• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Hz. Ömer Hz. Ali ve Efendimizin sesi

merdümgiriz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Sayın Hocam,
Sizden günlerdir aklımı karıştıran rüyama hayırlı bir yorumda bulunmanızı rica edeceğim.
Hocam 3 ayların başladığı gece herhangi bir rüya görme amacım olmaksızın uyudum. Hayrolsun inşallah, rüyamda hz. Ömer hz. Ali ve peygamberimiz bir mescitteler. Hz. Ömer biraz kızgın hz. Ali nin yakasına yapışmış hesap sorar vaziyette. Hz Ali de kendisine bu şekilde hesap sorulmasına kızgın ancak Hz. Ömere göre daha yumuşak davranıyor. Onlar beni görmüyorlar ancak ben tam "Allah Allah halifeler neden kavga ediyor" diye içimden geçirirken inanılmaz etkileyici bir Kur an sesi duyuyorum. Ses mescidin yan odasından geliyor. Ben hemen halifelerin yanından ayrılıp sese yönelerek "Allahım bu harika ses kimin" diye düşünürken hz. Ali yanımda belirtip "bu ses hz. Muhammed'in sesi" diyor. Ben çok etkilenip hemen sesin geldiği yöne bakıyorum. Efendimiz silüet şeklinde, diz çökmüş Kur an okuyor yanında kısa saçlı minyon genç bir bayan (sanırım teyzemin gençlik hali ) onu dinleyip içli içli ağlıyor.
Birkaç gün sonra kandil gecesi Allaha bana hayırlı bir iş ve hayırlı bir eş vermesi için çok dua ettim. Kandil ertesi cuma günü teyzem beni arayıp bir arkadaşının oğlu ile tanışmak ister miyim diye sordu. Sonradan bahsettiği beyin adının Ömer Ali olduğunu öğrendim.
Gördüğüm rüyanın gireceğim memurluk sınavlarıyla ve evlilik hayatımla bir ilgisi olduğunu düşünüyorum. Fakat yanlış yorumlamaya çekiniyorum.
Hayırlı yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Ben Rüyayi Rabbim takdir ediğince yazar yorumlarim...
artik üye Okurken hangi gözle okuyor Nefis gözü ile mi yoksa kalp gözü Mana ile ile mi ?bu da nasip ,kismet,idrak işi ..

Rüyada Hz. Ali r.a.görmek,sesini duymak;
elinizde bulunan imkan ve imkansizliklar ile imtihan edileceğinize her Rahmette zahmet her zahmette de rahmet olduğunu sözlerinizi insanlari, kırmadan ,incitmeden yumuşak söz
söylemeniz sizin, için daha hayırlı olacağına
Her halukarde adaletli, merhametli, yiğit ve yürekli bir insan olduğunuza, haksızlıklara boyun eğmeyeceğinize, çevreniz ve dostlarınız arasında sözünün eri bir insan
olarak bulunacağınıza delalet eder...

Hz. Ömer'i rüyada gören sesini duyan
kimsenin, ömrü uzun, işi makbul olur ve pervasızca hakkı söyler.
Hz. Ömer'i adaletin sembolüdur
Zamanında şöyle bir hikaye okumuştum;
Hz.Ömer beytül-mal'dan (kamu hazinesinden) halka mal verirken der ki: Allah adaleti ile mi mal dağıtayım, yoksa Ömer adaleti ile mi? Oradakiler Allah adaleti ile derler.
Bunun üzerine Hz.Ömer sırayla gelene eline geçeni vermeye başlar. Çok süre geçmeden askerlerden itirazlar yükselir..
Ömer sen ne yapıyorsun? Biz daha adaletli olur diye Allah adaletini istedik, daha da adaletsiz oldu dağıtımın derler.

Hz:Ömer der ki: Ömer adaleti deseydiniz, kim neyi hak ediyor bilemezdim, eşit olmaya gayret ederdim...

Rüyada peygamber efendimizin kuran okuduğunu görmek;
Hidayet,himmet ilim ve irfan maddi, manevi sıkıntılardan kurtulmaya, büyük mertebeye çıkılacağına..

yanlış ve yersiz eleştirilerin karşı tarafı değil eleştiriyi yapanın dunya ve ahirettini yamultuğunu bir bilsek!!!

Senin rüyalarının hepsi birbirinden değerli, önemli ve ağır rüyalar.
oku” yani oku ve öğren, oku ve aydınlan, sonunda çevrene öğret, etrafını aydınlat.olarak da yorumlanabilir selametle..

Üst Alt