• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada himmet istemek

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Es selamun aleykum, Hayırlı günler, Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun inşallah.

Gönül dostu güzel insan, Rabbim hizmetlerinizi katında kabul buyursun ve hizmetlerinizi ziyadeleştirsin inşallah. Sağlık ve afiyette olmanız duasıyla bir rüyamı Allah rızası için hayra yorarmısınız lütfen.. Allah razı olsun.

Rüyamda babamın kolunu omzuma almış belinden sıkıca tutmuş lavaboya götürmeye çalışyordum. İhtiyacını giderip geri yatağına götürürken bir an dengemizi kaybettik ve düşer gibi olduk, babamın başı komidine çok hafif çarptı. Hemen babama sarılıp öptüm, özür diledim. Benim hatam olduğunu dikkatsizliğim olduğunu lütfen beni affet baba dedim. Rüyamdada babam dilini toparlayıp konuşamadı gözünden bir kaç damla yaş geldi. Babama sarılıp himmet ya Gavs diyerek himmet isterken uyandım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum Selam..Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi sizin üzerinize de olsun inşallah...
babaniz nasil oldu?son gunlerinde hep yaninda olmaya dikkat edin...her an yaninda ilgi sevgi dua ve onun ne kadar iyi bir Baba
oldugunu ve Ondan RAZI oldugunuzu ve onu sevdigini hatirlattin...

Hayirdir insallah..
Babanizdan helallik ve Dua isteyin ...Babaniz size hakkini helal edip Dua etmese himmet istiyemezsiniz
himmet nasip olamaz !!Olmaz...Allahu Alem...
Himmet, sâlihlerden maddî ve manevî konularda yardım istemek demektir.
Bu ise daha çok onların dualarını taleb etmekle olur. Dinimiz müslümanları başkalarından dua istemeye teşvik eder.
Anne babanın, yolcunun, mazlumun duasının reddolunmayacağına dair kaynaklarda rivayetler vardır...
ilk once babanizdan Dua isteyin...
.................
Rüyada himmet istemek ;
Allaha yaklasmak ,ulasmak icin vesileler aradiginiza...
işlerinin hayırla yürüyeceğine imanın artacağına ve din yolunda ilerleyeceğine delildir...dinde kuvvete yorumlanır
Soran Sorulanlardan daha iyi bilendir...
Hakk-in dilli Halikin dilli Onu anlamak icin
Süleyman olmak gerek..
Hayal aleminden hakikata dönüp hakkın diniyle yüzleşmek . Marifet ilminin ötesinde kainatın üstüne örtülen besmelenin sırına ruhul emin makamında azalarımızın yaşarken hakkın huzurunda ermektir...

Millet kıtlık içinde idi. Yûnus Emre'nin köyünde toplanıp, buğday getirmek için, Yûnus Emre'yi seçtiler. Hacı Bektaş-ı Veli Hz.'ne gönderdiler.
Yûnus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli Hz.'ne geldi:
– Çocuklarım aç kaldı. Buğday götürmek için geldim, dedi. Hacı Bektaş-ı Veli Hz.; Yûnus Emre'ye:
– Ne istiyorsun? Yûnus Emre:
– Buğday istiyorum. Hacı Bektaş-ı Veli Hz.:
– Himmet mi istersin, buğday mı? Yûnus Emre:
– Çocuklar aç, himmet karın doyurmaz. Ben, buğday istiyorum. Hacı Bektaş-ı Veli Hz. yine sordu:

– Himmet iki katına çıktı. Himmet mi istersin buğday mı? Yûnus Emre:
– Himmet karın doyurmaz, çocuklar aç, buğday istiyorum, dedi. Hacı Bektaş-ı Veli Hz., müridlere:
– Bunun kağnısının götüreceği kadar buğday yükleyin, dedi. Yûnus Emre, kağnıyı köyden dışarı çıkartınca pişman oldu. Geri geldi:
– Ben, buğday istemiyorum. Himmet istiyorum, dedi. Hacı Bektaş-ı Veli Hz.:

– Onun zamanı geçti, dedi. Yûnus Emre Hz. köyüne buğdayı götürdü, köylüye ve çocuklarına da verdi, tekrar Hacı Bektaş-ı Veli Hz.nin yanına geldi:
– Ben mürid olarak burda çalışacağım. Hacı Bektaş-ı Veli Hz.:

– Senin bu dergâhtan nasibin kalktı. Seni Taptuk Emre'ye havâle ettim. Oraya git, himmetin kıymetini öğren.
Burada hiç çalışmadan iki katını alacaktın. Hak et ondan sonra al, dedi.
Yûnus Emre, Taptuk Emre'nin tekkesine gitti. On sekiz sene, sırtıyla odun çekti. Dövüldü, sövüldü, kovuldu. Ayağından sürükleyip dışarı attılar.
En sonunda himmete kavuştu.

Himmet, üfürülünce ya da nazar edilince kalbe dolan ilim değildir. Himmet, şeriat ilmi tamamlandıktan sonra,
bir insan-ı kâmilin tekkesinde uzun yıllar tasavvuf ilimlerini tahsil etmekle elde edilen bilgidir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ben Yunus Emre'nin buğday isteme ile ilgili bu kıssasıni kaç kere okumuşumdur... Şimdi yine okudum...
Düşünüyorum da diyorum ki kendi kendime...
Köylü açlık içinde... seni seçiyorlar git falanca yere bize buğday getir...
Normalde insan buna itiraz eder ya da içinden şöyle der;
Ya kardeşim niye ben... her iş beni bulur... bunca insandan niye bana düşüyor bu görev...

Zor gelir yani... bilmediği için ardındaki kolaylığı...
Varır Hacı Bektaş Dergahı'na... Sorulur kendisine... ; Buğday mı?, Himmet mi?

Derim ki kendi kendime; Ben buraya buğday için gelmişim bu belli iken niye bu mübarek adam bunu soruyor bana... kıtlık var buğday kıymetli ondan mıdır?
Yoksa bilmediğim bir şey mi var?

Çoğumuz aynı düşüncedeyizdir genelde... çoluk çocuğun rızkı için kendi isteklerimizden vazgeçeriz...
ana baba olanlar anlar bunu... Oysa ki bu niyet itibariyle doğru bile olsa burada ASIL ve GEREKLİ olan HİMMET rızkından alıkoyabiliyor insanı bu durumda...
Elbetteki herşey olması gerektiği gibi oluyor... YAZAN elbetteki HİKMET dolu olarak yazmıştır her yaşadığımızı...
Bir an önce buğday alıp dönmeye çalıştığı köyünceki çoluk çocuk nice olmuştur şimdi Yunus kırk yıl Taptuk Dergahı'na kapanınca... Aç mı kalmışlardır...
Allah verecekse verir... hiç bir şey yapmadan iki katını verecekken... Sana hata yaptırtır ve bu hatanın bedelini de ödettirir kırk yıl odun taşıttırır...

Hz.Ali Efendimizin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" deyişi aklıma gelir... Yunus... Taptuk Dergahında kainatın bir harfini öğrenmek için mi acaba derim....
Velhasıl acabalar bitmez... Bazen bitmemesi de gerekiyor işte burada olduğu gibi... Yunus ta "ACABA NEDİR Kİ BU HİMMET ISRARI?" diyebilseydi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"rabbimde senden razı olur inş. babacığım dediğimde gözlerinden süzülen yaşlar hep aklımda, canımın içine sardımda yine doyamadım seni sevmeye.
Konuşamasanda en çok konuşan gözlerindeki yaşlar oldu. Seninle sohbetin en güzelini tattım, sükutunla, gönlünden gönlüme kurduğun muhabbet bağında konuştuk hep biz seninle.

Hasretinle, özlemini bırakıp gittin… Elimi hiç bırakmak istemezdinde bende dayanamaz sen uyuyana kadar beklerdim başucunda. Canın acımasın diye sarılamadım ya doya doya en çok buna yanarım."
Firariyim üyesinden ALINTI..

Rüyanızda ki gibi her şeyi yaşadınız
Babanizdan Himmet mi aldiniz dünyalik mi...kissadan hisse...

https://www.islamiforumlar.net/serbest-kursu/28907-kabrin-nur-mekanin-cennet-olsun.html

Üst Alt