edindim biraz. Allah yardımcınız olsun. Dışardan bakıldığında gerçekten zor ve yorucu bir mesainiz olmasına ve gurbette olmanıza rağmen halis niyet sayesinde Rabbimin insanın gücüne güç kattığını farkettim. Bu yoğunluğun arasında rüyamı yorumladığınız için Allah razı olsun.
Rüyama gelince; evet artık geçmişi düşünmekten yoruldum. Yeni ve huzurlu olacağım bir hayat istiyorum Rabbimden, ama geçmişteki olumsuz izlenimlerim beni rahat bırakmıyor, olabildiğince olumlu bakmaya çalışıyorum hayata ama hep geçmişle bir benzerlik kurma ve temkinli olma gereği hissediyorum. Seçimlerimin sorumluluğunun bana ait olacağını bildiğimden, yanlış kararlar vermekten, dönüp baktığımda kendi kendime 'Allah'ın sana vermiş olduğu düşünme yetisinin aksine davranmamalıydın' demek, pişman olmaktan korkuyorum. Kin ve inat duygusunun düşmanım olduğunu da bilmeme rağmen o girdaptan da kurtulmam zor oluyor, ama eskiye göre daha iyi olduğumu düşünüyorum.(ya da belki yanlış bir yol ama geçmişi zihnimde silmeyi yeğliyorum)
İyi ve kötü zamana göre değişebilir derken sanırım hayır görünende şer; şer görünende hayır olabilir demek istediniz.Çok doğru, insan olarak sınırlı aklımızla çoğu şey hakkında isabetli fikir yürütemiyoruz. Son zamanlarda yaşadığım bazı şeyler var, karar veremiyorum hayır mı şer mi; mutlu olacağıma inanıp çıksam yola bazı pürüzler var, gözü kapalı da gitmek olmaz diye düşünüyorum. (yani bile bile lades demek gibi geliyor) Adaletli olmak temel prensibimdir, o verdiğiniz ayeti de hayatımda hep uygulamaya çalışırım, kindar olduğumun farkında olduğum için de kinim bana yanlış yaptırmasın diye 'kinin geçtikten sonra pişman olmayacağın bir muamalede bulun' der, hep kendimi dinler, duygularımla değil aklımla hareket etmeye çalışırım ama bu süreç zorluyor insanı tabi. Ne kadar adaletli olmaya çalışsam da farketmeden adaletten saptığım oluyor belki de,Allah affetsin, hepimizin yardımcısı olsun.
Diğer rüyalarımı bir konu başlığında yazdığım için mi yorumlamadınız bilmiyorum, ama hak veriyorum yeterince uzun yazmıştım. Yada yorumladınız ben anlamadım bilmiyorum. Hakkınızı helal edin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her yeni bir gün; Rabbimizin biz insanlara bahşettiği, yeni bir başlangıcın habercisidir… Hepimizin manen, ruhen ve kalben yeni bir inşa dönemine ihtiyacı vardır…
hayata yeni bir başlangıç yapmanın, maddi ve manevi yaralarımızı sarmanın en güzel yöntemidir. .

Ruyanizin ana mesaji Yeni bir başlangıç yapmanız gerektigi...
Hayata yeni bir başlangıç yapmak için hayatınızda neleri nasıl değiştirirsiniz?. bunlarin muhasebesini yapmaniz icin Rüyada hilal şekli gördunuz Allahu alem...

Hz. Mevlâna “Dünle gitti düne ait ne varsa cancağızım / Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” dediğinde, yeni başlangıçlara ve bizleri bir yolculuğa çıkmaya davet ediyordu. .

İnsanın stressiz, tasasız bir hayat yaşaması için her gün yeni bir başlangıç yapması gerekiyor…
Hayatı boğucu bir sıradanlık içinde yaşamak, ruhumuzda tortular biriktirmek demektir.
‘Bırakın da tasasız kedersiz yaşayalım!’ derken, iç dünyalarımız kirleniyor, duygularımız hislerimiz köreliyor kalbimiz katılaşıyor, merhamet ve şefkat duygularımız yok oluyor…
Fakat bunun farkına varmakta geç kalıyoruz. İçimizdeki karartı dışımıza vuruyor. Elimize, dilimize, yüzümüze yansıyor…
Geriye kendisiyle kavgalı, kasvetli, ruhu daralmış, kalbi katılaşmış bir beşer kalıyor...

Bir şeyler Değişmeli !!ne olduguna artik Siz karar verin...
benden bu kadar.. herkes nasibince, kadarinca, kaderince Rabbimin Takdir edigince hissesini alir..

hayirli gunler...

neslidem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yorum yazdığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Yorumunuz farkındalığımı artırdı diyebilirim. Allah'a emanet olun, hayırlı günler.

Üst Alt