• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada İbrahim ve Muhammed

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı sabahlar kardeşler. Rüyada İbrahim ve Muhammed isimleriyle çağırılmak ne anlama geliyor acaba? Ayrıca evimin önüne asker toplanması ne anlam içeriyor? Evimin önüne sağdan soldan böyle delikanlı,güçlü askerler toplanıyor. Bunların anlamı nedir acaba? Açıklarsanız sevinirim. Hayırlı günler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayirli Sabahlar efendim..
Hayirdir insallah..

"Rüyada İbrahim ve Muhammed isimleriyle çağırılmak ne anlama geliyor acaba"
Allah a teslim olmaniz ve El emin olmaniz gerektigi seklinde Yorumlanir Allahu alem..

Allah'a teslim olan bir insan hayatı boyunca O'nun karşısına çıkardığı her olaydan her görüntüden her konuşmadan razı olur...
Hiçbir olay karşısında "bu nereden çıktı?" demez başına gelen bir sıkıntının ardından ağzından "keşke" kelimesi çıkmaz.

Çünkü başına gelen her olayı güvenerek teslim olduğu adaletinden merhamet ve şefkatinden emin olduğu Rabbimizin yarattığını bilir...
Allah'a teslimiyet insanların hidayetlerine vesile olan çok önemli bir konudur.
Bir mümin Allah'ın anılmadığı insanların kadere isyan ettikleri boş konuşmaların olduğu ortamlardan hoşlanmaz...
Bu nedenle Allah müminleri birbirleri ile destekler...
Onlar daima Allah'ı anar Allah'ın yarattığı güzelliklerden zevkle bahseder nimetlerine şükrederler...

Her konuştuklarında bir hikmet neşe akıl ve güzellik olur...
Bu konuşmalarda kimsenin içi sıkılmaz karamsarlık ümitsizlik çözümsüzlük asla olmaz...
Aksine hep müjde verici dinleyenin içini aydınlatan ufkunu genişleten sınırsız düşünmesine vesile olan ferahlık veren konuşmalar olur...

"Ben varken bu küçük putlara niçin tapıyorlar!” diyen şu iri put yapmıştır, demiştir. “Siz ona sorunuz.” deyince, putperestler; “Putlar konuşmaz ki, sen bize ona sor diyorsun!” dediler.
Bunun üzerine İbrahim aleyhisselam; “O hâlde daha kendilerini kırılmaktan kurtaramayan, size hiçbir faydası olmayan bu putlara ilâh diyerek niçin tapıyorsunuz?
Hâlâ akıllanmayacak mısınız? Size ve bu taptığınız putlara yazıklar olsun!” dedi. Putlarını İbrahim aleyhisselamın kırdığını anlayan Keldânî kavmi, onu hapsettiler. Durumu da ilâhlık iddiâsında bulunan kralları Nemrûd’a bildirdiler.

Nemrûd, İbrahim aleyhisselamı yanına getirmelerini emretti. İbrahim aleyhisselam Nemrûd’u Allahü teâlâya îmân etmeye dâvet etti.
Nemrûd, bunu reddettiği gibi, İbrahim aleyhisselamın kendisine secde etmesini istedi.
Secde etmeyince, hapsettirdi ve ateşte yakılmasını emretti. Günlerce yığılan odunlar ateşlendi. Şiddetinden yanına yaklaşamadıkları ateşe hazret-i İbrahim’i mancınıkla attılar.

Ateşe atılırken; “Hasbiyallah ve ni’mel vekil”, yâni“Bana Allah’ım yetişir. O ne iyi vekildir, yardımcıdır.” dedi. Ateşe düşerken Cebrâil aleyhisselam gelip; “Bir dileğin var mı?” diye sorunca; “Var, fakat sana değil, Rabbim beni görüyor, biliyor.” dedi.
Onun bu hâli Kur’ân-ı kerîm’de övülüyor ve; “Sözünün eri olan İbrahim.” buyruluyor.

Allahü teâlâ, Kur’ân-ı kerîmde meâlen ateşe; “Ey ateş! İbrahim’e karşı serin ve selâmette ol!” (Enbiyâ sûresi: 69) diye emretti. Ateşin içi yemyeşil bir bahçe kesildi. Cebrâil aleyhisselam da kendisine arkadaş oldu. Cennet’ten gömlek ve yaygı getirdi ve onu Cennet nîmetleri ile doyurdu.

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim teşekkürler fakat ben tam anlatmadım hemen göndere bastım yanlışlıkla. Bak şöyle oldu. Ben evdeyim tek başıma. Dışardan annem,babam ve anneannem geliyor. Annem ve Babam beni Muhammed sonra İbrahim diye çağırıyor. En son anneannem beni Buğra diye çağırıyor. Sonra gidiyorum bakıyorum anneannem; kapının önündeki askerlerde ne evladım diyor. Bende kuşatmaya gidicez anneanne askerler yardıma geliyorlar diyorum.

Son kısmı biraz saçma. Oysaki benim savaşla hiçbir ilgim yoktur.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
'Dışardan annembabam ve anneannem geliyor. Annem ve Babam beni Muhammed sonra İbrahim diye çağırıyor. " onlar Sizin
bu gunlerde yasadiginiz maddi, manevi, ruhani SIKILMA imtihan karsisinda Allah`a teslim olmanizi ve her isinizde
Emin ve guvenilir kisilik Sahibi olarak davranmanizi istiyorlar..

Nefsiniz ile ruhunuz arasindaki Savasta emin ve Allah a teslim olursaniz kazanacaginiza..
Zor da gelse boyle davranmak ile Sonunda nefsiniz ile olan savasi Allah-in mukafatti ve rahmetti ile lutuflendirileceginize dair yorumlanir..

bugra
nefsinin komutanı ol ki azaların sana itaat etmek zorunda kalsın..
Adalet terazisini vicdan kürsüsüne kur ve dinle önce
sonra HAKKca karar ver ve uygula gereğince....

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkürler gerçekten haklısınız. Ben son birkaç aydır dini konulara çok yönelme yaşadım. Gerçekten şuan nefsim ile bir savaş yaşıyorum. Nefis ile olan savaşı elbet bilirsiniz. Yapmaman gerek birşeyi yapmamaya zorluyorum kendimi ve son günlerde irademi kontrol etmeye başladım. Bunda Ramazan ve Muharrem oruçlarının etkisi çok büyük oldu. Artık nefsim üstünlüğünde çok az bazı konular dışında üstün durumdayım. En çok istediğim şey "Ölmeden ölmeyi bilmek"... Teşekkürler kardeşim yorumladığın için.

Üst Alt