• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada İnsanları Müslüman Yapmak

FYazici

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Esselamun Aleyküm,

Öncelikle uykuya dalmadan önce, rüyamda peygamber efendimizi görmek için çok yalvardım. Daha sonra uykuya daldım. Rüyam şöyle;

Rüyamda kalabalık insanların olduğu bir masaya geliyorum. Haşa, insanlara ben peygamberim diyorum. Ama insanlara İslamiyeti anlatıyor, onlardan Müslüman olmalarını istiyorum. Yaklaşık 3-4 defa bu şekilde, değişik toplulukların oluşturduğu masaları geziyorum. Bazıları dediklerime inanıyor ve Müslüman oluyorlar. Bazıları da benimle dalga geçip, İslamiyeti reddediyorlar.

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, her birinize. Allah'ın rahmeti, bereketi ve mağfireti üzerinize olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam ve rahmetullahi ve berekatuhu..Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada İnsanları Müslüman Yapmak; Bu cümle yanliş bizler hiç kimseyi Müslüman yapamayız !Bir insanın hidayete ermesi veya küfre düşmesi sadece Allahü Teala'nın dilemesi ile olur.
Rüyada insanları islama davet etmek;
Dini öğrenip, onunla amel ettiğin ve kalbinde Allah için ihlas oluştuğu vakit, sen kesin olarak insanları bu hayra davet edeceksindir.
Bil ki, bu Allah’ın sana verdiği tevfiktendir. Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
“Allah’a davet eden, Salih amel işleyen ve ben Müslümanlardanım diyen insandan daha güzel sözlü kim vardır.”
Fussilet 35

Bu Rüyanizi yorumliyabilmek için Nefs Psikolojisi’ni bilmek lazim..Her eylem, her arzu ve yönelimin aslında insanın tekamülü için bir vesile olması gerekir.
Beni kurtarması gerekir. Beni kurtarmıyorsa, beni nefs katlarında bulunduğum katın darlığından, karanlığından yükseltmiyorsa bana faydasi yok demektir..

Nefsin;Hile ve oyunlarini iyi bilmeniz lazim olarak yorumlanir...
Bazen bir kimseyi övmekle, övülen kimse sevinir, kendini beğenir, insanlar beni örnek alsın diye gösterişe kapılabilir.
Rabbim kulluna bir nimet lütf ederse bu kişinin zatından değil!! Rabbimin Rahman ve Rahim olan Ol kun feyekün” sıfatından ..
eğer kişi kerametti kendinden bilirse hem kerameti hem de imanini da Allah korusun! kaybedebilir..Nefsine esir olabilir.. Kıssadan Hisse..

https://www.islamiforumlar.net/gonu...yamda-gormek-istiyorum-neden-goremiyorum.html

Üst Alt